sunnuntai 19. helmikuu 2017

Missing the happy place ♥

0IMG_1138IDMygirls (13 of 14)Fredagsmys (4 of 20)0IMG_10770IMG_0255 Mygirls (5 of 14) Fredagsmys (10 of 10) Mygirls (2 of 14)OLYMPUS DIGITAL CAMERA0IMG_0399 OLYMPUS DIGITAL CAMERA0IMG_0421 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA HEI IHANAT!

Se on nyt vaivannut tämän viikonlopun; ihan järjetön mökki-ikävä. Kesä-ikävä. Ikävä lämpöä ja leppoisia kesäiltoja. Sitä tunnetta, kun nousee veneestä saareen. Kun vilvoittelee saunan kuistilla ja tuijottaa ihan hiljaa edessä olevaa riippakoivua. Laulujoutsenen kaihoisaa soundia. Haluan kesän tänne nyt ja heti. Vaikka elänkin hetkessä ja yritän nauttia joka hetkestä, niin helmikuu, joka muistuttaa maaliskuun loppua rospuuttokeleineen ei ole mun juttu. Selvästikään :D Haluan helmikuun helmikuisena. Pakkaspäiviä ja lunta. Tai sitten voidaan sujahtaa suoraan huhtikuun loppuun ja siihen perjantaihin, kun ekaa kertaa suuntaamme tänä keväänä mökille. Auto pakattuna täyteen ja saareen soutaen, sillä moottori on saaressa talvisäilössä. Odotan sitä tunnetta, kun pääsemme saareen ja mies alkaa laittamaan vesipumppuja kuntoon. Kun lapset kääriytyivät shaaliensa alle odottamaan, että mökki lämpiää. Kun itse täytän jääkaapin, imuroin ja laitan uudet lakanat. Sytyttelen kynttilät ja tuoksuttelen rakasta mökkituoksua.

Viime kevät ja alkukesä mökillä ovat hieman hämärän peitossa. Liian monta epätoivoista puhelua sairaalasta, liian monta äkkilähtöä kaupunkiin sairaalaan, liian paljon huolta ja murhetta. Sydämessä taakka, joka esti nauttimasta mökkeilystä täysin rinnoin. Esti nauttimasta elämästä täysin rinnoin. Haluan yhden kauniin kevätillan, jolloin saan istua mökin ruokatilassa, tuijotella ulos tyyntä järveä ja auringonlaskua. Tuntea, kun on sisäisesti hyvä olla ja mieli on huolista vapaa. On tuolla mökillä vaan ihan huikea merkitys omalle hyvinvoinnille. Vaikka naimisissa pankin kanssa olemmekin oman happy placemme kanssa, niin ihan mieluusti sitä maksaa kuukausittain pientä korvausta henkisestä hyvinvoinnista ;)

Kiitos ihanat kommenteistanne eiliseen brunssipostaukseen. Palaan niihin reseptien kera, kunhan olemme suorittaneet suloisen sunnuntai-illan tärkeimmän operaation eli koirakaverin pesu- ja kuivausoperaation! Tähän asti ollaan pesty Toby suihkun lattialla, mutta ostimme eilisen 8 kk-merkkipäivän johdosta toiselle oikein ammeen. Muumien kuvilla varustettuna (no ihan valkoinenkin olisi kelvannut, mutta sellaista ei löytynyt ;D). Josko siinä olisi Toby helpompi pestä. Enää ei puutu kuin se, että tuo haukkuli suostuisi ammeessa olemaan… #murrosiänkourissa ja iso #huoh!

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA,

alle


12 Responses to “Missing the happy place ♥”

 1. Heli Virsunen sanoo:

  Hei Maria!
  En yhtään ihmettele, että kaipaat noihin ihaniin mökkimaisemiin!
  Kuvia katsellessa jäin miettimään, onko tuo ihastuttava ruokaiupaikka tehty mökkiin jälkikäteen? Kaipaisin juuri tuollaista valoisaa ison ruokapöydän paikkaa pienelle, vähän pimeälle mökillemme.
  Kevät ja kesäaurinkoa odotellen!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei huomenta Heli,

   voi kyllä, tuo maisema on sielunmaisema <3

   Tuo "kesähuone" eli ruokatila on tehty mökkiin jälkikäteen. Edelliset mökin omistajat rakensivat sen noin kymmenisen vuotta sitten :)

   Sitä samaa sinne, mökkikautta odottaen <3

 2. Johanna sanoo:

  Heipsan!

  Toivottavasti Toby nauttii kylpyhetkestään uudessa ammeessaan ;-)

  Mukavaa tulevaa viikkoa!!!

