tiistai 24. toukokuun 2016

Happiness is a state of mind

Lepotuoli 1Lepotuoli 4 Lepotuoli 2 Lepotuoli 3Lepotuoli 9 Lepotuoli 5 Lepotuoli 7 Lepotuoli 8 …jep, siitepölyongelmasta huolimatta 🙂

HEIPPAHEI!

MenipÀs vÀhÀn myöhÀiselle tÀmÀn pÀivÀn postaus. Mutta, elÀmÀ on vÀlillÀ tÀynnÀ valintoja. TÀnÀÀn iltapÀivÀllÀ heitettyÀni lapset SÀrkÀnniemeen valitsin lepotuolin, auringon ja hyvÀn kirjan. Nautin tÀysin siemauksin vapaasta iltapÀivÀstÀ eikÀ edes tullut mieleenikÀÀn avata tietokonetta. Olo oli ihan ÀlyttömÀn onnellinen ja rauhallinen. PitkÀstÀ aikaa pystyin nauttimaan vain siitÀ paikallaan olemisesta. Yksin olemisesta.

Kuten todettu niin monta kertaa aiemminkin, niin kyllĂ€ se onnellisuus lĂ€htee vaan susta itsestĂ€. SiitĂ€, miten sĂ€ nĂ€et tĂ€mĂ€n maailman. Miten suhtaudut asioihin ja kykenetkö sĂ€ sopeutumaan muutoksiin. Suhteuttamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Pystytkö nauttimaan hetkestĂ€ ja  iloitsemaan niistĂ€ ihan pienimmistĂ€kin jutuista. Tottakai perhe, ystĂ€vĂ€t ja muu sidosryhmĂ€ siinĂ€ ympĂ€rillĂ€ tuo onnea ja iloa elĂ€mÀÀn yllin kyllin, mutta en mĂ€ laskisi mun onnellisuutta muiden varaan. PitÀÀ osata olla onnellinen myös yksin. LöytÀÀ ne keinot onnellisuuteen riippumatta ympĂ€ristötekijöistĂ€. TĂ€mĂ€ on ollut mulle vaikea asia tajuta, sillĂ€ jollain tapaa olen aina ollut lĂ€heisriippuvainen. EhkĂ€ elĂ€nyt elĂ€mÀÀ liikaa lasten kautta. Viimeisen parin kolmen vuoden aikana tĂ€hĂ€n on tullut hurja muutos. Tuntuu, ettĂ€ henkinen kasvu on vĂ€lillĂ€ suhissut korvissa asti 😉 Se, ettĂ€ on pystynyt tajuamaan sen, ettĂ€ vain ja ainoastaan minĂ€ pystyn vaikuttamaan siihen onnellisuuteen, on avannut silmĂ€t. TĂ€llĂ€ hetkellĂ€ tiedĂ€n, ettĂ€ tapahtui elĂ€mĂ€ssĂ€ mitĂ€ vaan, niin se oma elĂ€mĂ€nkatsomus ja suhtautuminen asioihin ei tule jĂ€rkkymÀÀn. Se ei kuitenkaan tarkoita sitĂ€, ettĂ€ pitĂ€isi aina olla vahva. VĂ€lillĂ€ saa ja pitÀÀ olla myös heikko, jotta voi taas olla tarpeen tullen vahva. Sopivassa suhteessa tĂ€tĂ€kin. PÀÀasia, ettĂ€ on onnellinen, eiks niin?

“Happiness is a state of mind, a choice, a way of living; it is not something to be achieved, it is something to be experienced.”

Tuossa illalla varastin jĂ€lleen omaa aikaa. KĂ€perryin hetkeksi peiton alle lueskelemaan ennen saunaa. Kirjat jos mitkĂ€ vievĂ€t kyllĂ€ ihan mennessÀÀn. Onni on taito lukea. Hei, kiinnostaisiko teitĂ€ muuten saada jĂ€lleen vinkkejĂ€ kesĂ€lukemiseen? TÀÀltĂ€ löytyvĂ€t nuo viime kesĂ€n kirjavinkit, mutta nyt on tullut muutamia uusiakin kirjoja luettua, jotka sopisivat kevyesti kesÀÀn 🙂

ONNELLISIA KESÄPÄIVIÄ TOIVOTELLEN,

alle

PS. te ihanat kukkaihmiset; mikÀköhÀn mun hortensiaa muuten nyt vaivaa? On ollut sisÀllÀ tÀhÀn asti ja kukkaset ovat alkaneet ruskistumaan?!? Ei siis ole ollut auringossa tai kylmÀssÀ lainkaan. TÀnÀÀn otin ekaa kertaa ulkoilemaan kanssani.


