torstai 22. syyskuun 2016

Minä ♡ leipä

 

HEIPPAHEI!

Viikko sitten kerroin teille vuoristoradasta, jonka korkeimmalla kohtaa tällä hetkellä huristelen leipäkaverini kanssa. Toivoen, että sitä alamäkeä tai liiemmin ylämäkeä ei tule. Vedän jarrua ja nautin leivän syömisestä juuri siinä määrin kuin sitä nyt tulee syötyä. Fazer Vatsaystävällisen -yhteistyökampanjan myötä ajattelin kertoa, minkä päällysteiden kanssa leipää yleensä syön. Ei sillä, kyllä se perinteinen kinkkukurkkuruisleipä edelleen kuuluu ruokavaliooni. Mutta välillä on kiva saada vähän vaihtelua leivänpäällisiin. Aloitetaan omasta suosikistani, Fazer Vatsaystävällinen Ruis – maailman ensimmäisestä vatsaystävällisestä ruisleivästä.

– Ruis on suomalaisten ykkösvilja, mutta ruisleipä on yksi suurimpia FODMAP-hiilihydraattien lähteitä eikä siksi sovellu herkkävatsaisille.
Fazer Vatsaystävällinen sisältää vähemmän FODMAP-hiilihydraatteja kuin tavallinen ruisleipä.

– Leivässä yhdistyy hyvä maku ja luonnollinen terveellisyys
– Ei vehnää
– Runsaasti hyvää tekeviä jyviä ja siemeniä
– Sydänmerkki (vähäsuolainen, suolaa 0,7 %)
– Runsaskuituinen, kuitua 10%
– Lyhyt ja ymmärrettävä ainesosaluettelo
– Leivottu Suomessa kotimaisesta rukiista

Ruisleipähän maistuu taivaalliselta pelkän voin kanssa, mutta usein sitä tulee syötyä myös salaatin, graavilohen, tillin ja sitruunamehun kanssa. Jatkojalostin tuota maukasta kalaleipää hieman ja teinkin leivästä osan salaattia. Samat ainekset kuin lohileivässä, mutta vain salaattimuodossa. Ruokaisa, terveellinen ja maukas päivän sulostuttaja!

fazer-vatsaystavallinen-20-of-30 fazer-vatsaystavallinen-21-of-30 fazer-vatsaystavallinen-7-of-30 fazer-vatsaystavallinen-22-of-30 fazer-vatsaystavallinen-23-of-30

Rehellisesti voin myöntää, että sen harvan kerran, kun olen gluteenitonta leipää syönyt, niin en ole ollut vakuuttunut mausta. Tuntuu, että makua ei ole ollut. Senpä takia Fazer Vatsaystävällinen Gluteeniton -leipä oli erittäin positiivinen yllätys. Tätä meidän lapsetkin ovat nyt syöneet aamupalana tietämättä sen kummemmin mistään gluteenipitoisuuksista. Tykkäävät kovin. Jälleen kerran ajattelin kokeilla esikoisen taiveihottumaan gluteenittomia tuotteita. Tuntuu, että kun aurinko ei enää ihoa helli, niin se alkaa kuivumaan.

– Leivottu gluteenittomista viljoista, ilman lisättyä sokeria
– Sopii hyvän makunsa vuoksi koko perheelle
– Herkullista makua leipään tuovat auringonkukan- ja kurpitsansiemenet
– Valmiiksi halkaistuna helppo käyttää
– Maidoton
– Leivottu Suomessa

Gluteenittoman leivän päälle pääsi ikisuosikkini luomutomaatti, fetajuusto, mustapippuri sekä rakuuna. Toimi sellaisenaan, mutta maistui taivaalliselle myös haettuaan vähän lisäpotkua uunista grillivastuksen alta. Leipä rapsakoitui ihanasti tuolla uunissa. Pieni varoituksen sana, tomaatti on tulikuuma uunista tultuaan, joten malttakaa hetki!

fazer-vatsaystavallinen-16-of-30fazer-vatsaystavallinen-17-of-30 fazer-vatsaystavallinen-15-of-30fazer-vatsaystavallinen-9-of-30 fazer-vatsaystavallinen-18-of-30Joskus aikoja sitten tajusin, että leivän päälle ei tarvitse aina laittaa vain suolaisia päällysteitä. Leipä toimii myös kahvin seuralaisena pullan korvikkeena. Terveellisempänä sellaisena. Fazer Vatsaystävällinen Kauraleipä – rouhea kauraleipä ilman vehnää pääsi sulostuttamaan iltapäiväkahvihetkeäni tässä menneellä viikolla.

