perjantai 17. maaliskuu 2017

Top 10

MOIMOI!

Perjis perjantai, viikonlopun ehdoton kohokohta on täällä. Eilen illalla ja tänä aamuna tuntui jo hieman, että ei hyvä heilu tämän Thaimaan tuliaistaudin kanssa. Yöllä alkanut järjetön hedari ei helpottanut edes lääkkeillä ja aamulla ei juuri pystyssä pysynyt. Onneksi varasin sen lääkäriajan eilen (kiitos teidän ♥). Näytteet on nyt otettu. En palaa niihin sen kummemmin, mutta sanotaanko näin, että kakkamainen juttu tuo näytteiden anto. Kirjaimellisesti :D Tulokset tulevat alkuviikosta. Lääkäri uumoili, että pääkipu johtuu nestevajauksesta. Nestevajauksen syynä lienee se, että suolat ja sokerit ovat olleet vähän minimissä tuon loman jälkeen ja pelkkä vesi ei nyt tähän tautiin tepsi. Joten lääkärin neuvojen mukaan tänään on herkuteltu. Ja kas, heti on parempi olo. Tämän päivän top 10, kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Hearts -sipsit
Kyllä, pitkästä aikaa söin puoli pussia sipsejä. On pysynyt sisällä. Toistaiseksi.

Itsekeitetty janojuoma
Litra vettä, 1 rkl sokeria, 1 tl suolaa. Lääkärin ohjeiden mukaan. Kuulostaa pahemmalta kuin miltä oikeasti maistuu ;)

Kirjastosta löytyneet Läckbergit
Mä luin elämäni ekan Camilla Läckebergin kirjan reissussa ja jopa minä, kyltymätön rakkausromaanien rakastaja, olen koukuttunut nyt dekkareihin. Näillä kahdella kirjastosta lainaamallani kirjalla pärjään kyllä viikonlopun.

Takkatuli
Eikä vain itseni lämpimänä pitämiseksi, mutta myös tuon karvaturrin, jota saa joka ulkoilun jälkeen olla pesemässä.

Kynttilät
En olekaan vähään aikaan poltellut kynttilöitä, mutta ne sopivat tällaiseen syksyiseen kevätperjantaihin.

Kahvitteluvieraat
Maailman paras anoppi ja appiukko tulevat pian kylään. Tarjolla tiramisubrownieseja (stay tuned!)

Reissun ajalta katsomatta jääneet telkkarisarjat
Rouva Ministeri, Isänmaan puolesta, 24 Legacy, Gåsmamman…aika hyvä setti tämän illan sohvaperunointiin

Huikee työteho
Hieman shaissesta olosta huolimatta, olen saanut tänään paljon töitä aikaan. Eikä edes jäänyt viime hetkeen :)

Unisen koiran tuoksu
Voiko olla ihanampaa? Tuossa se on köllötellyt univelkojaan pois (tais olla rankka reissu hoitopaikassa, kun pääsi temmeltämään kavereiden kanssa ;) takkahuoneen sohvalla ja olen aina välillä käynyt toista nuuskuttelemassa 

Little Mix ja paluu allasbaariin
Se, missä aiemmin korvamatona Aasian reissujen jälkeen on soinut spa-musiikki on nyt vaihtunut brittipoppiin. Aluksi ajattelin, että kamalaa jumputusta, mutta hei – nyt mulla on yksi Spotify-lista täynnä Little Mixiä. Kun kuuntelee sitä silmät kiinni takkatulen äärellä voi hetken kuvitella olevansa allasbaarissa pina colada lasi edessä. Kunnes ottaa ison huikan siitä lasista ja huomaa, että se onkin tuota keittämäni seosta :D ID

