tiistai 24. tammikuu 2017

Pieni panostus elämänlaatuun

MOIKKAMOI IHANAT!

Muistanette varmasti, kun parisen viikkoa sitten päätin alkaa rajoittamaan puhelimen käyttöäni? Kun päätin, että sekä puhelin että tietokone jäävät käyttämättä iltaisin klo 20.00 jälkeen. Tavoitteenani oli irtautua tietynlaisesta someriippuvuudesta ja iltatöistä. Osana Danone Activian yhteistyökampanjaa palasin nyt kertomaan, miten olen onnistunut tuossa uudessa rutiinissani. Aloitetaan ensin kertomalla, että mitä tuntemuksia tämä uusi rutiini aiheutti. Ensimmäisenä iltana, kun vein puhelimen parkkiin keittiön tasolle ja laitoin sen äänettömälle, ajattelin homman olevan ihan pässinlihaa. Kuka nyt ei pystyisi ilman puhelinta illan muutamaa tuntia olemaan? Kunnes jo puolen tunnin jälkeen huomasin liikehtiväni levottomasti takkahuoneen sohvalla. Jotain puuttui ja se oli se kännykkä kädessä. Sekä ne ystävät ja heidän kuulumisensa. Laitoimme miehen kanssa leffan pyörimään ja sen aikana tuo sisälläni vellova levottomuus onneksi väheni.Danone Activia (4 of 10)Danone Activia (6 of 10)Nukkumaan mennessämme mietin, että pitäisiköhän nyt kuitenkin avata tietokone ja katsoa pikaisesti onko blogiin tullut hyväksyttäviä kommentteja. En onneksi antanut periksi. Otin sängyssä kirjan käteeni ja hetken päästä huomasin, että silmät painuvat kiinni. Nukuin kuin tukki ja seuraavana aamuna heräsin virkeänä. Miehellekin tätä euforista olotilaani hehkutin, mutta uumoilimme sen olevan vain alkuhuumaa :) Eihän mikään muutos voi näin nopeasti näkyä. Seuraavana iltana vielä tuli juuri ennen iltakahdeksaa hirmuinen tarve viettää laatuaikaa kännykän kanssa, kahlata uutiset, sähköposti ja somekanavat läpi. Sillä tavalla, että kun kello löi iltakahdeksan, niin silmissä vilisi ja sormet olivat krampissa.Danone Activia (9 of 10)Danone Activia (1 of 10)

Yhtenä päivänä huomasin, että tämän uuden rutiinin myötä kännykän käyttö on pikkuhiljaa vähentynyt myös päiväsaikaan. Saattaa mennä jopa tuntikin, etten katso puhelinta ja se on paljon. Jos siellä ruudun toisella puolella on muita kännykkään koukuttuneita, niin tiedätte että silloin tuntikin tuntuu pitkältä ajalta olla ilman puhelinta. Kuten kerroin, niin en ole ainut meidän perheessä, joka tämän haasteen otti vastaan. Illan puhelittomuus on tuonut koko perheen elämään paljon lisää. Joululahjaksi saamamme lautapelit ovat olleet kovalla käytöllä ja lisäksi koko perhe on innostunut lukemisesta. Itse olen aina tykännyt lukea, mutta siinäkin välissä on ollut pakko vilaista kännykkää. Nyt pystyn keskittymään lukemiseenkin ihan erilailla.
Danone Activia (3 of 10)Danone Activia (2 of 10)

Olo on levollisempi. Huomattavan paljon levollisempi. Jollain tavalla vielä jopa iloisempikin. Mikäli mahdollista. Päätä eikä silmiä särje ja niskalihaksetkin eivät jumita ihan yhtä paljon. Mikä ihaninta, olen huomannut olevani enemmän läsnä. Uskottava se nyt on, että kyllä se puhelin vie aikaa lapsilta ja läsnäololta. Montako kertaa olen tuntenut aiemmin piston sydämessäni, kun kännykkä kädessä vastaan lapsen kysymykseen ylimalkaisesti jotain, sillä en ole oikeastaan keskittynyt edes kuuntelemaan tuota kysymystä. Onneksi tässä ei nyt jaeta hyvä äiti- tai huono äiti -pisteitä vaan hyvällä omalla tunnolla voin sanoa, että täällä ollaan taas. Läsnä ja ilman puhelinriippuvuutta. Tuolla pienellä eleellä satsasin ihan hirmuisen paljon elämänlaatuun. Enkä vain omaani.Danone Activia (10 of 10)Danone Activia (5 of 10)

