perjantai 13. tammikuun 2017

Perjantain (terveellisempi) mättölautanen

HEIPPAHEI!

Onpas ollut hulinaa täynnä tämä viikko. Perjantai-ilta tuntuu taas niin ihanalle♥ Parina päivänä töitätöitä, palavereita ja tänään vielä remppapalaveria. Lisäksi viikkoon on mahtunut jos jonkinlaista kuolinpesän asioiden hoitoa. Ja niin kauan kuin pesä (pesät…niitä on tällä hetkellä kolme) on jakamattomia, niin tietää hommia. Justhan se vasta oli kun täällä tuskailin metsä- ja maatalousveroilmoitusten kanssa. En voi uskoa, että se aika on taas käsillä. Vuosi on mennyt ihan hirmuista vauhtia. Tosin tänä vuonna noita ilmoituksia helpottaa se, että ainakaan tietääkseni mitään sen kummempia ilmoittamisen arvoisia tapahtumia ei viime vuodelta ole. Viime vuonna ilmoitusten suhteen olin ulkona kuin lumiukko ja äiskä oli niin huonossa kunnossa, että ei juurikaan veroilmoituksiin osannut juuta tai jaata sanoa. Tänä vuonna on siis 100% parempi tilanne, sillä narut on omissa käsissä! Terveellinen nacholautanen (1 of 1) Terveellinen nacholautanen (5 of 11)

Aika kuluu siivillä myös tämän tammikuun suhteen; huomenna on tasan puoliväli tipattomassa tammikuussa ja herkkulakossa Olo on edelleen euforinen. Herkkuja ei tee mieli ja kroppa huutaa kaikkea terveellistä. Ainut vain mitä kolottaa on punaviinihammas 😀 Onneksi siihen tulee huomenna helpotusta, sillä jo ennen herkkulakkoon ja tipattomaan ryhtymistä oli tieto, että tammikuulle on sovittu pari menoa, joiden aikana ei nuttura saa kiristää. Huomenna menemme rakkaiden ystävien kanssa syömään ja kyllä, alkuun ajattelin ottaa lasin kuplivaa ja ruoan kanssa pari lasia punaviiniä. Ei se maailmaa kaada ja sunnuntaina taas jatketaan kaidalla tiellä. Ehkä hieman väsyneenä, mutta moninverroin onnellisempana ja paremmassa maailmassa.

Terveellinen nacholautanen (10 of 11) Terveellinen nacholautanen (6 of 11) IDTerveellinen nacholautanen (7 of 11) Koska kroppa huutaa terveellisempiä vaihtoehtoja evääkseen, niin myös perjantai-illan mättölautanen oli terveellisempi versio perinteisestä nacholautasesta. Tein tämän jo heti neljän jälkeen ja se (ei todellakaan kaikki ;D) korvasi iltaruokani. Mies kotiutuu vasta ennen puolta yötä ja lapsille haettiin noutoruokaa perjantain kunniaksi.

TERVEELLISEMPI NACHOLAUTANEN

1,5 pussia ruisnachoja
1 prk Urtekramin papusekoitusta
50 g luomugoudajuustoraastetta
4 rkl salsakastiketta
-levitä uunivuoalle puolet nachoista
-ripsottele päälle papuja, juustoraastetta ja salsakastiketta
-toista toinen samanlainen kerros
-laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi
-tarjoile itse tehdyn guacamolen ja kermaviilikastikkeen kera

Guacamole
1 avokado
miniluumutomaatteja
pieni punasipuli
chiliä
pilkottua korianteria
sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
-pienistele avokado, tomaatit ja punasipuli
-sekoita guacamolen ainekset sekaisin ja levitä uunista tulleen nacholautasen päälle

Kermaviilikastike
1 dl kevyt kermaviiliä
2 rkl salsakastiketta
-sekoita keskenään

******************************

Nyt ulos kera karvaisen kaverin ja sitten ajattelin kaivautua peiton alle lukemaan uusimman Vera Valan loppuun. Esikoisen luokkakaveri tuli yökylään ja tytsyille on tehty siskonpeti takkahuoneeseen. Luvassa kuulemma kikatusta myöhään yöhön ja VoF:ia. Sopii mulle! Hei, huomiselle suunnitteilla koirapostausta, mikäli Toby suostuu kuvattavaksi 🙂

IHANAA PERJANTAI-ILTAAalle


4 Responses to “Perjantain (terveellisempi) mättölautanen”

  1. ingrid sanoo:

    Heh, olin illalla Prismassa ja katsoin, olisiko sulla jotain kivaa mysiä tänään. Pizzakiekoilla mentiin. Eli huomenna tämä! Nacho-pelti on uuden vuoden tienoilla maistunut vähän liian usein, joten tämä on hyvä versio 🙂

    Ihanaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Moikka Ingrid

      ja hei huippua, kiva kuulla 🙂
      Toivottavasti nachovuoka maistui!

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  2. Hennu sanoo:

    Ihanalta näyttää 🙂
    Kivaa viikonloppua! Koirapostausta odotellessa <3

    • Maria sanoo:

      Moi Hennu

      ja kiitos, oli hyvää 🙂

      Koirakaveri pääsi ääneen lauantaina, muuten blogi on ollut vähän horroksessa viikonlopun.

      Ihanaista alkanutta viikkoa <3

Kommentoi