sunnuntai 10. huhtikuu 2016

Uskalla hymyillä! (& lukijakilpailu)

*yhteistyössä Indiedays ja Oral-B

HEIPPAHEI!

Muistatte varmaan viime vuoden lopulla postaukseni ja pohdintani kauniista hymystä ja terveistä hampaista. Silloin esittelin teille tuon kannettavan suuhygienistini, jonka kanssa meillä onkin tällä hetkellä jo vahva side. Päivittäin ollaan pari kertaa tekemisissä. Indiedaysin ja Oral-B:n yhteistyökampanjan myötä pääsen jälleen syventämään pohdintojani hymyn ja hyvin hoidettujen hampaiden osalta.Oral-B (1)Oral-B (2)

Palataan ajassa ensin hieman taaksepäin. Huomasin ala-asteella rautahampaiden puhjetessa, että minulla on armottoman pieni suu noille järkälemäisille hampaille. Hampaat kasvoivat ihan vinksinvonksin. Petyin hurjasti, sillä kunnallisen kautta en päässyt oikomishoitoon. Elettiin aikaa, että isäkin oli juuri ryhtynyt yrittäjäksi ja ylimääräistä rahaa ei ollut. Pelastavina enkeleinä toimivat mummu ja pappa, jotka lupasivat kustantaa oikomishoitoni. Neljä hammasta poistettiin ja lisäksi leikattiin pois vielä puhkeamattomat viisaudenhampaat. Siitä alkoi parin kolmen vuoden oikomisrumba. Välillä tirskauttelin itkua rautojen kiristyksen jälkeen ja olin jo valmis heittämään hanskat tiskiin koko projektin osalta. Hymyillä en todellakaan suostunut suu auki, sillä koin, että tuo metallinen hökötys eli raudat suussani oli niin kovin ruma.

P4070768

Muistan vieläkin sen onnenpäivän, kun sain raudat pois. Olin seiskaluokalla ja parhaillaan TET-jaksolla päiväkodissa. Hammaslääkäristä suoraan päiväkotiin mennessäni en voinut muuta kuin hymyillä. Omat hampaat olivat kauniisti rivissä. Hymyilin nukuttaessani lapsia, hymyilin lasten kiukutellessa, hymyilin ihan koko päivän. Mutta suu auki en osannut hymyillä, sillä olin niin tottunut pitämään suun kiinni hymyillessäni, kiitos rautojen.

Vaihto-oppilasvuoteni yksi kohokohtia oli se, että opin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Näkemään itseni niiden teini-iän ongelmien takana kauniina. Opin hymyilemään suu auki. Uskaltauduin hymyilemään tilanteessa kun tilanteessa. Hymystä oli apua myös valtameren tuolla puolen silloinkin, kun en ihan ymmärtänyt mitä toinen sanoi. Hymy oli ensi alkuun minun ja uusien ystävieni yhteinen kieli. Onneksi vuoden aikana opin sitten englanninkielenkin sujuvasti. Tosin käytin sitä yhdessä tuon kansainvälisen hymykielen kanssa :)

Oral-B

Tuossa taannoin sain kommentin, että miksi en koskaan hymyile suu auki. Niin, se herätti minut. Kuitenkin minulla on tuo kaunis hammasrivistö, niin miksen tekisi niin? Vuosien saatossa olen huomannut, että hampaani eivät ole enää niin valkoiset kuin silloin 17-vuotiaana. Kynnys hymyillä suu auki oli isontunut. Hoidan hampaani hyvin, joten uskon, että ulkoiset ärsykkeet, kuten kahvi, virvoitusjuomat, mustikat ja satunnaiset punaviinilasit ovat saaneet aikaan tummentumista hampaissani. Tänä päivänä katsoessani sitä ala-asteikäistä Mariaa, en olisi kokenut hampaiden oikomista niin kriitilliseksi. Enemmän annan painoarvoa sille, että hampaiden puhtaudesta pidetään huolta ja se on pelkästään plussaa, jos ilman mitään suurempia operaatioita saa valkoisen hymyn. Nyt mä olen taas uskaltautunut hymyilemään suu  auki. Hieman se vielä vaatii totuttelua, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa! :) Hymy tuo itsevarmuutta ja niin kuin tuolla taannoisessa ystävällisyys-postauksessa kerroinkin, niin hymyilen pitkin päivää. Niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Monesti hymy auttaa selviämään myös vähän kenkuimmista tilanteista. Kunhan vain uskaltaa hymyillä!

Kampanjan myötä sain käyttööni Oral-B 3D White Luxe -hammastahnat. Näistä tuo Oral-B Perfection on hammastahna, joka poistaa hampaiden pinnalta tehokkaasti ajan saatossa kertynyttä tummentumaa. Se lisäksi hidastaa uusien tummentumien muodostumista. Oral-B 3D White Luxe Whitening Accelerator -tahnaa käytetään hampaiden pesun jälkeen valkaisemaan hampaita. Kolmessa päivässä luvattiin jo muutosta ja sellainen kyllä olikin jo hieman havaittavissa. Jatkan kokeilua ja palaan hymyilemään teille vielä testitulosten kera :)

Oral-B1Oral-B4

Ja sitten siihen lukijakilpailuun!

