sunnuntai 19. maaliskuu 2017

Konttorisankarin kahvinmakuinen yllätys

HEI HUOMENTA IHANAT!

Olen tainnut aiemminkin kertoa teille, että mulla on maailman parhaimmat työkaverit. Meillä on pieni, mutta tiivis työyhteisö ja tunnemme toisemme jo vuosien takaa. Kaksi kertaa päivässä kokoonnumme kahvitauolle koko porukan kera. Nauru raikaa ja sisarellinen naljailu on sallittua. NESCAFÉ haastoi minut kaupallisen yhteistyön myötä yllättämään nuo maailman parhaimmat työkaverit makoisalla kahvihetkellä. Toimistolla olikin yllätyspäivänä paljon porukkaa ja yllätys sai hymyn kaikkien huulille. Tuotannon väkeä en mennyt häiritsemään, mutta hekin saivat herkullisen yllätyksen sitten iltapäiväkahvitauolla. ID

Aamusta soitin juuri Thaimaasta palanneelle veljen vaimolle, että eihän kahvihuone (toimii myös neuvotteluhuoneena) ole varattu. Jouduin hieman valottamaan suunnitelmiani, että miksi niin tarkkaan kyselen. Mutta hän lupasi olla hiiskumatta muille. Pakkasin NESCAFÈn kahvit edellispäivänä leipomieni tiramisubrowniesien kanssa mukaani ja kurvasin töihin kukkakaupan kautta. Pitäähän kahvipöydästä myös kukkasia löytyä :) Työkaverit hieman ihmettelivät, kun rymistin kassialmana toisen kerroksen kahvihuoneeseen. Vaikka kuinka kehotin työkavereita jatkamaan töitänsä rauhassa, niin veikkaanpa, että mun ylläri paljastui hieman etuajassa. Meillä nimittäin tuo kahvihuone on sijoitettu koko toimiston aulatilaan ja se toimii muun muassa läpikulkupaikkana.

Siivosin kahvihuoneen pöydän ja aloin kattauspuuhiin. Löysin kuin löysinkin työpaikan kaappien kätköistä maljakon kukille. Katoin pöytään lasit, avasin NESCAFÉ Kulta ja Kulta Lempeä -kahvipaketit ja tuoksuttelin niitä. Kahvi tuoksuu niin hyvälle! Tuota perinteistä vuoristossa viljellyistä ja kullanruskeiksi paahdetuista arabica -pavuista valmistettua Kulta -kahvia on tullut vuosien saatossa juotua paljon. Itse asiassa yksi sellainen pussi meiltä löytyy toimiston keittiön kaapistakin :) Tuo suomalaisten suosikki on saanut rinnalleen uuden NESCAFÉ Kulta Lempeä -kahvin, jonka maku on hiottu entistä enemmän suomalaiseen makuun sopivaksi. Ja täytyy kyllä käsi sydämellä todeta, että tästä uutuuskahvista tuli oma suosikkini. Niin täydellisen pehmeä ja tasapainoinen. Kahvi täynnä hienoja täyteläisiä makuvivahteita sekä vastapaahdettujen kahvipapujen eleganttia aromia. Itse asiassa, meillä myyntipäällikkö kysyi yllättyneenä, että mitä tämä kahvi oikein on. Kun näytin pussia pöydällä, ei voinut uskoa silmiään. Kiehautettua vettä ja 1,5 tl kahvimuruja. Simple as that!

Joku juo kahvia maidon kanssa, toinen mustana. Yksi saattaa lisätä kahviinsa keinotekoista makeutusainetta tai sokeria. Yhtä kaikki, rakkaus kahviin on se joka meitä suomalaisia yhdistää. Rakkaus hyvään kahviin. Suomalaiset ovat kahvinjanoista kansaa ja yltävätkin 4,6 juodulla kahvikupposella päivässä liki maailman huipulle kahvinjuontitilastoissa. NESCAFÈn teettämä tutkimus osoittaa, että suomalaiset jakaantuvat kahteen ryhmään kahvimieltymyksissään; 55 prosentille suomalaisista maistuu tasapainoisempi ja pehmeä kahvi, kun taas 45 prosenttia pitää intensiivisemmästä ja voimakkaammasta kahvista. Itse lukeudun tuohon 55 prosenttiin. Tästä lähtien tiedän, millainen pussi mulla matkaa ulkomaille mukaan. NESCAFÉ Kulta Lempeä menee pieneen tilaan ja siitä riittää monenkin viikon reissuun. Vaikka rakastankin matkustamista, niin jossain vaiheessa reissua tulee aina ikävä hyvää kahvia. Eipäs tule enää! Lisäksi aion vastedes kotitoimistolla ollessani valmistaa tuoretta kahvia nopeasti. Sen sijaan, että joisin sen pöydän kulmalle aamulla jäähtymään jääneen kahvin kylmänä.

