tiistai 12. huhtikuun 2016

Keväistä inspiraatiota etsimässä & alekoodi Kiramille

*yhteistyössä Indiedays ja Kirami

HEISSULIVEI!

Kerroinkin jo aiemmin, että me Emilian kanssa vietimme mukavan lauantain Kevätmessuilla Kiramin kutsuvieraina. Osana Indiedaysin ja Kiramin yhteistyökampanjaa pääsimme tutustumaan keväistä inspiraatiota tulvillaan olevaan Messukeskukseen. Pidempään mukana kulkeneet lukijat tietävätkin, että en ole varsinaisesti mikään multasormi. Tai ainakaan ole ollut. Nyt mun puutarhanlaittoinnostus on noussut sfääreihin! Haaveilen kukkapenkeistä, istutusaltaista, vesialtaista ja ties mistä ihanasta. Tälle keväälle olisi ensimmäiseksi luvassa istutusprojektia; kevätsipuleita tuolla katsoin ”sillä silmällä”, ihanaa puutarhuriystävääni välillä vähän hölmöillä kysymyksillä pommittaen 🙂 Kukkien lisäksi messuilla oli kyllä paljon muutakin. Fridan suunnittelema kesähuone oli kyllä mielestäni yksi messujen kohokohdista, vai mitä mieltä olette?:

Kevatmessut 2Messukollaasi10

Muutenkin messuilla oli mielestäni ihanasti esillä teema ”sisusta pihalla”. Viety ulos osaltaan ruokahuoneen tai olohuoneen kaltainen sisutus odottamaan niitä ihania aurinkoisia kesäpäiviä. Kun elämä on siirtynyt sisältä ulos. Lasikannuissa virkistävää juomaa, pöydällä helppoa naposteltavaa, ympärillä tuoksuvia kukkia. Kekseliäitä ratkaisuja, joista sai ideoita ja inspiraatiota vaikka kuinka ja paljon. Jälleen kerran aloin haaveilemaan siitä mummulan talosta tien toisella puolella; siellä kun olisi tilaa toteuttaa puutarhaunelmia vaikka kuinka paljon. Vanhoja omenapuita, joiden varjoon viritellä rottinkituoli tyynyineen. Kirja käteen ja illan tullen viltti harteille. Vanha perunamaan pohja, jonka reunaan voisi istuttaa yrttimaan. Kyllä, puutarhaunelmia kerrakseen!

Messukollaasi 4Kevatmessut 1 Messukollaasi5 Messukollaasi6Kevatmessut 3 Messukollaasi7

Tuonne mummulan tontille mahtuisi myös kesähuone tai kasvihuone. Niitä olikin runsaasti esillä Kevätmessuilla. Haaveilen kasvihuoneesta, jossa voisin kasvatella tomaatteja, bataatteja sun muita. Kyllä, sain Plantagenin osastolta vinkin, että bataatin kasvattaminenkin onnistuu! Näin maalaisjärjellä ehkä kuitenkin istuttaisin sen maahan enkä kasvihuoneeseen 😀 Alla olevan tummanpuhuvan kesähuoneen näin jo sieluni silmin mökille, olemassaolevan kesähuoneen tilalle.

Messut 13 Messut 17Messukollaasi1Messut 72 Messut 73 Messut 18Messukollaasi11

Mökkisauna, pellavalaudeliina, tuore vihta, kylpytynnyri. Siinä puutarhahaaveilujen lisäksi mulle kesän kohokodat. Lempeät kesäillat, lokin laulu. Kattavasti oli tämäkin sektori katettu messuilla. Luulin, että meillä olisi mökki valmis, mutta arvatkaas mistä aloin nyt haaveilemaan? Tuollaisesta kodasta. Kalliorannan mäntyjen katveeseen. Eipä juuri haittaisi navakkana puhaltavat tuulet. Porontaljoja penkeille ja koivuklapit lämmittämään. Syysiltojen pimetessä kausivalot tuomaan juhlan tuntua.

Messukollaasi2Messut 70 Messukollaasi3

Kevätmessuilla toki oli myös sisustusta esillä. Ulkosisustamisen ja sisäsisustamisen raja on häilyvä. Kesähuoneet mahdollistavat sen, että kalusteet eivät ole suorassa sateessa. Sisustaminen on helpompaa. Nopeasti sitä turvautuu kertakäyttöastioihin ulkona syödessä, mutta itse ainakin pyrin mahdollisuuksien mukaan kattamaan posliiniastioilla. Viemään sitä samaa tunnelmaa ulos kuin mitä sisälläkin. Ja hei, ruoka ei maistu missään niin hyvältä kuin ulkona syötynä!

