maanantai 26. joulukuu 2016

Jouluaaton tunnelmia & kuulumisia

joulu-2-of-19 joulu-3-of-19 joulu-4-of-19 IDjoulu-9-of-19 joulu-10-of-19 joulu-11-of-19 joulu-12-of-19 joulu-13-of-19joulu-1-of-19joulu-19-of-19 joulu-15-of-19 joulu-14-of-19 joulu-17-of-19 joulu-16-of-19 joulu-18-of-19
HEISSULIVEI

ja terkkuja Pyhältä! Happy place. Holy place. Sielu lepää. Kun tuon mökin ulko-oven avaa ja tuoksuttaa mökin tuoksun, niin kaikki arkiset murheet katoaa. Vähän jänskätin, että mitenköhän tulvii muistot mieleen; äitihän oli meidän kanssa täällä vielä viime pääsiäisenä. Koko mökki on äidin sisustama ja se tuntuu vallan lohduttavalta tällä hetkellä. Ei ole tarvetta muuttaa mitään. Muutenkin aloin jossain välissä jännittämään, että mitenkähän meidän ensimmäinen joulu ilman äitiä menee, mutta me selvisimme. Toki ikävä on suuri ja suru valtaa välillä mielen, mutta yllättävän hyvin tämä eka joulu meni.

Aattopäivänä kävimme anoppilassa herkkupatojen äärellä ja illalla kokoonnuimme meillä isommalla porukalla. Joulupukki sai ihanan tanssilauluesityksen ja lapset mieluisat lahjat. Vieraiden lähdettyä pakkasimme auton valmiiksi ja joulupäivänä ajettiin kohti pohjoista. Meidän autoilusta aiemmin pitänyt karvakorvamme ei nukkunut silmäystäkään tuon liki 11 tunnin aikana. Läähätti ja oli sylivauvana. Pitää hakea vähän jotain rauhoittavaa Kemijärven apteekista kotimatkan varalle. Tai oikeastaan jo ennen uudenvuodenaattoa. Meillä ei ole kokemusta, miten suhtautuu raketteihin ,joten varmuuden varalta on hyvä olla jotain lääkettä saatavilla. Tosin kotiinpaluupäivää emme ole vielä päättäneet, joten voihan olla, että uudenvuodenyö kuluu autossa. Ei olisi ensimmäinen kerta. Pohjanmaan lakeuksilla näkyy huikean hienosti raketit.

Tänään vietimme päivän mäessä ja sieltä tultuamme kävimme miehen kanssa liki tunnin hiihtolenkillä. Mä olen aiemmin rakastanut hiihtämistä, mutta onko se huono kunto vai mikä, niin nyt on aivan kanttuvei. Veren maku suussa mentiin, keskisyykkeellä 161 :D Veikkaan, ettei tarvitse nukkumattia hirmuisesti houkutella kylään tuossa parin tunnin päästä. Varsinkin, kun meille saapuu pian pitsalähetys. Pitsasta täällä pohjoisessa löytyy poroa ja karpaloita. Namskis!

Toivottavasti siellä on joulunvietot sujunut mukavasti. Mä täällä jo salaa haaveilen siitä, että kun pääsen kotiin heivaan kaikki tontut sun muuta muuttolaatikkoihin ja otan vastaan kevään. Ai miten niin katalogi-ihminen ;)

IHANAA TAPANINPÄIVÄN ILTAA,

alle

PS. huomaatteko, kuka löytyy kirjapinosta? Jep, se Mari, jota tässä taannoin peräänkuulutin ;D


9 Responses to “Jouluaaton tunnelmia & kuulumisia”

 1. Ihanat tunnelmat ja kuvat!<3 Isompi tytöistä on kasvanut ihan hirmuisesti, nuori neiti jo!
  Täällä on ollu tänään ihan keväinen valo ja olo. Yritän hillitä itseäni, sillä eiköhän se talvi vielä ole tänne tulossa jossain muodossa. Silti tuntuu lohduttavalta, että valoa on joka tapauksessa lisää luvassa!:)

  Ihania välipäiviä sinne pohjoiseen!

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Taina
   ja kiitos <3 Todellakin, nuo lapset kasvaa silmissä!