Kommentoi tätä postausta kertomalla mikä on sinun hymysi salaisuus?
Onko se esimerkiksi itsevarmuus
vai ne hohtavan valkoiset hampaat?

Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan Oral-B PRO White 7000 SmartSeries-hammasharjapaketti eli tuo samanlainen kannettava suuhygienisti, joka minulla on käytössä päivittäin. Tutustu kannettavaan suuhygienistiin täällä. Kilpailu loppuu 30.4. ja täältä löydätte kilpailun säännöt. Onnea lukijakilpailuun!

SULOISIN SUNNUNTAITERKKUSIN,

alle


119 Responses to “Uskalla hymyillä! (& lukijakilpailu)”

 1. Tuija sanoo:

  Itselläni ei ole todellakaan valkoiset hampaat, ei ole koskaan ollutkaan. Lisäksi ylähampaissa on vähä hampaat vinksallaan, mutta silti hymyilen mielestäni enemmän hampaat näkyvillä kuin suu kiinni, toki tilanteesta riippuen.

  Muistan yo-kuvassa kuvaajan pyytäneen kunnon hymyä ja kieltäydyin vedoten vinksallaan oleviin hampaisiin. Kuvaaja sai tahtonsa läpi, eikö kuvissa näkynyt mitään vinksallaan olevia hampaita. Reilu kymmenen vuotta sitten kävin silloisen työpaikan henkilöstökuvauksessa. Kuvaaja oikein kehui, kun hymyilin niin, että hampaat näkyivät. Ilmeisesti on aika harvinaista, mutta itse olin saanut siihen yo-kuvan myötä itsevarmuutta.

 2. Kirsi sanoo:

  Voi kun oppisi hymyilemään niin että hampaatkin näkyvät. Hymyyn kyllä aihetta riittää ihan jokaiselle päivälle.

 3. Susci sanoo:

  Kyllä hymyni takaa löytyy yläasteella 1990-luvulla tehty oikomishoito. Sen jälkeen olen kyllä väläyttänyt Pepsodent-hymyn jokaiseen mahdolliseen väliin. Pidän hampaistani hyvää huolta ja vähäsen olen niistä ylpeäkin :) .

 4. Mirva_h sanoo:

  Mä en kyllä osaa hymyillä niin,että hampaat näkysi paitsi vahingossa.
  Syy hymyyn on hyvä suuhygienia ja lasten hassuttelu;)

 5. Mi sanoo:

  Valokuvissa hymyily on kyllä jotenkin teennäisen hankalaa. Hymyilen suu auki, kun olen oikeasti iloinen, vaikka kuvissakin tietää, että näyttää paremmalta jos uskaltaisi hymyillä samalla tavoin.

 6. Anu sanoo:

  Voi vitsit Maria,taas niin osuva aihe!:)
  Mä päätin sijoittaa vähät rahani hampaisiin ja oon nyt käynyt lääkärillä,suuhygienistillä ja parin viikon päästä meen valkaisuun.
  Mun ongelma on just kahvi varmasti ja sitäkin pahempi on yöllinen narskuttelu:( se kuluttaa hampaita ja sit tulee vaivoja..
  Mulla ei ole reikiä ollut kuin yksi onneton ja sekin pari vuotta sitten vasta.hampaita täytyy kyllä hoitaa ja vaalia.onneks rivit on suht suorat.
  Oon päättänyt sit hymyillä ku Hangonkeksi valkoisilla hampailla:D
  Sulla on kaunis hymy:)
  En tiedä mikä on salaisuus hymyssä..ehkä se,etten osaa tekohymyä..se on sit aito tai muuten mökötän;)

 7. Anne sanoo:

  Syy hymyyn on omat lapset :)
  En kyllä minäkään osaa hymyillä kun suu kiinni, mistä lie jäänytkään sellainen olo, ettei leveästi suu auki osaa hymyillä.

 8. KatariinaM sanoo:

  Asiakkaat aina sanovat että hymyilen liikaa :) yksi jopa kysyi että onko nuo hampaat sinun omasi :D Hampaiden hoitaminen on tärkeää, tosin nyt vanhememisen myötä huomaan että ne eivät ole ihan niin vaaleat kuin nuorempana.Valkaisevat tuotteet olisivat siis tarpeen :)

 9. Niina sanoo:

  Olen sellainen, että hymyilen ja nauran paljon, erityisesti lapseni saavat hymyilemään! Omia hampaita tulee ajateltua aika paljonkin. Minulla on ollut aina hyväkuntoiset hampaat, mutta yhtä valkoiset ne ei toki ole enää. Olen jopa harkinnut jonkinlaista valkaisua. Hymyni salaisuus on varmaankin elämänilo :)

 10. salli sanoo:

  Hymyni salaisuus on ehjät hampaat. Tietysti voisivat olla valkeammatkin. Mukaan hienoon arvontaan

 11. En osaa minäkään hymyillä luonnollisesti valokuvissa. Hampaitteni valkoisuudessa toki olisi toivomisen varaa, vaikka hyvää huolta niistä muuten pidänkin.

