tiistai 28. kesäkuun 2016

Suunnitelma mummulan yläkertaan

P6280292P6280298 P6280301P6280303 P6280302P6280309 P6280307 P6280317 P6280318

KESÄILTAA IHANAT!

Tänään olen todellakin noudattanut sanontaa love what u do, do what u love. Päivään on mahtunut Ikeaa (eilen tie veikin toisaalle), maitokauppaa, piirrustelua, seinien kaatelua ja sen semmoista. Sainkin tuossa kyselyjä, että muutammeko nyt tien toiselle puolelle mummulaan. Se haave on ja elää. Vahvempana kuin koskaan. Kolme kerrosta rempattavaa kuulostaa isolta projektilta. Noh, kaksi ja puoli; keskikerros rempattiin tuossa taannoin. Mutta sekin menisi osaltaan uusiksi, sillä keittiö täytyy uusia ja hurjan paljon tilaa vievä rappukäytävä. Muutto on haaveissamme, mutta ensin pitäisi pyydellä tarjouksia. Veikkaanpa, että ihan halvalla liki koko talon sisustan rakentamista ei saa. Pitäisi löytää jostain remppafirma, jolla on omasta takaa sisustusarkkitehdit lupapiirroksia varten.  Ullakkoja tulee asuinkäyttöön ja yksi ikkunakin pitäisi mahduttaa pohjoispuolelle. Kellarikerros kun otetaan kokonaan asuinkäyttöön, niin pitänee tehdä kattavat kosteusmittaukset sun muut. Kellarikerroksen suunnitelmanhan esittelin jo helmikuussa. Paneudutaan nyt tuon yläkerran suunnitelmaan.

Jätin suosiolla keskikerroksen piirtämättä (ne portaat, ne portaat ;), mutta kuitenkin ne yläkerran suunnitelmaan otin huomioon huomattavasti pienempänä kuin nykyiset. Jonkin sortin kierreportaat tulisivat kyseeseen. Tai sitten vähän jämäkämmät. Sellaisella lasikaiteella. Ylläolevissa kuvissa yläkerran alkuperäinen pohjapiirros. Kuten huomaatte, silloin aikoinaan tuo on ollut erillinen asuntonsa, keittiöineen kaikkineen. Kymmenisen vuotta sitten tuo taaempi ullakkotila uhrattiin ja sinne rakennettiin sauna ja suihkutila. Keittiön tilalla oli aiemmin minun huoneeni ja nyt siinä on ollut takkahuone. Suunnitelmassani otimme kaikki loput ullakkotilat käyttöön. Rakennusoikeudet venyvät ja paukkuvat, mutta laskujeni mukaan se on siinä ja siinä. Kuitenkin osa yläkerran pinta-alasta on matalaa tilaa. Meidän vanhempien makuuhuone tulisi portaista ylös tultaessa oikealle. Etelänpuolelle, jonka ikkunasta siintää Pyhäjärvi. Makuuhuoneen vieressä olevasta ullakkotilasta tehtäisiin vanhempien vaatesäilytyspaikka.

Yläkerran aulasta olisi käynti vaatehuoneeseen sekä kylpyhuoneeseen. Tyttöjen huoneet jäisivät pohjoisen puolelle. Huomaatteko, että muuri katosi piirrustuksista? 😀 Jep, eipä sitä kokonaan voi poistaa, sillä keskikerroksessa on takka. Mutta ainakin se muuri pienenee huomattavasti. Toiseen huoneeseen ei jäänyt kuin matalan päädyn pienet ikkunat, joten se vaatisi uuden isomman ikkunan. Huh, dollarit vilkkuvat silmissäni… Ehkä meidän kantsii lähteä nyt liikkelle siitä, että pyydetään tarjouksia. Jotta saisi edes jonkinlaista osviittaa, missä summissa liikutaan. Seuraavaksi vilautan teille keskikerroksen pohjapiirrosta. Kuvia keskikerroksesta on täällä blogissa nähtykin lukuisissa mummula-postauksissa.

