sunnuntai 02. huhtikuu 2017

Lempeä kanasalaatti

HEIPPAHEI JA HUOMENTA!

Kuinka usein sitä jääkään jääkaappiin edellisillalta ruoantähteitä? Ruoantähteitä, joita kyllä syödään myös seuraavanakin päivänä ettei tule hävikkiä. Jotka menevät ruoasta ihan sellaisenaankin, ilman jatkojalostamista. Aika usein meillä pienemmät purnaavat siitä, jos kahtena iltana peräkkäin syödään samaa ruokaa. Crème Bonjourin kaupallisen yhteistyön merkeissä pääsin nostamaan arkiruokailun uudelle tasolle. Samettisten tuorejuustojen avulla. Tällä kertaa edellispäivän iltaruoasta muistitti jääkaapissa säilytyspurkissa oleva keitetty riisi sekä vajaa kolme paistettua kananfilettä. Toki ne oltaisiin voitu syödä sellaisenaankin, mutta nyt sain hyvän syyn kehitellä näistä aineksista koko perheelle maistuvan ja helposti valmistuvan iltaruoan.ID

Montaa hetkeä ei täytynyt miettiä, mitä tekisin. Ruokaisat salaatit ovat koko perheen suosikkeja arkiruokailussa, joten lähdin kehittelemään kanariisisalaatin reseptiä. Jääkaapin vihanneslaatikosta löytyi pari jo hieman nahistunutta luomulehtisellerin vartta sekä luomuparsakaali, joka sekin huusi mukaan pääsyä. Keittiön tasolla oli pyörinyt jo muutaman päivän punainen omena aivan orpona ja kermaviilipurkkikin oli menossa umpeen ihan juuri.

Salaatinkastikkeen valmistin samettisen pehmeästä Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustosta sekä kermaviilistä. Kastike ei oikeastaan tarvinnut edes lisämausteita, sen verran ihananmakuinen tuo tuorejuusto on. Suuri plussa on se, että helmikuun alusta alkaen kaikki Crème Bonjour -tuorejuustot muuttuivat laktoosittomiksi, joten ne soveltuvat nyt entistä paremmin kaikille. Lisäksi ne ovat ihan huikean monikäyttöisiä. Niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin.

Ruokaisan kanasalaatin vahvuus on mielestäni sen lempeys. Täyteläisyys ja samettisuus. Sellerin ja omenan pyhä liitto. Suutuntumaa tuova parsakaali ja auringolta maistuva tomaatti.

LEMPEÄ KANASALAATTI

n. 3 dl keitettyä riisiä
2-3 kypsennettyä kanafileeleikettä
1 omena
2 luomulehtisellerinvartta
parsakaalia
aurinkokuivattua tomaattia maun mukaan

-pienistele kana, omena, selleri, parsakaali ja aurinkokuivatut tomaatit
-sekoita riisien kanssa

Kastike
200 g Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
200 g kermaviiliä

-sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaattiin
-anna salaatin tekeytyä hetki jääkaapissa
-tarjoile kanasalaatti salaattipedillä

Koristeluun
tuoretta persiljaa
aurinkokuivattua tomaattia

Meillä käytetään tuorejuustoja paljon, niin arjessa kuin juhlassakin. Kaikista helpoin arkiruokani koostuu tasan kahdesta ainesosasta; spaghetista ja tuorejuustosta. Sitä on tarjolla silloin, kun jääkaappi huutaa tyhjyyttään. Silloin kun haluan helposti hyvää, koko perheelle maistuvaa ruokaa. Crème Bonjour -tuorejuustot näyttelevät myös suurta osaa perjantai-iltojenkin fredagsmys -ruoissa. Milloin salaattipiirakan sulostuttajana, milloin valkoisen pizzan piristäjänä.

SULOISEN IHANAA SUNNUNTAITA,

YHTEISTYÖSSÄ CRÈME BONJOUR


4 Responses to “Lempeä kanasalaatti”

 1. Westend Mum sanoo:

  Tuota aurinkokuivattua tomaattia voisi syödä lusikalla suoraan suuhun, mutta onhan se varmaan hyvää salaatissakin :D
  http://westendmum.fi

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan,

   sanos muuta (ei kerrota kenellekään, mutta mä teen sitä salaa välillä ja suoraan jääkaapista :D)!

   Todella monikäyttöinen tuote, kuten kaikki tuorejuustot!

   Ihanaa tiistaita <3

 2. Seija sanoo:

  Moikka! Suuri mieheni ja minun suosikki, ruisleivästä-patonkiin. Käytän tuorejuustoja ruuan valmistuksessa tosipaljon, kastikkeisiin ja pastaruokiin.
  Laitan riisisalaatin kokeiluun! Hyvää viikkoa, toivotaan jo keväistä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi!

   Kiva, että riisisalaatti menee kokeiluun :) Meillä tämä upposi koko perheelle ja tuntuu, että parani vielä ollessaan jääkaapissa päivän!

   Kiitos ja samaa sinne, voisi kevät jo tulla <3

Kommentoi