Messut 41Messukollaasi8 Messukollaasi9Messukollaasi12

En tiedä teistä, mutta mä ainakin odotan jo kunnon aurinkoisia kevätkelejä! Kesää ja sitä, että kaikki on vehreän vihreää. Omenapuiden kukkimista ja maljakkoon poimittujen syreenien tuoksua. Aamukahvittelua mökin terassilla. Sitä kun auringon laskiessa menee hipsuttelemaan takapihalle yöpuvussa, nyppimään orvokkeja ja kastelemaan janoista nurmikkoa. Tai sitä, kun pulahtaa ei niin lämpimänä kesäpäivänä lämpimään kylpytynnyriin rentoutumaan. Kylpytynnyri on kyllä yksi meidän paras hankinta tuonne mökille. Varsinkin viime kesän koleudessa sitä oppi arvostamaan 🙂

Siitä tulikin mieleeni, että Kirami tarjoaa blogini lukijoille huikean 10% alennuksen kertaostoksen loppusummasta  verkkokaupassaan koodilla AtMarias  31.5.2016 asti. Kylpytynnyreiden lisäksi valikoimissa on paljon muutakin kivaa, muun muassa alla olevassa kuvassa näkyvä Freedom -ulkotuli ja monikäyttöiset Triholdyt, joita voi käyttää esimerkiksi tilanjakajina, klapitelineinä tai istutusaltaana.

12970288_10154770173124386_1847615401_o

Kesä, tule jo! ♥ 

KEVÄISIN TIISTAITERKUIN,

alle

PS. onko vinkata mistä saa edullisimmat ja kestävimmät kukkasipulit? Tämä mun puutarhaharrastus kun on ihan alkutekijöissään, niin ihan hirmuisesti en viitsi siihen vielä satsata 😉


9 Responses to “Keväistä inspiraatiota etsimässä & alekoodi Kiramille”

  1. anu sanoo:

    Voi miten kivoja kuvia ja inspiksiä oletkin löytänyt messuilta. Itsekin haaveilen kasvihuoneesta, ihan pienestä vaan… Täytyypäs käydä tuolla Kiramin sivuilla…

    • Maria sanoo:

      Kiitos Anu,

      tuolla messuilla oli kyllä kivaa ja silmänruokaa vaikka millä mitalla 🙂

      Ihanaa torstaita ♥

  2. Oi, miten kivalta tuo viimeisen kuvan tulisija näyttää! Jostain tuon tyylisestä haaveilen meidän pihalle, mutta voipi olla, ettei paikkaa oikein löyty.

    • Maria sanoo:

      Moikkelis Essi!

      Eikös olekin kiva, tuolta Kiramilta löytyy myös ko. kuvan Freedom-ulkotulia 🙂 Sepäs se, mä haaveilen kans isommasta pihasta, jossa löytyisi paikka ulkotulelle. Sen kasvihuonepaikan lisäksi!

      Aurinkoista torstaita ♥

  3. Sanna sanoo:

    Mekin haaveiltiin pitkään kodasta,mutta ulkonäöllisesti ei istu vanhaan puutarhaan sitten millään.Ja niissä harmillisen pienet ikkunat ja alhaalla,niin että ulos ei näe.Väsättiinpä sitten itse,isoin ikkuinoin ja lämmityksen hoitaa pikkuinen porin matti:)itse tilaan sipuleita ja siemeniä netistä Korpikangas siemen-fröstä.Saisi todella nuo ilmat lämmetä!

    • Maria sanoo:

      Moikka Sanna!

      Juu, mä mietin että tuo kota on ehkä sitten enemmänkin mökkijuttuja!

      Hei, teidän omatekemä kuulostaa kyllä ihan unelmalta 🙂
      Kiitos, mä käyn tuolla Korpikankaalla!

      Iloista torstaita ♥

  4. Niina sanoo:

    Voi itku kun jäi nämä messut väliin.. Jospa pääsisi Lahdessa pyörähtämääm parin viikon päästä! Itsekkin olen harrastellut puutarhaa vasta pari vuotta. Vähän kerrallaan ja opetellen. 🙂 mutta yksi asia missä pysyn, luotan paikallisiin puutarhamyymälöihin! Meillä on täällä kaakossa (ainakin) kaksi loistavaa paikkaa, jossa voi esittää myös tyhmempiä kysymyksiä. 😉

    • Maria sanoo:

      Heippa Niina,

      eikös ole kiva harratus tuo puutarha? 🙂 Mä olen aivan rookie, mutta nytkin selasin jonkun puutarhalehtisen, joka mainosten kanssa tuli! Ihan hirmuisesti tekisi mieli istuttaa kaikkea, mutta täytyy tehdä suunnitelma ensin!

      Hei kiitos vinkistä, puutarhamyymälöistähän mä saan neuvoja!

      Aurinkoista torstaita ♥

  5. Maria myös sanoo:

    Upeita kuvia! Ja aivan ihanat lautaset noissa ekoissa kuvissa!

    Edullisia siemeniä, sipuleita ja taimia saa välillä Lidlistäkin.

    Ai laulaako lokit sun mielestä? =) Musta se on järkyttävää kirkumista, vaikka muuten lintuja rakastanki. Tosin lokkejaki on useempi laji ja naurulokit on niistä pahimpia räävänokkia.

Kommentoi