perjantai 02. joulukuu 2016

COPYCAT STARBUCKS GINGERBREAD LOAF

HEIPSULIVEI

ja iiiihanaa perjantaiaamupäivää! Täällä se on alkanut rauhallisesti, kaksi keskimmäistä lähti kouluun, pienin eli se karvakasa tuhisee jossain kerällä aamupäikkäreillään ja isoin lähti töihin. Tuntuu, että koulussa on tällä hetkellä kato. Yksi jos toinen on viikon kestävässä flunssassa. Tähän asti ollaan pysytty terveinä, mutta pienin valitti aamulla päätään, korviaan ja kurkkuaan. Saas nähdä miten käy, kouluun halusi mennä vaikka annoin mahdollisuuden jäädä myös kotiin. Hih, muistan omasta lapsuudestani sen, että sitä kuumemittaria tungettiin lamppuun, että olisi saanut viisarin kohoamaan. Kukaan ei silloin tarjonnut mahdollisuutta jäädä kotiin, jos mittari näytti normilukemia. Onneksi koululaisilla on neljän päivän loma edessä.starbucks-gingerbread-loaf-1-of-15 starbucks-gingerbread-loaf-2-of-15starbucks-gingerbread-loaf-7-of-15 starbucks-gingerbread-loaf-3-of-15

Niin, siis palatakseni siihen rauhalliseeen perjantaiaamupäivään. Sen kruunaa tällä hetkellä juuri sopivan kuuma kuppi kahvia ja pala aivan tajunnanräjäyttävän hyvää piparkakkuvuokaleipää. Starbucks Gingerbread Loaf ei käänny kauniisti suomenkielelle, mutta näin mä sen kääntäisin. Tämä on juurikin sopivan kosteaa, kiitos anopin tekemän omenahillon. Kuorrute antoi tälle eilen leipomalleni leivälle viimeisen silauksen. Alkuperäinen resepti löytyy täältä mutta tein siihen vähän hienosäätöä, lähinnä makeutuksen suhteen.

COPYCAT STARBUCKS GINGERBREAD LOAF

50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl omenahilloa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl muskottipähkinää
hasselpähkinärouhetta kuorrutuksen päälle

kuorrutus
200-300 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
2-2,5 dl tomusokeria

-vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi
-lisää vaniljasokeri, muna ja omenahillo
-sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivoivaahtoon
-kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti
-anna jäähtyä huolellisesti ennen kuorrutteen laittamista (kuorrutteen aineet vatkaan sekaisin)

starbucks-gingerbread-loaf-9-of-15 starbucks-gingerbread-loaf-11-of-15starbucks-gingerbread-loaf-10-of-15 starbucks-gingerbread-loaf-12-of-15 starbucks-gingerbread-loaf-13-of-15 IDstarbucks-gingerbread-loaf-15-of-15

Mutta kuten aika moni muukin herkku Amerikassa, niin myös tämä on sellaista tuhtia tavaraa. Puolikas pala kakkua riittää viemään makean himon. Hei, miten on jaksatteko illalla vielä fredagsmyspostausta, vai onko kaksi postausta päivälle liikaa? :) Ei meillä mitään ihmeempiä ole, mutta sellaista hetkeksi unholaan unohdettua perjantai-illan herkkua. Katsotaan siis, josko palataan asiaan vielä illemmalla! Jos ei, niin myyssejä ainakin tuolla Snäpin ja Instan puolella.

IHANAA PERJANTAITA TOIVOTELLEN,

alle


10 Responses to “COPYCAT STARBUCKS GINGERBREAD LOAF”

 1. Nina sanoo:

  Jaksetaan, vaikka kolmekin. Nämä sinun reseptit ovat ihan parhaita :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moimoi Nina

   ja hei jes, kiitos :)

   Mä tästä suuntaankin kohta keittiöön!

   Nähdään myöhemmin <3

 2. Pirkko sanoo:

  No jaksetaan ja odotetaan!!!
  Puuhakasta viikonloppua myös teille.

 3. Hei kiitos inspiksestä, olinkin uutta reseptiä vaille. Tätä taidan kokeilla huomisille Suomi-koulun joulukekkereille. Mukavaa viikonloppua!

 4. Johanna sanoo:

  Kyllä jaksetaan. Tämä resepti menee ehkä jo tänään kokeiluun!

  • Maria Maria sanoo:

   Jesjes,

   kiva kuulla -myöhemmin nähdään siis myyssien merkeissä <3

   Toivottavasti tykkäsit kakusta! :)

 5. Helena Nikkarikoski sanoo:

  Hei
  tuossa ohjeessa, oikeasti vain 50g voita?

  Tekisi mieli kokeilla tällaista ohjetta.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Helena,

   juu, alkuperäisessä oli 1/2 cup mutta mä laitoin 50 g ja se toimi ihan loistavasti :)

   Kokeile ihmeessä, tästä tuli meidän perheen suosikki <3

Kommentoi