maanantai 22. elokuun 2016

Koirakaverin kuulumisia

MOIKKAMOI,

uusi viikko ja uudet kujeet! Toby on ollut meillä nyt tasan viikon, enkä yhtään huijaa jos sanon, että rakkaus on kasvanut potenssiin seitsemän miljoonaa. Edelleen kysyn itseltäni, että voiko tuollainen yksi pörröinen olento tuoda niin paljon onnea? Aiemmin oltiin onnellisia ja nyt ollaan superonnellisia. Aiemmin perheemme tuntui ehjältä ja nyt se tuntuu kokonaiselta. ”Se on vain koira!” voisi joku ajatella ja ehkä itsekin joskus aiemmin olisin näin ajatellut. Mutta kun hengität samaa ilmaa 24/7 tuon pikkuisen kanssa opetellen kaiken alusta, niin se hitsaa yhteen paremmin kuin mikään erikeepperi.Lauantai (4 of 15)Lauantai (7 of 15)

Mitä viikkoon on mahtunut? Ensimmäisen yön yhden ulinakohtauksen jälkeen täydet yöunet. Lukematon määrä päikkäreitä. Leikkihetkiä, sylittelyä. Märkiä pusuja, pikkuhampaiden järsimistä. Rytmitystä, ulkoilua. Pantaan ja talutushihnaan totuttelua. Nyt mennään ulkoilussa jo sellainen 400 metrin matka ja hienosti mennäänkin. Luin Kaimion kirjasta vinkkejä ja niistä oli hyötyä. Suurimman osan ajasta Toby kävelee vierellä. Ainoa mitä pitää vielä treenata on se, että ohi ajavia pyöräilijöitä ei lähdetä jahtaamaan. Toki vielä riehutaan vapaana takapihallakin 🙂Lauantai (2 of 15)

Ja hei, tuo mökki – se meidän mansikkapaikka oli oikea luutaivas Tobylle. Ovet olivat auki ulos ja toinen tuli ja meni tarpeidensa mukaan. Matot olivat lattialla eikä vahinkoja tullut. Jos jonkinmoista oksaa kyllä raahasi olohuoneen nukkamatolle. Kotonakin muuten tekee sitä, olkkarin matto on täynnä koirulin aarteita 🙂 Hienosti pysyi pihapiirissä ja kun väsy koitti meni omaan petiinsä nukkumaan. Saunasta jouduin kerran menemään tarkistamaan, että onhan toinen tallessa ja olihan hän. Päikkäreille oli vetäytynyt, kun muu perhe saunoi. Kävi löylyissä tovin ihmettelemässä, mutta ei vielä syttynyt saunomiseen. Kaksi yötä mökillä nukkui yökuivana! Nukkui meidän makkarissa ja niin sikeitä veteli, että lauantaiaamuna tuijottelin tovin malttamattomana sängystä, että koska heräilee. Eilen illalla kotona tosin ei suostunut jäämään takkahuoneeseen, joten otimme meidän huoneeseen nukkumaan. Tiedän, kerran kun antaa periksi…Lauantai (1 of 15)Lauantai (6 of 15)

Muistan lukeneeni lasten vauvavuosina pariin otteeseen kirjan ”easy” -menetelmästä. Eli eat, act, sleep, you. Se rytmi on meilläkin nyt tullut. Tosin vain neljä kertaa päivässä syödään. Mutta musta tuntuu, että tuo rytmitys helpottaa meidän kaikkien elämää. Parisen tuntia nukkuu kertaalleen päikkäreitä. Sitten on pari tuntia hereillä. Herätessään päikkäreiltä käydään pikapissoilla takapihalla ja sitten leikitään. Siihen olemme pyrkineet, että koko ajan ei hauskuuteta koiraa vaan annetaan touhuilla myös omia. Sitten käymme vielä ulkona pikkuisella lenkillä ennen uusia päikkäreitä. Illalla on hepulivaihe, jolloin tarrattaisiin helposti kiinni housun puntteihin. Pikkuhiljaa on oppinut, mitä tarkoittaa ”irti”. Joskus, kun sanotaan vähän napakammin ”irti”, toinen menee makaamaan ja laittaa tassut silmien eteen. Ihan kuin häpeäisi 🙂Lauantai (3 of 15)Lauantai (8 of 15)

