sunnuntai 04. syyskuun 2016

Rapea mustaherukkapuuro uunissa ♥

Sunnuntaipuuro (1 of 10)Sunnuntaipuuro (3 of 10) Sunnuntaipuuro (2 of 10) Sunnuntaipuuro (7 of 10) Sunnuntaipuuro (5 of 10) Sunnuntaipuuro (6 of 10) Sunnuntaipuuro (8 of 10) Sunnuntaipuuro (9 of 10) Sunnuntaipuuro (10 of 10)

HEIHEI HEISSULIVEI!

Täällä on orastava flunssa saatu jotenkuten aisoihin. Kiitos sen, että olen malttanut kerrankin levätä. Snapchatin puolella seuraavat saattoivat eilen järkyttyä, kun siellä tämä eräs nimeltä mainitsematon bloggaaja paljasti nukkuneensa kolmet päiväunet. K-o-l-m-e-t. No hei, tiedättekö että tänään saldona on vain yhdet. Tähän mennessä 😉 Sunnuntait ovat supersuloisia ja tarkoitettu juurikin päikkäreihin ja rentoutumiseen. Aamusta kävimme mökillä ja ihan harmitti, kun emme voineet sinne jäädä. Päikkärikaverini Toby Tobymaisteri hullaantui paikasta jälleen ihan täysin; juoksi mökkiä ympäri ja nautti siitä, että sai olla vapaana. Ensi viikonloppua odotellessa.

Sunnuntai alkoi jäätävän hyvällä uunipuurolla. Rapea mustaherukkapuuro uunissa hit the spot. Menee jälleen siihen kategoriaan terveellinen, helppo ja herkullinen. Uunissa kun kaikki ruoat valmistuvat niin kovin paljon vaivattomammin kuin liedellä. Viime aikoina on tullut tehtyä aika paljon ruokia Green Kitchen Stories keittokirjasta, josta tämäkin puuroresepti on. Iltaruoaksi pataan pääsee porisemaan ko. kirjasta punajuuri-burgundipata. Jos puuro on sunnuntairuokaa, niin sitä on myös pataruoatkin. Meillä kotona aikoinaan tehtiin sunnuntain iltaruoaksi aika usein mannapuuroa. Jos sen sai vielä suklaamannapuurona, niin sunnuntai oli sillä kruunattu. Pitäisi ottaa näitä tällaisia ruokaperinteitä käyttöön omienkin lasten kanssa.

RAPEA MUSTAHERUKKAPUURO UUNISSA

400 g mustaherukoita
175 g kaurahiutaleita (käytin gluteenittomia)
1 tl leivinjauhetta
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
ripaus merisuolaa
2 munaa
5 dl mantelimaitoa
2/3 dl hunajaa
1 rkl kookosöljyä + voiteluun 1 tl
80 g kurpitsansiemeniä
80 g pähkinöitä

-lämmitä uuni 190 asteeseen
-voitele vuoka (mulla halkaisijaltaan n 22 cm) kookosöljyllä ja levitä pohjalle mustaherukat
-yhdistä kaurahiutaleet, leivinjauhe, inkivääri ja suola
-vatkaa toisessa kulhossa munat, lisää maito ja sekoita kunnolla
-yhdistä em. kahden kohdan ainekset
-valmista rapea kuorikerros sekoittamalla hunaja, kookosöljy, kurpitsansiemenet ja pähkinät
-kaada kauramunaseos marjojen päälle ja ripottele siemenpähkinäseos päällimmäiseksi
-paista uunissa n. 35-40 minuuttia

********************

Hieman muokkasin alkuperäistä ohjetta. Käytin cashewpähkinöitä, sillä olen allerginen hasselpähkinöille, joita alkuperäisessä ohjeessa käytettiin. No mutta, nyt pelailemaan lasten kanssa. Tosin aurinkokin alkoi juuri pilkottamaan, joten voisi harkita ulkoiluakin. Takapiha on armottoman kärsineen näköinen kuolleine kesäkukkineen. Ehkä asialle voisi tehdä tänään jotain 😉

SULOISTA SUNNUNTAITA,

alle


8 Responses to “Rapea mustaherukkapuuro uunissa ♥”

  1. Mia sanoo:

    Nam!Kuulostaapa hyvältä! Voisikohan tätä tehdä pakastetuista karviaismarjoista? Niitä minulla on vielä viime kesästäkin jäljellä, kun en oikein ole keksinyt mitä muuta niistä voisi tehdä kuin hilloja. Minä tein tänä viikonloppuna raparperipiirakkaa house of Philian omenapiirakkareseptillä ja siitä tuli mantelimassapohjineen superherkullista!

    Ihanan kuuloinen viikonloppu sinulla, kiva että Tobyn kanssa sujuu niin hyvin :

    • Maria sanoo:

      Moikka Mia
      ja kiitos! 🙂 Ihan varmasti voi tehdä – ehkä kantsisi sulattaa ja valuttaa marjat ensin, ettei nestettä tule niin paljon!

      Oih, täytyykin käydä tsekkaamassa tuo HofP:n omenapiirakkaresepti 🙂

      Kyllä, Toby on tuonut niin paljon elämää ja rakkautta perheeseemme lisää <3 Vaikken edes kuvitellut sen olevan mahdollista!

  2. Hanna sanoo:

    Ihan mielenkiinnosta, itsekin kahden neidin äitinä kysyn, että uppoavatko kaikki ruokasi teidän tyttöjen napaan ilman nenän nyrpistelyjä? Meillä 7v ja 11v naiset ovat aikamoinen haaste. Sellaista ruokaa on vaikea löytää josta molemmat tykkäisivät (poikkeuksena makaronilaatikko). Välillä kiristelevät äidin hermoja, kun äidin usean tunnin kokkailun jälkeen ruokaa tökitään lautasella naama nutturalla.

    • Maria sanoo:

      Moi Hanna

      hyvä kysymys 😀

      Välillä uppoaa ja välillä ei. Sääntönä on ollut, että kaikkia maistetaan, mutta eipä ne kaikki kuulemma hyvältä maistu. Tämä puuro oli pienemmän mieleen, mutta isompi söi vain tuota kauraosaa (ei siis marjoja) 🙂

  3. LPP sanoo:

    Aikamoisia herkkuja taas ja vau, mitkä kuvat!
    Mä täällä kieli pitkällä kurkin noita Tukholman postauksia, oma reissu sinne alkaa tiistaina!
    Rauhallista sunnuntaita ja energistä uutta viikkoa 🙂

  4. Sisi sanoo:

    Onko ne Nivean tuotepaketit jo arvottu? 🙂

    • Maria sanoo:

      Huomenta Sisi,
      on arvottu, mutta blogiin asti eivät ole vielä päässeet 😉 Tulossa tuota pikaa!

Kommentoi