9 Responses to “Happiness is a state of mind”

  1. Joopa sanoo:

    Hei, kyllÀ meikÀlÀisellÀ onnellisuus lÀhtisi ensinnÀkin siitÀ, ettÀ ei tarvitsisi joka hetki huolehtia raha asioista. Jos olisi varaa kuten sinulla, niin ei rahahuolet olisi koko aikaa mielessÀ. Nyt kun rahat on ollut tiukoilla monta vuotta työttömyyden tuloksena (ei todellakaan oma aiheuttama, työtÀ ei tÀllÀ iÀllÀ vaan kertakaikkiaan saa, monen monituista kertaa on todettu). Jos rahahuolet ei kalvaisi taustalla, niin voisin allekirjoittaakin ja tuulettaa tÀtÀ bloggaustasi. Mutta muista, ettÀ meitÀ muita ei niin hyvÀonnisia kuin sinÀ on aika paljon tÀÀllÀ taapertamassa.
    Jotenkin se vaan, kun rahaa on todella vĂ€hĂ€n kĂ€ytettĂ€vissĂ€, leimaa koko ajatusmaailmaa ja on koko ajan mielessĂ€ ja jotenkin vaikuttaa kaikkeen toimintaan (tĂ€tĂ€ sinun on ehkĂ€ vaikea ymmĂ€rtÀÀ, tajuan sen kyllĂ€). EhkĂ€ seuraavasta tilistĂ€ voin pari kesĂ€kukkaa ostaa, toivotaan â˜ș

    • Maria sanoo:

      Heippa Joopa,

      mietin tuossa pitkÀÀn kommenttiasi tai lÀhinnÀ sitÀ, miten siihen vastaisin, etten tule vÀÀrin ymmÀrretyksi.

      KyllÀ, Suomessa on tÀllÀ hetkellÀ aivan ÀlyttömÀn surkea työllisyystilanne. Oletko pohtinut, ettÀ voisit työllistÀÀ itse itsesi? NÀin 13 vuoden yrittÀjyyden jÀlkeen voin sanoa, ettÀ työn tulos palkitaan. Toki alkuun oli tappiollisia vuosia, kÀdestÀ suuhun elÀmistÀ ja unettomia öitÀ. VielÀkin perheemme talo on yrityksen menestyksen panttina. TÀllÀ hetkellÀ teen kahta työtÀ ja onnellinen olen siitÀ, ettÀ minulla on nÀmÀ kaksi työtÀ. Vaikkakin se tarkoittaa periaatteessa sitÀ, ettÀ työasiat pyörivÀt mielessÀ 24/7.

      Mutta palatakseni onnellisuuteen ja raha-asioihin. En tiedÀ kuinka kauan olet blogiani lukenut, mutta asiat eivÀt ole todellakaan ole olleet aina nÀin hyvin. Kokemusta on myös pennin venyttÀmisestÀ. Tuoko raha onnea? KyllÀ ja ei. Se tuo tiettyÀ turvaa, mutta silti olen vaikeinakin aina pyrkinyt nauttimaan niistÀ asioista, jotka on hyvin. Vaikka sitten kesÀisestÀ kukkakimpusta, joka on poimittu lÀhipellolta. SiitÀ tunteesta, kun olen saanut ostettua ruokaa hyvÀllÀ alennuksella. Tuoko raha terveyttÀ? Ei tuo. Kolmisen vuotta sitten menetin isÀni Àkilliseen sydÀnpysÀhdykseen 65-vuotiaana ja nyt Àiti makaa sairaalassa pahimman luokan aivosyövÀn takia.

      Joten kokemusta on siitÀkin, ettÀ ei elÀmÀn tarvitse olla kiiltokuvamaista ja kaiken hyvin ollakseen onnellinen. Se, ettÀ onnellisuus lÀhtee omasta itsestÀ tarkoittaa mielestÀni juurikin sitÀ, ettÀ osaa suhtautua asioihin katkeroitumatta ja nauttia niistÀ asioista, jotka on elÀmÀssÀ hyvin. Avata silmÀt ja nÀhdÀ elÀmÀ lahjana.

      Oikein paljon tsemppiÀ sinne työnhakuun ja aurinkoisia kesÀpÀiviÀ <3

  2. Marjo sanoo:

    Hortensia tykkÀÀ olla ulkona. Ei saa kuivua, siitÀ ei tykkÀÀ. Sopiva kastelu.

