tiistai 03. toukokuu 2016

Mangoraakakakku (pähkinätön & taateliton)

Mangoraakakakku 5Mangoraakakakku 1 Mangoraakakakku 2 Mangoraakakakku 3 Mangoraakakakku 6Mangoraakakakku 4HEISSULIVEI VAAN!

Näitä tällaisia päiviä toivoisin lisää; päiviä, jolloin ehtii tekemään vaikka mitä. Olemaan töissä, käymään hierojalla, kuskaamaan lapsia paikasta a paikkaan b, siivoamaan, pyykkäämään, viikkaamaan pyykit, käymään neljässä eri kukkakaupassa (tuloksetta), hoitelemaan äiskän lääketilaukset apteekissa, snäppäilemään enemmän kuin laki sallii (so sorry…), tekemään kotiruokaa ja leipomaan. Kovin olette hyvin ottaneet vastaan mun raakakakkuleipomukseni ja olette toivoneet kakkua, jossa ei ole pähkinää tai taateleita. Saamanne pitää. Marian keittiössä kehitettiin tänään infernaalisen raikas mangoraakakakku ilman sitä cashewvaahtoa tai taatelimakeutusta :)

MANGORAAKAKAKKU

Pohja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kaakaonibsejä
0,5 dl hampunsiemeniä
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
1-2 rkl vettä
-sekoita auringonkukansiemenet, kaakaonibsit ja hampunsiemenet blenderissä
-lisää hunaja ja suola
-säätele vedellä massan käsiteltävyys
-painele irtopohjavuoan pohjalle (leivinpaperin päälle)

Täyte
1 tlk luomukookosmaitoa (käytin Santa Marian)
3 syöntikypsää mangoa kuorittuna ja pienisteltynä
1 dl sulatettua kookosöljyä
1 limetin mehu
vaniljauutetta loraus
maun mukaan hunajaa
-sekoita ainekset blenderissä kuohkeaksi ja lisää irtopohjavuokaan
-anna tekeytyä pakkasessa noin 6 tuntia ja ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua

Koristeluun
pensasmustikoita
-näitä ripottelin pohjan päälle ennen täytteen kaatamista sekä täytteen päälle

************************************

Tuli kyllä raikas ja maukas kakku! Täytyykin viedä taas puolet äidille ”kahvipullaksi”. Vaikka tänään on ehtinyt tehdä paljon, niin silti olo on pikkuisen alavireinen. En tiedä onko mulla allergiaa vai flunssaa, mutta ihan tajuton nuha ja siihen kylkiäisinä pääkipu. Siitepölyallergiat loppuivat aikoinaan raskauksiin, mutta saas nyt nähdä onko ne tulleet takaisin. Täällä vedetään kaksin käsin Duactia ja allergialääkettä (sallitun rajoissa toki).  Mutta ei tunnu tehoavan. Josko pieni lepo auttaisi? Mut eka otan kommentit haltuun! Kiitos kaunis niistä, ihana huomata vaikka elämä on siirtynyt ulos, niin silti ehditte täällä käydä ja jättää puumerkkiä. Arvostan 

AURINKOISIN TIISTAI-ILTATERKUIN,

alle

PS. meinasin ihan unohtaa ilmoittaa, mutta suoritin tuossa päivällä arvontoja ja Vaasanin tuotepaketin voitti Maikki ja Oral-B kannettavan suuhygienistin PP. Onnea kovasti! Olemme laittaneet teille sähköpostia :)


20 Responses to “Mangoraakakakku (pähkinätön & taateliton)”

 1. Mari sanoo:

  Kiitos Maria tästä taatelittomasta ja pähkinättömästä kakkuluomuksesta! Huikeaa, että toivomuksesta tuli näin pikaisesti just eikä melkein sopiva resepti. Arvaa vaan kenen lempparimaku sattuu olemaan juurikin mango. Toivottavasti saat vireet ja olon kohdilleen, kun kevätilmatkin ovat nyt ihan täydelliset.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei olehan hyvä, ihana että tuli tarpeeseen :)

   Ja juu, teletappisia kykyjä tuon mangon kanssa :D

 2. Maikki sanoo:

  Jee! Pakettia odotellessa

 3. Q sanoo:

  Nam, mikä kesänen kakku

 4. Sanna sanoo:

  Minullakin siitepöyallergia ollut lapsesta asti.Tänä keväänä ei tunnu mikään auttavan!Ei heinixit,duactit,nenäsuihkeet ym.Kokoajan nenä valuu ja väsyttäälisäksi sairastin poskiont.tulehduksen ja keukoputkentulehd.Tutuilla muös kovia oireita,milä lie….Nenäkannu ainoa mikä auttaa,aivan korvaamaton!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna,
   niin kökköjä nuo siitepölyallergiat :(

   Hei kiitos vinkistä, tuota nenäkannua on monet suositelleen…mua vaan jotenkin ahdistaa sen käyttö; mun taidoillani hukutan itseni ja tukehdun kun alan nenäkannulla kikkailemaan :D

 5. Sofié sanoo:

  Wow – tätä on pakko kokeilla! Terkuin raakakakkuneitsyt!

 6. Anniina sanoo:

  Ihanan kuuloinen kakku! Käytitkö kuorittuja vai kuorellisia hampunsiemeniä?

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Anniina :)

   Kuorittuja hampunsiemeniä (en mä tiennyt muuten, että niitä on kuorellisiakin…jouduin tarkistamaan pussin kyljestä :D)!

   • Anniina sanoo:

    Juu, en tiennyt minäkään ennen kuin rupesin kilkkailemaan aineita ostoslistalle Foodiessa. :)

 7. Sirpa sanoo:

  Ihan mielettömän ihanan näköinen kakku ja varmasti myös makuinen. Minkä kokoista (halkaisijaltaan) kakkuvuokaa käytit, kun täytteestä tuli noin muhkean paksu?

 8. Jassu sanoo:

  Ihana ohje! Käytitkö kookosmaidosta vain jähmeän osan vai koko purkin?

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitti Jassu :)

   Tällä kertaa käytin koko kookosmaidon ja yllätyin, että se toimi yhtä hyvin kuin tuo aiemmin raakakakuissa käyttämäni jähmeä osa! :)

 9. Anna sanoo:

  Hei! Lisääthän tähän postaukseen tunnisteeksi ”raakakakku”, ei tullut tätä ohjetta kun googletin ”at maria’s raakakakku”, mutta onneksi löysin mangoraakakakun kautta kun muistin tämän herkullisen kakun blogissasi nähneeni :) ettei vaan siis menisi muilta ihanan kakun ohje ohi, siksi vinkkasin tuosta tunnisteesta! Ja KIITOS aivan älyttömän ihanasta blogista, niin inspiroivia kuvia, reseptejä ja erityisesti iloista elämänasennetta, mikä välittyy lukijalle ja saa hymyn huulille! Kaikkea hyvää sinulle ja läheisillesi <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anna,

   hei kiitos, menenkin lisäämään samantien tuon tunnisteen :)

   Kiitos sinulle, ihana kuulla! <3

 10. Kielo sanoo:

  Täytteestäni tuli melkoisen löysä, mutta kaiketi pitääkin olla sellaista? Käytin kookosmaidosta vain jähmettyneen osan, muuten tein ohjeen mukaan. Olen aiemmin tehnyt raakakakkuja cashew-pähkinöistä, mutta nyt syöjien joukossa on pähkinäallergikko, niin piti kokeilla jotain muuta. Jäikö sinulla mango hieman rakeiseksi vai tuliko täytteestä täysin silkkinen?

Kommentoi