perjantai 02. joulukuun 2016

Fredagsmys ✵

fredagsmys-2-of-12 fredagsmys-3-of-12 fredagsmys-4-of-12 fredagsmys-5-of-12 fredagsmys-6-of-12fredagsmys-12-of-12 fredagsmys-7-of-12 fredagsmys-8-of-12fredagsmys-1-of-12 fredagsmys-9-of-12 fredagsmys-10-of-12 fredagsmys-11-of-12
HEIPPAHEI

ja hyvää iltaa ihanat! Niin kuin aiemmassa postauksessa uumoilin tuon kovasti lapsia petiin kaatavan flunssan rantautumisesta meille, niin näinhän siinä sitten kävi. Iltapäivästä kävimme tyttöjen kanssa hieman ostoksilla ja kesken tuon reissun pienempi alkoi valittamaan kylmyyttä hampaat kalisten. Nukahti autoon kotimatkalla ja kotipihassa totesin poskea koittamalla, että kuume on kova. Ei muuta kuin yöppäri päälle, peitto ja tyyny takkahuoneen sohvalle ja siellä on ja pysyy. Reppana. Täytyy kyllä koputtaa puuta, sillä meillä on viime aikoina sairasteltu erittäin vähän.

Perjantai-iltaa sairastuvalla sulostuttaa pitkästä aikaa uuniperunat. Perushyvää ja myös perjantai-iltaan sopivaa. Miten niitä tuleekin tehtyä niin kovin harvoin? Mikään ei ole helpompaa ruokaa kuin nuo uuniin ja ulos -ruoat. Aika usein meillä syödään uuniperunoita (siis silloin harvoin kuin syödään) katkaraputäytteellä. Nyt teki mieli koklata paahdettua serranonkinkkua ja kevätsipulia täytteeseen. Vähän dijon-sinappia, hunajaa ja mustapippuria. Päälle persiljaa. Tuli oikein hyvä soosi!

PAAHDETTU SERRANONKINKKUTÄYTE UUNIPERUNALLE

3 dl ranskankermaa
6 siivua serranonkinkkua
1 rkl dijon sinappia
kevätsipulin varsia
loraus hunajaa
muutama kierto mustapippurimyllystä

-paahda kinkut rapsakaksi 200 asteisessa uunissa ja pienistele ne
-sekoita täytteen aineet ja mausta tarpeen mukaan lisää hunajalla ja mustapippurilla
-anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua

**********

Viereen ei sitä perinteistä, jokaperjantaista salaattia, vaan parsakaalitomaattisalaattia. Aika kevyt ja kiva tuon raskaan perunan rinnalla. Kastikkeeksi vinegrette (oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, sinappia ja sokeria). Lasiin loraus punaista. Elämä makaa loppujen lopuksi aikas kivasti tällä hetkellä. Vielä kun pikkuinen tuosta paranisi ja tauti jättäisi muun perheen rauhaan. Isimies saa huomenna jäädä pikkuisen kanssa sairastuvalle, sillä mä lähden tuulettumaan. Meillä on työpaikan pikkujoulut. Niin kiva päästä pitkästä aikaa työkavereiden kanssa turisemaan. Käydään vähän hohtogolfaamassa, syömässä jouluista ruokaa ja kuuntelemassa hyvää musiikkia. Tai noh, tuosta viimeisestä en olisi niinkään varma, sillä en ole koskaan kyseistä bändiä kuunnellut. Ehkä olisi aika avata Spotify. Josko sieltä Mokomaa akustisena löytyy 😀

TUNNELMALLISIN PERJANTAI-ILTATERKUIN,

alle


2 Responses to “Fredagsmys ✵”

  1. Johanna sanoo:

    Hei Maria,

    ihania pikkujouluja huomenna! Ja pikaista paranemista pikkuiselle… Ihana tuo teidän hauvavauva vaikka omaakin hieman kleptomaanisia piirteitä 😉 (katsoin kuvan Instasta)
    Terkuin, Johanna
    ps. Maukkaan näköistä myyssiä 🙂

    • Maria sanoo:

      Moi taas,
      miten mulla oli jäänyt tähän vastaamatta…? So sorry 🙂

      Hihii, hän omaa ”hiukkasen” kleptomaanisia piirteitä (tänään tallusti taas rintsikat suussa vaatehuoneesta ulos :D)!

Kommentoi