Pisualustat ajattelin tänään poistaa, sillä ei ole niille tehnyt tarpeitaan. Paitsi juuri kotiin tullessani esikoinen kertoi, että tänään on pisut tullut kaksi kertaa alustalle. Meillä jyllää sitkeä flunssa tuossa esikoisessa. Pari viikkoa sitten alkoi valittamaan kurkkua, sitten alkoi kuiva yskä ja viime viikolla makoili jo yhden päivän kotosalla, kun oli lämpöä. Perjantaina alkoi limainen yskä ja nuha. Eilen alkoikin valittamaan korvaa ja lämpö nousi uudelleen. Joten Topsukka oli tänään kotona sairastupalaisen kanssa. Alunperin ajattelin ottaa koirulin kanssani töihin, mutta nyt ei tarvinnut. Märkiä pusuja sateli, kun tulin kotiin. Ikävä oli ollut molemminpuolista 🙂Lauantai (9 of 15)Lauantai (5 of 15)

Sitä yksinoloa pitää nyt tosissaan alkaa harjoittelemaan. Kerran olen tytöt hakenut koulusta ja sillä aikaa koira on jäänyt kotiin yksin 10 minuutiksi. Hienosti oli pärjäillyt! 🙂 Tobyn kanssa elämä sujuu siis auvoisasti, toki välillä on vähän rankkaa, mutta ei lainkaan niin rankkaa kuin mihin olimme varautuneet. Sitäpaitsi kyllä tuo karvapallero on kaiken sen arvoista. Pahinta on ehkä se, että en osaa itse elää ns. normielämää kotona vaan olisin koko ajan toisen kanssa leikkimässä tai nukkumassa. Eli ongelmahan, mikäli sellainen olisi, ei ole koirassa vaan itsessäni ;D Hei, olen muuten saanut teiltä huolestuneita viestejä, kun blogiini ei ole päässyt parin päivän aikana normaalisti. Ongelmat olivat meistä riippumattomia ja toivottavasti tästä eteenpäin taas blogi aukeaa kaikille.

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

alle

PS.lähden tästä vielä yhteen iltapalaveriin kera karvaisen kaverin, palaan kommenttiboksin vastaamattomiin illalla. Kiitos niistä ihanat!


20 Responses to “Koirakaverin kuulumisia”

  1. Riitta sanoo:

    Moikka moi. Ihania hetkiä teillä on koiruuden kanssa jo takana ja paljon ihania hetkiä vielä edessä. Se on niin totta, että karvapallo ottaa paikkansa perheen jäsenenä ja vie sydämen mennessään <3!
    Pois en antaisi omaani, vaikka mikä tulisi! Koira on läsnä aina, sekä hyvinä että huonoina päivinä, lohduttaa, viihdyttää ja rakastaa pyyteettömästi aina! Nauttikaa <3!!!
    Ihanaa syksyn jatkoa teille ja hassun hauskoja koiruushetkiä!
    Terkuin Riitta

    • Maria sanoo:

      Moimoi Riitta
      ja äläpä muuta sano – jokainen päivä tuon karvapalleron kanssa on siunaus <3 Just niin, koira on tasainen ja luotettava ystävä 🙂

      Kiitos ja ihania elokuun päiviä sinne <3

  2. Hennu sanoo:

    Hän vaikuttaa niin ihanalta tyypiltä <3
    "Joskus, kun sanotaan vähän napakammin ”irti”, toinen menee makaamaan ja laittaa tassut silmien eteen. Ihan kuin häpeäisi :)"
    En kestä! Pikku raukka! <3
    Toi on tosiaan hyvä, että antaa touhuilla omiaankin, ettei koko ajan "viihdytä" 🙂
    Rapsutuksia ihanaiselle <3

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos, hän on niin mahtava <3
      Tänään ollaan peuhattu ulkona niin paljon, että on nyt joko yöunillaan tai pidemmillä päikkäreillä 😀

      Juu, antaa touhuta omiaan välillä - se tekee ihan hyvää!

      Menen tuota pikaa rapsuttelemaan <3

  3. Sari Riekkola sanoo:

    Voi kun Toby on söpö, aivan ihana <3
    Haleja pikkuiselle 🙂

  4. Hanne sanoo:

    Kyllä Toby on suloinen <3 ! Itseltänikin menisivät pasmat sekaisin, jos tuollainen ihanuus olisi meillä:)

    • Maria sanoo:

      Kiitsa Hanne,

      täällä meillä on kaikilla pasmat ihan sekaisin – toinen on kyllä ylisöpö <3

      Heräili just päikkäreiltä ja on ihan pökkämöstynyt 😀

  5. Sanna sanoo:

    Ei ole suloisuudella rajaa,kun tuota pikkuista katselee!Eikö totta,eläin tuo niin paljon rakkautta ja pyyteetöntä ystävyyttä ihmisten elämään!Teillä tuon pumpulipallon kanssa onneksi pitkä taival edessä:)

    • Maria sanoo:

