perjantai 04. maaliskuu 2016

Teppanyaki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MOIMOI IHANAISET,

me ollaan tuota pikaa tsekkaamassa itseämme ulos hotellista, joten laitan nopsaa teille kuvia meidän ehkä elämyksellisimmästä ruokakokemuksesta tällä reissulla. Koska kyseessä oli aikaistettu 10 vuotishääpäiväreissu, niin haluttiin yhtenä iltana syödä vähän paremmin. Ravintolaksi valikoitui kovasti Tripadvisorissakin kehuja saanut hotellimme japanilainen Nampu-ravintola. Eikä muuten ole saanut kehuja turhaan. Uuh ja aah. Mikähän siinä on, että mun viime vuosien parhaimmat ruokakokemukset liippaavat kovin Japani-Korea akselille? :)

En ollutkaan aiemmin syönyt teppanyakia, mutta koska mies sitä on niin kovin kehunut, niin pakkohan mun oli kokeilla. Sosiaalinen ruokatapahtuma, jossa kokki kokkaa kuumalla levyllä silmien edessä ruoan. Meillä sattui pöytään ihania pariskuntia Australiasta. Siinä vaihdettiin kengurukuulumiset Putinin kuulumisiin (miksiköhän yhdisti Vladimirin Suomeen…). Lapset ottivat kanaa ja riisiä, jonka kanat tuo meidän masterchef paistoi levyllä ennen kuin alkoi tekemään meidän ruokia. Hyvin onnistuu pikkuisiltakin jo puikoilla syöminen. Eipä ainakaan hotki ruokia ;) Viihdyttävä ruokakokemus, se taitaa kuvata teppanyakia myös. Lisäksi mä kyllä pidin tuosta, että istuttiin ison uun muotoisen pöydän ääressä vieraiden ihmisten kanssa. Small talkia pääsi treenaan pitkästä aikaa.

Tofusalaattia alkuun, vihanneksia, ankan maksaa, päärynää, sisäfilettä, paistettua riisiä, misokeittoa ja mitä vielä. Neljää eri kastiketta, jälkkäri joka vei kielen mennessään. Tahtoo lisää! Jos jollakulla on vinkata, mistä Suomesta saa teppanyakia tällä tavalla tehtynä, niin saa kertoa tuolla kommenttiboksin puolella. Hintaahan tällä oli paikalliseen hintatasoon verrattuna suhteellisen paljon. Nampussa oli neljä menua mistä valita ja me valitsimme sellaisen, joka sisälsi yhdeksän eri ruokalajia. Siihen nähden hinta (noin 40 euroa) ei ollut lainkaan paha!

Jep, nyt teppanyakit taakse ja kohti nakkikastiketta ja keitettyjä perunamuusia ;)

IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA,

alle


2 Responses to “Teppanyaki”

 1. Sipe sanoo:

  Teppanyaki on kyllä huikea ruokakokemus, itse pääsin maistamaan tätä elämysruokaa Egyptin-lomalla hotellimme ravintolassa!

  Mutta kuules, meiltähän löytyy koti-Tampereelta teppanyaki Hans Välimäen Masu-ravintolasta! :) pitäisi itsekin käydä joskus testaamassa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Sipe!

   Hei kiitti vinkistä, katsos nääs, kun mä olen luullut, että Masussa teppanyakia ei tehdä siinä ihmisten edessä, vaikka listassa onkin. Mutta jes, käytäntö on muuttunut! :) Sinne pitää mennä asap!

   Ihanaista lauantaita <3

Kommentoi