tiistai 19. heinäkuun 2016

Kesäisen salaatin kaverukset

HEIPPULIHEI!

Kuten tiedätte, niin olen salaattiaddikti. Voisin elää pelkällä salaatilla. Salaatit eivät ole vain ”pupun ruokaa” vaan niistä saa myös ruokaisia versioita, kun vain jaksaa nähdä hetken vaivaa. Esimerkiksi avaamalla sen kikhernepurkin, huuhtelemalla kikherneet ja kaatamalla salaatin joukkoon 😉 Aika usein meillä käytetään salaatissa myös cousousia, kvinoaa tai pastaakin. Savustettua lohta, metwurstia, tonnikalaa, katkarapuja tai kananmunaa tuomaan vielä lisää ruokaisuutta.Kesasalaatti (4 of 7)Kesasalaatti (1 of 7)Kesasalaatti (6 of 7)

Kesäsalaateissa rakastan käyttää hedelmiä ja marjoja. Erilaisten juustojen kanssa. Kesäisin meidän salaateista löytyy muun muassa seuraavia kaveruskolmikoita:

fetajuusto-vesimeloni-tilli
briejuusto-viikuna-hunaja
parmesan-persikka-basilika
vuohenjuusto-kirsikka-persilja
halloumi-mansikka-balsamico
manchego-nektariini-timjami

Salaattipohjana olen jo vuosia käyttänyt sellaista valmissalaattipussia (Lempi, muistaakseni), jossa on rucolaa, viinisuolaheinää ja friseesalaattia. Salaatista löytyy poikkeuksetta aina parsakaalia. Joskus lisään tammenlehtisalaattia joukkoon. Tuon pohjalle on helppo tehdä erilaisia salaatteja. Ai niin, ja melkein kaikista salaateista meillä löytyy joko cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä. Salaatinkastikkeena toimii usein pelkkä oliiviöljy tai sitten se aurinkokuivattutomaattiöljy fetapurkista. Jos jaksan niin teen vinaigrettetyyppisen kastikkeen omenaviinietikan, öljyn ja sinapin kera.

Kesasalaatti (7 of 7)Kesasalaatti (3 of 7)

Kävin tänään vähän orientoitumassa töissä ja vitsit, tuntuu että loma on kestänyt ikuisuuden. Hyvä merkki? Kyllä mä olen maanantaina jo ihan valmista kauraa töihin. Varsinkin kun saatiin nämä kesäkelit tälle viimeiselle lomaviikolle 🙂 Nyt vielä hetkeksi nauttimaan auringosta takapihalle, nautitaan 

TIISTAITERKKUSIN,

alle


2 Responses to “Kesäisen salaatin kaverukset”

  1. Hennu sanoo:

    Kiitos ihanista vinkeistä! Aurinkoa viikonloppuun <3

Kommentoi