maanantai 06. helmikuun 2017

5 x ruokaisa lounassalaatti

HEISSULIVEI IHANAT,

ja aurinkoista maanantaita! Kun katsoo säätiedotusta tälle viikolle niin ei voi muuta kuin hymyillä; joka päivälle on luvattu aurinkoa! Suurin osa päivistä tosin menee sisätiloissa, mutta tämän viikon missiona on liikkua ulkona. Ei vielä välttämättä hiihtää korkealla sykkeellä, mutta ainakin harrastaa pitkiä kävelylenkkejä ja pikkuisen sivakoida matalalla sykkeellä. Pitikin tulla tuollainen flunssa heti, kun hiihtoputki alkaa olemaan komeassa vauhdissa. Ulkoilun lisäksi tämän viikon missiona on jälleen syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Lounaaksi ruokaisia salaatteja ja iltaruoaksi ehtaa kotiruokaa. Aamulla aloittaa päivä puurolla tai tuorepuurolla. Syödä pakkanen tyhjiksi viime kesän marjoista ja mehustaa bataatista ja porkkanoista mehua. Lisätä mehuun sellainen tujaus inkivääriä, että kaktusperhe kurkusta muuttaa mielekkäämmille apajille 😉
Lounassalaatti (2 of 8)Lounassalaatti (4 of 8)Lounassalaatti (3 of 8)
Olenkin tainnut tuoda esiin jo monta kertaa aiemminkin rakkauteni runsaita ja ruokaisia lounassalaatteja kohtaan. Jotenkin tuo rakkauteni niitä kohtaan nousi uuteen ulottuvuuteen taannoisella New Yorkin reissullamme, kun nappasimme joka päivä mukaamme lounassalaatit. Jopa nuo pienimmät kullanmurut, jotka täällä kotioloissa ehkä hieman dissaa pupujen ruokaa (toim. huom. pupujen ruokaa omasta mielestään), olivat reissun päällä innoissaan salaattibaareissa. Rakensivat yhteisen salaattinsa yleensä salaattipohjan lisäksi grillatusta kanasta tai lohesta. Sekä hedelmistä. Hedelmäthän tuovat salaatteihin tosi kivasti raikkautta. Kuten tämän päivän lounassalaattiini. Muistan muuten kuulleeni jostain, että pinaatti, kaikessa terveellisyydessään, olisi vielä terveellisempi keitettynä. En nyt mene takuuseen tuosta väittämästä, mutta harvoin sitä keitettynä tulee syötyä 😀

KIPPARI-KALLEN LOUNASSALAATTI

1 pieni pussillinen baby pinaattia
puolikas purkki kikherneitä valutettuna
puolikas ananaspalapurkki
fetajuustoa
punasipulia
persiljaa
oliiviöljyä
mustapippuria

-sekoita keskenään pinaatti, kikherneet, punasipulirenkaat ja ananas
-koristele fetajuustolla ja persiljalla
-lorauta päälle oliiviöljyä ja kierrä mustapippurimyllystä pari kierrostaLounassalaatti (7 of 8)Lounassalaatti (1 of 8)Lounassalaatti (5 of 8)Lounassalaatti (6 of 8)

Tällä hetkellä on taas kikhernekausi. Onko teillä muuten ruoka-ainekausia? Itse ainakin kulutan aina yhden ruoka-aineen loppuun, kuten musiikkikappaleenkin ja sitten kyllästyn siihen. Vaihdan toiseen ruoka-aineeseen ja sama homma. Jossain vaiheessa nuo loppuun kulutetut ainesosat pääsevät taas ruokiin. Kikherneet löytää tällä hetkellä tiensä liki ruokaan kuin ruokaan. Eikä se olekaan lainkaan huono juttu, sillä kikherne on myös käsittääkseni erittäin terveellistä ja sisältää runsaasti proteiinia. Pitää hienosti nälkää lounassalaatissa! Take away -lounassalaattissa yhdistin kikherneet tuon ikuisesti rakastamani parsakaalin kanssa. Parsakaalista itsestään saa myös oivan ja ruokaisan salaatin, kuten tämä Itämainen parsakaalisalaattini. Aina silloin tällöin on niitä päiviä, että kaipaa lämmintä lounasta, joten miksei sitten lounaan sijaa ajaisi tuollainen lämmin salaatti 🙂 Myös vain osa salaatista voi olla lämmintä, kuten tässä ruokaisassa salaatissani. Jos kulutan jonkin ruoka-aineen loppuun, niin sitten on tietty aina niitäkin ruoka-aineita, joita en muista koskaan käyttää. Yksi niistä on tofu. Rakastan rapsakaksi paistettua tofua. Sellaista, johon on tehty maapähkinästä marinadi. Oi että, nyt tiedän mitä tänään pitää kaupasta hakea…tofua! Parsakaalisalaattiin lisäsin sitruunanmehulla marinoitua tofua ja paistettuja cashewpähkinöitä.

Tälle illalle on myös suunnitelmissa tehdä lisää niitä viime viikolla tekemiäni lakritsitaateleita. Yllättävästi ne ovat maistuneet tuolta jääkaapista myös muulle perheelle! Pitäisköhän muuten kaivaa myös verenpainemittari esiin…sen verran jytyä ainetta tuo raakalakritsijauhe tuntuu olevan 😉 Nyt hieman kolistelemaan, josko tuo yksi karvainen unikeko tuolta heräisi. On ollut pari päivää vähän väsynyt eikä ruoka ole maittanut. Liekö jotain koiralenssuakin liikkeellä!

ILOISTA ALKANUTTA VIIKKOA,

alle


4 Responses to “5 x ruokaisa lounassalaatti”

  1. maaruska sanoo:

    Anteeksi tyhmä kysymys, mutta ovatko nuo kikherneet sellaisia joita ei tarvitse mitenkään liotella tai keitellä? Suoraan purkistako vaan? Ovat itselleni aivan täysi mysteeri… Vai olivatkohan ne papuja mihin nyt sekoitan:D no kysyvä ei tieltä eksy !

    • Maria sanoo:

      Heippa

      ja hei lainkaan tyhmä kysymys, sillä kikherneitä on niitä liotettaviakin malleja. Itsehän käytän suoraan purkista valmiita (no ok, huuhtelun ne vaatii :)).

      Kysyvä ei tieltä eksy, samoilla linjoilla ollaan 😀

      Ihanaa tiistaita <3

  2. Westend Mum sanoo:

    Ihana kun salaatissa on väriä!
    http://westendmum.fi

    • Maria sanoo:

      Heippa,

      no sanos muuta!

      Salaatin ulkonäkö on jo puoli ruokaa 😀

      Aurinkoista tiistaita <3

Kommentoi