 12. Marika sanoo:

  Hymy sulattaa paksuimmankin jään ja saa tunnelman kevenemään. Hymyllä saa myös paljon anteeksi. Aina ei sanoja tarvita hymy riittää.

 13. klaara sanoo:

  Lapsenlapseni saa minut hymyilemään. Itselläni on hoidetut mutta ei kovin kauniit hampaat, silti hymyilen niin että hampaat näkyy. Eihän me kaikki voida olla samanlaisia eikä kukaan ole täydellinen. Eläköön eroavaisuudet.

 14. Katja sanoo:

  Hymyn aihe on ehjät hampaat!
  Hampaiden tummuminen onkin ajankohtainen aihe itselleni. Juuri olen miettinyt josko rohkenisi varata aikaa hampaiden valkaisuun, mutta olen vielä empinyt kun mietityttää mitä valkaisuaineet tekee hammaskiilteelle. Samaa mietin noiden valkaisevien tahnojen kanssa.
  Tuollainen hammashygienisti olisi oiva ja turvallinen keino tehostaa hampaiden hoitoa (varsinkin kun vanha sähköhammasharja vetelee viimeisiään…)

 15. minnaliisa sanoo:

  Heippa,
  Minun oikomishoitoni oli yksinkertainen, neljä ehjää hammasta vedettiin pois, jotta hampaat mahtuivat hyvin oikeille paikoilleen.
  Olen miettinyt valkaisua, kahvi on tehnyt tehtävänsä.
  En osaa hymyillä suu auki,täytyy alkaa harjoitella .
  Syitä hymyyn on ihanat ihmiset ympärillä. Perhe .

 16. Sari sanoo:

  Hymyni salaisuus on positiivinen luonne! :)

 17. Nonnuska sanoo:

  Koko nuoruuteeni minua hävetti hampaani enkä todellakaan hymyillyt varsinkaan kuvissa suu auki. Minulla on etuhampaiden välissä iso rako, jota pidin todella rumana. Aikuisiällä hammaslääkäri ehdotti minulle pienien paikkojen lisäämistä etuhampaisiin, jolloin ralo ei olisi niin suuri ja tulos oli aivan ihana! Rahaa ei mennyt kuin muutama kymppi ja hymyni ja hampaani ilmestyi joka kuvaan sen jälkeen! Olen ollut niin tyytyväinen persoonalliseen hymyyni :)

 18. Annika sanoo:

  Tykkään kyllä hymyillä ihmisille, niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Mielestäni hymyilevä ihminen on kaunis :) Olen äskettäin ostanut Oral B:n uuden sähköhammasharjan ja eron tavalliseen harjaan kyllä huomaa. Välillä käytän valkaisevia hammastahnoja ja välillä vihloville hampaille tarkoitettuja, koska kärsin ajoittain vihlovista hampaista. Käyn myös säännöllisesti poistattamassa hammaskiveä hammashygienistillä. Reikiä ei hampaissani onneksi ole ollut vuosiin.

 19. Sara sanoo:

  Ihana pirtsakka otsis!
  Minä nauran, mutta kyllä, samoin kuin sinä, hieman kontrolliin sitä suu auki täysillä hymyilemistä. Hammasrivistö suht ok, mutta tuo iän mukana tuoma tummentuminen hivenen häiritsee.
  Juuri kävin hammashygienistillä hammaskiven poistossa ja peilistä katselin hampaistani: tuntuu hyvältä ja näyttäisi hyvältä jos himpun vaaleampi sävy olisi. Olisihan se kiva tuommoinen hampaiden ja koko sielunhoidon paketti. Mukana arvonnassa siis :)

 20. Tiina sanoo:

  Syy hymyyni on se, että uskaltauduin monen vuoden tauon jälkeen hammaslääkäriin. Hammaslääkäripelkoni oli kasvanut suureksi ja aloin jo häpeilemään menoa. Onneksi sain voimaa tilata ajan, ja kerroin jo puhelimessa etukäteen pelostani. Minut otettiin ihanasti vastaaan ja nyt olen käynyt säännöllisesti tarkastuksissa. Nyt kun minulla on hoidetut hampaat ja suu, aion seuraavaksi panostaa hampaiden valkaisuun.

 21. Johanna sanoo:

  Iloinen ja elämännälkäinen luonne :) Siitä se lähtee!

 22. Ninnu sanoo:

  Hymyn takana on tällä hetkellä ihana elämäntilanne Aikuisopiskelua melkein omaan tahtiin, ihana puoliso ja kohta omillaan pärjäävät lapset. Elämän parasta aikaa! Hampaat ei aivan ole moitteettomassa rivissä, mutta valkoiset ja ehjät kyllä

 23. Päivi sanoo:

  Minun hymyni takana on iloisuus. Suu aukeaa hymyyn tämän tästä, kun jotakin mukavaa tai hauskaa sattuu kohdalle. Ikä on tuonut omaan kehoon suhtautumisessa armeliaisuutta ja hammasrivistön ennen haitanneet pienet kauneusvirheet ovat menettäneet merkityksensä. Hampaiden hoitamisesta en silti luista. Se kuuluu aamuihin ja iltoihin.

