sunnuntai 05. maaliskuu 2017

Uuden kodin kylpyhuonesuunnitelmat

Advertisement

HEI HUOMENTA!

Ja terveisiä täältä lämpimästä. Hetken breikki myös remonttisuunnitteluihin tekee hyvää :) Ennen reissua sain vihdosta viimein hahmoteltua nuo kolme kylpyhuonettamme uuteen kotiimme. Tai lähinnä päätettyä värimaailman ja osan kalusteista. Meillähän on nykyisessäkin kodissa käytetty IDOn kalusteita eteisen wc:ssä, joten iloinen olin, kun pääsin jälleen tekemään kaupallista yhteistyötä IDOn kanssa. IDO on suomalainen kylpyhuonealan toimija, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1873, jolloin Arabian posliinitehdas perustettiin Helsinkiin, Arabian kaupunginosaan. IDOn Tammisaaressa toimiva saniteettiposliinitehdas on ainoa Suomessa ja samalla yksi Euroopan nykyaikaisimmista saniteettiposliinitehtaista.

”Vaikka moni asia posliinin valmistuksessa onkin vuosikymmenien saatossa muuttunut, perusperiaate on yhä ennallaan: kauneimmat ja kestävimmät kylpyhuonetuotteet syntyvät puhtaista luonnon raaka-aineista valamalla ja polttamalla asiantuntevissa käsissä”

Suunnitteluinspiraatiota kävin hakemassa IDOn kotisivuilta sähköisestä kuvastosta:

Suunnittelussa lähdin miettimään ensinnäkin kunkin tilan värimaailmaa ja haluttua tyyliä. Vaikka kyseessä onkin vanha omakotitalo, niin silti jokaisesta kylpyhuoneesta halusimme linjakkaan ja aikaa kestävän. Aloitetaan tuolta kellarikerroksesta eli kerroksesta, johon tulee miehen valtakunta televisiohuoneineen sekä bistrokeittiöineen, saunatilat ja tietysti wc. Wc rakennetaan vanhaan varastotilaan/perunakellariin autotallin perälle. Tilaa ei liiemmin ole, mutta toisaalta tänne wc-tilaan ei tarvitse kuin wc-istuimen ja pienen lavuaarin. Kuten muukin kellarikerros, niin myös tuo pieni wc-tila tulee olemaan aika tummanpuhuva. Valkoinen IDO Glow -seinä wc-istuin ja valkoinen pieni käsienpesuallas tuovat raikkautta muuten tummaan tilaan. Sisustukseen tuodaan hieman pehmeyttä esimerkiksi muhkeilla käsipyyhkeillä.

ID

Vaikka tuo mummulan keskikerros uusittiin kolmisen vuotta sitten, niin silti kylpyhuonetilaa tai pikemminkin wc-tilaa ei uusittu. Wc-tila tehdään vanhan vaatehuoneen ja pikkuwc:n tilalle. Tila on L-kirjaimen mallinen, jonne L-sakaraan asennetaan seinä-wc. Niin, että kun oven avaa, niin wc-istuin jää hieman piiloon (alla olevassa kuvassa äärioikealle). Wc-istuimeksi tännekin valikoitui tuo IDO Glow -seinään asennettava wc. Wc-istuinta vastapäätä tulee allaskaluste ja allas. Niin ihastunut olen edelleen tuohon IDO Wave -tasoaltaaseen, että sellaiseen päädyimme jälleen. Ovesta sisään mentäessä tuohon oikealle kädelle jää runsaasti tilaa, vielä täytyy miettiä, millä sen täyttää. Tai täyttääkö lainkaan. Ylimääräinen tila on noin metrin pitkä, mutta vain noin 30 cm syvä. Värimaailmasta tulee vaalea. Allaskalusteen myötä tilaan saadaan hieman kontrastia. IDO Trend alakaappi tulee olemaan mustaa saarnia. Niin paljon tekisi mieleni tähän wc-tilaan laittaa ripaus luksusta marmorilaattojen myötä, mutta katsotaan nyt miten käy.

