lauantai 03. syyskuun 2016

I was in food heaven / Pari ravintolavinkkiä Tukholmaan

HEIPPAHEI

ja kiitos kun olette huhuilleet Tukholman vinkkien perään. Eilen käytiin alustavasti sisustuskauppoja läpi ja tänään on ravintoloiden vuoro. Hirmuisen moni teistä onkin reissaamassa Tukholmaan syksyllä, ellei nyt jo ole siellä tänä viikonloppuna. Tiedän, tiedän – joillekin nämä tulee jo myöhässä, mutta yritän parhaani mukana suoltaa Tukholman vinkkipostaukset blogiin ihan tässä lähiaikoina. Muistikortille tallentui sen verran monta kuvaa, että pikkuhiljaa niitä käyn läpi. Vaikka tuo Visit Swedenin järjestämä reissu olikin pääosin sisustuspainotteinen, niin kyllä tällainen ruokabloggaaja wannabe nautti myös ravintolakokemuksista ihan äärettömästi. Syöminen on vaan niin älyttömän kivaa ja jos sen saa tehdä vielä sisustuksellisesti kauniissa ravintolassa niin avot. Eikä sekään ollut miinuspuoli, että kaikissa käymissämme ravintoloissa ruoka oli niin maukasta, että jopa minä keskityin syömiseen sen puhumisen sijaan. Ruokaseurakin oli ihan mukiinmenevää 😉 Terkkuja sinne Essille ja Emilialle ♥ Alla käymämme ravintolat. Ajattelin ensin laittaa ne johonkin ”paremmuusjärjestykseen”. Mutta ei kuulkaas pysty, kaikki olivat omalla tavallaan loistavia. Joten nyt ne ovat kronologisessa järjestyksessä.

NOSH & CHOW Norrlandsgatan 24, 111 43 Stockholm

Ensimmäinen lounaspaikkamme, äärettömän tyylikäs sisustus ja hei katsokaahan hämyisiä kuvia; ne ovat ravintolan naistenhuoneesta! Lounasmenu oli kattava ja sopivan hintainen. Osso bucco -annoksella vedettiin Formexin hallit läpi ja hintaa tuolla taisi olla 13 euroa. Maku oli just eikä melkein!

Tukhoman ravintolat (29 of 34) Tukhoman ravintolat (31 of 34) Tukhoman ravintolat (34 of 34) Tukhoman ravintolat (28 of 34) Tukhoman ravintolat (32 of 34) Tukhoman ravintolat (30 of 34) Tukhoman ravintolat (33 of 34)Tukhoman ravintolat (27 of 34)

BERNS ASIATISKA Näckströmsgatan 8, 111 47 Stockholm

No juu, Formexin jälkeen suuntasimme kohti iltaruokapaikkaa ja uskotteko jos sanoin, että jäin haukkomaan henkeäni kuin kala kuivalla maalla nähdessäni ravintolan sisustuksen. Harvoin jään sanattomaksi, nyt jäin. Aasialaishenkinen ruokalista vaikutti siltä, että olisin voinut syödä jokaisen annoksen. Ja jälleen kerran, hintaluokaltaan keskivertoa. Edullinen jos vertaa meidän suomalaisiin vastaaviin ravintolahintoihin. Koska Ruotsissa ollaan, niin tottakai piti päästä maistamaan lihapullia. Thaimaalaisia lihapullia punaisessa currykastikkeessa. Tajunnanräjäyttävän hyvä annos!

Tukhoman ravintolat (11 of 34) Tukhoman ravintolat (21 of 34) Tukhoman ravintolat (15 of 34) Tukhoman ravintolat (25 of 34) Tukhoman ravintolat (24 of 34) Tukhoman ravintolat (26 of 34) Tukhoman ravintolat (18 of 34) Tukhoman ravintolat (22 of 34) Tukhoman ravintolat (12 of 34) Tukhoman ravintolat (19 of 34) Tukhoman ravintolat (20 of 34) Tukhoman ravintolat (13 of 34)

FABRIQUE Fleminggatan 83, 112 33 Stockholm

Ensimmäisen Tukholma-aamumme aamupalapaikka. Tuoksu leijui kadulle asti ja päätimme suunnata sisään ovesta. Ex tempore aamupala ihan ex tempore paikassa. Maailman parhain raparperijugurtti, inkivääriappelsiinimehu, cappuccino ja kinkkujuustosämpylä. Voi pojat.

Tukhoman ravintolat (10 of 34) Tukhoman ravintolat (8 of 34) Tukhoman ravintolat (6 of 34) Tukhoman ravintolat (7 of 34) Tukhoman ravintolat (9 of 34) Tukhoman ravintolat (5 of 34)

SHANTI GOSSIP Skånegatan 71, 116 37 Stockholm

Se intialainen, mihin olen täällä kotona tottunut, ei tunnu enää intialaiselta. Tiedän, että voi vähän kuulostaa kornilta kehua jok’ikistä ravintolaa näin, mutta sille nyt ei vain voi mitään. Ehdottomasti paras intialainen ravintola, jossa olen koskaan käynyt. Kuvia ei näemmä tullut liikaa otettua, joten taisin keskittyä olennaiseen eli syömiseen. Lammasta kolmella tavalla ja kielen mukanaan vievät kastikkeet. I was in heaven.

Tukhoman ravintolat (2 of 34) Tukhoman ravintolat (1 of 34) Tukhoman ravintolat (4 of 34) Tukhoman ravintolat (3 of 34)

Jep, tuliko teillekin nälkä? Taidan mennä lämmittämään tuota lounassiskonmakkarasoppaa tähän väliin 😉 Meillä vietellään perin rauhallista lauantaita; lapset vein serkkujensa kanssa Särkänniemen päätöspäivään ja miehellä on palaveria koko päivä. Me Tobyn kanssa haahuillaan kotona ja ehkä yritetään saada aikaiseksi pestä vähän pyykkiä. Lasten puolesta en toivo sadetta, mutta kunnon sadepäivä tulisi nyt tarpeeseen. Se kuuluisi tähän kotonahaahuilupäivään. Saisi laittaa takkaan tulen ja ne villasukat jalkaan. Pieni orastava flunssa on tehnyt tuloaan jo pari viikkoa, enkä ole malttanut levätä. Tänään on ehkä pakko hieman huilia. Takaraivossa on muistissa se viimesyksyinen flunssa, joka alkoi syyskuun puolivälissä ja loppui jouluksi. Ei sellaista enää toiste kiitos!

LEPPOISAA LAUANTAITA IHANAT!

alle

PS. olitte muuten jälleen toivoneet koirakuulumisia, yritetään niitäkin mahduttaa johonkin väliin! 🙂


4 Responses to “I was in food heaven / Pari ravintolavinkkiä Tukholmaan”

  1. Karkku sanoo:

    Kuulostavat tosiaan mahtipaikoilta. Pitää laittaa korvan taakse nämä seuraavaa Tukholman-reissua ajatellen. Sitten vielä, tiedätkö, mistä kiikastaa, kun sisustuspostauksesi ei aukea, vaan ruutuun lävähtää 404 jne.?

    • Maria sanoo:

      Moikka Karkku,

      nuo olivat mahtipaikkoja 🙂

      Onkohan siellä ollut tilapäinen häikkä palvelimella tuolloin, mä näet pääsin kyllä!

      Ihanaa maanataita <3

  2. Riina sanoo:

    Paljon paljon kiitoksia vinkeistäsi! Keväällä suuntana taas Tukholma, ja aina hyvä olla muutama uusi vinkki takataskussa 🙂

Kommentoi