 24. Sarccu sanoo:

  Olen aina hymyillyt suu auki, iloinen luonne kun olen. Takana on monen vuoden oikomishoito, joten nyt hymyilen jopa mielellään suu auki.. Aiemmin olo oli ristiriitainen. Valkoisemmat hampaat kyllä haluaisin!!

 25. Johanna sanoo:

  Aivan ihanan sävyistä kynsilakkaa. Minkä merkin ja mikä sävy se mahtaa olla?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna,

   tuo kynsilakka on lasten kätköistä – ostettu aikoinaan Phuketin iltamarkkinoilta :D

 26. Maria M sanoo:

  Hymyni salaisuus on hyvä elämäntilanne. Hymyn takana olevat hampaat ei todellakaan valkoisimmasta päästä, joten valkaisuapu on aina tarpeen.

 27. Laura sanoo:

  Ilo, riemu ja huumori ovat hymyn takana ja tietenkin terveelliset elämäntavat esim.liikunnan avulla :) keep smiling!

 28. Miina sanoo:

  Mä olen aina ajatellut, että mun hymy on vino ja hitusen sarkastinen. Vaikkei se ehkä niin olekaan. Hampaatkin on kyllä vinot, sentään enemmän alahampaat, jotka eivät juuri näy, edes hymyillessä. :)

 29. Ella sanoo:

  Tällä hetkellä hymyilyttää ihana kevät ja kesän odotus. Iän karttuessa hampaat ovat tummentuneet ja olisi ehkä syytä harkita jonkinasteista valkaisua.

 30. Aurinkoinen sanoo:

  Minä olen käynyt yläaste-lukioikäisenä läpi oikomishoidon. Minäkään en saanut siihen aikaan hoitoa kunnallisella puolella vaan jouduin käymään 60 km päässä omin varoin, toivottavasti asiat ovat nykyään toisin. Onneksi äitini ymmärsi asian tärkeyden. Nyt keski-ikäisenä on tullut mieleen pitäisikö paria hammasta vielä hieman ”muotoilla” ja valkaista, saa nähdä. Pääasia, että enää ei ole ainakaan lapsuuden ”vampyyrinhampaita” törröttämässä ylöspäin eikä muutenkaan sikinsokin, koska ujona, mutta nauravaisena, olisi elämä ollut tuskaista.

 31. Kati sanoo:

  Olen monesti jälkeen päin kiitellyt lapsuuden kotikuntaa, joka panosti hammmashoitoon. Nyy saan nauttia suorista hammasriveistä eikä siitä ainakaan ole hymy kiinni.

 32. Hymy sanoo:

  Parasta minussa ovat hampaat ja hymy, joka palaa aina takaisin ja tuo hyvää mieltä. Hymy on luontaista faceliftinkia, tärkeää on säilyttää aitous.
  Hampaistaan huolehtiminen on tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia. Hyvin hoidetuilla hampailla on helppo hymyillä:)

 33. Maikki sanoo:

  Syypää mun hymyyn on avulias luonne. Kun tarjoutuu toisten avuksi hymyssä suin saa myös hymyyn vastauksen

 34. Essi sanoo:

  Uskallan hymyillä, kunhan hampaat tuntuvat puhtailta. Joka päiväinen kotipuhdistus siis tärkein ase.

 35. maisamiisa sanoo:

  Lapset tuo väkisinkin hymyn huulille, jopa niinä huonoina päivinä :)

 36. Mari V sanoo:

  Hymyni salaisuus on perheeni ja hyvä suu hygienia.

 37. Miia sanoo:

  Hymyni salaisuus on se, että haluan luoda hyvää mieltä ympärilleni.

 38. PP sanoo:

  Kauniin hymyn salaisuutta en voi kertoa, sillä itsekin tuskailen esteettisen hammasongelman kanssa. Etuhampaiden ikenet ovat vetäytyneet ja paljastuneet hammaskaulat ovat tummentuneet.

 39. JaanaV sanoo:

  Hammaslangan käyttö joka toinen päivä on antanut rohkeutta hymyyn. Vielä kun saisi hampaita valkoisemmaksi. Onneksi kesällä päivettyneet kasvot saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta :)

 40. Mari sanoo:

  Olen aina ollut kova hymyilemään, enkä ole peitellyt hampaitani. Vanhetessa valkoiset hampaani ovat kellastuneet ja suorassa hammasrivissä on tapahtunut pienoisia muutoksia. Tästä on seurannut se, että olen alkanut arastelemaan hymyilemistä. Kunpa voisi aina hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, eikä pyrkiä täydellisyyteen eli lupaa ajatella jatkossa positiivisemmin ja hymyillä vapautuneesti.

 41. Sini sanoo:

  Hymyni salaisuus on onnellisuus. Silloin, kun olen aidosti onnellinen ja tyytyväinen hetkessä, hymykin tulee luonnostaan ja olo tuntuu itsevarmalta!

 42. Armi sanoo:

  On todella ihana hymyillä! Yli 40-vuotiaana sain vasta upeat hampaat, neljän vuoden oikomishoidot ja leukaleikkaus oli pelastus upeisiin hampaisiin. Ovat nyt todella ”kalliit aarteet”, kannatti ehdottomasti!

 43. Meri sanoo:

  Ilo ja sisäinen onni tuo hymyn huulille :)

 44. Lena sanoo:

  Lastenlasteni ilon ja naurun näkeminen tuo hymyn omillekin huulilleni :) kun on aidosti onnellinen, olokin on itsevarma ja hymy kaunis.

 45. Mini sanoo:

  Itselläni ei onneksi koskaan ole ollut ongelmia hampaiden kanssa ja hampaani ovat mukavan valkoisetkin, mutta siitä huolimatta ainoastaan aito hymy on todella kaunis. Oikeastaan kauniilla hymyllä ei loppupeleissä ole paljoakaan tekemistä hampaiden ulkonäön kanssa…jos ei ole onnellinen, niin se näkyy, vaikka hymy olisi kuinka pepsodent-mainoksesta

 46. SAMP sanoo:

  Pienet lapset ovat ihania! Heidän hymynsä on aitoa ja tarttuvaa eivätkä he ajattele miltä hampaat sattuvat näyttämään :)

 47. Päivi sanoo:

  Hymyni salaisuus on päivittäinen perustellinen hampaiden hoito sekä tietysti hymy, jonka huulilleni tuovat ihanat lapsenlapseni :)

 48. Henna sanoo:

  Se on kyllä totta, että kaikki näyttävät kauniimmilta hymyillessään! Usein sitä itse on ainut, joka kiinnittää liikaa huomiota hampaisiin / muuten hymyyn ja sitten välttelee hymyilemistä turhaan. Itse olen aina ollut positiivinen ja nauravainen ihminen, joten hymy on aina ollut herkässä…en ole ehtinyt miettimään onko hymyni oikeastaan niin salonkikelpoinen ;D

 49. Seija Laakso sanoo:

  Syy hymyyn löytyy useimmiten ihmisistä ja tottakai myös lemmikeistä. Yksi juttu, mikä tuli mieleen hampaiden näkymisestä tai näyttämisestä on kunnon naurut, eihän ne silloin piilossa pysy. Justiinsa eilen katottiin miehen kanssa Saturday night liven uusintaa telkkarista ja kyllä siinä valui paitsi tipat silmänurkista ja oli ne leegot esillä kun naurettiin niin kauheesti :-) :-)

 50. Eveliin sanoo:

  Iloinen asenne elämään on hymyni salaisuus. Tosin säännöllinen hampaiden hoito antaa itsevarmuutta myös näyttää se.

 51. Maria sanoo:

  Hyvä, huolellinen hammashygienia ja terveellisest elämäntavat.

 52. MiraX sanoo:

  Työhöni kuuluu asiakaspalvelua ja mielestäni asiakkaat pitäisi ottaa vastaan hymy huulilla, oli se hammasrivistö täydellinen tai ei. Onhan se itsellekin kivempi hymyillä kuin olla suu mutrullaan.

 53. tanja j. sanoo:

  Tällä hetkellä hymyni syy on hiljattain alkanut parisuhde <3 (Kovin usein en hampaita paljastavaan hymyyn kyllä puhkea, sen verran vinkisnvonksin vinossa ovat etuhampaani.)

 54. Tuisa sanoo:

  En uskalla enää hymyillä niin että hampaat näkyy:( vaikka pesen hampaani 2xpäivässä, on hampaani tummuneet ikävästi. Palkinto tulisi tosi tarpeeseen!!

 55. moonangel sanoo:

  Olen aika iloinen persoona ja vitsiäkin tulee heitettyä työkavereille ja ystäville jonkin verran :)

 56. Siila sanoo:

  Munulle on annettu syntymälahjaksi suorat ja valkoiset hampaat, joten ehkä siksi hymyilen suu auki Tosin olen nyt vanhennuttua huomannu kulmahampaiden alkavan kellertää. Ehkäpä tehokkaampi hammasharja auttaisi

 57. Ulla sanoo:

  Valokuvissa luonnollisesti hymyileminen on kyllä vaikeaa, vaikka sitä peilin edessä harjoittelisi.
  Muuten kyllä nauraa hekotan suu auki.

 58. Anu sanoo:

  Hymyilen kun hymyilyttää, hampaat ovat vähän ristissä edessä, mutta olen aina ollut kohtuullisen tyytyväinen hampaisiini, isot ne kyllä ovat… Iän myötä hampaat ovat kyllä menettäneet valkoisuutensa, joten tulisipa tuollainen apuväline tarpeeseen. Suuhygienia on minulle tosi tärkeää ja nykyinen sähköhammasharja alkaa kyllä vedellä viimeisiään…

 59. Helinä sanoo:

  Hammaslääkäri antanut kiitosta hyvin hoidetuista ja valkoisista hampaista, mutta omaan silmään ne usein näyttäytyvät turhan keltaisina… valkaisuun en ole halukas vaan tahdon ehdottomasti kokeilla ”pehmeät” konstit ensin. Eli kilpailu ja palkinto kuulostaa just mun jutulta – mukana siis peukut pystyssä (ja hymyssä suin :)

