lauantai 13. elokuun 2016

Rainy day people

HEI HEI HEISSULIVEI,

ihana tämä Suomen suvi; eilen illalla oli varsin kesäistä ja tänään, tadaa – syksy on tullut 🙂 Tuossa yksi aamu viikolla ajoin töihin kaatosateessa ja jostain syystä radio oli Nostalgia -kanavalla. Siellä soi Rainy day people ja suu vääntyi väkisin hymyyn. Mitenkään kategorisoimatta ihmisiä sen kummemmin aloin miettimään, että on meitä, jotka rakastavat sadetta ja sitten on heitä, joiden päivä on pilalla, kun sataa. Itse kuulun edelleen vahvasti tuohon ensimmäiseen. Tänä aamuna mökillä sai herätä sateenropinaan. Kotona peltikattoon sade ropisee välillä liian kovaa, mutta tuo huopakatto mökillä. Sadepisarat lyövät siihen jotenkin paljon pehmeämmin. Avattiin rullaverho ja todettiin, että ei muuta kuin pikkuisen vielä unta lisää.

”Rainy day people always seem to know when it’s time to call
Rainy day people don’t talk, they just listen till they’ve heard it all
Rainy day lovers don’t lie when they tell ’ya they’ve been down like you
Rainy day people don’t mind if you’re cryin’ a tear or two

If you get lonely, all you really need is that rainy day love
Rainy day people all know there’s no sorrow they can’t rise above
Rainy day lovers don’t love any others, that would not be kind
Rainy day people all know how it hangs on a piece of mind

Rainy day lovers don’t lie when they tell you, they’ve been down there too
Rainy day people don’t mind if you’re cryin’ a tear or two.

Rainy day people always seem to know when you’re feeling blue
High stepping strutters who land in the gutters sometimes need one too
Take it or leave it, or try to believe it
If you’ve been down too long

Rainy day lovers don’t hide love inside they just pass it on
Rainy day lovers don’t hide love inside they just pass it on”
-Gordon Lightfoot-

Lauantai-ilta (3 of 12) Lauantai-ilta (2 of 12) Lauantai-ilta (6 of 12) Lauantai-ilta (9 of 12) Lauantai-ilta (11 of 12)Lauantai-ilta (7 of 12) Lauantai-ilta (12 of 12)

Kotimatkalla jossain vaiheessa aurinko alkoi pilkottaa hetkellisesti, mutta muuten on ollut kovin syksyinen keli. Sen innoittamana ostin syksyn värisiä gladioluksia. Lämmitin kupin teetä, sytytin kynttilät ja istahdin keittiön pöydän ääreen. Uusin Deko seuranani. Jälleen on se aika vuodesta, kun hullaannun ja hurmioonnun tummanpuhuvista kuvista. Niissä on jotain mystistä, samoin kuin elokuun illoissa. Ja tummissa väreissä sisustuksessa. Ehkä paras sisustusratkaisuni kautta aikain on ollut tämä ruokailutilan seinän maalaaminen vaalean mustaksi / tummanharmaaksi. Emme alunperin ajatelleet uuteen kotiimme näin tummia seiniä laittaa, mutta nyt olen alkanut miettimään, että mitäs jos…edes yksi tehosteseinä jonnekin 😉

Lauantai-ilta (10 of 12)Lauantai-ilta (4 of 12)Lauantai-ilta (8 of 12)Lauantai-ilta (1 of 12)

Siitä on muuten tovi, kun ollaan oltu viimeksi lauantai-iltana kotona. Jotenkin hassu fiilis, eikä kyllä lainkaan kotoisa. Kiitos sotkuisen kodin 🙂 Ehkä se tulee siitä se kotoisa olo, kun pikkuisen siivoaisi paikkoja. Mutta sitä ennen vielä yksi kuppi teetä ja vähän sisustusinspiraatoita. Jep, minä vannoutuneena kahvi-ihmisenä ostin teetä, jossa maistuu shamppanja ja mansikat. Rakkaan ystävän kanssa oltiin taannoin Fazerilla ja sain tuoksuttaa hänen teetään. Seuraavan kerran ostin itsellenikin kupin tuota teetä ja samantien lähti myös teetä pieni pussukka kotiinkin. Suosittelen. Jos en nyt väärin muista, niin teen nimi oli Studio 54. Ihan taivaallista!

