tiistai 04. lokakuun 2016

Addikti

koti-1-of-10koti-7-of-10 koti-2-of-10koti-4-of-10 koti-3-of-10 koti-6-of-10 koti-8-of-10 koti-9-of-10 koti-10-of-10HEIPPAHEI,

hyvä boogie jatkuu vielä tänäänkin ja toiveissa on, että vastedeskin 🙂 Aurinkoa, iloa, muistojen läpikäymistä ja pikkuisen raivausta. Siinä tämän päivän päällimmäiset tähän mennessä. Nyt tulin tunnustamaan teille jotain; olen Maria (senhän te jo tiesittekin) ja olen addikti tiettyjen ruoka-aineiden suhteen. Pari vuotta olin täysin koukussa parsakaaliin ja sitä tuli syötyä kaali päivässä. Samaan addiktiokastiin meni myös avokado ja savulohi. Kuten hyvän musiikkikappaleen, kulutan tietyn ruoka-aineen tällä addiktiollani loppuun. Tällä hetkellä koukuttumislistani näyttää tältä:

Kookosvesi. Halleluja, tätä menee vähintään neljä litraa viikossa. Menisi enemmänkin, mutta on aika tyyristä. Yleensä juon kookosvettä janoon, mutta silloin kun eksyn salille/lenkille se toimii myös palautusjuomana. Smoothien pohjana aivan ykkösvaihtoehto!

Taatelit. Kahvipullan korvike, makeanhimon taltuttaja, terveellisempien leivontaherkkujen suloinen sokerin korvaaja.

Ruisleipä. Joo, aina vain ja vuodesta toiseen. Paahdettuna oikein rapsakaksi ja pelkällä voilla. Joskus myös lohella tai avokadolla höystettynä. Hätsynpikaiseen nälkään menee myös ilman paahtamista ja ilman mitään päällysiä 🙂

Anopin tekemä omenahillo. Anoppi jo varmaan ihmettelee, miksi meillä menee hilloa niin paljon. Muu perhe tietää salaisuuteni. Käyn syömässä sitä suoraan purkista pikkulusikalla. Mutta menee myös ruisleivän päällä, puuron kanssa voisilmän asemasta ja pannarin kaverina.

Paistettu jauheliha. Suolalla ja maustepippurilla. Ei ole parempaa. Joku sanoi, että jauheliha ei ole kovin terveellistä. Se onkin ainoa seikka, miksen syö tuota 400 grammaa kerralla 😀

Fisherman’s Friendsit. Kiitos Emppu Emilian, tätä nykyä imeskelen näitä koko ajan. Pussinpohja pilkottaa jo uhkaavasti, joten pitänee mennä ostamaan lisää.

Luomumaapähkinävoi. Voi, voi. Lusikallinen pitkin päivää nautittuna. Myös kahvin seuralaisena. Leivän päällä tai omenan siivulle siveltynä.

Jäiset katkaravut. No minkä kanssa näitä nyt sitten nauttisi, jos ei ihan pelkältään suoraan pakkasesta? 🙂 Se juju on nimenomaan tuossa, että ne ovat jäisiä eivätkä maistu liikaa katkaravuille. Esimerkiksi pizzan päällä en katkaravuista juuri pidä, mutta pastaan ja erilaisiin tapaksiin ne sopivat. Mutta jäisenä – vievät sydämeni!

Suolakurkut. Ei ole – on vastaus siihen kysymykseen, mitä nyt mietitte 😉 Yleinen raskausajan himotus, mutta mulla oli raskausaikana ihan muita himoja kuin suolakurkkuhimo. Suolakurkkuhimo tulee ja menee ja yleensä se yhdistyy ruisleipään ja metwurstiin.

Verigreippi. Vanha kunnon verigreippi. Joskus muinoin söin itseni verigreipeistä kipeäksi, mutta nyt muutaman vuoden jälkeen maistuu taas. Puolitettuna ja pikkulusikalla syötynä.

Voisi olla pahemmankin näköinen lista, eikö? Esikoisen raskausaikana olin koukuttunut Big Maciin tai lähinnä siihen majoneesiin. Kuopuksen raskausaikana oli pakko hakea siipiä monta kertaa viikossa. Itseäni äklötti kana, mutta se kastike – aah. Dippasin siihen porkkanoita ja selleriä 🙂 Viime vuonna söin itseni kipeäksi Subwayn patonkeja, sillä himosin Southwest-kastiketta. Mikähän se noissa kastikkeissa nyt on, mikä koukuttaa? 😀 Onko siellä ruokahimotuksia?

