tiistai 09. elokuun 2016

Kirpeän, makean ja kinuskin liitto / Taivaallinen punaherukkapiiras

HEIPPAHEI,

tiedättekö, että tämän päivän aikana olen oppinut, että kiire voi olla myös positiivista kiirettä. No juu, olenhan mä sen aiemminkin tiedostanut, mutta tänään olen oppinut tykkäämään positiivisesta kiireestä. Sellaisesta kiireestä, joka on aikaansaavaa kiirettä. Kyllä kuulkaas tapahtuu. Sellaisella rytinällä, että oksat pois. Kiireinen työpäivä ja kiireinen päivä täällä kotinurkissa. Kuntokartoituksen merkeissä. Mitään yllätyksiä ei onneksi mummulan laajamittaisesta kuntokartoituksesta löytynyt. Se oli tieto, että kellarissa tulee suorittaa ”pienimuotoisia” toimenpiteitä. Varmuuden varalta piikataan betonipinnat auki, lattiasta aina soraan asti. Salaojat tekisin myös samantien, jos osaisin ajaa kaivuria. Ja jos sellaisen kaivurin joku minulle toisi 😉 Oma kotimme meni myös heittämällä läpi kuntokartoituksesta, helpottaa myyntiä sitten, kun sen aika on.

Punaherukkapiirakka (4 of 13) Punaherukkapiirakka (6 of 13)Punaherukkapiirakka (2 of 13) Punaherukkapiirakka (8 of 13)Punaherukkapiirakka (1 of 13) Punaherukkapiirakka (9 of 13)Punaherukkapiirakka (5 of 13) Punaherukkapiirakka (12 of 13)

Mutta asiaan, en pysty vastustamaan kirpeän (tai olisiko oikea nimitys hapan?) ja makean liittoa. Siihen lisänä vielä kinuskinen vivahde niin avot. Mikäli ihmettelette, että mitähäh, ei tässä ole kinuskia, niin se kinuskinen vivahde tulee inkkarisokerin, voin ja spelttijauhojen pyhästä kolminaisuudesta. Kaiken maailman sokerittomat kokivat jälleen kolauksen. Jos sellaisella siis viikonloppuna olisin ollut. Lisäksi muistutin taas mieleeni, että mitä niistä punaviinimarjoista oikein kannattikaan tehdä. Marenkinen punaherukkapiiras on täällä blogissa vuonna 2013 esiintynytkin, joten jo on aika esiintyä uudelleen 🙂 Resepti on Olga Temosen keittokirjasta. Tein tämän muuten tällä kertaa irtopohjavuokaan ja täytteen tein tuplana.

PUNAHERUKKA-MARENKIPIIRAKKA

pohja
100 g voita
3/4 dl intiaanisokeria
1 luomumunan keltuainen
1,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

päälle
1 luomukannamunan valkuainen
3/4 dl sokeria
2,5 dl jäisiä punaviinimarjoja
0,5 tl vaniljasokeria

-sekoita pehmeä voi ja sokeri notkeaksi, lisää munankeltuainen huolellisesti vatkaten
-sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
-levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 22 cm piirakkavuokaan.
-vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää. Sekoita vaahdon joukkoon jäiset marjat ja vaniljasokeri.
-levitä täyte pohjan päälle kahdella lusikalla nostellen.
-paista piirakkaa 175 asteessa 30-35 minuuttia.Punaherukkapiirakka (7 of 13)Punaherukkapiirakka (3 of 13)Punaherukkapiirakka (10 of 13)Punaherukkapiirakka (13 of 13)

HUOM! Antakaahan piiraan jäähtyä rauhassa. Meikämandoliinit söivät piirakan uunituoreena…malttamattomat 😀 Mutta nyt kohti muotiesitystä. Kävimme illasta tyttöjen kanssa kouluvaateostoksilla ja lupasin istua catwalkin eturivissä. Taputtaa hienoille käännöksille ja päästää suustani ”aah ja ooh” -ihasteluja. Kullannuput ovat kasvaneet kesän aikana taas niin, että sai päivittää housuja ihan huolella. Paidoissa onneksi oli kasvamisen varaa. Pienemmän osa on valitettavan usein se, että saa vaatteet käytettynä. Nyt oli kyllä niin aidosti onnellinen saadessaan parit uudet housut. ”Äiti nämä ovat ihan uudet!” ♥ Ai niin, piti harjoitella koulurytmiin siirtymistä ja kello on taas jo noin paljon. No, harjoitellaan huomen iltana. Vikana mahdollisena ennen koulun alkua 😉

TUNNELMALLISIN TIISTAI-ILTATERKUIN,

alle

PS. piirakka onnistuu myös ihan tavan sokerista ja vehnäjauhoista, kokeiltu on!


8 Responses to “Kirpeän, makean ja kinuskin liitto / Taivaallinen punaherukkapiiras”

  1. Ihana makuyhdistelmä! 🙂

  2. Väriallergia sanoo:

    Kuulostaapa herkulliselta! Juuri tällainen kirpeän ja makean yhdistäminen toimii usein tosi hyvin. Itselläni on suunnitteilla leipoa puolukka-toscapiirakka. 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos 🙂

      Tuo on just nam! Hei puolukkatoskapiirakka kuulostaa myös ylihyvältä!

      Kivaa keskiviikkoa ❤️

  3. Anu sanoo:

    Voih, sulla on aina niin ihania leivonta- ja ruokaohjeita, että pakko on koittaa, tätäkin…

    Valkosuklaakakku on testattu, samoin mustikkapiirakka töihin, myös nyhtöpossu sai suuren suosion meillä, joten pakko varmaan kokeilla tätäkin 😀

    • Maria sanoo:

      Moikka Anu

      ja kiitos kaunis – kaikki kunnia tästä piirakasta kuuluu Olga Temoselle 🙂

      Hei niin ihana kuulla, että te siellä kokkailette näitä reseptejä, mitä jaan ❤️❤️❤️

      Kivaa keskiviikkoa ❤️

  4. Satu sanoo:

    Moikka. Tänään juuri keräsin viinimarjoja ja ajattelin tehdä suoraan pellillisen, mitä veikkaat olisiko 3kertainen ohje hyvä pellilliseen? Ja mahtaako kestää pakastamista vai kärsiiköhän siitä paljonkin? Ihana blogi ja aivan ihania ruokaohjeita, kiitos niistä.

    • Maria sanoo:

      Moikka Satu!

      Ja anteeksi, kun vastaus kesti. Juu, kolminkertainen annos varmastikin riittää 🙂

      Pakastukseen en osaa valitettavasti sanoa, mutta voisin kuvitella, että tuo marenki voi siitä vähän kärsiä…

      Kiitos ja suloista sunnuntaita <3

Kommentoi