perjantai 08. huhtikuu 2016

Fredagsmys, finally!

Fredagsmys 9 Fredagsmys 3 Fredagsmys 4 Fredagsmys 5Fredagsmys 6 Fredagsmys 7 Fredagsmys 8 Fredagsmys 1 Fredagsmys 10Fredagsmys 2 Fredagsmys 11HELLUREI

huhhahhei ja sitä rataa! Perjantai-ilta on täällä eikä yhtään liian aikaisin :) On ollut jälleen sellainen sarjassamme tapahtumarikas viikko. Ei mitään ihmeempiä, mutta pientä säätöä. Alkuviikosta hätyyteltiin poltinkorjaajaa mummulaan ja eilen viemärin avausporukkaa. Ihan tässä aloin miettimään, että onko tuo haaveilemamme vanha omakotitalo sittenkään se meidän juttu :D Tälle viikolle on päivätöiden lisäksi mahtunut myös puhe- ja toimintaterapiaa sekä lääkärikäyntiä. Ja täytyy sanoa, että kyllä riistää sydäntä sivusta seurata, kun aiemmin niin omatoiminen ja joka paikkaan autolla huristanut äiskä joutuu turvautumaan muiden apuun. Ajokortti lähti pois sairauden myötä ja se on ollut äidille jotenkin tosi kova paikka. Onhan siinä meille lapsillekin hieman lisää ohjelmaa, kun kuskailemme toista sinne sun tänne. Mutta ajattelen asian niin, että olen suunnattoman onnekas ja kiitollinen, että mulla on se äiti jota kuskailla 

Joten palatakseni aiheeseen; tämä perjantai-ilta tuli hyvään väliin. Viikonlopulle on lisäksi kivaa tekemistä, joten aivot nollautuu ihan varmasti. Huomenna suuntaamme Emilian kanssa aamusta Helsinkiin Kevätmessuille Kiramin kutsumina. Jos bongaatte meidät, niin tulkaahan nykäisemään hihasta :) Sunnuntaina mennään jälleen tuijottelemaan mökkijärven jäätilannetta. Josko se siitä tuijotuksen voimasta antaisi periksi. Sitten jossain välissä on pakko päästä golfpalloja lyömään. Kärpänen on puraissut ja kovaa. Aikoinaan pelasin ihan urakalla, mutta lopetin ko. harrastuksen tuon rakkaan mieheni tavatessani. Hän kun ei pelannut silloin. Nyt lapset alkaa olla siinä iässä, että ehkä pystyvät olemaan keskenään hetken aikaa, joten jospa mäkin saisin jälleen jatkettua tuota joskus niin rakasta harrastusta.

Perjantai-illan kunniaksi meillä kuunnellaan George Michaelia ja tarjoillaan helppoa herkkua. Kylmäsavulohipiirakkaa, salaattia ja lasi kylmää viiniä (viinipullo saatu näytteenä). Muistelin, että joskus olen tämän tyylisen piirakan täälläkin jakanut ja oikeassa olin. Reilu vuosi sitten jakamani kanasalaattipiirakka noudattelee samaa kaavaa, nyt vain oikaisin hieman. Lisäksi salaatti oli eri astiassa :)

KYLMÄSAVULOHIPIIRAKKA

Pohja
5 lehtitaikinalevyä
– kaulitse levyjä leivinpaperin päällä hieman, jotta ne kiinnittyy toisiinsa
– voitele kananmunalla
– pistele haarukalla reikiä taikinaan ja paista 225 asteessa n 10 minuuttia

Täyte
1 prk Yrttitarha tuorejuustoa
1 prk creme fraichea 
1 pkt siivutettua kylmäsavulohta 
tuoretta tilliä
sitruunaa
– sekoita tuorejuusto ja ranskankerma, lisää tuoretta tilliä
– levitä jäähtyneen pohjan päälle, pienistele päälle lohi, tilli ja koristele sitruunaviipaleilla

************************************

Nyt jalat kohti taivasta ja hyvä kirja käteen! Myöhemmin ehkä leffaa, mutta veikkaanpa, että meillä ollaan unessa jo leffan alkuteksteissä :)

IHANAA ALKANUTTA VIIKONLOPPUA,alle


2 Responses to “Fredagsmys, finally!”

 1. Tuija sanoo:

  Hei Maria,

  Nyt kaipailisin Tampereelta shoppailvinkkejä muodin ja sisustuksen osalta…eli onko kaupungissa Hämeenkadun tuntumassa lasten ja naisten muotia vai onko järkevämpää suunnata suoraan Lempäälän Ideaparkkiin?

  Tulemme ystäväni kanssa toivottavasti jo kesäiseen kaupunkiinne toukokuun lopulla. Majoitumme Tornissa. Todennäköisesti junalla saavumme.

  En ole vuosiin käynyt Treella kuin vain pikaisesti joten kaupunki on aika vieras. Myös hyviä ruokapaikkojen suht edullisesti otan ilolla vastaan ;) Siis olemme vaan yhden yön ;) joten ei siinä runsaasti ehdi.

  Toivottavasti irtiotto toteutuu..pienten lasten ja työn yhteensovittaminen on ajoittain aika heviä joten tulee tarpeeseen pieni tuuletus.

  :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tuija ja tervetuloa Tampereelle :)

   Kuule, mä vastaan tähän ihan ajan kanssa, laitoin kalenteriini muistutuksen! Ei tarvitse lähteä Ideaparkiiin asti, ainakaan mun mielestäni. Laitan listaa kaupoista ja ravinteleista, täytyy eka vähän funtsia niitä :)

   Suloista sunnuntaita <3

Kommentoi