Oli ihana istua työkavereiden kanssa alas ja jutella kuulumisia. Kyllä mulla on vähän ikävä tuota työyhteisöä ja meidän yhteisiä kahvihetkiä. Konttorin kahvisankari yllätti työkaverinsa myös leipomalla, sillä tiedän, että työkaverini ovat vallan persoja makealle :) Yleensä kahvia tulee käytettyä mokkapalojen leivonnassa, mutta nyt päätin kokeilla jotain ihan erilaista. Nämä tiramisubrowniesit iskivät kyllä kahvin ja makean ystävän makuhermoon!

TIRAMISUBROWNIES

Brownies -pohja
400 g tummaa leivontasuklaata
2,5 dl sokeria
250 g voita
4 kananmunaa
4 valkuaista
1 dl NESCAFÉ Kulta Lempeä kahvia
2 rkl NESCAFÉ Kulta kahvimuruja
2 dl vehnäjauhoja

-palastele suklaa ja sulata se vesihauteessa
-lisää suklaan joukkoon sokeri ja huoneenlämpöinen voi
-lisä kananmunat ja valkuaiset yksitellen vatkaten
-lisää kahvi ja kahvimurut
-lisää varovasti sekoittaen vehnäjauho
-kaada leivinpaperilla vuoratun vuoan (käytin n.20 x 30 cm) pohjalle ja tee mascarponetäyte

Mascarponetäyte
500 g mascarpone -juustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria

-vatkaa huoneenlämpöinen juusto, kananmunat ja sokeri sekaisin
-nostele lusikalla brownies -pohjan päälle ja levitä varovasti
-paista tiramisubrownieseja 175 asteessa noin 50 minuuttia
-anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli
-leikkaa annospaloiksi ja nauti!

Toivottavasti sinullakin on maailman parhaimmat työkaverit! Eikö niin, että hekin ansaitsisivat upean kahvihetken? Jos haluat yllättää omat työkaverisi, niin kannattaa käydä NESCAFÉn Facebook -sivuilla kertomassa, miksi juuri sinun työkaverisi ansaitsisivat kahvintuoksuisen hemmotteluhetken! Palkintoja arvotaan joka toinen viikko, ja kukin voittaja voittaa omalle työporukalleen upean kahvihetken herkullisine leivonnaisineen.

Nyt kohti suloisen sunnuntaiaamun toista kahvikupillista!

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

YHTEISTYÖSSÄ NESCAFÉ


4 Responses to “Konttorisankarin kahvinmakuinen yllätys”

 1. Miten hauskat ja lämminhenkiset kuvat teiltä töistä!<3 Myös teidän kahvitilanne näyttää kivalta, sehän ei ole ollenkaan itsestäänselvyys työpaikoilla.:)
  Tuota reseptiä tekisi mieli kokeilla! 400g suklaata ja 500g mascarponejuustoa sisältää sellaisen määrän kaloreita, että tuo ei kai voi olla muuta kuin hyvää.;DD

  Postasin muuten ne omat sisustusperiaatteeni samalta istumalta, kun luin postauksesi. Kiitos ideasta!<3
  https://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2017/03/5-x-sisustusperiaatteeni.html

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Taina

   ja hei kiitos <3 Meillä on maailman parhain työpaikka :)
   Juu, tuo kahvihuone on kyllä kiva...nyt kun ollaan laitettu se kuntoon!

   Jeps, ei ole mitään dieettiruokaa nämä herkut :D

   Hei ihanaa, me ollaan niin samoilla linjoilla! Tuo valo ja avaruus on muuten sellainen juttu, jonka unohdin mainita. Mutta sitä pitää olla. Nyt vasta huomasin, että teillä on muuten olkkarin pöytänä sama arkkupöytä kuin tuo meidän. Mutta vain alkuperäisenä ja se näyttääkin niin ihanalle! Saisinkohan mä tuota mustaa lakkaa hiottua pois? ;D

   Suloista sunnuntaita <3

 2. Johanna sanoo:

  Hei!!!

  Meillä on aina kaapissa Nescafea ”varakahvina”, jos ei muka ;-) jaksa keitellä uutta kahvia. Varsinkin Ukkeli juo enemmän kahvia ja jos ei ole tuoretta kahvia niin Nescafea kuppiin :-) Matkoillakin aina juomme aamusella hotellihuoneessa Nescaffet ennen aamiaiselle menoa… Hidas herätys sielläkin aina paikallaan. Nyt täytyykin seuraavaksi ostaa tuota Lempeää kahvia :-D

  Ihanaa sunnuntain lepopäivää <3

  Terkuin, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Moimoi Johanna,

   sama juttu täällä – tuo murukahvi on niin kätsyä ja nopeeta :) Suosittelen tuota Lempeää, se on ihan tajuttoman hyvää! Mä en ole mikään liian vahvan kahvin ystävä, niin tuo kyllä iski meitsin makuhermoon :D

   Kiitos ja samaa sinne, ihanaa sunnuntai-iltaa <3

Kommentoi