  Terkuin, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Johanna

   ja hei kiitos, toinen oli pikkuisen peloissaan Muumi-ammeessaan aluksi, mutta sitten rentoutui :D

   Ajattelin, että eilen olisi hyvä päivä pestä, kun tälle päivälle luvattiin jo pakkasia – mitä vielä, aamulenkillä tarvottiin kuralammikoissa ;)

   Kiitos ja samoin sinne, ihanaa viikkoa <3

 3. Anu sanoo:

  Ei oo todellista!mä just tänään mietin aamulla,kun me oltiin mökillä yötä,että miten sää pärjäät pitkän talven ilman mökkiä!aattelin,että kun pääsen kotiin niin fiilistelen kesää sun mökkikuvilla:)
  Meillä on nyt aivan mielettömän hyvät jäät,yli 50 cm jäätä.eilen oli suorastaan ruuhkaa jäällä pilkkijöistä:)
  Nyt onneks tuli tänään lunta,joten jospa ens viikolla pääsis mökiltä hiihtämään.
  Toivotaan kuitenkin,että huhtikuussa saa äkkiä veneen vesille:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Anu

   ja eikä!?! Teletappisia kykyjä :D

   Voi teitä onnellisia, meillä ei ole jäätä enää nimeksikään. Varoiteltiin menemästä jäälle. Taidan muutta sinne suunnalle ;)

   Ja lunta, meillä satoi eilen illalla vettä niin, että peltikatto vaan ropisi ;D

   Juu, viime vuonna soudettiin jäälauttojen keskellä…tänä talvena kun jäät eivät ole ihan niin paksuja, niin toiveissa olisi päästä möksälle aiemmin!

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 4. Hannah sanoo:

  Hei ja voih, sama ikävä omalle mökillemme valtaa omankin mielen aika ajoin… Toivon vain että viime kesänä jo hieman mökkielämään tylsyyttä valitellut esiteini löytäisi mökki-innon uudelleen, ja/tai voisimme vaikka useammin ottaa mukaan lasten kavereita tms. Mökkielämä tekee kyllä niin hyvää ihmiselle…

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa ja huomenta Hannah,

   se on jännä tämä mökkikaiho <3 Ehkä se mökki on meille suomalaisille se paikka, jossa saa levättyä ja ladattua akkuja.

   Toivotaan, että teillä esiteini mökkihöperöityisi. Meillä lapsilla on usein mökillä kavereita ja ainakaan vielä ei ole kuulunut poikkitelaista sanaa mökkeilystä :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 5. Sirpa sanoo:

  Saman vaivan kourissa täälläkin. Onneksi pääsiäinen ihan pian jolloin alkaa meidän mökkikausi, toki päivä retkiä tehdään usein viikonloppuisin. Meillä myös sunnuntaisin cottonimme pesupäivä ja turkinhoito, vaikkakin harjausta joutuu nyt takkuiän ollessa pahimmillaan, tekemään päivittäin. Meillä täällä Kainuussa paljon lunta ja kun luonnossa paljon liikutaan, turkki takkuuntuu vallan mahdottomasti.

  Aurinkoisia päiviä teille ☺

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sirpa,

   voih, me emme yleensä ole vielä pääsiäisenä päässeet saareen, mutta tänä vuonnahan pääsiäinen on suht’ myöhään. Ehkä on siis vielä toivoa :)

   Siellä ollaan samassa vaiheessa takkuiän kanssa. Saa kyllä olla koko ajan harjaamassa ja siitä huolimatta turkki takkuuntuu. Huomasin saman, että lumipaakut takuttavat aivan mahdottomasti – meillähän tuota ongelmaa ei ole, sillä tarvotaan vesilammikoissa :D

   Sinne myös aurinkoisia päiviä ja tsemppiä takkuiän kanssa <3

 6. Anu sanoo:

  Ihania kuvia ja saivat kyllä niin kesän kaipuun heräämään ja samalla mökkikuumeen nousemaan. Meillä oli monet vuodet vanhempieni mökki käytettävissä lähes tulkoon niin kuin omana mökkinä ja nyt pari kesää on oltu ilman tätä mahdollisuutta, kaipaan sitä mökin tuoksua, suosta nousevaa sumua, järven yllä olevaa harsoa, ihan kaikkea siitä!

  Miten te olette saaneet remonttitavarat yms. kuljetettua saareen? Saarimökkejä olisi jotenkin helpommin saatavilla, mutta vähän hirvittää tuo tavaroiden kuljetus ja tietty sit nämä talvet, ei pääsisi mökille ollenkaan…

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Anu!

   Ja kiitos, kesää odotellaan täälläkin <3

   Just nuo mainitsemasi jutut, tuoksu, sumu yms. Ne tekee mökkeilystä niin ihanaa!

   Hih, moni kyselee tuota samaa, mutta hienosti kuljetetaan kaikki veneellä. Meillä on aika tehokas moottori veneessä, joten kaikki painavat terassilaudat sun muut kulkeutuu hienosti.

   Meillä ratkaisi tuo budjetti aika paljon; ensin katsottiin Pyhäjärven ja Näsijärven rannoilta. Hmph, sitten siirrytiin vähän sivummalle. Sekään ei riittänyt. Vasta se riitti, kun otettiin huomioon myös saarimökit :D

   Meillähän venematka on 270 metriä ja aika usein se on suojaisa pätkä. Välillä on vaahtopäitä ja vene keikkuu kuin mikäkin.

   Talviasuttava mökki kyllä on, paitsi vesipumput eivät toimi talvella. Lisäksi tuossa on vielä virtausta mökin edessä, että jääkään ei ole vahvimmasta päästä :)

   Ihanaa tiistaita sinne <3

Kommentoi