Postauksen kuvituksena mummulan, tulevan kotimme, pihapiiristä tänään ottamiani kuvia. Hyvä siitä tulee 

TIISTAITERKKUJA!

alle


14 Responses to “Addikti”

  1. Riina sanoo:

    Ei kai arjen perusraaka-aine jauheliha nyt kovin epäterveellinenkään ole….?

    • Maria sanoo:

      No niinpä!
      Jonkun tutkimuksen mukaan näin on…mutta niinhän ne kaikki ruoka-aineet ovat, jos tutkimuksiin on uskominen 😀

  2. Jenni sanoo:

    Nyt kun kysyt, niin tuli mieleen, että kastikkeissa todellakin usein on ihan oikeasti koukuttava ainesosa: glukoosi-fruktoosisiirappi. Sitä tosin esiintyy lukuisissa muissakin elintarvikkeissa, mutta usein juuri kastikkeissa. Katsoin siitä tehdyn dokkarin jokin aika sitten, ja siinä todettiin, että ihmisen elimistö ei osaa painaa stoppinappulaa glukoosi-fruktoosisiirapin kohdalla, vaan sitä pystyy vetämään vaikka millaisia määriä. Kyseessä on siis käytännössä maissitärkkelyksen sivutuotteena syntynyt sokeri, joka on teollisuudelle puoli-ilmaista ja jota mielellään dumpataan lähes mihin tahansa tuotteeseen. Toi dokkari oli kyllä ihan pysäyttävä, ja itellä onkin tullut syynättyä ainesosalistoja ihan eri tarkkuudella. Glukoosi-fruktoosisiirappia on ihan himputin vaikea vältellä! Ja hei, tuo verigreippiaddiktio on niin tuttua 😀

    • Maria sanoo:

      Moikkamoi Jenni

      ja hei kiitos tiedosta – sen on pakko olla tuo glukoosi-fruktoosisiirappi! Mielenkiintoista olisi nähdä ko.dokkari, täytyykin etsiä löytyykö sitä jostain 🙂

      Verigreipit <3

  3. Tiina sanoo:

    Kait se suklaa on pahin addiktini, parsakaali ja yleensäkin kaalit olisi, mutta yllättäen kihtiarvo koholla ja kaali siinä yksi välteltävä ruoka-aine.
    Kuvat ihania ja olen niin iloinen, että päätitte muuttaa mummolan kodiksenne! Nyt siinä on sinun muistoja ja tyttäriesi mummola muistoja. Muistot on tärkeitä ja annatte hyvälle kodille uusia tuulia. Jään innolla odottamaan remontin ennen ja jälkeen otoksia, koska pidän sisustustyylistäsi ja uskon, että teette talosta kauniin. Vaikka kaunis se on ollut äitisikin kotina.

    • Maria sanoo:

      Moi Tiina,

      tunnen monia suklaa-addikteja ja aina ihmettelen, että miksi multa puuttuu geeni, joka addiktoituisi suklaaseen 😀 Mäkin haluan olla suklaakoukuttunut ;D

      Voi kyllä, sydämessä tuntuu hyvältä tuon muuton suhteen. Se on se, jota äiti ja isäkin olisi halunneet. Että me herätämme tuon talon jälleen henkiin <3

  4. Lumo sanoo:

    Suklaa taitaa olla tosiaan se ykkösaddiksio. Muita sijoja hallussaan on ovat pitäneet mm. kananmunat, avokado, munakoiso, vadelmat, vadelmahillo… ja nyt kun luin maapähkonävoista, täytyykin suunnata jääkaapissa maistelemaan itse tehtyä sokeritonta mantelivoita!

    • Maria sanoo:

      Heippatirallaa!

      Hei kananmuna-addiktio mulla on ollut myös. Ei ole keitetyn kananmunan voittanutta 🙂

      Oi nam, kuulostaa hyvälle tuo mantelivoi <3

  5. Koppurainen ruisleipä pelkällä voilla – toimii!! 🙂

    • Maria sanoo:

      Nam nam nam – toimii 😀

      Hei ja kiitos siitä kananmunavinkistä, pitää koklata asap <3

  6. Hanna sanoo:

    No justiinsa :). Tällä hetkellä, tosin jo vuosia, on ykköspaikkaa pitänyt halloumi. Välillä paistan paketillisen ihan noin vaan, ilman mitään tilpehöörejä. Keitetyt/paistetut kanamunat, Pirkan sitruunapesto, käy mihin vaan. Viinietikkasipsit. Kaikki kirpeä.

    • Maria sanoo:

      Heippa Hanna,

      halloumi on kyllä hyvää! Ja hei viinietikkasipsit – en ole vielä koskaan kuullut, että joku muu mun lisäkseni tykkää niistä 😀 Ne on niin koukuttavia <3

  7. Niina sanoo:

    Heiii jäiset katkaravut! <3 *high five*

Kommentoi