perjantai 12. elokuun 2016

Fredagsmys ♥

Fredagsmys (2 of 20)Fredagsmys (1 of 20)Fredagsmys (11 of 20)Fredagsmys (1 of 1)Fredagsmys (13 of 20) Fredagsmys (3 of 20)Fredagsmys (14 of 20) Fredagsmys (5 of 20) Fredagsmys (6 of 20)Fredagsmys (9 of 20) Fredagsmys (7 of 20)Fredagsmys (10 of 20) Fredagsmys (8 of 20) Fredagsmys (12 of 20) Fredagsmys (17 of 20) Fredagsmys (18 of 20) Fredagsmys (19 of 20) Fredagsmys (20 of 20)

…pahoitteluni kuvatulvasta!

MOIKKULIMOI,

ja terkkuja mökiltä! Illasta kuoriutui varsin kesäinen, vaikka päivällä töissä ollessani katsoin ikkunasta tuulen tuivertamia puiden latvoja ja kuuntelin hetkittäin rankkasadetta. Vaikka huomenna palaammekin jo kaupunkiin (miehellä varpajaiset…hehee, ei omansa 😉 niin kyllä yhden yön aivot narikkaan saaressa -loma tulee tarpeeseen. Työviikko on ollut onneksi taas kiireinen. Vaikkakin sitä näin loppuviikosta varjosti orastava flunssa. Lie mistä tullut, mutta tänä aamunakin heräsin kurkku karheana ja silmät vuotaen. Ei tosin haittaa myysseilyä. Perjantai-ilta tuntuu siitä huolimattat taivaalliselle 

Pidimme tuossa pientä palaveria töissä ja syksyn myyntikamppisten lisäksi pohdimme erään bloggaajan perjantai-illan tarjoiluja. One big happy family 🙂 Joten kiitos työkavereille, lähinnä tuolle veljelle, joka ehdotti kreikkalaisia täytettyjä patonkeja. Koska viime perjantaina oli lämpimiä leipiä, niin tyrmäsin tuon patonki-idean. Otin sen tilalle taas sen tutun ja turvallisen salaattipiirakkaidean. Helposta helpoin vaihtoehto. Ei tarvitse erikseen salaattia, kun salaatti on piirakkapohjan päällä. Kreikkalainen salaatti meets piirakka. Oli aivan loistavaa ja koko salaattipiirakka meni parempiin suihin.

KREIKKALAINEN SALAATTIPIIRAKKA

1 suolainen piirakkapohja
-kauli leivinpaperille, noin 3-4 mm paksuksi

2 rkl vihreää pestoa
1/2 kreikkalainen valkosipuli Creme Bonjour -purkki
-levitä piirakkapohjan päälle
-paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohjan reunat rapsakat

salaattisekoitusta
fetaa
punasipulia
balsamicoa
-laita täytteet pohjan päälle ja nauti!

****************

Salaatin päälle voi lorotella oliiviöljyä. Yhtä helppoa ja hyvää muuten kuin aikoinaan esittelemäni lohipiirakka. Perjantaimyyssiruokien tarkoitushan on se, että ne tulee helposti. Mutta jos vain jaksaa nähdä vähän vaivaa, niin suolainen piirakkapohja kantsii tehdä jääkaappiin jo esimerkiksi perjantaiaamuna. Pitkästä aikaa tuli kippisteltyä kupliva. Viikolla ei kippistelty synttäreitäni ja nyt oli oikeastaan tuplasti aihetta juhlaan; saatiin tänään ihania vauvauutisia ♥ En kestä, niin ihanaa. Sen kunniaksi oli pakko korkata kupliva…eihän me muuten 😉 Kippisteltiin teille J&T – onnea sylin täydeltä!

Seuraavaksi luvassa saunaa, ehkä vähän uimista ja leffaa. Itseni tuntien työviikon jälkeiset perjantaileffat on vähän niin ja näin. Voipi olla, että nukahan ennen kuin leffan alkutekstit ovat ohitse, mutta ei haittaa. Sitä varten on onneksi lokoisat nojatuolit!

IHANAA VIIKONLOPPUA,

alle


14 Responses to “Fredagsmys ♥”

  1. Mirva sanoo:

    Kylläp vesi herahti taas kielelle:)
    Mukavaa viikonloppua.

  2. Johanna sanoo:

    Näyttääpä hyvältä, tämän illan ”iltapala” nyt tiedossa. Jäi kyllä vähän kiinnostamaan ne veljesi ehdottamat kreikkalaiset patongitkin, toivottavasti saadaan niitäkin joskus 🙂 Ihanaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Johanna,

      ja hei ihan huippua, että tästä postauksesta oli apuja lördagsmysiin 🙂

      Hih, mä kysäisen veljeltä reseptin niihin…et miten mun kantsis ne toteuttaa 😀

      Samoin sinne, kiitos <3

  3. Upeita kuvia, aivan vesi herahtaa kielelle! Tätä salaattipiirakkaa täytyy kyllä kokeilla ja kutsua vieraita matkustelemaan myös 🙂 Käy kurkkaamassa uutta sisustusblogiani pellavaajapastellia.fi!

    • Maria sanoo:

      Hei kiitos Annika! <3

      Tuo salaattipiirakka oli kyllä hyvä - vaikka itse sanonkin 😀

      Kiitos kutsusta, tulen mielelläni! 🙂

  4. Anna sanoo:

    Hei!

    Tuo lohipiirakka-linkki ei toimi ainakaan mulla. Olisin sitä ohjetta kaipaillut:0) Tämäkin tosi kuulostaa tosi herkulle!

    • Maria sanoo:

      Moi Anna,

      hei kiitos ja hyvä kun huomasit! Se linkki menikin näköjään kaikkiin fredagsmys-postauksiin. Nyt on linkki korjattu 🙂

      Kiitos ja ihanaa viikonloppua <3

  5. Satu sanoo:

    Tykkään kauheasti resepteistäsi. Ne on jättihyviä, simppeleitä ja kauniisti laitettuja. Olen kokeillut niitä koska ne inspiroi ja en tykkää tehdä monimutkaisia juttuja. Olen vähän onneton tekeen ruokia. Kerää ne ihan ohjeet jonnekin ihan omaksi kokoelmaksi. Kivaa viikonloppua. Terv. satu

    • Maria sanoo:

      Heippa Satu ja kiitos kaunis <3

      Mä rakastan simppeliä ruoanlaittoa! Joskus tulee hifisteltyä monimutkaisen reseptin kautta, mutta kyllä less is more. Ruoanlaitossakin 🙂

      Samoin sinne, ihanaa viikonloppua <3

  6. Tuija L. sanoo:

    Hei!

    Kiitos simppeleistä , mutta herkullisista ,ohjeista ja muutenkin blogisi kuuluu jo ” päivän rutiineihin” . Viime syksystä olen myötäelänyt iloissa ja surussasi vahvasti mukana. Tumpelona keitiiön(kin) puolella, kysyisin piirakkapohjaan ohjetta, vai käytätkö kaupan valmiita ?

    Nautinnollisia loppukesän päiviä, terveiset Turusta !
    Tuija

    • Maria sanoo:

      Heippa Tuija

      ja kiitos sinulle ihanasta kommentista <3 Aivan loistavaa, että nämä reseptit tulevat teillä käyttöön!

      Tällä kertaa käytin kaupan valmis piirakkataikinaa (suolaista tottakai), mutta joskus olen tehnyt tähän itsekin suolaisen piirakkataikinan 🙂

      Kiitos ja ihanaa elokuuta sinnekin <3

Kommentoi