maanantai 19. syyskuun 2016

Alle vartissa valmis iltaruoka

MOIMOI,

ja ihanaa alkanutta viikkoa! Itselläni alkavan arkiviikon pelastaa se, jos maanantai-illan ruoka on valmiiksi mietitty. Tai mahdollisimman valmiiksi ennalta tehty. Kaikki muut illat melkein menee ruokailujen suhteen ok ja olen jopa arkena valmis näkemään vähän vaivaa ruoanlaiton suhteen, mutta maanantai-illan ruoka on se kompastuskivi, johon saattaa koko viikon alku tyssätä 🙂 Old El Pason -yhteistyökampanjan myötä tajusin, että siinä missä yleensä meillä on syöty texmex-ruokaa viikonloppuna on ollut aivan väärä lähestymistapa texmexiin. Sillä texmex-ruokahan on kaikessa nopeudessaan vain ruoan lämmittämistä. Ja jos haluaa vähän vihreää joukkoon, niin pikkuisen pilkkomista. Eli aivan loistava kiireisen arki-illan pelastajaruoka. Tai kiireisen iltapäivän pelastajaeväs harrastuksiin suuntaaville lapsille. Toki tykkään tehdä myös texmexistä vähän upgreidatun version viikonloppukokkailujen myötä, mutta nyt ajattelin kertoa teille, kuinka helppoa arkiruokaa texmex on.
el-paso-6-of-21el-paso-8-of-21 el-paso-4-of-21 el-paso-3-of-21 el-paso-2-of-21

Saimme kokeiluun Old El Pason Stand ’N’ Stuff Mini -tortilloja. Isompia versioita näistä ”itsekseen seisovista” tortillaveneistä olikin tullut aiemmin käytettyä, mutta nämä miniversiot sulattivat sydämemme. Juuri ihanan pikkuisia, lasten käsiinkin sopivia. Pitävät hyvin mallinsa ja ruokailu on siistiä. Useimmiten sitä tulee tortillan tai tacojen väliin ruskistettua jauhelihaa, mutta nyt oikaisimme ja käytimme edellispäivän pastakastikkeen loput. Yleensä teen jauhelihakastikkeen 700 grammaan jauhelihaa, joten sitä aina poikkeuksetta jää seuraavaan päivään. Vaihtoehtoisesti minitortilloihin voisi käyttää myös esimerkiksi edellispäivän lohisalaatin jämät jääkaapista tai fetasalaatin. Oikeastaan mitä vain sieltä jääkaapista löytyy.

el-paso-9-of-21el-paso-15-of-21el-paso-13-of-21el-paso-14-of-21el-paso-10-of-21Koska me vanhemmat emme aina pysty olemaan kotona silloin, kun lapsilla on nälkä tai valmistelemaan ruokaisaa välipalaa tarpeeksi ennalta, pidän juuri tämäntyyppisistä ratkaisuista. Ruoanlaittoa, jota nuo meidän rakkauspakkaukset pystyvät tekemään kotona ihan kaksistaankin. Lämmitetyn Stand ’N’ Stuff Mini -tortillan pohjalle salaattia, päälle mikrossa lämmitettyä pastakastiketta (jos haluaa, kastiketta voi höystää lämmitysvaiheessa vähän taco-kuivamausteella) ja ripaus tacokastiketta. Esikoinen raastoi vielä omansa päälle juustoraastetta. Ihan älyttömän hyvää ja helppoa! Guacamolen virkaa toimitti avokado viipaloituna ja oma Stand ’N’ Stuff Mini -tortillani sai juustoraasteen sijaan ripauksen fetaa. el-paso-18-of-21el-paso-20-of-21el-paso-16-of-21el-paso-17-of-21

Nopeasti oli nälkäiset lapset ruokittu ja rauha oli jälleen maassa. Sen olen tässä vuosien saatossa oppinut, että lapsia ei kannata päästää liian nälkäisiksi. Onneksi on nämä arki-illan pelastajaruoat 🙂 Olisi kiva kuulla, mikä ruoka teillä pelastaa arki-illan ja onko texmex-ruoka kuulunut niihin? Itse kun olen ihan ollut sitä mieltä, että tortilloilla herkutellaan vain viikonloppuisin. Mutta en ole enää. Miksei niillä voisi herkutella viikollakin?

MAANANTAITERKUIN,

alle

YHTEISTYÖSSÄ: OLD EL PASO

indiedays-ja-brm-yhteislogo


2 Responses to “Alle vartissa valmis iltaruoka”

  1. LPP sanoo:

    Ei vitsit, nyt kyllä alkoi tekemään mieli tortilloja!
    Heh, vaikka omani syön aina vaan salaattina.. mutta nuo pikkuveneet voisivat olla loistavat lapsille!
    Osaisikohan ne olla sotkematta 😀

    • Maria sanoo:

      Moikkelis!

      Tortillapäivää voisi pitää kyllä joka päivä 🙂 Meillä tytöt innostuivat pikkuveneistä…ja juu, aina sitä sotkua vähän maailmaan mahtuu ;D

      Ihanaa tiistaita <3

Kommentoi