 60. Sanmaria sanoo:

  Sähköhammasharja, sitäpä meillä ei ole! Olisi kyllä tarpeellinen kaikille meille viidelle. Hampaita harjataan säännöllisesti ja onneksi kukaan meistä ei ole tarvinnut oikomishoitoja.
  Sähköhammasharjasta on kyllä puhuttu ja hammaslääkärikin suositellut. Olen sanonut miehelleni, että ikinä ei saa toiselle lahjaksi ostaa moista! En halua saada enkä antaa sitä lahjaksi. No ostaisinko sen ruokakauppa ostoksilla…. En ole ostanut…. Monesti ollut kädessä, mutta koskaan sitä ei ole vielä kotiin kannettu.
  Jospa me tästä arvonnassa se kotiin saataisiin. :)

 61. Ellla sanoo:

  Minä hymyilen mielelläni. Olen aina ollut ihan tyytyväinen hampaisiini!:)

 62. saara sanoo:

  En tiedä mikä on hymyni salaisuus. :) Minä vain hymyilen ja nauran paljon. Yks hammas on vähän korkeammalla kuin muut, mutta ei voi mitään! :D

 63. Siiri sanoo:

  Olen käynyt lapsuudessa ja nuoruudessa läpi tuhottomasti oikomishoitoja. En tiedä löytyykö edes oikomishoitomuotoja, joita minun purukalustooni ei olisi käytetty. :D

  Nuorempana sitä häpesi hampaitaan. Hammasraudat ja muut vehkeet näyttivät omasta mielestäni hirveiltä, eikä kivuiltakaan aina vältytty.

  Nykyään olen niin tavattoman kiitollinen siitä, että meillä on täällä niin upea ilmainen hammashuolto nuorille, minkä myötä olen itsekkin saanut suorat hampaat. Hymyni salaisuus on lienee vaan hymyillä ja olla omasta uniikista hymystään onnellinen ja kiitollinen :)

 64. Niina sanoo:

  Asiakaspalvelussa on helppo hymyillä kun on niin mukavat asiakkaat! Tälläinen pakettihan pitäisi siis kuulua siinä missä esimerkiksi työkengät!

 65. porkkana sanoo:

  Mukana arvonnassa! Itellänikin hampaat kasvoi myös vinksinvonksin, onneksi pääsin oikomishoitoon. Vaikka siinä iässä se neljän vuoden raudat suussa eläminen ei ollut mukavaa. Lapset osaavat olla ilkeitä toisilleen. Mutta nyt on suorat hampaat! Ja siitä olen iloinen!

 66. siru sanoo:

  I so feel you :) mullakin oli raudat, mutta vasta kolmekymppisenä. Sain lapsena usein kuulla hampaistani ja yhä se vaikuttaa hymyilemiseeni, vaikka hampaat ovat nyt ihan järjestyksessä.

 67. hhanna sanoo:

  Olen aina ollut kova hymyilemään, vaikka hampaat eivät ihan suorassa olekaan. Joskus ajattelin, että pakkohan nämä on jossain vaiheessa oikoa, mutta nyt ajattelen, että vähän vinossa olevat hampaat tuovat persoonallisuutta (eli varmaan olen vaan tottunut niihin :D). Mutta onhan kaikki asiat mukavampi kohdata, jos edes vähän hymyilee.

 68. kikke sanoo:

  syy hymyyn on iloinen elämänasenne.

 69. Marianne sanoo:

  On helppo hymyillä, kun on onnellinen, perheestä, lastenlapsista ja tietysti siitä omasta rakkaasta. Hampaat vaan eivät ole kovin kauniit, teen juomisesta hampaat värjääntyvät ikävän värisiksi…..

 70. Katja sanoo:

  Synnynnäinen lahja taitaa mun leveä hymy olla! Hymyilen hampaat näkyen, vaikka ne ovat kellertävät ja vähän vinksallaan:D mutta ikinä en ole siitä mitään negatiivista kuullut enkä täten osaa sitä peitellä.

  Pieni valkaisu tekisi varmaan ihmeitä ja kunnon vehkeillä huoltotoiminta olisi myös miellyttävää!

 71. Anne sanoo:

  Hei.hymyn salaisuus on varmaan sitten tuo oral-b. en muista kuinka kauvan olen pessyt hampaani sähköhammasharjalla, mutta kolmas sähköpesuri menossa.

 72. Sari P sanoo:

  Hampaani eivät ole ihan valkoiset, mutta ne ovat hyväkuntoiset! Purukalustossa on yksi ainoa reikä :D Terveillä hampailla hymyilee mielellään!

 73. Maikki sanoo:

  Hampaani eivät ole valkoiset eikä niin kauniitkaan, joten en ole tykännyt hymyillä leveästi ja antaumuksella.

 74. Airiina sanoo:

  Hymyni on leveä muttei hampaiden takia sädehtivä vaan pienen pojan joka on niin valloittava ja ihana pieni mies. Valkaisulle olisi tarvetta. Myös sähköhammasharjalle olisi tarvetta.

 75. Laura sanoo:

  Itsevarmuus ja positiivinen elämänasenne! :)

 76. Mervi sanoo:

  Hymyni salaisuus on ehdottomasti hymyn aitous; pyrin reagoimaan tilanteisiin siten ettei hymyily koskaan ole teeskennelty. Sen myös huomaa, jos iloisuus kumpuaa sydämestä. :)

 77. Salla sanoo:

  Aikuisiällä oikaistut hampaat ovat helpottaneet hymyilyä, mutta valkaisukaan ei olisi pahitteeksi :) Mutta pääasia että hymyillään, viis hampaista!