Ei siihen kuulkaas tarvittu kuin muutama hassu päivä ilman jatkuvaa tietotulvaa ja olo oli paljon parempi. Plussana toki tietysti se, että nyt tässä samalla tein rajan työ- ja vapaa-ajalle. Kyllä te blogin lukijat siellä onneksi pysyttekin, vaikka tässä blogitehtaassa tippuu hanskat tiskiin joka ilta kello kahdeksan ♥ 

Danone Activian järjestämässä huikeassa lukijakilpailussa 500 euron lahjakortin valitsemaansa hyvinvointikohteeseen voitti Johanna kommentilla ”Varsinaisia uudenvuodenlupauksia en ole tehnyt, mutta liikunnan monipuolistaminen on mielessä. Lenkkeilen mielelläni, mutta lihaskunnosta olisi syytä pitää parempaa huolta. Tähän kaipaisinkin tsemppiä esim pt:n avulla.”  Hurjan paljon onnea Johanna! Voittajaan on oltu yhteydessä.

IHANAA TIISTAITA,
VOIKAAHAN HYVIN!

alle

YHTEISTYÖSSÄ: DANONE ACTIVIA

lifie-logo-rgb-1


10 Responses to “Pieni panostus elämänlaatuun”

 1. Kristiina sanoo:

  Ensivisiitillä blogissasi..kaunista!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kristiina

   ja hei kiva, että löysit tänne :)

   Kiitos kaunis ja toivottavasti tulet uudemmankin kerran <3

 2. Sari Riekkola sanoo:

  Hyvä sinä!!!
  Tuo kaikki tuntuu juuri niin oikealta, ehkäpä innostun joskus kokeilemaan?
  Meillä vain viikoilla ollaan kahden ja usein kun töistä kotiudutaan, katsoo isäntä jotain urheilu/konejuttuja telkusta ja minä bloggailen, tai touhuilen jotakin. Viikonloppuisin lasten ollessa kotona rajoitan tietoisesti somejuttuja, jotta olisin enemmän läsnä.

  Ihanaa viikon jatkoa <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sari

   ja hei kiitos! En itsekään odottanut, että a) pystyn tähän tai b) tuolla pienellä muutoksella on niin suuri vaikutus :D

   Meillä kans aiemmin vietettiin illat koneiden äärellä, ei enää!

   Ihanaa viikkoa sinnekin <3

 3. Johanna sanoo:

  Luin ihan rauhassa postausta loppumetreille, kunnes tuo kilpailun voittajan kommentti alkoi tuntua tutulta… Mitä ihmettä, sehän olen minä!!!
  Kannattaa siis osallistua, joskus saattaa arpa osua kohdalle.
  Sain tästä myös puhtia lähteä toteuttamaan kännykätöntä elämää klo 20 jälkeen, alkaen huomenna!
  Kiitos!!!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei onnea onnea Johanna! <3

   Aina kannattaa osallistua, ei sitä koskaan tiedä, koska arpaonni suosii :)

   Ihana kuulla, toivottavasti iltakännykätön elämä sujuu mallikkaasti <3

 4. maaruska sanoo:

  Hyvä Maria! Peukku tälle!

  Itse olen ollut ilman Facebookia tms nyt kohta 5 (kyllä, VIISI) vuotta..ja taidan olla auttamattomasti out…mutta kyllä ne,jotka oikeasti haluavat tietää mitä kuuluu,soittavat.tai itse soitan heille,kenen kuulumisia tahdon kysyä.

  En halunnut enää olla puhelimen , toisin sanoen somen orjana, ja minua alkoi tökkimään se,että kaikki tuntuivat olevan niin lähellä.että itse ”kuuluin” puoli tuttujen elämään seuraamalla heidän päivityksiään ja tietenkin päinvastoin..

  Tajusin,että kaikki se oli liikaa..too much information!

  Toisekseen säästyypähän aikaa kaikkeen muuhun!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maaruska
   ja kiitti peukusta :)

   Hei, ihan huikeeta; sinne myös iso peukku <3

   Somekoukku on ihan turha ja kuten sanoit, niin sitä elää puolituttujenkin elämää somen myötä :D

   Juuri näin <3

 5. Katja sanoo:

  Kyllä tulisi itsellekin tarpeeseen tuo somerajoitus. Tuttu piirre tuo jos pikaiseen vielä tarkistan… taitaa olla monen bloggarin ”ongelma”

  Mukavaa sunnuntaita!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Katja,

   somerajoitus on ollut elämäni tähän asti paras tekemäni päätös. Jotenkin on vaan niin paljon kevyempi olla <3 Suosittelen :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi