perjantai 11. marraskuun 2016

Älä tuu droppaa mun tunnelmaa!

MOIKKAMOI IHANAISET, NAURAVAISET!

Tiedättekö sen ihmistyypin, jolla on asiat aina huonosti? Jokin on aina vialla ja sanot mitä tahansa niin aina sanot jotain väärää? Ihmistyyppi, jonka negatiivinen kehä on imaista muutkin mukaansa ellei pyristele kovasti vastaan. Ja yleensä tällä tyypillä on kuitenkin asiat ihan hyvin. On vaan periaatteen puolesta negatiivinen ja vastaan kaikkea. Vastarannankiiski.

Tiedättekö sen tyypin, joka on omasta mielestään aina oikeassa? Besserwisser-tyyppi. Latelee faktojaan ja sitten naurahtaa suu lievässä virneessä ikään kuin aliarvioidessaan sen, mitä juuri olet sanonut. Huomaat pian, että hän ei reaktiostaan huolimatta juurikaan kuuntele mitä sanot. Ei katso silmiin ja pälyilee ympärilleen. Pahimmassa tapauksessa alkaa räpläämään kännykkäänsä. Et saa sanomaasi perille. Tyyppi on liukas kuin saippua.

joulukukka-1-of-16 joulukukka-2-of-16

Tiedättekö sen tyypin, joka on ihan yliystävällinen? Hymyilee liian leveää hymyä ja nauraa aivan liian äänekkäästi. Mutta katseesta huomaat, että sisällä viiltää kauna tai kateus. Tämä on se tyyppi, joka puukottaa sinua selkään, sillä hetkellä kun käännät selkäsi. Tyyppi, joka on valmis tekemään mitä vaan hyötyäkseen sinusta. Ehkä kuvottavin ihmistyyppi mitä tiedän.

Tiedättekö sen tyypin, joka sanoo, että soitellaan mutta josta ei koskaan kuulu mitään? Jonka perään itse saat sitten puolen vuoden päästä soittaa tai laittaa tekstaria. Että olis kiva taas nähdä. Joka kahvikupposen äärellä tuntuu taas siltä maailman ihanimmalta ystävältä. Kunnes taas kuluu puoli vuotta tai yli hiljaiseloa. Ystävyyssuhde, jossa sinä olet se alullepaneva voima.

Tiedättekö sellaisen ärsyttävän ja välillä vähäsen ehkä tyhmänkin äitityypin, joka vain sanelee sääntöjä ja määräyksiä? Pomottajaäiti, kuulemma. Joka pakottaa pakkasella laittamaan ulkohousut jalkaan kouluun lähtiessä ja katsoo, että pipo peittää korvat. Hän, joka ei anna tuhlata koko säästöpossun sisältöä BabyLipsehin ja EOS:in huulivoiteisiin. Joka irtokarkkihyllyllä asioidessa tulee kesken kaiken kurkkaamaan lasten karkkipussiin, että joko riittää.

joulukukka-4-of-16joulukukka-3-of-16

Mitenkään ketään kategorisoimatta, kuulun ainakin tuohon viimeiseen ryhmään. Satunnaisesti valitettavasti ehkä tahattomasti ohikiiltävien hetkien ajan myös noihin muihinkin. Meillä pienempi haaveili Emotionin edessä seistessämme ostavansa ehkä seitsemän Baby Lipsiä ja kolme EOSia. Ehkä kulmakynänkin (!). Hiusväriä ja poskipunaa. Johon tuhahdin, että et todellakaan. Toinen katsoi ylös viattomasti ja sanoi: ”Äiti, älä tuu droppaa mun tunnelmaa. Mä vain haaveilin.” Jep, äitinä rohkaisen lapsia haaveiluun. Haaveilu on ihanaa. Ja nyt menin murskaamaan toisen haaveet. Tyhmä äiti 😉 Niin, että jos yritettäisiin olla droppaamatta tunnelmaa. Niin meillä kaikilla olisi mukavampi olla, eikö?

Mutta yksi, mikä ei todellakaan droppaa tunnelmaa on tämä täydellinen marraskuu. Ilma on kuin tammikuussa konsanaan, auton mittari näytti -10 astetta, arska paistoi silmiin ja sivulaseissa oli kuurankukkia. Sain tuossa ajellessani myös täydellisen fredagsmys-tarjottavaidean, mutta taidan säästää sen huomen illalle, kun saamme rakkaan ystäväperheen kylään. Blogissa sitten lördagsmysejä perjantaimyyssien sijaan. Muuten isänpäiväviikonloppu kuluu huomenna haudalla käydessä ja sunnuntaina maailman parhainta appiukkoa onnitellen. Ja toki myös tuota maailman parasta lapsiemme isukkia tulee jotenkin huomioitua 

Ihanaista viikonloppua!

AURINKOISIN PERJANTAITERKUIN,

alle


16 Responses to “Älä tuu droppaa mun tunnelmaa!”

  1. Täällä on ulvottu kaksi viikkoa toppahousuista, toppatakista, pipoista, hanskoista ja kaikesta pakkaseen ja pukeutumiseen liittyvästä. Miten se voikaan olla niin vaikea ymmärtää, että on talvi vaikka lunta ei ole. Täällä länsirannikolla ei siis vieläkään ole senttiä enempää lunta. No, eilen vihdoinkin piilotin pojan Nike Freet sellaiseen paikkaan, ettei varmasti löydä.
    Terkuin todellinen tunnelman droppaaja 😉 Mukavaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Moikka Johanna,

      eiks olekin ihan tosi ärsyttävää taistella noista ulkovaatteista? Juu, ei se lunta tarvitse ollakseen talvi. Hihii, kiitos vinkistä – mäkin voisin piilottaa muutamat tennarit johonkin jemmaan 😀

      Kiitos samoin sinne, ihanaa viikonloppua!

  2. Nina sanoo:

    Moi maailman ihanin droppaa…eikun siis bloggaaja!

    Ei osuvampaan päivään voisi enää tulla tämä postaus! Musta tuntuu, että mitä enemmän koitan itse välttää negatiivisia ihmisiä, sitä enemmän vedän magneetin tavoin luokseni näitä tunnelman droppaajia. Viimeksi tänään työpaikalla. Ihmisten halu loukata toista on mun mielestä kasvanut viime vuosina. Kai se kumpuaa heikosta itsetunnosta, kateudesta, stressistä, pahasta olosta…mistä lie, mutta siihen törmää jatkuvasti.

    Ihanan valkoinen viikonloppu edessä. Josko muutama joulukoriste eksyisi jo kotiin. 😉

    Hyvää viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Hei huomenta Nina!

      Hih, kiitos 🙂

      Olen muuten huomannut saman, ihmisistä on tullut ihan ihmeellisiä; jollain tavalla katkeroituneita ja tietyllä tapaa toivonsa menettäneitä. Pitäisi kutsua kaikki sellaiset Marian positiivisuuskurssille ;D Mutta totta puhuen, ei tuo ainakaan kenenkään oloa paranna, kun aistii yleisessä ilmapiirissä niin radikaalin muutoksen 🙁

      Joo, joulukoristeet kotiin vaan! Mä tilasin paperitähtiä ja ajattelin ”asentaa” ne tänään 🙂

      Kiitos ja samaa sinne!

  3. Hahaa, hauska kirjoitus! Tunnistan nuo kaikki ihmistyypit, mutta onneksi meissä kaikissa on puutteidemme ja ärsyttävin piirteidemme lisäksi myös ihailtavia ominaisuuksia. Toisista vain on pitää joskus etsiä sitä hyvää:) Mukavaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Huomenta Annika
      ja kiitos 🙂

      Just näin, kaikissa meissä on sekoitus kaikkia piirteitä, joillakin vaan ne ns. kenkummat piirteet on hieman useimmin pinnassa 😀 Mutta hyvää on jok’ikisessä <3

      Kiitos samoin sinne, muksaa viikkistä!

  4. Olipa hauska postaus ja aivan ihana tunnelma teidän olohuoneessa <3 Voi meidän pikkuneidillä on vielä jokunen vuosi edessä tuohon ikään, mutta edessä se on ja kyllä minä tulen varmasti olemaan enemmän ja vähemmän se ankea droppaaja 😀 Mutta... eletään nyt tämä uhmaikä ja pari muuta vaihetta ensin.

    • Maria sanoo:

      Huomenta Jenna,

      ja kiitos <3 Olkkari alkaa olemaan valmiina jouluun...tai siis joulukoristeisiin 😀

      Oi voi, tsemppiä sinne uhmaikään - nopsaa se menee ohi. Tuntuu, että lapsilla tulee vaiheita vaiheiden jälkeen 🙂

      Muksaa viikonloppua!

  5. Tarja sanoo:

    Juu, tunnistan kaikki nuo tyypit ja kuulun itse tuohon viimeiseen kategoriaan 😀 (Jonkun mielestä noihin muihinkin varmasti) Yritän kyllä edes joskus olla droppaamatta tunnelmaa ja annan lasten haaveilla…

    Ja ”älä tuu droppaan mun tunnelmaa” on meidän 7-vuotiaan lempikappale. Jota mä en saa laulaa (”äitiiiii!!!). Ei kuulemma kuulosta hyvältä 🙂

    Mukavaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Huomenta Tarja,

      hei ihana kuulla, etten ole ainoa 😀 Mä kans aika paljon annan näiden haaveiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta välillä on pakko toppuutella!

      Hihii, sama meillä – oikeastaan ihan minkä biisin kanssa. ”Äiti sä oot nolo” 😀

      Ihanaa viikonloppua sinnekin!

  6. Mysterious M sanoo:

    Hyvä kirjoitus:D Mua huvitti, että arvaa vaan olenko tuo äiti, joka droppaa tunnelmat, vaikka täällä onkin jo nuorisolla ikää! Mutta ei tarpeeksi näköjään, kun kuljetaan napa-palajaana-takki-auki-ilman-hanskoja!! Niistä toppahousuista mä olen jo antanut periksi:D Mutta hei, äitien kuuluu vähän välillä toppuuttaan ja sitten kannustaa myös tuohon haaveiluun, sopivassa määrin kuitenkin:)
    Mukavaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Hei huomenta
      ja kiitos 🙂

      Meillä kanssa mentäisiin napa paljaana, ellen huutaisi välillä pää punaisena 😀 Meillä tuo pian 12 v ei laita toppiksia, mutta nuorempi nyt taistelujen jälkeen kyllä. Ovat kuulemma tosi nolot ja kellään muulla ei ole ;D

      Ihanaa viikonloppua!

  7. Hilla sanoo:

    Käsi nousee pystyyn ainakin viimeisen kohdalla 🙂 Ja joo piilottaminen on paras keino…lykkäsin syksyn kylmetessä esim.crocsit visusti piiloon, kun ekaluokkalainen luikahti pihalle useamman kerran ihan asialliset ulkoilukamppeet päällä, mutta ilman sukkia crocseissa, kun ne on niin helpot 😀
    Vitosluokkalaisen annoin mennä nyt talven tultua pari kertaa farkuissa, niin tuli sitten kyselemään omatoimisesti toppahousuja. Kyllä äitit on kieroja…
    Isänpäivä lähestyy, appeni kuuluu tuon listan negatiivisiin besserwissereihin. Ja piirteet senkun vahvistuu iän karttuessa. Surullista. Kun hänelläkin on periaatteessa kaikki kuitenkin aivan hyvin.

    • Maria sanoo:

      Heippa Hilla!

      Hih, mun täytyy ottaa kans käyttöön tuo tavaroiden piilottaminen 😀 Meillä tuo vitosluokkalainen ei laita millään kouluun toppiksia (tosin sitten kun kylmenee alle -10 asteen, niin laittaa vaikka väkipakolla ;), mutta kotona kavereidensa kanssa ulkona ollessa laittaa ulkkarit ihan omatoimisesti.

      Oih, toivottavasti teidän isänpäivä meni hyvin <3

  8. R-a sanoo:

    Meillä vitosluokkalainen pyysi itse, että lähdetään etsimään toppahousuja! On noloo, kun partiossa ovat aina alussa ulkona ja siellä on kaikilla lämpimät vaatteet. Noh, XXL:ssa poikettiin ja tulos housujen suhteen on nolla. Oli vaan kamalan leveät toppahousut myynnissä. Haussa kapeat ja alaspäin levenevät. Jatketaan etsimistä.

    Voih, kuule mulla on kokemus tuosta besserwisseristä ja en koskaan ole siihen tottunut enkä tule tottumaan. Siis aivan järkyttävää tekstiä osaa ihminen suustaan päästää, jos niin haluaa. Aina neuvotaan ja aina hän on oikeassa. Olen sitä mieltä, että asioista voi olla eri mieltä, mutta se millä tavalla se asia esitetään tai tuodaan julki, on oleellinen. En jaksa sitä silmien pyörittelyä ja muuta huokailua asian yhteydessä.

    Itse olen joskus torpannut kovin sanoin nämä Babylipsit ja muut turhakkeet. No ne on jo meillä menneen talven lumia, mutta uusia juttuja tulee ja on pidettävä pää kylmänä. Nyt on kielto käynyt, että Tigerista ei osteta mitään. Ja ikäväkseni tunnustan, että olen saanut kuulla tuon ”no, kai mä saan haaveilla!”- lauseen. Ja hei, mä vahdin irtokarkkihyllyllä ettei tule liikaa tavaraa pussiin. Kahden euron edestä tavaraa on jo liikaa! Ja nämä vitosluokkalaiset käyvät sitten salaa kaupassa…Kädet pystyyn!

    Isänpäivän tunnelmissa, hyvää iltaa kaikille.

    • Maria sanoo:

      Moikka

      ja hei meillä molemmilla tytöillä sama juttu; leveälahkeiset toppahousut ovat nounou, pitäisi löytää kapeat sellaiset. Ollaan käyty varmaan kymmenessä eri liikkeessä, mutta ei löydy. Jatketaan etsintää 🙂

      Ihanaa, siellä kuulostaa ihan meidän meiningiltä – tosin Tiger ei ole pannassa 😀

      Ihanaa isänpäivän iltaa <3

Kommentoi