tiistai 15. maaliskuu 2016

Sano se sydämin / sano se leivällä

 

*yhteistyössä Indiedays ja Vaasan

MOIKKAMOI IHANAT!

Täällä on painittu jälleen äitiyden perimmäisten kysymysten parissa. Välillä tuntuu, että ehtiikö sitä antamaan rakkautta arjessa lapsille tarpeeksi? Osaako sitä pukea sanoiksi sen suunnattoman kiitollisuuden siitä, että meitä on siunattu kahdella ihanalla tytöllä? Ehtiikö sitä ruuhkavuosien keskellä kuitenkin olla se läsnäoleva äiti? Saan kunnian olla mukana Indiedaysin ja Vaasanin kampanjassa, minkä ansiosta pysähdyin ajattelemaan asioita taas vähän syvällisemmin. Sano se leivällä -kampanjassa kerrotaan tunteista leivän muodossa. Osoitetaan niille tärkeille ihmisille, että tykätään. Halusin ehdottomasti pysähtyä arjessa ja ilostuttaa pikkuisia koulusta kotiin palaavia kullannuppujani. Rikkoa vähän niitä arkirutiineja ja saada pikkuiset suut hymyn. Yleensä teemme läksyt eka ja sitten syömme välipalan. Kaavoja rikottiin oikein urakalla viime viikolla, sillä söimme ensin välipalan ja paneuduimme sitten vasta läksyihin :)

Viimeinen vuosi on ollut aivan poikkeuksellinen; olen saanut tehdä osan viikosta lyhyttä työpäivää, mikä on mahdollistanut sen, että saan olla kotona vastaanottamassa lapsia koulusta. Vaikka kuinka sanotaan, että lapset tulisi opettaa omatoimisiksi, niin mä nautin suunnattomasti siitä, että saan tehdä lapsille välipalan valmiiksi niinä päivinä, kun olen kotona. Samalla tavalla kuin meille aikuisille on kiva palata kotiin töistä valmiiseen ruokapöytään, on se lapsillekin mukava palata kotiin koulusta, kun on välipala valmiina. Kallisarvoisia hetkiä ovat nuo, kun istumme välipalan äärellä ja juttelemme koulupäivästä. Harvinaista herkkua on se, kun saan molemmat tytöt samaan aikaan koulusta kotiin. Vaikka usein nuo iltapäivät olenkin ns. etätöissä tai teen blogijuttuja, niin kyllä välipalan aika on yleensä se, kun laitan hetkeksi koneen kiinni ja keskityn lasten koulukuulumisiin.

Vaasan15 Vaasan12 Vaasan11 Vaasan09 Vaasan10

Vaasanin Tumman Täysjyvän Taika -leipäviipaleet ovat ihanan ohuita. Paahtimessa niistä tuli herkullisen rapsakoita. Meillä lapset laittaisivat paahtoleivän päälle usein hilloa ja olen sen suhteen ollut hiukkasen tiukka viime aikoina. Tällä kertaa yllätin tytöt ja nautimme nuo sydänleipäset voin ja mansikkamarmeladin kera. Tumman Täysjyvän Taika on leivottu täysjyvävehnästä ja -rukiista. Leivässä on runsaasti herkullisia ja terveellisiä siemeniä. Näissä leivissä on todellista #jyväntaikaa :)

Kyllä meillä suut kääntyivät hymyyn ja äiskän viesti meni perille. Meillä halaillaan paljon ja näytetään tunteet, mutta silti tällainen yllätys arkeen tuntui mukavalta tytöistäkin. Ylläristä intoutuneena meillä on tytöt tehneet nyt jos jonkin mallisia paahtoleipiä piparkakkumuotteja hyväksikäyttäen. Nuo leipien ylijäävät osat olen kuivattanut ja ajattelin hyötykäyttää ne seuraavassa leivontaprojektissani!

Vaasan06 Vaasan01 Vaasan04 Vaasan07 Vaasan05 Vaasan08Vaasan03

Voi kyllä, se äidin rakkaus on ihan rajaton. Oikeastaan sitä rakkautta ammentaa jostain pohjattomasta kaivosta. Ei se lopu, vaikka mitä tapahtuisi. Välillä se pakahduttaa ja välillä sen takia tuntee suurta huolta. Mutta musta tuntuu, että se on myös ihan ääretön voimavara. Sen avulla jaksaa arjessa ja se on se, mikä pitää asioiden mittasuhteet kunnossa. Ei ole mitään tärkeämpää kuin nuo lapset ja heidän hyvinvointinsa. Sitä tosiasiaa unohtamatta, että kun äiti voi hyvin, niin koko perhe voi hyvin ;)

Hei, käykäähän osallistumassa Instagram-kilpailuun, jossa jaetaan leivän taikaa. Julkaise oma leipäterveisesi Instagramissa hashtagein #sanoseleivällä #jyväntaikaa ja @vaasan_leipomot. @Vaasan_leipomot arpoo Instagram-tilillään 2 voittajaa joka viikon perjantai, jotka palkitaan herkullisin eväskorein (arvo n.40 euroa). 

SYDÄMELLISTÄ TIISTAITA TOIVOTELLEN,

alle

 


One Response to “Sano se sydämin / sano se leivällä”

  1. Jane sanoo:

    Mä ostin Taika-leipää joku aika sitten ja olin ihan tyrmistynyt, että se leivotaan Liettuassa! Luulin ostavani suomalaista leipää. ISO pettymys!

Kommentoi