maanantai 09. toukokuun 2016

Kesän makuja / terveellisempi raparperimansikkacrumble

Raparperimansikkacrumble 5Raparperimansikkacrumble 3 Raparperimansikkacrumble 6 Raparperimansikkacrumble 4 Raparperimansikkacrumble 2 Raparperimansikkacrumble 1MOIKKAMOI!

Voi vitsit, meillä tuoksuu kesä! Mansikat ja raparperi. Ihan kuin mehumaija odottaisi mehustajaa täyttämään mehupulloja 🙂 Mutta ehei, ihan niin pitkällä ei vielä olla. Askel kohti kesäisempiä makuja on kyllä otettu. Hyötykäytetty pakkasesta viime kesän mansikoita ja käyty napsimassa muutama raparperinvarsi mummun takapihalta. Kesän eka mansikkaraparpericrumble maistui taivaalliselle. Se ehkä vienosti vaati seuraansa terveellistä jäätelöä, mutta hyvin upposi näinkin. En kieltäydy täysin herkuista, mutta kyllä mun täytyy tunnustaa, että nämä ns. terveellisemmät herkut ovat vieneet mun sydämen. Näissä maistuu aidot maut, ei mitään esansseja ja lisäaineita. Puhumattakaan valkoisen sokerin mausta. Tähän muuten voisi sopia inkkarisokeri loistavasti tuon hunajan tilalle! Mikäli ei halua tehdä gluteenitonta versiota, niin tavan kaurahiutaleet ajaa asian hyvin 🙂

TERVEELLISEMPI MANSIKKARAPARPERICRUMBLE

Täyte
n. 5dl raparperiä palasteltuna
n. 2-3 dl jäisiä mansikoita
kourallinen rusinoita

loraus hunajaa

-sulattele mansikoita hetken aikaa kattilassa
-lisää raparperit ja rusinat
-anna porista kunnes raparperit alkavat pehmenemään
-mausta hunajalla
-lusikoi uuninkestävään voideltuun vuokaan

Muruseos
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
pekaanipähkinöitä murusteltuna
ripaus suolaa
0,5 dl huoneenlämpöistä kookosöljyä
2 tl kanelia

-sekoita massaksi ja levitä täytteen päälle
-paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes muruseos on kauniin rapsakan ruskea

******************************************************

Tuohon täytteeseen kantsii sitten lisätä reilusti hunajaa, sillä muruseokseen sitä en laittaisi. Oikein mukava suolaisen ja makean combo tässä paistoksessa 🙂 On se muuten jännä, että tuolla mummulan pihassa raparperin varret on jo reilusti peukun paksuisia. Meidän takapihalla ne ovat ehkä puolet pikkurillin paksuudesta. Liekö osansa sillä, että meidän raparperipuska (lue: ne pari vartta) on istutettu vasta kolmisen vuotta sitten. Mummulan takapihan raparperit taitavat olla ainakin 30 vuotta vanhoja.

Hei, hurrataanhan tänäänkin Suomi voittoon? Ihanaa, kun elämä on taas tänä keväänä ollut pelkkää jääkiekkoa 😀

AURINKOISIN MAANANTAITERKUIN,

alle


2 Responses to “Kesän makuja / terveellisempi raparperimansikkacrumble”

  1. MarjoH sanoo:

    Kiitti vinkistä, oli hyvää! Hyvin onnistui pakastetusta raparperista ja mansikoista, kun valutteli suurimmat nesteet pois.

Kommentoi