keskiviikko 29. maaliskuun 2017

Uuden kodin laattavalinnat

MOIMOI,

siinä kävi taas niin kuin uumoilin; kiire lisää tuottavuutta. Tuossa jo hieman pelkäsin, että ehdinkö tällä viikolla lainkaan blogiin (se jos mikä olisi allekirjoittaneen henkiselle hyvinvoinnille maailmanloppu ;). Täällä ollaan taas ja ollaan jatkossakin. Huomenna tosin en tiedä ehdinkö blogin pariin, kun päivällä on myyntikokous ja siitä suoraan suuntaan työpaikan tyky-iltamiin. Mutta nyt niitä lupaamani remppajuttuja. Laattavalintoja. Meillä laattoja tulee kylpyhuonetilojen lisäksi myös tuonne miehen mekkaan, mancaveen sekä toki saunaosastolle.

Sain tiedustelun ihanalta Viiviltä Aitokivestä, että haluaisimmeko tehdä kaupallista yhteistyötä uuden kotimme remontin osalta heidän kanssaan. Ja tottahan toki haluamme. Mielelläni annan bloginäkyvyyttä erittäin laadukkaan ja tyylikkään laattamaahantuojan tuotteille*. Yritys on itse asiassa tuttu minulle, sillä olemme molemmat pesunkestäviä tamperelaisia 😉 Aitokiven luonnonkivimallistossa (verhoilukivet ja kivimosaiikit) kaikki kivet ovat aitoa luonnonkiveä. Eli eivät niitä ns. koristekiviä, jotka on tehty kipsi- tai betonimassasta. Mikä näyttää kiveltä, on myös täyttä kiveä! Design-laatat, joita mekin suurimmaksi osaksi valitsimme ovat keraamista tai puristelaattaa.

Mihin koristekiviä käytetään? Ihan mihin mielikuvitus riittää. Julkisissa tiloissa, ulkona julkisivuissa, muureissa, sisällä tehosteseinissä, takkojen verhoilussa ja tietysti esimerkiksi saunassa katseenvangitsijana. Aitokiven koristekivet ovat testattu kuumuudenkeston suhteen Tampereen Yliopistossa ja ne on todettu turvallisiksi kaikenlaisiin saunoihin. Kiinnitysaineen toki pitää olla saunoissa kuumuudenkestävä ja kiinnitysalustan elämätön.

Muistanette, kun taannoin esittelin uuden kotimme kylpyhuonesuunnitelmia. Laattojenkin osalta nuo suunnitelmat on nyt lyöty lukkoon. Aloitetaan yläkerran kylpyhuoneesta, johon siis tulee samaan tilaan myös kodinhoitohuone. 

Tänne laataksi seinille valitsimme Aitokiven Ferrari design-laatan. Mustasta tehosteseinästä luovuimme. Alunperin haaveilimme unidraineista jokaiseen kosteaan tilaan, joka olisi mahdollistanut isojen lattialaattojenkin käytön, mutta olimme liian myöhään toiveinemme liikkeellä. Tuo kaunis kooltaan 600 x 600 mm, hieman betonimainen laatta on juuri laitettu yläkerran kylppärin seinille. Lattiaan tulee kontrastiksi hiilenmusta laatta.

Keskikerroksen kylppäristä tulee niin sanottu vierasvessa. Sinne halusimme hieman luksusta ja hienostunutta lookia. Ja sen tulemme saamaankin.

Aitokiven Carrara design- laatta, koossa 600 x 600 mm tuo juuri sitä luksusta arjen keskelle, jota tuonne vieraskylpyhuoneeseen kaipasimmekin. Se on materiaalina kovempaa kuin aito marmori, joten ei ole läheskään niin arka materiaalina. Jotta tännekin saadaan hiukka kontrastia, niin allaskaluste tulee mustana sekä lattiaan sama laatta kuin yläkerrankin kylpyhuoneeseen.

Vaikka miehen piti olla täysin vastuussa kellarikerroksensa materiaalivalinnoista, niin silti avitin hieman 😉

Kellarikerroksen pikkuvessaan seinille valitsimme Aitokiven Drizzle Black design -laatan. Sen koko on 300 x 600 ja se ladotaan vaakatasoon seinille. Vielä en ole varma ladontatyylistä. Wc:n takaseinään laitamme tehosteeksi Aitokiven Black QR Mosaic -mosaiikkilaattaa. Mosaiikkilaattaan tulee kiviöljykäsittely, josta tulen kertomaan blogissa vielä myöhemmin lisää! Kiviöljykäsittelyllä kivestä saadaan aikaan erittäin tumma versio.

Saunan yhteydessä olevan spa-osaston seinät tullaan laatoittamaan myös tuolla Aitokiven Drizzle Black design -laatalla.  Tiililadonnalla vai tavallisella, se on vielä kysymys, johon täytyy löytää vastaus. Saa antaa oman mielipiteensä, jos haluaa. Mancave ja koko kellariosasto tullaan laatoittamaan näyttävällä 600 x 600 mm kokoisella Aitokiven Coffee Black design -laatalla.

ID

Yllä olevassa kuvassa on uuden kotimme laattavalinnat. Miltä ne teidän silmään näyttävät? Itse en malta odottaa, että näen nuo seinissä/lattioissa. Ylipäätään en malta odottaa, että tuo remppa nyt vihdosta viimein valmistuisi. Mutta toisaalta, odotellaan rauhassa – hyvää kannattaa odottaa ♥ Aitokiven tuotteita jälleenmyy mm. K-Raudat ja Värisilmä-liikkeet. Lisätietoa tuotteista saatte Aitokiven kotisivuilta! Kannattaa seurata Aitokiveä myös Facebookissa ja Instagramissa (@aitokivi). Ihania inspiraatiokuvia, jotka nostattavat välittömän remppakuumeen!

Nyt iltaruokapuuhiin ja sitten sohvaperunaksi kotikisakatsomoon. Toivotaan, että tuo Tapparan hyvä vire nyt jatkuu! 🙂

KESKIVIIKKOILTATERKUIN,

*saamme tuotteista alennusta bloginäkyvyyttä vastaan


4 Responses to “Uuden kodin laattavalinnat”

  1. Kauniita valintoja! Odottelen yhtä suurella innolla täällä remontin valmistusta.

    • Maria sanoo:

      Heippa Hanna,

      ja kiitos <3

      Yläkerran veski on nyt laatoitettu ja ai että se näyttää hyvälle 🙂

      Ihanaa viikonloppua <3

  2. Aivan mielettömän upeat laatat! Uskon, että kihiset odotuksesta.:D Oikea kivi on erittäin hyvä valinta, kuten aidot luonnon materiaalit yleensäkin. Meillä on vessoissa, kylppärissä ja kodinhoitohuoneessa kiviboordit (valkoisten laattojen seurana), sillä ajattelin 12 vuotta sitten, ettei kiviin vaan voi kyllästyä. Totta, tykkään boordeista todella paljon edelleen.:)

    • Maria sanoo:

      Hei kiitos Taina <3

      Mäkin olen tosi tyytyväinen meidän valintoihin. Juu, en malttaisi odottaa, että päästään muuttamaan 🙂

      Aito kivi on kyllä niin ajaton ja kaunis!

      Ihanaista viikonloppua <3

Kommentoi