sunnuntai 09. huhtikuu 2017

Helpotusta lomaltapaluuseen

MOIKKA,

ja ihanaa palmusunnuntaiaamua! Muistatteko sen tunteen, kun palaa lomalta arkeen ja kaikessa ihanuudessaan se arki alkaa vähän takkuisasti? Kun on kaksi viikkoa syönyt muiden tekemää ruokaa ja oma mielikuvitus arkiruokiin sahaa siskonmakkarasopan ja makaronilaatikon välillä? Siihen sain helpotusta kaupallisen yhteistyön myötä; Sannan ruokakassit saapuivat kotiovellemme loman jälkeisenä maanantaina. Kreivin aikaan.

Tieto siitä, että joku muu on suunnitellut arkiviikon ruokailut puolestani, oli vallan helpottavaa. Varsinkin kun oli se Thaimaan tuliaistauti päällä ja olo oli jotenkin vetämätön. Tytsyt auttavat usein ruoanlaitossa ja nyt innostuivat vallan seuraamaan reseptejä ja kokkailemaan. Reseptivihkonen on erittäin helppolukuinen ja reseptit laitettu muotoon, että vähän vähemmänkin kokkaileva pystyy niitä hyvin seuraamaan. Tuon viikon ruokalistasta kirjolohigratiini nousi koko perheen suosikiksi. Sekä jauhelihawrapit tzatzikilla, jotka toivat mukavasti vaihtelua niiden perinteisten tortillojen makuun.

Tuona sateisena maanantai-iltana meillä soi ovikello sovittuun aikaan. Jälleen kohtasin oven toisella puolella kohteliaan ja hymyllä varustetun nuoren miehen, joka ojensi meille yhden paperikassin ja yhden muovikassin. Molemmat täynnä ruokaa. Viiden päivän ruokailuihin tarkoitetun perhekassin (neljälle henkilölle) normaali hinta on 95,00 €, ensimmäistä kertaa tilaaville 79,00 €. Kassi sisältää raaka-aineet ja reseptit neljään illalliseen, joista yksi on mitoitettu kahdelle päivälle. Valittavana on myös kolme illallista sisältävä kassi, gluteeniton perhekassi, pikakassi ja hedelmäkassi.

Terveellistä, hyvää ja helppoa arkiruokaa. Siinä on meidän arkiruokailujen perusta. Siinä on myös Sannan ruokakassin perusta. Sannan ruokakassin tuotteet ovat huolella valittuja. Kassissa käytetään aina kotimaista lihaa ja kananpoikaa, paljon kotimaisia kasviksia sesongin mukaan ja usein luomutuotteita. Tuontikasviksia käytetään etenkin talvisin, monipuolisuuden takaamiseksi. Sannan ruokakassi seuraa WWF:n kalaopasta, ja kasseissa ei käytetä koskaan punaisella merkittyjä kalalajeja.

Tämä toinen kokeiluni Sannan ruokakassista vain vahvisti positiivisesti kokemuksiani. Ensimmäisen postaukseni löydätte täältä ja siinä keskityin siihen, kuinka arkiruokailua voi helpottaa kotiovelle tuotavan ruokakassin kera.  Tällä kertaa kiinnitin huomiota siihen, kuinka monikäyttöinen palvelu on. Reissusta kotiin palattaessa helpottaa arkeen paluuta huomattavasti. Voisin jopa kuvitella tilaavani Sannan ruokakassin lahjaksi ystävälleni, jolla on tällä hetkellä menossa raskaampi elämänvaihe eikä paukkuja arkiruokien keksimiseen välttämättä ole.
Suosittelen kokeilemaan palvelua! Itse olen näiden kahden kokeilukerran aikana saanut niin paljon inspiraatiota ruoanlaittoon ja kivoja reseptejä tulevaisuuden varalle. Olen myös oppinut käyttämään uusia ruoka-aineita. Kuten kyssäkaalia :) Ei sellainen ilman Sannan ruokakassia olisi ehkä eksynyt ostoskärryyni. Rakastuin kyssäkaaliin kertaheitolla. Liian usein sitä tulee pyöritettyä niitä samoja arkiruokia. Vaihtelu repertuaariin tuli todella tarpeeseen. Koko perheen mielestä! Lisäksi tarvitsee vielä mainita, että ruokaa tulee runsaasti. Melkein kaikista saimme vielä seuraavalle päivälle lounaat miehelle ja minulle.

Nyt jatkamaan suloisen sunnuntain askareita. Tänä sunnuntaina tosin nekin poikkeavat perinteisistä. Ensimmäisenä listalla on pienten noitien puvustaminen ja meikkaaminen. Sitten toki tartutaan siihen imurin varteen. Iltapäivästä saadaan isikin kotiin reissusta. Kiva sunnuntai tulossa!

PALMUSUNNUNTAITERKUIN,

YHTEISTYÖSSÄ SANNAN RUOKAKASSI


7 Responses to “Helpotusta lomaltapaluuseen”

 1. -kata- sanoo:

  Tutustuin tuohon jokin aika sitten, kun ovella kävi myyntimies palvelua kauppaamassa. En siis tilannut, vaan tutustuin ensin nettisivujen kautta. Vaikutti ihan kivalta, mutta itse en kuitenkaan lämmennyt: suosin luomua kaikessa, perheessä on allergikko + tykkään kiireessäkin itse miettiä, mitä kokkaan ja koska.
  Voisin harkita, jos kassin sisältö olisi luomua ja jos siinä ei olisi kalaruokia (haluan ostaa kalat suoraan mahdollisimman tuoreena). Tuollainen ruokakassi kyllä säästäisi aikaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kata

   hih, mä palaan tuohon sun ihanaan jäkätijäk-kommenttiin pian, vastaan eka tähän :D

   Mä uskon, että tuollaiselle täysluomukassille olisi kysyntää. Täällä yksi kiinnostunut käsi pystyssä :)

   Kyllä tuo on sellainen arjen helpottaja -kassi ettei muusta väliä :)

 2. Jonna sanoo:

  Ajvar❤ Meidän perheesdä

  • Jonna sanoo:

   Ajvar❤ Meidän perheessä ihan must!
   Sormet oli nyt liian nopsat kun innostuin tutusta purkista:)

   Leppoisaa palmusunnuntaita, täällä on vedetty raitisilmaöverit joten nyt huokaus!

   • Maria Maria sanoo:

    Moikka Jonna

    ja hei toi Ajvar <3 Mä en ole ennen sellaiseen törmännyt. Se on ihan älyttömän hyvä :)

    Raitisilmaöverit kuulostaa hyvältä (eilen, ei tänään kun sataa)!

    Ihanaa alkanutta viikkoa sinne <3

    • Jonna sanoo:

     Ajvar grillipihvin kylkeen – suosittelen! Meillä mies vetää sitä paikalliseen tapaan leivän päällä tai no, ihan missä vaan.
     Tuolla Balkanilla ei voi välttyä tolta herkusta!

     • Maria Maria sanoo:

      Nams, kiitos vinkistä!

      Mähän söin loppupurkin suoraan purkista jääkaappikylmänä :D

      Nyt tuli nälkä…joten jääkaapille! :)

Kommentoi