sunnuntai 29. tammikuu 2017

Helpotusta arkiruokailuihin & alekoodi

HEI HUOMENTA

ja suloista sunnuntaiaamua! Kuinka ihanaa olisi, että joku suunnittelisi puolestasi viikon ruokalistan? Monipuolisen ja terveellisen ruokalistan? Toisi vielä raaka-aineet ja reseptivihkosen kotiovellesi ja hymyilisi lähteissään? Yhteistyössä Sannan ruokakassin kanssa meidän perhettä hemmoteltiin viikon ajan. Eräänä maanantai-iltana ovikello soi sovitusti ja kohtelias nuori mies toimitti meille kaksi kassillista ruokaa sekä reseptivihkosen. Toivotti hyvät illanjatkot ja hymyili mennessään. Tehän tiedätte nämä jokaviikkoiset pähkäilyni ruokien kanssa. Helpostikin saan kulumaan sunnuntaisin pari tuntia suunnitellessani tulevan viikon ruokalistaa ja tehdessäni ostoslistaa sen mukaan. Silti siellä pyörivät valitettavan usein ne samat ruoat. Viikosta toiseen. Aina päätän kokeilla jotain muuta kalaa kuin sitä iänikuista lohta. Päätän, että broilerin ohuen ohuet leikkeet korvaan jollain muulla broitsun osalla. Ja vielä tähän päivään mennessä en ole oppinut valmistamaan juurikaan muuta kuin tuota lohta ja niitä broitsun fileleikkeitä. Paitsi nyt. Nyt osaan valmistaa niinkin hienoa kalaa kuin punakampela eivätkä kananpojan koivetkaan ole enää ylitsepääsemätön näky meidän keittiössä.Sannan ruokakassi (31 of 33) Sannan ruokakassi (24 of 33)Siitä lähtien, kun kuulin ensimmäisen kerran Sannan ruokakassista, olen salaa toivonut, että se laajentaisi toimintaansa myös Helsingin ulkopuolelle. Ja hei, nyt niin ihanasti on päässyt käymään, että Sannan ruokakassi toimii pääkaupunkiseudun ja lähialueiden (esim. Tuusula ja Nurmijärvi) lisäksi myös Tampereella, Turkussa ja Lahdessa. Eli myös minun kotikaupunkini kuuluu nykyään toimitusalueisiin. Aivan mahtavaa! Vaasa ja Jyväskylä, pysykäähän kuulolla, sillä Sannan ruokakassi laajenee piakkoin myös sinne. Sannan ruokakassin -sivuilta voit tarkistaa toimitetaanko palvelua myös sinun postinumeroalueelle. Ruokakassien toimitus tapahtuu aina maanantai-iltaisin klo 16.30-21.30. Jos toimituksen aikaan ei ole kotona, ruokakassit jätetään ovelle ja asiasta ilmoitetaan tekstiviestillä tai puhelinsoitolla. Sannan ruokakassin tuotteet ovat huolella valittuja. Kassissa käytetään aina kotimaista lihaa ja kananpoikaa, paljon kotimaisia kasviksia sesongin mukaan ja usein luomutuotteita. Tuontikasviksia tosin käytetään etenkin talvisin, monipuolisuuden takaamiseksi. Sannan ruokakassi seuraa WWF:n kalaopasta, ja kasseissa ei koskaan käytetä punaisella merkittyjä kalalajeja. Sannan ruokakassi (27 of 33)Sannan ruokakassi (25 of 33)Sannan ruokakassi (29 of 33) Sannan ruokakassi (28 of 33)Sannan ruokakassi (30 of 33)
Mitä meidän viikon 2 perhekassi sisälsi ainekset neljään runsaaseen arkiruokaan. Yksi ruoka oli mitoitettu kahdelle päivälle eli viiden päivän iltaruoat. Tarjolla oli hunaja-valkosipulikanaa paahdetuilla perunoilla, hampurilaiset maissintähkien kera, kalkkunaleikkeet appelsiinikastikkeella ja chili-lime -punakampelaa riisin kera. Meidän perheen suosikiksi nousi hunaja-valkosipulikana paahdetuilla perunoilla sekä hampparit. Itse tosin olin sitä mieltä, että tuo punakampela maistui taivaalliselle. Ehkä osin jo sen takia, että olin niin ylpeä siitä, että Marian keittiössä se ainainen lohi sai kilpailijakalan rinnalleen ;) Sain resepteistä myös paljon vinkkiä tulevien ruokalistojen suunnitteluun ja veikkaanpa, että ainakin tuo kanan kanssa tekemäni sitruunakastike ja hampurilaisten hampurilaiskastike on tullut jäädäkseen.Sannan ruokakassi (22 of 33) Sannan ruokakassi (19 of 33) Sannan ruokakassi (18 of 33) Sannan ruokakassi (20 of 33) Sannan ruokakassi (21 of 33) Sannan ruokakassi (17 of 33) Sannan ruokakassi (16 of 33) Sannan ruokakassi (14 of 33) Sannan ruokakassi (12 of 33) Sannan ruokakassi (11 of 33) Sannan ruokakassi (13 of 33)Sannan ruokakassi (26 of 33)Reseptivihkonen on todella helppolukuinen ja informatiivinen. Heti ensimmäisellä aukeamalla kerrotaan viikon ruokalista sekä ruokakassin sisältö. Lisäksi kerrotaan, mitä peruselintarvikkeita tarvitaan lisäksi. Niitä sellaisia, jotka kyllä yleensä jokaisen kotoa löytyy. Viimeisellä sivulla on esitelty kahden seuraavan viikon ruokalistat ja meinasin kyllä jo tilata palvelun uudelleen, sillä annokset näyttivät herkullisilta. Lisäksi arjen askareiden helpotuksesta olisin valmis vähän maksamaankin Neljän hengen perhekassin hinta on 74,00 euroa ja se sisältää raaka-aineet ja reseptit kolmeen illalliseen. Valittavana on myös viisi illallista sisältävä kassi (tuo, mikä meille tuli), gluteeniton perhekassi, pikakassi ja hedelmäkassi. Lisää infoa vaihtoehdoista ja niiden hinnoista löydätte Sannan ruokakassin -sivuilta.Sannan ruokakassi (10 of 33) Sannan ruokakassi (9 of 33) Sannan ruokakassi (8 of 33) Sannan ruokakassi (7 of 33) Sannan ruokakassi (6 of 33) Sannan ruokakassi (5 of 33) Sannan ruokakassi (4 of 33) Sannan ruokakassi (3 of 33) Sannan ruokakassi (2 of 33) Sannan ruokakassi (1 of 33)

