keskiviikko 07. joulukuun 2016

Tuplajuhlapäivä

HEIHEI HELLUREI!

Piti palaamani jo eilen illalla eilisiin juhlatunnelmiin, mutta näinköhän on, että tuo lapsilla riehuva flunssa (jep,molemmat jäivät tänään kotiin) olisi tarttumassa myös muhun, sillä olo alkoi olla kesken linnanjuhlien katselun kuin jyrän alle jäänyt. Lihaksia ja päätä särkee, kurkkuun on muuttanut kaktus. Onneksi kuitenkin ehdittiin nauttimaan ulkoilusta kirpsakassa pakkassäässä miehen ja koiran kanssa, päiväsaunasta, ruoasta ja siitä itsestään eli itsenäisyyspäivästä. Vuosi vuodelta sitä ymmärtää tuon päivän ainutlaatuisen syvemmin. Osaa olla ottamatta itsenäisyyttä itsestäänselvyytenä. Harmillisesti molemmat papat ovat jo taivaassa, joten ei pysty kysymään kysymyksiä, jotka ovat nyt parina viime vuonna askarruttaneet mieltä. Tosin enpä muista pappojen koskaan ääneen kertoneen sodasta. Muistan vain kivittyneet kasvot tyhjällä katseella, jos sota-asioista tuli puhe.

Suuri kiitos kuuluu niin monelle. Kiitos siitä, että meillä 99-vuotias itsenäinen Suomi, jossa on kuulkaas aika hyvä olla. On meillä monia epäkohtiakin, mutta plussan puolella ollaan ja vahvasti. Liian usein sitä tulee mediassakin vain keskityttyä niihin huonoihin uutisiin. Sellaiset voitaisiin kasata yhdelle päivälle (vaikka maanantai-illalle, niin saataisiin kaikki kökkö pois heti alkuviikosta 😉 ja muina päivinä kertoa vain siitä, kuinka paljon talous on lähtenyt kasvuun, työttömyysprosentti laskenut ja vanhusten olot parantuneet. Muina päivinä voitaisiin tsempata ja luoda yhteishenkeä. Ilon kautta tekemistä. Ilon kautta mentiin eilenkin. Vuoden juhlapäivistä ykkönen ansaitsee joka vuosi hieman panostusta. Itsenäisyyspäivä on joulun jälkeen yksi lempparijuhlapäivistäni. Silloin tulee katettua pöytä nätisti ja tehtyä vähän spesiaalimpaa ruokaa.

blini-21-of-22blini-13-of-22IDblini-22-of-22blini-19-of-22blini-20-of-22blini-17-of-22blini-15-of-22

Eilen tehtiin pitkästä aikaa taas blinejä. Tähän asti olen tehnyt blinit tällä reseptillä, mutta eilen kokeilin uutta reseptiä. Hienosti toimi sekin! Pitkään himoitsemani mäti-smetana-punasipulisekoitus pääsi pöytään myös. Lisäksi meillä oli graavilohta ja savulohta. Lapsille lohien lisäksi keitettyä perunaa ja kermaviilitillikastiketta. Olivat onnensa kukkuloilla. Ja niin olimme me aikuisetkin. Tänä vuonna jotenkin ei jaksanut keskittyä linnanjuhliin. Liekö tuo lenssu syynä vai mikä. Mutta hei, sain tehtyä ensimmäiset joululahjaostokset netin kautta. Tänä vuonna ollaankin erittäin ajoissa lahjojen suhteen 😀

blini-11-of-22blini-9-of-22blini-12-of-22blini-3-of-22blini-7-of-22 blini-5-of-22

Juhlantuntua lisäsi myös se, että eilen iltapäivästä hyväksyimme ostotarjouksen kodistamme. Tuplajuhlapäivä 🙂 Näillä näkymin, mikäli kaikki menee hyvin (ratkeaa ihan tässä lähipäivinä, pitäkää peukkuja), niin kimpsut ja kampsut on pakattu maaliskuun loppuun mennessä ja roudattu tien toiselle puolelle. Remppamiehillä tosin lonksahti leuat alaspäin, kun tänä aamuna aikataulusta kerroin. Hih, pääasia että makkarit ja keittiö olisi kondiksessa. Yksi suihkukin olisi kiva olla toimintavalmiina siinä vaiheessa. Toivottavasti päästään remppajuttuihin blogin puolella pian. Tällä hetkellä sisätyöt seisovat, sillä viime viikot on mennyt salaojien sun muiden ulkopuolisten töiden laittamisessa. Vielä nuo ovat kesken ja sitten päästään takaisin sisähommiin. Aikahan rientää niin hurjaa vauhtia, että ihan pian tuo maaliskuun loppu on käsillä. Pikkuhiljaa pitää alkaa karsimaan tavaraa, onneksi se Mari (Kon) on rientämässä apuun. Tilasin itselleni katsokaas lisäapua organisointiin joululahjaksi. Kirjan muodossa.

Nyt vällyjen alle ja kaktusta karkoittamaan. Meillä on takkahuoneessa siskonpeti tyttöjen kanssa. Sen verran sieltä nyt kuuluu kikatusta, että taitaa olla flunssat voitettu kanta. Kuopus sai maanantaina ab-kuurin molempien korvien tulehdukseen ja se vei kyllä korkeimman terän kipujen lisäksi kuumeeltakin. Eilen illalla molemmilla nousi viellä lämpö, mutta tänään ei ole kuumemittarissa viisari värähtänyt. Kyllä se tästä 🙂

KESKIVIIKKOTERKUIN,

alle

PS. Palataan arvontojen voittajiin heti huomenna!


2 Responses to “Tuplajuhlapäivä”

  1. Johanna sanoo:

    Hei !!!
    Ja onnittelut asuntokaupan johdosta. Ei ihan ennen ensinäyttöä mennyt kuten uumoilin, mutta nopeasti joka tapauksessa ;-)… Nyt voit sitten rauhassa keskittyä uuden kotinne remonttiin ym. Ja hei, lähetä se KonMari meillekin fyysisenä tyyppinä, kirja kyllä löytyy hyllystä.. Olisi kivaa kun joku tulisi meillekin karsimaan ja järjestelemään.
    Kivaa viikkoa sinne 🙂
    //Johanna

    • Maria sanoo:

      Heihei

      ja kiitos kaunis <3

      Juu, katsojia on piisannut vaikka kuinka ja paljon. Tarjoukset vain odotutti itseään sen pari viikkoa 🙂

      Mä voin kloonata itseni, sitten kun olen ottanut Marilta oppia ja lähettää klooni-marian teille ;D

      Kiitos ja samaa sinne <3 Ihania nää pätkäviikot!!

Kommentoi