  3. tiitu sanoo:

    Hei kuule,katoppas ihan lĂ€heltĂ€ tuota hortensiaa,siinĂ€ voi olla elĂ€imiĂ€… 😉 Mulla teki viime kevÀÀnĂ€ saman tempun,niin lĂ€hetĂ€ kun zoomailin,niin seitin peitossa koko kukka,yĂ€k. Toivottavasti ei sulla ole 😉 Tiitu

  4. Marja sanoo:

    Hei ja kiitos ihanasta blogistasi! Perheenne elĂ€mÀÀ on erittĂ€in mukavaa seurata 🙂
    TÀmÀ onnellisuus lÀhtee itsestÀ -teksti vain jollain tapaa kouraisi vatsanpohjasta. Aina sanotaan, ettÀ onnellisuus tulee pienistÀ asioista ja on omasta asenteesta kiinni. Kuitenkin silloin kun elÀmÀstÀ puuttuu ne perusosat kuten esim lÀheiset ihmiset ympÀriltÀ, on onnellisuus hyvin haastavaa vaikka kuinka yrittÀisi oman pÀÀn sisÀllÀ tsempata. Ihminen on laumaelÀin ja jokainen, jolla oma lauma on ympÀrillÀÀn, on onnekas. Tahattomasti yksinÀisen ihmisen on hyvin vaikeaa olla kokonaisvaltaisesti onnellinen ja taistelu katkeria ajatuksia vastaan on kovaa. Kun yhtÀkkiÀ menettÀÀ ympÀriltÀÀn lÀhimmÀisensÀ, tuntuu onnellisuus vÀlillÀ mahdottomalta vaikka halu olla onnellinen olisi kova.

  5. Sanna sanoo:

    Hyvin kirjoitettu Maria!itsellĂ€ni tĂ€ydellisen pysĂ€htymisen teki syöpĂ€osaston harjoittelu.Raha ja mammona ei ole MILLÄÄN tapaa tĂ€rkeÀÀ.SitĂ€ vaan pakosti tarvitaan syömiseen ja elĂ€miseen.Arvomaailmani muuttui tĂ€ysin.TĂ€rkeintĂ€ on vain ja ainoastaan tĂ€mĂ€ hetki,koti ja rakkaat ihmiset.Ilman heitĂ€, ei ole mitÀÀn ja heidĂ€n kanssaan en tarvitse mitÀÀn muuta.
    Kaikki saattaa muuttua silmÀnrÀpÀyksessÀ.ElÀmme kahden ihmisen palkalla ja rahaa toki voisi olla enemmÀn,mutta pÀrjÀÀmme ja se riittÀÀ.
    PidÀn kodin puhtaana ja viihtyisÀnÀ,jotta meillÀ olisi hyvÀ olla tÀÀllÀ.En ostele juurikaan enÀÀ mitÀÀn turhaa,kaikki tarvittava on ja iÀn mukana tulee tarkemmaksi ostoksistaan.
    MinÀkin ilahdun paljon enemmÀn oman pihan omenankukista,kuin kaupan leikkokimpuista.PidetÀÀn huolta rakkaistamme ja hyvÀÀ kesÀÀ!

  6. Anu sanoo:

    Hyvin kirjoitettu, nĂ€inhĂ€n se on, ettĂ€ onni on meissĂ€ itsessĂ€mme, tai on olematta. Kyse on siitĂ€, miten asioita katsoo, onko lasi puoleksi tĂ€ynnĂ€ vai tyhjĂ€…

    KesÀlukemisvinkit olis tosi kivoja!

  7. Tiina sanoo:

    Hei!
    ”Kell onni on, se onnen kĂ€tkeköön.” NĂ€inhĂ€n meidĂ€n isovanhempamme pitkĂ€lti elivĂ€t.EhkĂ€ se tapa on jossain suomalaisten selkĂ€ytimessĂ€ vaikka itse ainakin pyrin siitĂ€ pois. Jos on iloinen ja tyytyvĂ€inen ihminen, niin se heijastuu kaikkeen ympĂ€rillĂ€ olevaan ja tarttuu myös muihin ihmisiin.
    Kirjoitit ihanasti asiasta, allekirjoitan joka sanan.

    Kauniit tyynyt sohvallasi. Ovatko vielÀ jossain myynnissÀ vai vanhat aarteet?

Kommentoi