perjantai 29. huhtikuun 2016

#nomoreboringmeals / vinkki vappupöytään

MOIKKAMOI!

Oi ei, työpäivää on jäljellä enää muutama hassu minuutti ja keväinen vappuviikonloppu on edessä. Ihanaa! Jokos on vapun ruokailut suunniteltu? Jos ei, niin miltä kuulostaisi helposti moneen makuun taipuva Tex Mex? 🙂 Viime lauantain Bloggers’ Inspiration Dayssa sain mukaani tuotekassin Santa Marian osastolta. Ja sen mukana haasteen kokata #nomoreboringmeals -sloganin mukaan yhteistyössä Santa Marian kanssa. Mä olen sitä mieltä, että ei ole olemassa tylsää ruokaa. Kaikki ruoat on kivoja kunhan vain kokilla ja syöjillä on asenne kohdillaan. Mutta siitä olen samaa mieltä, että joskus on hyvä rikkoa niitä rutiineja. Varsinkin arkiruokien suhteen. Tehdä välillä viikolla jotain helppoa ja hyvää, rutiineja rikkovaa ruokaa. Millainen on kiva ruokakokemus? Itse tykkään ruoista, jotka koostuvat monesta eri osasta. Jotka voi itse rakentaa. Tapaspöytä, raclette tai kuvissa näkyvä Tex Mex hyvänä esimerkkinä.

SantaMaria 1SantaMaria 4SantaMaria 14 SantaMariacol1SantaMaria 25SantaMaria 22SantaMaria 21

Viime sunnuntaina odottelimme isukkia kotiin työreissusta ja päätimme tyttöjen kanssa nopsaa valmistaa iltaruoaksi Tex Mex -ruokaa. Sillä ajatuksella, että siitä riittäisi myös maanantai-illalle. Mikään ei ole ihanampaa kuin se, että maanantaina ei tarvitse kuin lämmittää ruoka. Tarjolle laitoimme minitortilloja ja mini taco tubseja. Paistettuun jauhelihaan lisäsimme Santa Maria Taco-maustepussin perinteiseen tapaamme. Broilerin seuraksi pannulle pääsi paprika, sipuli ja sen jälkeen Santa Maria Fajita Smoky BBQ-maustepussi. Tuo Smoky BBQ maistui muuten ihan älyttömän hyvälle! Haarukalla muussattuun avokadoon lisäsimme Santa Maria Guacamole Dip Mix -maustepussin ja laitoimme seoksen hetkeksi jääkaappiin. Pöytään pääsi myös Taco-kastiketta ja Chunky Salsaa. Lapset tykkäävät laittaa Tex Mex -ruokiinsa aina maustamatonta kermaviiliä ja juustoraastetta, joten ne kera vihannesten katettiin myös.

SantaMaria 13 SantaMaria 11 SantaMaria 10 SantaMaria 8SantaMariacol SantaMaria 3 SantaMaria 5SantaMaria1

Herkullista ja helposti. Ei mitään turhaa prameilua eikä säätöä. Tykättiin kovasti! Vappua ajatellen tällainen Tex Mex -pöytä voisi toimia myös vappubrunssilla. Kun ihmisiä  ja makuja on erilaisia, niin jokainen saa koota omanlaisensa annoksen. Pian kotiin päästyäni me aletaan kokoamaan omanlaista repertuaaria mökkiä varten. Mies tulee työreissusta vasta iltamyöhään (toivottavasti ehtii lauttaan) ja suunnataan sitten mökille. Kuulemma vain ne tarpeelliset ja välttämättömät tavarat otetaan mukaan. Hmm, meneeköhän yksi tuollainen iso Gåser-matto ja pari sisustuskoria sellaisista? 😀

Palataan vielä huomenna kera vapputoivotusten mökiltä käsin 

PERJANTAITERKUIN,

alle


Kommentoi