– Vatsaa hellivää kauraa 4 eri muodossa: kaurahiutaleita, kaurajauhoa, kauranjyviä ja kaurakuitua
– Runsaasti hyvää tekeviä jyviä ja siemeniä
– Ei vehnää eikä lisättyä gluteenia
– Ei lisättyä sokeria
– Runsaskuituinen, kuitua 8%
– Täyttä terveellisyyttä pienessä palakoossa
– Leivottu Suomessa 100% kotimaisesta täysjyväkaurasta

Ruisleipää olen syönyt turkkilaisen jogurtin ja pensasmustikoiden kanssa kahvin kera, mutta kauraleivän päälle pääsi tällä kertaa turkkilaista jogurttia, omenansiivuja, hunajaa ja kanelia. Likipitäen ihan täydellinen makuyhdistelmä, suosittelen kokeilemaan!

fazer-vatsaystavallinen-30-of-30 fazer-vatsaystavallinen-29-of-30fazer-vatsaystavallinen-8-of-30 fazer-vatsaystavallinen-24-of-30 fazer-vatsaystavallinen-26-of-30

Vaikka sitä ollaan välillä oltu vähän hakoteillä leivänsyömisen suhteen, niin toivotaan nyt, että leipä on tullut takaisin ruokavaliooni pysyvästi.  Enää minulla ei ole syytä välttää leipää! Täyttävää ja terveellistä, helppoa ja hyvää. Menee niin aamupalana, välipalana kuin iltapalanakin. Varioimalla on osa ateriaa, kuten tuolla esittelemässäni salaatissa. Minä leipä, toivottavasti sinäkin! 🙂 Lisätietoja maidottomista, laktoosittomista ja vegaaniin ruokavalioonkin sopivista Fazerin vatsaystävällisistä leivistä löydätte kampanjasivuilta.

ILOISIN TORSTAITERKUIN,

alle

YHTEISTYÖSSÄ: FAZER VATSAYSTÄVÄLLINEN

indiedays-ja-brm-yhteislogo


6 Responses to “Minä ♡ leipä”

  1. Carita sanoo:

    Enpä ole ikinä tullut ajatelleeksi, että leivän päälle voisi kokeilla laittaa suurta herkkuani turkkilaista jogua Omena-kaneli-turkkilainen kauraleipä menee ehdottomasti heti tänä iltana iltapalatestiin!

  2. Upeita kuvia olet ottanut! Näet hyvin paljon vaivaa. Minua kiinnostaa kokeilla näitä uusia leipämakuja.

    • Maria sanoo:

      Moikkamoi Annika

      ja voi kiitos kaunis 🙂 Kun on kyse ruoasta ja valokuvaamisesta, niin olen valmis näkemään ihan hiiiirmuisesti vaivaa 😉

      Ihanaista viikonloppua <3

  3. Tanja sanoo:

    Kiitos näistä leipävinkeistä. Mä oon pitkän aikaa syönyt vaan kauraleipää, ruisleipää tekis välillä mieli, mut ku se ei sovi. Tästähän löyty nyt sitten sitä ruisleipääkin. Tiedänpä mitä leipää ostan kaupasta tänään 🙂 mukavaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Heippa Tanja
      ja olehan hyvä 🙂

      Juu, mullakin on ollut ruisleivän kanssa ongelmana vatsanturvotus, mutta nyt ollaan onneksi päästy siitäkin ongelmasta 🙂

      Ihanaa viikkistä <3

Kommentoi