Jotenkin näen tässä sen jokaisen kiireisen äiti-ihmisen pelastuksen. Eikä muuten olisi lainkaan hassumpi lahjavinkki! Terkkuja vaan sinne veljen vaimolle, että ensi joulun joululahja on jo keksitty. Ja se on viikon verran vapaa-aikaa jokapäiväisestä ruokakaupparuljanssista ja ruokien pähkäilemisestä :) Uskon, että ruokakassi olisi oiva apu myös itsenäistymisen kynnyksellä, omaan kotiin muuttavien lasten kohdalla. Selkeät ohjeet ja kotiin valmiiksi kannetut raaka-aineet varmasti kannustavat myös nuoria aikuisia kokkailemaan.

 Alennuskoodilla ATMARIAS17 saatte kahdeksan euron alennuksen tilauksen teon yhteydessä valitsemastanne ruokakassista. Tilauksen pääsette tekemään kätevimmin täällä. Joten jos olette miettineet palvelun kokeilemista, niin nyt se kannattaa tehdä hieman alennetulla hinnalla! :) Koodi on voimassa toistaiseksi.

Hei, nyt suloisiin sunnuntaipuuhiin. Iltapäivästä yhden prinsessan synttäreitä ja niinhän se oli sovittu, että herkuton tammikuu ei päde juhlatilanteissa ;)

SULOISTA SUNNUNTAITA,

alle

YHTEISTYÖSSÄ: SANNAN RUOKAKASSI

lifie-logo-rgb-1


7 Responses to “Helpotusta arkiruokailuihin & alekoodi”

 1. Hanna sanoo:

  Sannan ruokakassi toimii muuten myös Oulussa! :) Tätä haluan itsekin koittaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Oi,

   kiva kuulla Hanna! Kyllä tällainen palvelu pitäisi olla käytössä koko Suomessa, jos multa kysytään :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 2. Anni sanoo:

  Heippa, me kokeiltiin paristi ja tykättiin, mutta meillä ongelmana ettei välttämättä olla kotona kassin saapuessa. Pakkasella vihannekset paleltuvat ja helteellä maitotuotteet ei säily. Tähän, kun keksisivät ratkaisun.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anni,

   kiva kulla, että teilläkin on ollut Sannan ruokakassi kokeilussa!

   No voi höh ja pöh, toivotaan että jatkossa toimitusajan saisi vaikka itse valita sen mukaan, miten on kotona :)

 3. Sanna sannuli sanoo:

  Hellurei,

  Kiitos alekoodista, kyllä kokeilen kaiman juttua!

  Hih, kaikkea ne sannat keksii ;o) kerron sitten vaikkas mitä tykkäsimme!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sannuli,

   no olehan hyvä, ilo on mun puolellani :)

   Hih, kaikkee te Sannat keksitte :D

   Ihanaa viikonloppua <3

 4. […] Sannan ruokakassista vain vahvisti positiivisesti kokemuksiani. Ensimmäisen postaukseni löydätte täältä ja siinä keskityin siihen, kuinka arkiruokailua voi helpottaa kotiovelle tuotavan ruokakassin […]

Kommentoi