Eli pienistä asioista muodostuu tämän perjantain tähtihetket. Ihana olla kotona. Suomessa. Hengittää raikasta ulkoilmaa ja antaa sateen ropista poskille. Tosin enpä anna tämän taudin jättää mitään reissukammoa. Sattuuhan niitä ja tämä nyt on vielä pientä. Ensi kerralla kyllä otan miehen neuvoista vaarin ja nautin vastedes reissussa joka ilta konjakkihömpsyt :D Meillä muuten paljastui makkarin yhdestä seinästä (muuri) tuollainen rouhee tiiliseinä. Sekunnin ajan mietimme, että jätetäänkö se, mutta ei taideta jättää… Hei nyt toivottelen ihanaa viikonloppua! Muistakaa herkutella ja levätä. Nukkua päikkäreitä ja ulkoilla. Siinä ainakin mun plääni viikonlopulle :)

PERJANTAITERKUIN,


6 Responses to “Top 10”

 1. kaisu sanoo:

  Hei Maria, olen fanisi jo usean vuoden takaa. Luen blogiasi suurella mielenkiinnolla, sisustus- ja remontointijuttuja, matkakertomuksia, ihania ruokapostauksiasi jne. Kylläpä kuulostaa Thaimaan ”jälkitautisi” tutulta, olen sen kokenut pariin otteeseen. Olen tulossa Tampereelle keväämmällä parinkymmenen vuoden tauon jälkeen yhden tapahtuman tiimoilta ja kysynkin nyt vinkkejäsi hotellista ja illallispaikasta. Niin keskustasta kuin voi olla ja mielellään tasokasta kun kerran reissuun lähdetään! Olisi kiva, jos ehtisit vinkkaamaan jotain! Terkut Lapin hankien keskeltä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kaisu

   ja ihana kuulla, kiva kun jätit kommenttia :)

   Juu, tämä tauti on kyllä nyt niin pitkäkestoinen, että meinaa hermo mennä :D

   Tervetuloa Tampereelle, täällä on hyvä olla <3 Itse olen Tampereella majoittautunut vain Torni -hotellissa, mutta monesti olen ajatellut, että tekisi mieleni yöpyä Tammer-hotellissa, joka on vielä lähempänä keskustaa. Ja ravintolavinkkinä Tammer-hotellin yhteydessä oleva Trattoria. Myös ravintola Masua kehutaan paljon (itse en ole käynyt) sekä ravintola Berthaa ja C:tä suosittelisin :)

   Kiitos terkuista, terkkuja täältä sinne myös <3

 2. H sanoo:

  Jos nestetasapaino heittää niin mahatauti ei oikein parane vaan jää päälle. Esim.Floridral on hyvä apteekin tuote nestetasapainon palauttamiseen, lisänä maitohappobakteerit. Niitä jauhepusseja mukaan jo reissuun ens kerralla ;) Voi antaa lapsillekin.
  Ja joo, toiseksi paras nestetasapainon palauttaja on sokerilimsa ja sipsit. Elimistön suolat ja sokerit tasapainoon. Niitä terkkariäiti tarjoilee mahatautisille lapsillekin ;))

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan H

   ja kiitos terkkariäiti vinkistä; ostin eilen tuota Floridralia ja nyt olen yhden paketillisen tuhonnut…ei vielä vaikutusta :D

   Saas nähdä, kun tulokset tulee, että mikä ameeba mun sisällä jyllää ;)

   Sipsiä ja limppariakin on tullut kiitettävästi luvan kanssa juotua! :)

   Suloista sunnuntai-iltaa <3

 3. Roomatar sanoo:

  Se konjakki auttaa oikeasti, mutta aamulla heti tyhjään mahaan otettuna. Aktivoi mahahapot ja tappaa ainakin osan pöpöistä.
  Harkitkaapa vielä sitä tiilisenää. Semmoinen aito tiiliseinä on vaan niin ihana

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Roomatar

   ja hei kääk -konjamiini tyhjään vatsaan kuulostaa siltä, että ei hyvä heilu :D Mutta jos se auttaa, niin ens kerralla sitten sitä ;)

   Se aito tiiliseinä olis ihana, mutta se punertava sävy tökkii tällä hetkellä ;)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

Kommentoi