LEPPOISIN LAUANTAI-ILTATERKUIN,

alle


9 Responses to “Rainy day people”

  1. Anu sanoo:

    Heippa!
    Tosiaan syksyistä on ollut tämä viikko ja vaikka mä tykkäänkin syksystä ja rakastan hämäränhyssyä niin se sais mun mielestä olla lämpimämpi:)
    sadepäivät on kivoja toisinaan,mutta meillä on satanut aivan liikaa jo.
    Onneks ens viikolle on luvattu lämmintä..haluaisin vielä niin nauttia lämpimästä mökin terassilla,käyttää mekkoja ja mennä uimaan tyynenä iltana vaikka vesi on jo viileää,mutta sauna on kuuma.
    Niin parasta,kyllä sä tiedät;)
    en siis haluais luopua kesästä..täällä mökillä on niin mukavaa,jos on lämmin!
    jotenkin semmonen pieni ahdistus tulee kun tietää,että mökkikausi on loppupuolella..tämä kesä on ollut ihan mahtava,kun ollaan saatu olla niin paljon mökillä.
    Me ei olla oltu kotona kuin yksi lauantai-ilta huhtikuun jälkeen ja se meni rippijuhlia valmistellessa:D

    Tuo teidän ruokailutila on kaunis!harmittaako sua luopua teidän kodista?
    Oon ihastunut tuohon kanervan väriin tänä syksynä,ostin kans kimpun kukkia siinä värissä.
    Mukavaa lauantai-iltaa:)

    • Maria sanoo:

      Heippulihei Anu!

      Oih, ihanaa – sä saat olla viikolla mökillä <3 Pidetään siis peukkuja, että vähän lämpenee 🙂

      Eiks olekin ihan hullua tää mökkihöperyys? Koti tuntuu niin vieraalta, mutta kyllä se tästä taas syksyn myötä alkaa kodiksi tuntumaan.

      Kiitos <3 No vähän on haikeaa, mutta toisaalta kun tiedän, että tässä kodissa ei pystyttäisi asumaan, jos tien toiselle puolen muuttaisi ihan ventovieraat. Kyllä siitäkin kiva koti saadaan 🙂

      Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne, nautitaan syyssäästä <3

      • Anu sanoo:

        Mä kirjoitin vähän epäselvästi tuohon:)ei siis olla viikolla mökillä,mutta meillä on ollut nyt tämä kesä ollut ihan luksusta,kun viikonloput on alkanu jo torstai-iltana reissumiehen tullessa kotiin.
        Toki siihen nyt tulee muutos,kun koulut alkaa:)

  2. Sanna sanoo:

    Minä olen sadeihminen.Rakastan sadetta.Lenkkeilen sateella,kotona on kodikasta ja luonto kiittää.Ja ihaninta on nukahtaa,kun sade ropisee peltikattoon.Ja kun hiukka vielä myrskyää,niin sytytän kynttiät ja nautin!ja ihanempaa tuoksua ei ole,kuin puutarha ja luonto sateen jälkeen.Kesällä nukutaan aina ikkunat auki ja parhaimmat unet saa,kun sataa ja raikas tuoksu leviää makuuhuoneeseen❤️

    • Maria sanoo:

      Moikka Sanna,

      oijoi, niin ihanastti kuvailit sadekelin plussapuolia <3

      Se sateen tuoksu on muuten niin ihana! Täällä nautitaan pimenevästä sunnuntai-illasta kera kynttilöin myös. Ihan parasta 🙂

      Suloista sunnuntai-iltaa <3

  3. Lähestyvä syksy alkaa miellyttää yhä enemmän. Huomasin juuri yhtenä iltana että oli niin hämärää, että kesän valoisuuden jälkeen tuli ensimmäisen kerran mieleen ajatus sytyttää kynttilä tai kaksi.
    Oikein mukavaa syksyä sinulle!

    • Maria sanoo:

      Moikka Kristiina!

      Eikös muuten olekin jännä, että sitä odottaa syksyä – vaikkei kesällä edes mitään hellekelejä sen kummemmin saatu? 🙂

      Samoin sinne, ihanaa syksyn odotusta ja pimeneviä iltoja <3

  4. Niina sanoo:

    Ei haittaa sateet, eipähän tarvitse kantaa kasvimaalle vettä joka ilta 🙂 Tosin nyt saisi pitää edes 2 päivää poutaa, jotta saataisiin kasvihuoneen kattorakenteen maalattua. Muute kasvihuoneen maalaus saakin jäädä hamaan tulevaisuuteen, mutta ennen valokatteen asennusta olisi hyvä saada edes edes ulospäin näkyvät osat maalattua. Ehtii tässä kytätä, sillä mies jäi lomalle eilen ja allekirjoittanut tekee vielä kolme työpäivää ja on sen jälkeen niiiin lomalla! 🙂

    Jaa shamppanja-mansikka teetä! No mikä ettei! 🙂

    • Maria sanoo:

      Heissulivei Niina!

      O’ou, nyt on kyllä maalauskelit kaukana 😀 Toivotaan, että poutaantuu! Lisäksi tuo kosteus alkaa olemaan sitä luokkaa, että ihan aamulla ei kykene maalaamaan ja illasta tulee jo iltakaste.

      Iiihanaa lomanodotusta sinne <3

Kommentoi