tiistai 27. syyskuu 2016

Viikunasuklaapiiras

MOIKKULIMOI!

Saako huutaa taas hoosiannaa selän ja jalkojen puolesta? Ai ei vai, no huudan silti :D Ei tarvitse käydä salilla, kun kantelee jätesäkillisiä tavaraa yläkerrasta alas ja suoraan ulos peräkärryyn. Tämän päivän löytöjä olivat laatikollinen muistoja Kanadasta. Vaihtarivuoden aikana saamani kirjeet Suomesta kavereilta ja perheeltä. Hei oikeasti, miksei enää kirjoiteta kirjeitä? Ei silloin ollut mitään sähköposteja sun muita. Noita kirjeitä täytyy ajan kanssa lukea jahka saadaan remppa valmiiksi. Lisäksi löysimme veljen ja minun kastelahjaksi saamamme valokuvakehykset. Veikalla tuossa omassaan oli hänen vauvakuvansa. Allekirjoittaneen kastekehyksestä löytyi Axl Smithin kuva ;) Lisäksi löysin kaikki rakkaat lp-levyni aina New Kids on the Blockista Dingon Autiotaloon. Juu, raskasta mutta myös palkitsevaa hommaa tuo mummulan tyhjentäminen. Hirmuisesti löytyy vinttien kätköistä myös kaikenmaailman astioita, vateja ja vaaseja. Ajateltiin kutsua kuolinpesän ostajat paikalle, kunhan ollaan otettu ns. omamme pois, sillä vaikka kuinka ihania juttuja löytyykin, niin ei ne vain mahdu ihan kaikki omiinkaan kaappeihin. Huonekalujakin menee myyntiin jonkun verran, mm. yksi uudenveroinen Billnäsin kirjoituspöytä ja -tuoli.suklaapiirakka-6-of-10suklaapiirakka-4-of-10suklaapiirakka-8-of-10 suklaapiirakka-2-of-10
Tänään palkitsin itseni pitkästä aikaa suklaisella herkulla. Tai oikeammin viikunasuklaapiirakalla. Selailin Virpi Mikkosen Kiitos Hyvää kirjaa tuossa taannoin ja sieltä alkuperäisen reseptin otin tähän piirakkaan. Koska mantelit laittavat välillä kurkun kutisemaan, niin korvasin ne cashewpähkinöillä. Lisäsin myös hieman pohjan kaurahiutaleiden ja viikunoiden määrää.

VIIKUNASUKLAAPIIRAS

pohja
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
6-7 kuivattua pehmeää viikunaa

täyte
2 dl raakasuklaata sulana (käytin valmispatukoita)
0,5 dl mantelimaitoa

pinnalle
tuoreita viikunoita

-surauta pähkinät ja kaurahiutaleet blenderissä sekaisin
-lisää pilkotut viikunat ja aja massaksi
-painele vuoan (30 cm x 10 cm) pohjalle
-laita tekeytymään pakastimeen suklaatäytteen valmistamisen ajaksi
-sulata suklaat vesihauteessa
-kaada sekaan mantelimaito ja sekoita tasaiseksi
-ota piirasvuoka pakastimesta ja kaada suklaatäyte pohjan päälle
-koristele viipaloiduilla tuoreilla viikunoilla
-anna tekeytä pakkasessa noin tunnin ajan

*******

Omnomnom, kyllä oli hyvää! Mikäli siellä ruudun toisella puolella kärsitään pähkinäallergiasta, niin voisin kuvitella, että pohja onnistuu myös gluteenittomista kaurahiutaleista ja viikunoista. En olekaan muuten pitkään aikaan tehnyt mitään raakaleivonnaisia. Pitäisi taas ottaa niidenkin suhteen itseään niskasta kiinni. Tosin nyt kun on tätä muuta proggista, niin ei juuri ehdi keittiössä käydä kuin pyörähtämässä.suklaapiirakka-1-of-10suklaapiirakka-9-of-10suklaapiirakka-3-of-10suklaapiirakka-10-of-10

Nytkin taidan olla pyörähdellyt keittiössä ja koneen äärellä tarpeeksi, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen ja kohti kaatopaikkaa. Hih, huomasin muuten tänään Prisman kauppakasseja hakiessani, että taidan olla aika näky; tukka pystyssä, reikäiset housut jalassa ja meikittä. Jep, se on vain meikäläinen, jos sellaiseen näkyyn törmäätte :)

IHANAN PIRTSAKKAA SYYSTIISTAITA,

alle

PS. lämmin kiitos NY-vinkeistänne, palaan niihin ja muihin vastaamattomiin kommentteihin, jahka ollaan saatu illan puhteet kaatopaikkoineen sun muineen heitettyä!


6 Responses to “Viikunasuklaapiiras”

 1. Annika sanoo:

  Regarding your trip to Boston, DEFINITELY would recommend a day trip to Martha’s Vineyard. Martha’s vineyard is an island in Massachussetts. You can take a 1 1/2 hour bus ride from Boston to Falmouth where you take a boat across to the island. Beautiful beaches, delicious seafood, fun shops. The whole family will love it. October is a great time to go as it is less busy but you still get the beautiful weather.

  https://www.viator.com/tours/Boston/Day-Trip-to-Marthas-Vineyard/d678-5491MARTHA?pref=02

  Quincy Market in Boston of course is a must-see. It is a ”diner’s delight” which is perfect for you : )

  They have vendors selling every kind of food you can think of. The area also has lots of street performers and fun shops.

  I haven’t been but I have heard that Boston has a great aquarium which the girls would probably enjoy.

  Have a great trip! No matter what you end up doing/seeing, you will enjoy it all. New England is beautiful!

  Terkkuja Kanadasta! Annika

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Annika

   ja kiitos :)

   Thank you so much for the tips! Martha’s Vineyard is something I really want to see, but since we only have two full days in Boston (filled w/ visiting my hubby’s friends) I don’t think we have the time to go there this time. But next time, for sure :)

   Quincy Market sounds perfect!

   Thanks and terkkuja takaisin Kanadaan <3

 2. Hennu sanoo:

  Ihanan näköinen herkku :) Enpä ole viikunaa syönyt pitkään, pitkään aikaan, en edes muista miltä se maistuu! Olisiko korkea aika maistaa? :D

  Mieleeni tuli, että onpa hyvä, ettet juuri nyt ole kokopäivätöissä, miten muuten ehtisit ja jaksaisit tehdä kaiken tuon, mitä nyt puuhaatte? Jaksamista ja tsemppiä <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Hennu

   ja kiitos <3 Juuu, nyt viikunaostoksille ;)

   Sanos muuta, olisi kyllä iltahommina suoritettava tuo mummulan tyhjäys. Nyt tuli tänään välipäivä - flunssa kaatoi petiin koko päiväksi. Onneksi talkoot on vasta huomenna, niin ehtii parantumaan :)

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua <3

 3. Iiris sanoo:

  Tää kummittelee mun mielessä… Pakko saada kokeiltua.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Iiris,

   no hei kokeiluun vaan :) Mä leikkasin loppu piiraan pieniksi suupaloiksi ja niitä napostelen jääkaapista :D

Kommentoi