Yläkerran kylpyhuone rakennetaan vanhan vaatehuoneen ja saunan tilalle. Alla olevassa kuvassa näkyy vielä näiden tilojen välissä pystypalkkipuut, jotka ovat tähän mennessä jo poistettu. Kylpyhuoneella tulee olemaan myös kodinhoitohuonefunktio, sillä sinne asennetaan pesukone ja kuivausrumpu. Yläkerrassa sijaitsevat meidän kaikkien makuuhuoneet, joten kylpyhuoneeseen on hyvä saada mahtumaan myös suihkunurkkaus. IDOlta löytyikin juuri meidän tarpeisiimme suihkunurkka, IDO Showerama 10-02, jonka ovet kääntyvät myös sisäänpäin. Itseäni miellytti malli, jossa vetimet on korvattu vedinaukolla. Kylpyhuoneen värimaailmasta tulee maanläheinen ja raikastavana värinä toimii valkoinen. Tilaa on reilusti, joten tänne mahtuu 1200 mm pitkä allaskaluste ja sen päälle IDO Wave -tasoallas kahdella hanalla. Helpottaa huomattavasti aamutoimia, kun kaksi ihmistä voi samaan aikaan pestä hampaita yms. Seinälle asennetaan tason levyinen IDO Reflect -tasopeili led-valoilla.

Miltä suunnitelmat näyttävät teidän silmään? Tällä kertaahan nämä muutoskohteemme ovat astetta isompia, mutta jo pienillä muutoksilla saa paljon uutta ilmettä aikaan. Ei sen tarvitse olla kuin uusi wc-istuin tai esimerkiksi uusi allas, joka tuo jo hurjan paljon upliftiä vanhempiikiin kylpyhuoneisiin. Käykäähän tutustumassa IDOn kotisivuilla heidän valikoimaansa. Sieltä kyllä löytyy jokaiselle jotakin!

Millainen olisi sinun unelmiesi kylpyhuoneesi?

Jo kauan omassa haaveideni kylpyhuoneessa on ollut laskeva katto. Ja nyt sen vihdosta viimein saan. Palataan myöhemmin keväällä siihen, miltä meidän kolmessa muutoskohteessa näyttää remontin jälkeen. En malta itsekään odottaa, että nuo kuten koko remontti valmistuu ja päästään muuttamaan! :)

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

YHTEISTYÖSSÄ IDO

 


7 Responses to “Uuden kodin kylpyhuonesuunnitelmat”

 1. Maija sanoo:

  Hei, hyvältä näyttää. Meillä alkaa putkiremontti 2018 tammikuussa. Kiva nähdä miltä teidän muutos näyttää. Samanlaisia tummempia saven värisiä laattoja olen myös kaavaillut meille, valkoiset kalusteet tulevat tyylikkäästi esille. Mukavaa kevättä täältä Turusta. T. Maija

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maija

   ja kiitos :)

   Hei, no sittenhän nämä mun kylppäripostaukset tulevat hyvään saumaan :)

   Tummemmat saven väriset laatat kuulostaa niiiin hyvälle!

   Kiitos ja samoin sinne Turkkuseen <3

 2. Johanna sanoo:

  Hei,

  aivan upean näköistä! On ihanaa, että kylpyhuoneista löytyy ripaus luksusta :-)

  Kiva nähdä sitten miltä niissä näyttää kun remontti on valmis.

  Mukavaa kevättä!

  Terveisin, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei Johanna

   ja kiitos :)

   Pikkuisen luksusta tarvitaan aina ;)

   Juu, itsekään en malta odottaa lopputulemaa. Enkä sitäkään, että miltä siellä näyttää kun palataan kotiin reissusta!

   Kiitos ja sinne myös <3

 3. Ulla sanoo:

  Voi vitsi, mä niin innolla odotan, miltä teillä loppupeleissä näyttää!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Ulla,

   ihana kuulla! Mä odotan myös lopputulemaa. Jotenkin tuntuu, että niin kauan on nyt rempattu, että ei jaksaisi enää (vaikkei siis itse remontoidakaan ;D)!

   Ihanaa torstaita <3

 4. […] on ollut ihanaa, varsinkin näiden kylpyhuoneiden. Tuntuu, että siitä on ikuisuus, kun tein tuon suunnittelupostauksen. Ja nyt ollaan maalissa. Tai no, vielä on kellarikerroksen kanssa aikamoinen työ, mutta muuten […]

Kommentoi