keskiviikko 25. tammikuu 2017

APPELSIINISUKLAAKAKKU

HIPSHEI

ja hellurei! Mulla on tuossa työn alla postaus ”10 syytä hankkia koira”, joka tullee eetteriin lähipäivinä, mutta nyt jo on pakko hehkuttaa että onhan tuo nyt aivan mainio hankinta; kaikessa söpöydessään, mutta myös sen takia, että tulee mentyä ulos. Aamupäivällä olin töissä ja haaveilin pienimuotoisesta ruokatauosta takkatulen äärellä kirjan parissa. Kotiin tullessani toinen sulatti mut suklaasilmillään ja niin me lähdettiin tuiskuun ja tuiverrukseen pitkälle lenkille. Takkatuli jäi vain haaveeksi. Ilman koiraa en todellakaan olisi lähtenyt vapaaehtoisesti ulos. Mutta nyt on hyvä olla, posket punaisina ja varpaat semisti jäässä. Ehkä sen takankin sytytän pian. Elämä 
Appelsiinisuklaakakku (5 of 10)Appelsiinisuklaakakku (4 of 10)Appelsiinisuklaakakku (2 of 10)
Ruokatauko tuli pidettyä tässä työpisteen äärellä kuten niin monesti muulloinkin. Jälkkäriksi keitin kahvia (olen muuten ihastunut Löfsberg Jubileumiin ihan kympillä, joku sitä suositteli ja kauan meni ennen kuin sain ostettua) ja otin palasen eilen leipomaani appelsiinisuklaakakkua. Jonkun kriteerin mukaan tämä voisi mennä raakakakusta, mutta koska en ole vieläkään aivan varma kaurahiutaleiden ja maapähkinävoin ”raaka”-luokituskelpoisuudesta, niin menköön tämä nyt vain kakkuna ;) Kaurahiutaleina käytin gluteenittomia, joten kakusta tuli gluteeniton. Haluan jälleen muistuttaa teitä, että varsinkin näissä raakaleipomuksissa tärkeintä on maistelu. Passatkaa esimerkiksi täytteen hunaja- ja suklaapitoisuus sen mukaan, ok? Appelsiinisuklaakakku (6 of 10)Appelsiinisuklaakakku (10 of 10)Appelsiinisuklaakakku (3 of 10)Appelsiinisuklaakakku (7 of 10)

APPELSIINISUKLAA(RAAKA)KAKKU

Pohja
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
10 isoa ja mehukasta taatelia
1 rkl vettä
ripaus merisuolaa
-poista taateleista kivet
-hurauta aineet blenderissä sekaisin
-lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä, jotta saat hyväntuntuisen massan
-painele irtopohjavuoan pohjalle (mä käytin halkaisijaltaan 20 cm)

Täyte
3 dl liotetettuja cashewpähkinöitä
1 dl kookoskermaa (kookoskermapurkin jähmettynyttä osaa)
0,5 dl sulatettua kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
2-3 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl maapähkinävoita (sokeritonta)
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin kuoret pieneksi raastettuna

2 rkl psylliumia
-kaada pähkinöistä vesi pois ja surrauta niistä kuohkea massa
-lisää loput ainekset, tarkista maku ja anna mennä niin sileäksi kuin menee
-kaada pohjan päälle ja laita 10 minuutiksi pakkaseen

Päällinen
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl hunajaa
1 rkl sulatettua kookosöljyä
-sekoita em. aineet keskenään ja kaada kakun päälle
-laita kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi
-HUOM! parasta seuraavana päivänä, kun maut seurustelleet keskenään :)

Koristelu
rouhittua appelsiiniraakasuklaata

En tiedä onko tuon pari vuotta loistavasti palvellut Wilfan blenderin terät kuluneet vai miksi ei oikein suostunut tällä kertaa pähkinöistä tekemään kuohkeaa vaahtoa. Toisaalta ihan kiva, että kakkuun jäi pieniä sattumia, mutta voipi olla, että on uuden blenderin aika. Tuo Wilfa-ressukka kun on ollut täystyöllisestty ilman minkään sortin lakisääteisiä lomia ;) Ihan en mene takuuseen kyllä siitäkään, että ehtivätkö pähkinät liota tarpeeksi kauan. Yleensä olen niitä liottanut vähintään neljä tuntia ja mielellään yön yli. Nyt taisivat liota reilun kolme tuntia. Kakusta tuli oikein hyvä, sellainen samettisen pehmeän makuinen. Kakku, joka maistui myös muulle perheelle. Kakku, jossa ei ole kaloreita säästelty :D Lopun ajattelin palastella pakkaseen ja sieltä aina herkutteluhimon tullen yhden palan sulattaa.

Appelsiinisuklaakakku (9 of 10)Appelsiinisuklaakakku (1 of 10)IDAppelsiinisuklaakakku (8 of 10)
Hei, kiitos muuten mielenkiinnostanne tuota blogilukupiiriä kohtaan! Ideanahan se on aivan loistava, täytyy vain hioa käytännön asiat kuntoon :) Olkaamme siis kuulolla sen suhteen. Muuten maailma makaa näin keskellä viikkoa oikein kivasti, toivottavasti sielläkin. Eilen pidimme sairastupaa esikoisen kanssa, mutta mikä lie masukipu meni onneksi ohi ihan päivässä. Nyt kommenttien pariin ja sitten silitysrumbaa. Hih, tuosta tuli muuten mieleeni, että pienempi tuossa yksi päivä taivasteli muutosta puhuttaessa, että ”Äiti, mä en sitten jaksa sitä muuttotanssia…voidaanko vuokrata sellainen iso pakettiauto, jolla tavarat viedään tien toiselle puolelle?” Muuttotanssia tai muuttorumbaa, sama asia ♥

ILOISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,

alle


4 Responses to “APPELSIINISUKLAAKAKKU”

 1. Meillä on Löfbergin Jubileum toiminut peruskahvina jo muutaman vuoden. Useimmat vieraat, joille sitä on juotettu, ovat todenneet spontaanisti:”Onpa hyvää kahvia! Mitä tää on?” Jos ovat ostaneet sitä, niin meidän tarttis saada provikkaa Löfbergiltä ;-)

  Kakku näyttää hyvältä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi!

   Juu ilman muuta jotain provikkaa nyt kuuluisi saada ;D Tuo kahvi on kyllä parasta, mitä tiedän. Mies tyypilliseen tapaansa tosin sanoi kahvin makua tiedustellessani, että ”Ai, eiks tää olekaan sitä samaa kuin aina?”.

   Kiitos ja ihanaa torstaita <3

 2. Henna sanoo:

  Nam, hyvänkuuloinen ja -näköinen kakku! Tätä pitää testata! Tänään (vasta) ”leivoin” ekaa kertaa smoothiekakun, tuo vielä hyytymistään odottelee jääkaapissa… :p

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Henna

   ja hei kiitos :)

   Tiedätkö, mä en ole ikinä tehnyt (muistaakseni) smoothiekakkua, mutta nyt kun siitä muistutit niin sellaista tartteekin testata.

   Kiitti siis vinkistä ja loistavaa torstaita <3

Kommentoi