Miltä suunnitelma näyttää teidän silmäänne? Sitä tulee sokeaksi omille mieltymyksilleen, joten vinkkejä otetaan vastaan 🙂 Nyt tyttöjen kanssa uimaan ja sitten aikaisin nukkumaan. Huomenna suuntaamme päiväksi Helsinkiin. Mulla on blogiin liittyvä palaveri ja sen jälkeen menemme tyttöjen kanssa shoppailemaan. BikBokiin kuulemma. Ja Starbucksiin. Miniloma tyttöjen kesken tulee hyvään saumaan!

TIISTAITERKUIN,

alle


9 Responses to “Suunnitelma mummulan yläkertaan”

  1. Eetu sanoo:

    Moikka! Ihanaa Helsingin reissua teille! Olette koko porukka todellakin ansainneet vähän naisten keskeistä laatuaikaa… Mutta itse asiaan! Tehän olette Aasialaisen ruoan suuria ystäviä? Helsingissä Forumin kauppakeskuksen alakertaan on avattu uusi Vietnamilainen ravintola joka vaikuttaa super hyvältä! Huomasin paikan pari päivää sitten ohikulkiessa! Ramen – keittoja, Vietnamilaisia ruokia, kevätrullia jne… Paikka on super tyylikäs ja lapsiystävällinen, annokset kuin taideteoksia ja lounasaikaan hinnatkin kymmen euron tuntumassa annosten kohdalla 😉 Just let you know jos rfla vinkkiä kaipaatte 🙂
    Terveisin. Herra Helsinkiläinen

    • Maria sanoo:

      Moikka Herra Helsinkiläinen
      ja kiitos! Juu, nyt ollaan jo onneksi kotimatkalla (rahat meni, mutta kivaa oli ;)!

      Ja hei kiitti vinkistä, tuo Vietnamilainen kuulostaa just meidän paikalta. Lapsille sitä ehdotin, mutta halusivat ”suomalaista”. Löysimme itsemme Kampin Memphisistä 😀 Ens kerralla sitten vietnamilaista!

  2. Sade sanoo:

    Moi! Suunnitelma näyttää ihanalta! Yläkerran vaatehuoneen jättäisin itse kokonaan pois, tekisin isomman wc:n ja kaappirivistön verran isomman lastenhuoneen.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Sade ja

      hei kiitti vinkistä! Tuo kuules kuulostaa ihan järkeenkäyvältä 🙂 Nythän mä saisin poreammeen ympättyä yläkerran veskin yhteyteen 😀 😀 😀 Ei vais, ei taida lattia kestää!

  3. Sukhimatot sanoo:

    Jännää puuhaa! Ja mahtavaa päästä itse suunnittelemaan ja miettimään, toivottavasti nyt pian löydätte suunnitelmille toteuttajat.

    • Maria sanoo:

      Kiitos 🙂

      Kyllä on ihanaa suunnitella…vielä kun saisi kasattua budjetin ja totta tosiaan, toteuttajakin uupuu 😀

  4. Maisa sanoo:

    Muuten kaikki ihan ok, mutta lapset eri kerrokseen. Mahdollisimman kauas teidän makuuhuoneistanne.

    Ne pienet ihanuudet kun kasvavat ja niistä tulee teinejä, nuoria ja nuoria aikuisia. Meluavia, valvovia ja yömyöhään vieraita saavia.

    Ja usko minua, silloin haluat nukkua mahdollisimman kaukana niistä 🙂

    • Maria sanoo:

      Moi Maisa

      ja hei sä luit mun ajatukset 😀 Aluksi ajattelimme yläkerrasta lasten valtakuntaa ja meidän makkaria keskikerrokseen. Mutta koska keskikerroksessa on ”vapaana” vain yksi huone, niin mietin siitä telkkarin katseluhuonetta. Tosin, sellainen tulee kellariinkin, joten se ei ehkä ole pakollinen. Kiitos, erittäin huomionarvoinen pointti! 🙂

      • Hertta sanoo:

        Nyt täytyy kompata Maisaa… se on kyllä juurikin noin! On suloista, että lapset ovat ihan liki, kun ovat pieniä, mutta teini-iän päästyä kunnolla käyntiin, molemmat osapuolet kaipaavat omaa rauhaa. Jos itsellä olisi talossa kolme kerrosta, sijoittaisin ehdottomasti nykyiset teinini eri kerrokseen – niin ihania kuin ovatkin 🙂

Kommentoi