tiistai 17. tammikuun 2017

Sushiunatkoon mikä salaatti!

HEIHEI HELLUREI,

ja timakkaa tiistaita ystävät! Tuossa juuri vilahti ennen näkemätön valoilmiö olohuoneen ikkunasta sisään. Toivottavasti tuo valoilmiö tulisi pian takaisin. Tai oikeastaan pysyköön piilossa vielä hetken, sillä nyt ei jouda pölyjä pyyhkimään. Koiruus onneksi laahaa turkillaan maasta pois ne pahimmat villakoirat ;D

Kärsin kroonisesta sushihimosta. Tämä krooninen tauti on jo vaivannut monta vuotta enkä tiedä mistä puutoksesta se kertoo. Voisin syödä sushia joka päivä, aamusta iltaan. Ollaan yritetty tytöillekin sushia kaupitella, mutta jotenkin se on tuo merilevä, joka ei maistu. Riisit sun muut kyllä menevät. Pinterestissä eräänä päivänä seikkaillessani ohjelma ehdotti mulle sushisalaatin kuvaa. Tottahan toki sitä oli pakko kokeilla. Oikeastaan sitä on pitänyt kokeilla jo pari vuotta, aina siitä lähtien kun ekan kerran näin sushisalaatin kuvan. Olen aiemminkin tainnut kertoa, että voisin elää salaateilla. Ruokaisat salaatit muodostavatkin ruokavalioni selkärangan. Onneksi meillä muukin perhe tykkää salaateista. Mieskin nykyään, kun teen niistä tarpeeksi täyttäviä 😉Sushisalaatti (1 of 7)Sushisalaatti (1 of 1) Sushisalaatti (3 of 7)
Jos kaapista olisi löytynyt, olisin laittanut tähän suussa sulavaan sushisalaattiin myös lohta tai katkaravun pyrstöjä. Mutta kun ei löytynyt, niin yritin päästä mahdollisimman lähelle sushimaista makumaailmaa. Pakastekatkaravut toivat salaattiin sen hivenen merellisen vivahteen 😉 Tämä salaatti tuli jäädäkseen. Loistava myös arki-iltojen pelastajana, sillä tuon riisinhän voi keittää jo edellisenä päivänä. Alla olevasta ohjeestani riittää noin neljälle syöjälle.

collage

Sushiriisi
2 dl sushiriisiä
2,5 dl vettä
1 rkl riisiviinietikkaa
-kiehauta vesi ja lisää sinne sushiriisi
-anna kiehua noin 15 minuuttia
-valuta vedet pois, lisää riisiviinietikka, sekoita ja anna riisin jäähtyä

Salaatti
salaattisekoitusta
4 porkkanaa
1 kurkku
1 avokado
-revi salaatti lautaselle
-pese ja kuori porkkana sekä kurkku, suikaloi ne kuorimaveitsellä
-asettele porkkana- ja kurkkusuikaleet salaatin päälle
-siivuta salaatin päälle avokadoa

Salaatinkastike
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
2 cm inkiväärin pala raastettuna
wasabitahnaa
-sekoita aineet keskenään ja valuta salaatin päälle

Lisäksi
katkarapuja
seesaminsiemeniä
-lisää salaattiin (joko salaatin päälle tai erilliseen kippoon) riisi ja valutetut katkaravut
-koristele seesaminsiemenilläIDSushisalaatti (6 of 7)Sushisalaatti (5 of 7)Sushisalaatti (7 of 7)

Tuli tuossa yksi päivä mieleeni, että en ole tehnyt pitkään aikaan tuota kerrasta koukuttavaa bibimbappiakaan. Bibim…what? Katsokaahan tuosta linkistä 🙂 Sekin menee arkiruoasta aivan loistavasti!

ILOISIN TIISTAITERKUIN,

alle


2 Responses to “Sushiunatkoon mikä salaatti!”

  1. Kaura sanoo:

    Nam! Ihanan näköistä.

    • Maria sanoo:

      Heipsuli Kaura

      ja kiitos! Olen syönyt sushisalaattia nyt kolmena päivänä ja tänään täytyy keittää uudet riisit tulevia satseja varten. Tuohon jää koukkuun ;D

Kommentoi