      No kiitos Sanna <3

      Me ollaan aivan myytyjä! Ei oltaisi koskaan kuviteltukaan, että se rakkaus ja pyyteetön ystävällisyys on tätä luokkaa <3

      Just näin, many more years to come 🙂

  6. Minttu sanoo:

    Voi pientä ihanuutta!
    Vinkkejä, neuvoja ja ohjeita riittää just niin paljon kuin koiranomistajiakin, mutta annan silti yhden. Koira on laumaeläin ja haluaa olla siellä missä perheensäkin. Ottakaa pieni nukkumaan samaan huoneeseen kanssanne, älkääkä jättäkö yksin toiseen huoneeseen.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Minttu, hän on ihana <3

      Tämä on asia, jossa sydän sanoo juuri näin - koirulin paikka on meidän makkarissa <3 Mutta sitten kun luen opuksia ja kuuntelen ihmisiä, niin yleinen mielipide on ihan eri. Ehkä pitäisi tehdä niin kuin sydän sanoo 🙂

  7. Sanna sanoo:

    Ihan samoilla linjoilla Mintun kanssa.Pieni mukaan nukkumaan,ei kuulu olla yksin.Meilläkin koirat aina saanut nukkua makkarissa ja ikinä ei ole mitään pahaa seurannut.Ja miksi yksin pitäisikään nukkua….Eihän mikään kettu pääse pientä nappaamaan?Ja olen kuullut haukkojenkin nappailevan pieniä eläimiä.Eikös Toby ole pienen pieni?Maailma on täynnä vaaroja pikkuiselle:(

    • Maria sanoo:

      Just näin, itse saan parhaiten kyllä nukuttua, kun pikkuinen nukkuu meidän huoneessa <3 Muuten kuuntelen koko ajan. Yhden yön on nyt nukkunut takkahuoneessa yksin ja hyvin se meni. Mutta itse en saanut nukuttua 😀

      Samaa mietin mökillä, kun vapaana menee, että onko turvallista. Saaressa ei ole onneksi kettuja tavattu, mutta nuo petolinnut pelottaa. Hän on vasta parikiloinen <3

  8. Lumo sanoo:

    Voi mikä suloisuus hän onkaan ❤

  9. Marjah sanoo:

    SÖPÖ! SULOINEN! IHANA! MAHTAVA! OIJOIJOI! LOVE!

  10. elisa sanoo:

    EN KESTÄ! aivan ihana vauvvva teillä <3_<3 Rodusta en uskalla sanoa satavarmaksi, enkä löytänyt sitä tästä postauksesta, mutta todella paljon näyttää meidän Napilta joka on yhdeksänvuotias Bichon Frise 🙂 voi kamala miten aika on menny, muistan ku Nappi oli ihan samalainen lelukoiran näköinen ihanuus - vaikka vieläkin ihana onkin, Nappi tuli meille kun aloitin sillon koulun ja nyt alotin jo lukion ykkösen 😮 Tobysta on varmasti vielä pitkäpitkä ilo teille! 🙂 ihanaa vauva-aikaa! ♥

    • Maria sanoo:

      Kiitos Elisa <3

      Hauvavauva on Bichonin sukulainen eli Coton de Tulear. Aivan yli-ihana, just sellaisen leikkikoiran oloinen 😀

      Kiitos ja ihania syyspäiviä sinne <3

  11. Sanna sannuli sanoo:

    Eih en kestä!! Vierailin pitkästä aikaa täällä, ja bongasin jostain sanan ”koira”. Jännä miten nuo spottaantuu.. ja Voi miten supersuloinen!
    Ja kyllä, oikeita rakkauspakkauksia nuo eläimet kyllä ovat. Kyllä ne antavat hurjan paljon enemmän kuin mitä ottavat..Vaikka kuinka sitä siunaillaan, että onpa teillä niistä ”vaivaa” jne.
    Hih, meillä on teidän hauvelista kissakopio, se näyttää pörröiseltä naalilta. Tasapuolisuuden nimissä on myös ilveksen näköinen lajitoveri ja pari pientä halittavaa marsupulleroista. Haaveilen myös koirasta, mutta tuo haave odottaa vielä täyttymistään.
    Onnea pikkuiselle perheenlisäykselle ja puuhakkaita päiviä ;o)

    • Maria sanoo:

      Moikka!

      No kiitos, Toby on kyllä niin supersuloinen <3 Pitäisi tehdä uus koirakuulumispostaus, mutta on niin menevää sorttia, etten ole saanut otettua postaukseen kuvia ;D

      Oih, ihana eläintarha teillä siellä <3

      Voi kiitos ja hei ihanaa joulunodotusta Sanna sannuli 🙂

Kommentoi