 78. Jenna sanoo:

  Itse pidän tärkeänä valkoista ja puhdasta hymyä! Se kertoo ihmisestä paljon! :)

 79. Sanna K. sanoo:

  Hymyni salaisuus on aitous. =)

 80. Maria myös sanoo:

  Oikomishoitoa lapsuudessa saan minäkin kiittää, jotta sain hymyilykelpoiset hampaat. Tosin aikamoinen kidutuskausi se oli, jolloin ei paljon hymyilyttäny…

 81. Hennajenniina sanoo:

  Hymy kaunistaa mutta ei aina jaksa hymyillä. Hoidan hampaitani mutta tummentumia on.

 82. Peppinen sanoo:

  Tulen mukaan arvontaa, upea palkinto. Hymyileminen on ihana asia.

 83. Nelliina sanoo:

  Jotain buusteria hampaidenhoitoon tarvitsisin, tämä palkinto olis juuri sitä. Hymyllä on ihmeellinen voima :)

 84. Minun hymyni salaisuus on se, että hymyilen aidosti ja usein ja ihan kybällä :) Välillä jo ihan itseäkin häiritsee kun hammasrivistö kiiluu joka kuvassa …mutta so what, hymyllä voi pelastaa oman ja toisen päivän !

  Tämä palkinto tulisi tarpeeseen, sillä teen lipittäminen on kostautunut. Olen suunnitellut jopa valkaisua hammaslääkärillä, mutta vähän pelottaakin, että tuleeko siitä jotain sivuvaikutuksia tms.

 85. Nina sanoo:

  ”…When there are clouds in the sky
  you’ll get by
  If you smile through your fear and sorrow
  Smile and maybe tomorrow
  You’ll see the sun come shining through
  for you!” :)

  Ihanaa maanantaipäivää sateesta huolimatta!

 86. Jenni sanoo:

  Oman hymyni salaisuus on ala- ja yläasteikäisenä tehty ja monta vuotta kestänyt oikomishoito. Vaikka välillä teki mieli heittää pyyhe kehään ja jättää oikomishoito kesken, olen nyt vanhempana kiitollinen etten sitä tehnyt. Valkoisten hampaiden eteen joutuu nähdä vaivaa, mutta se on pientä, kun lopputuloksena on kaunis hymy, jota kehtaa väläyttää tilanteessa kuin tilanteessa :)

 87. inni sanoo:

  Hymyni salaisuus on vilpittömyys ja helppous!

 88. Laura sanoo:

  Alahampaat vinksin vonksin, mutta hymy on aina ollut leveä :D Johtuu varmaan ihanista ihmisistä ympärilläni!

 89. Mari sanoo:

  Taidan olla ihan luonnostani hymytyttöjä :) Hymyä on mukava tartuttaa muihinkin ihmisiin.

 90. Maria sanoo:

  Hei,

  Hymyilen paljon, vaikka suustani ei löydykään täydellisen suoraa tai valkoista hammasrivistöä. Tärkeintä on, että suuni ja hampaani ovat terveet. Positiivinen elämänasenne ja vuosien varrella kasvanut itsevarmuus ovat hymyni salaisuus. Vuodet asiakaspalvelutyössä ovat myös opettaneet aidon hymyn tärkeyden.

  -Maria

 91. Pilvi sanoo:

  Minulla on hymy herkässä joka päivä. Ei välttämättä joka hetki, mutta suuremman osan päivästä kuitenkin. Mielestäni elämä on liian lyhyt murjottamiseen, hymy siis huulille niin harmituksetkin hälvenevät! :)

 92. Sanna sanoo:

  Hymyni salaisuus on sen takana oleva aito ilo!

 93. Anna sanoo:

  Olen aina hymyillyt ja nauranut paljon. Hymy kertoo positiivisestä elämänasenteesta. :D

 94. Riitta sanoo:

  Pienten lasten hymy on niin aitoa ja teeskentelemätöntä.

  Itsekin pyrin usein hymyilemään.

 95. Tytti sanoo:

  Kun on onnellinen, on helppo hymyillä <3 Jokaisen päivän aloitan peilin edessä hymyillen ja vakuuttaen itseni siitä, että tänään on hyvä päivä :) Toimii!! ainakin suurimmaksi osaksi ;)

 96. Eeva-Maria sanoo:

  Luonnostaan puhkeava leveä hymy ja sen huoltaminen oral B:llä on minun hymyni salaisuus. Noihin hammastahnoihin en ole tutustunutkaan. :)

 97. Marjut sanoo:

  Oral sähköhammasharja on hyvä. Kulkee mukana matkoillakin.

 98. Camilla sanoo:

  Hymy piristää päivää ja aito hymy välittyy silmien kautta.
  Pyrin hymyilemään paljon niin työssäni kuin vapaa-ajalla. Lenkkipolullakin tykkään huikata heipat hymyillen aina vastaantulijalle!