   Hei ihana kuulla, että siellä on keväistä valoa - sitä mä odotan ihan hirmuisesti :) Valoa kohden mennään!

   Kiitos ja ihania välipäiviä sinne etelään <3

 2. Saila sanoo:

  Hei!
  Ihana tuo teidän karvakaveri Itsellämme on 5 vuotias pieni villakoira, ja mekin jännitimme uudenvuoden aattoa ja sitä kuinka koira suhtautuu raketteihin. Koska minulla ei ole koirista aikaisempaa kokemusta, piti turvautua kirjoihin, ja niisä neuvottiin olemaan regoimatta millään tavalla raketteihin. Koira vaistoaa isännästään pitääkö jotain pelätä vai ei, ja jos koiraa alkaa rauhoitella, se ymmärtää asian niin että nyt on siis jokin uhka koska sitä rauhoitellaan, ja alkaa varmasti pelätä. Käytimme koiraa kävelyllä taajamassamme ja raketteja ammuttiin lähelläkin, mutta emme reagoineet niihin mitenkään. Koira katsoi meitä,ja jatkoi matkaa. Ja näin on menty kaikkina vuosina, toivottavasti tänäkin vuonna.
  Oikein mukavaa lomaa teille sinne pohjoiseen, ja toivotaan että myös karvakaveri nauttii ❤

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Salla
   ja kiitos :)

   Samaa mä olen lukenut, pitänee vain olla ihan kuin ei mitään paukkuiskaan. Autossa kokeilimme tätä samaa ja istua kökötimme niin kuin aiemminkin. Mutta toinen vain läähätti :P

   Hei kiitos, karvakaveri on ihan elementissään lumesta :D

   Ihania välipäiviä sinne <3

 3. sara sanoo:

  Moi,
  Kauniita kuvia ja tunnelmia :)
  Oletko millä obiskalla kuvannut nämä kuvat?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sara

   ja kiitos kaunis :)

   Nämä on kaikki otettu 45mm f1.8 -obiskalla….tunnelmaobiska todellakin :)

   Ihania vuoden vikoja päiviä <3

 4. Niina sanoo:

  Sisko tokaisi ja eilen että meillä korjataan uudenvuodenaaton jälkeen joulu pois ja hypätään suoraan kevääseen! Voi apua! Joulu pois ja ne tulppaanitkin taidan hakea, mutta meillä on vielä talvi! -En nimittäin ole ehtinyt antaa ajatustakaan vielä kevään kylvöille tai istutuksille, ja ne pitää miettiä talvella ;)

  Me äänekkäät lapset pidimme huolen siitä ettei perheen koirat koskaan pelänneet raketteja. :) mutta nyt ovat äidin karvakorvat säikkyjä kun eivät ole tottuneet koviin ääniin. Eivät onneksi pelkää kovin pahasti. Toivotaan ettei Toby stressaa raketeista. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Niina

   ja heti ensiks pitää kommentoida sitä snapchattia – opettele ny ihmeessä se, kun mä aloin seuraamaan sua siellä :D

   Se on just näin, joulusta kevääseen – samoilla linjoilla ollaan :D Juu, ei mullakaan mitään hajua noista istutuksista ole, mutta onneks tässä on vielä aikaa. Mummulan pihakin on myllätty auki ja yhtä kuravelliä :)

   Toivotaan, että toinen ottaa lungisti. Mietittiin, että ei olisi huono vaihtoehto viettää uudenvuodenaattoiltaa autossa matkalla kotiin. Sinne ei paukkuisi ;)

   Ihania vuoden vikoja päiviä sinne <3

 5. Sara sanoo:

  Maria,
  Kumpaa suosittelet hankittavaksi; tuota 45mm/1,8 vaiko 25mm/1,8 objektiivia?
  Kuvauskohteena ihan tavan arki; eläimet, ihmiset, ruoka jne. Sekä läheltä että hieman kauempaa. Tuo bokeh ”ilmiö” näyttää olevan molemmissa. Mitä eroa noilla on käytännön kuvaamisessa. Jotenkin olen kallellaan tuohon 25mm, mutta olisi kiva kuulla mielipiteesi.

  Kyselin muuten samaa Instaan yksityisviestillä, mutta et sitä ehkä huomannut.

Kommentoi