 99. Heidi sanoo:

  Rehellisesti sanottuna en tiedä, mikä on hymyni salaisuus, mutta tykkään kyllä hymyillä ja nauraa paljon.
  Aito hymy tarttuu hyvin helposti toisiin ihmisiin ja luo ympärille positiivista energiaa. Ja kun hymyilee, saa melko varmasti myös hymyn takaisin.

 100. Piksu sanoo:

  Hyvin hoidetut hampaat viimeistelevät hymyn ja vaikuttavat itsevarmuuteenkin!

 101. Johanna sanoo:

  Hmm, vaikea kysymys mikä on hymyni salaisuus, mutta kyllähän se on onnellisuus!
  Onnellisuus saa suupielet hymyyn ja toisinpäin. Kun on huono päivä, mutta joko joku hymyilee sinulle tai päätät itse hymyillä, kohenee olo samantien onnellisemmaksi!

 102. Ellen sanoo:

  Voi kun oppisi hymyilemään niin että hampaatkin näkyvät. Mulla on niin kauheat ja ruskeat huonokuntoiset hampaat joten tämä auttaisi. Hymyyn kyllä aihetta riittää ihan jokaiselle päivälle.

 103. Saila sanoo:

  Positiivinen asenne on hymyni salaisuus :)

 104. jenna sanoo:

  Hymy löytää hymyn. Itselle tulee hyvä mieli, kun kadulla vastaan kävelevä hymyilee tai kaupan kassalla saat hymyn,tervehdyksen lisäksi.

 105. Teija sanoo:

  Itse käytän joka päivä valkaisevaa hammastahnaa, joka takaa kauniin hymyn!

 106. Soile sanoo:

  Hymyilevä ihminen on aina kaunis mutta tottakai itse haluaisi että hampaat olisivat kauniin puhtaan valkoiset.

 107. Ninja sanoo:

  Itselläni ei koskaan ole ollut se suorin tai valkoisin hammasrivistö, mutta en ole koskaan ujostellut sen vuoksi hymyilemistä. Aito sydämestä tuleva hymy on siis salaisuuteni :)

 108. Tarja sanoo:

  Kyllä oma hymyni paljastuu sisältä kumpuavan ilon ja hyvän olon kautta.
  Hammasrivistööni ollut tähän asti ihan tyytyväinen mutta itsellänikin alkaa kahvin ja teen aiheuttamat värjäytymät hieman näkyä, vaikkakin erilaisia, valkaisevia tahnoja olenkin jo käyttänyt. Kokeillaan arpaonnea! :)

 109. -Johanna- sanoo:

  Heippa Maria!
  Voih, meidän yli 10 vuotta hyvin palvellut Oral b-sähkis alkaa hiipumaan ja uusi on jo hankintalistalla :)

  Mun hymyn salaisuus on se, että se tulee aina ja kokoajan ihan itsestään, huomaamatta ja silmät sikkuralla hymyilee mukana!

 110. Tickler sanoo:

  Hymyni saa vallan, kun koko kasvot hymyilevät ja silmätkin menee sikkuralleen.
  Moni arkailee kuvissa, että hampaat näkyvät. Mutta oikea ilon näkyy, kun suu on avoimena ja hymy ulottuu silloin korviin saakka. Ja sellainen hymy näyttää myös parhaimmalle kuvissa.

 111. Tickler sanoo:

  Hymyni saa vallan, kun koko kasvot hymyilevät ja silmätkin menee sikkuralleen.
  Moni arkailee kuvissa, että hampaat näkyvät. Mutta oikea ilon näkyy, kun suu on avoimena ja hymy ulottuu silloin korviin saakka. Ja sellainen hymy näyttää myös parhaimmalle kuvissa.

 112. saaraku sanoo:

  Mukana! :D Hymyily auttaa melkein kaikkeen. Ja mun hymy on usein herkässä!

 113. Sanna sanoo:

  Elämä saa hymyilemään <3

 114. Ansku sanoo:

  Nuorempana hymyni oli pingottunut ja hampaat visusti huulien takana piilossa. Osa syynsä varmasti käytössä olleet hammasraudat ja epävarmuus. Nykyään hymy on kaunein asuste ja luo hyvää fiilistä ympärille.

 115. Elina sanoo:

  Lapsuudessa oikomishoitoa ei tehty loppuun asti ja nyt aikuisiällä olen ryhtynyt siihen toistamiseen. Pian suora hammasrivi on valmis ja silloin todella on aihetta hymyyn.
  Hymy on pieni ele, mutta niin valtavan suuri ilo.

 116. ElinaM sanoo:

  Hymy kohottaa omaakin mielialaa samalla kun piristää kanssaihmisiä. Kun hymyilee vaikkei olisi ihan paras päivä niin olo kohenee. Iän myötä kohtalaisen valkoinen hammarivi on alkanut tummua. Vaalennusta kaivataan.

 117. Matilda sanoo:

  Itsevarmuus ja halu tehdä muut iloiseksi ja pitää hyvä ilmapiiri yllä!
  Haluaisin kovasti valkiset hampaat joten löysin Tuon hammastahnat kaupasta, valkoista tehostettua en löytänyt.Tiedätkö sinä mistä sitä saisi, kovasti haluaisin kokeilla!

Kommentoi