keskiviikko 13. tammikuun 2016

Hyvinvointihaasteen satoa & huikea lukijakilpailu

*yhteistyössä Indiedays ja OP

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMOIKKAMOI!

Muistattekos, kun haastoin teidät ja siinä samalla itseni syömään terveellisesti tasan kuukausi sitten? Tuo haastepostaukseni löytyy täältä. Se on osa Indiedaysin ja OPn yhteistyökampanjaa, jonka myötä pääsin uuden OPn Syke -vakuutuksen pilottivaiheeseen. OPn Syke on uudenlainen vakuutuskonsepti, jossa yhdistyy suomalaisten startup-yritysten hyvinvointiosaaminen, ja OPn tahtotila huolehtia asiakkaidensa hyvinvoinnista. OPn Syke haastaa jokaisen huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja myös palkitsee siitä. Lyhykäisyydessään homma toimii niin, että puhelimeen ladataan MealLogger -sovellus, jonne syötetään päivän syömiset. Tavoitteena on syödä riittävä määrä (yhteensä vähintään viisi kourallista/päivä) kasviksia, hedelmiä ja marjoja.  Eli

1) Ota kuva ruoka-annoksestasi ja arvioi kasvisten/marjojen/hedelmien määrä lautasellasi
2) Lisää arvioidut annokset Servings-kohtaan painamalla + nappia ja tallenna


OPSykeOPSyke1

Kunkin kalenterikuukauden jälkeen MealLogger toimittaa OP:lle tiedon, kirjasitko MealLogger-sovellukseen Syke-tavoitteen mukaiset 5 annosta kasviksia tai hedelmiä vähintään 20 päivänä kuukaudessa. Tavoitteen saavuttamisesta palkitaan alentamalla kyseisen kuukauden vakuutusmaksu! Mukaan pilottivaiheeseen pääsee edullisen 15 euron kuukausihintaan. OPn syke -pilotti kestää vuoden 2016 toukokuun loppuun asti, ja vakuutuksen voi irtisanoa pilotin aikana milloin vain.

Edelleen olen sitä mieltä, että tällainen vakuutuskonsepti on ihan huippu! Se ei vielä auta sinua voimaan hyvin, kun otat vakuutuksen. Vaan se, että pidät huolta itsestäsi (ravinto, liikunta lepo) ja ko. vakuutus palkitsee siitä. Hyvinvointi kun lähtee omasta itsestäsi.

OPn Syke

No miten hyvinvointihaaste on mennyt omalta osaltani? Alunperin lähdin juuri tähän haasteeseen mukaan, sillä epäilin syksyn sairastelujen johtuvan siitä, etten ollut panostanut tarpeeksi säännöllisiin ruokaväleihin ja siihen, että söisin tarpeeksi. Kasvisten, hedelmien ja marjojen syömisen osalta kokeilujakso meni hyvin, mutta vakuutusmaksun alentamisen suhteen ei tarpeeksi hyvin 🙂 Eli huomasin, että kun elämässä on hektinen vaihe (äidin vakava sairastuminen), niin sitä ei välttämättä riitä energiaa ottaa kuvia jokaisesta ateriasta, mitä syö. Tai kuvia ehkä tuli otettua, mutta niiden jakaminen tuonne sovellukseen harmittavan usein jäi. Ja oikeastaan stressi on saanut tietyllä tapaa myös ruokahaluni vähenemään. Myös joulu sekoitti vähän pakkaa.

MealLoggeriin ei ole täten ollen kirjautunut tarvittavaa määrää ruokakuvia. Uskoisin, että olen kuitenkin syönyt tarvittavat viisi annosta hedelmiä/marjoja/kasviksia päivässä melko usein. Kiitos joululahjaksi saamani mehulingon. Siinä onkin muuten vaikea arvioida hedelmien sun muiden määrää. Eli onko esimerkiksi yksi appelsiini kuitenkin yksi annos, vaikka hedelmälihaa ei tule syötyä? Näin mä kuitenkin olen laskenut. Muuten tuon MealLoggerin oppi aika nopeasti ja siinä olisi aineksia vaikka mihin. Sinne kun pystyy kirjaamaan myös liikunnatkin. Ehkäpä jatkossa kirjaan sinne ruokailujen lisäksi myös liikuntasuoritukset.

OPn Syke1

Siitähän ei pääse mihinkään, että ruokailut vaikuttavat omaan jaksamiseen merkittävästi. Joten olkoon kuinka stressaava elämänvaihe tahansa, niin päätin jälleen skarpata ruokailujen kanssa. Lähinnä nyt sen kanssa, että tulee syötyä, vaikkei niin nälkä olisikaan. Joten uskoisin, että tuo MealLogger toimii ihan älyttömän hyvänä motivaattorina tässäkin tapauksessa. Pitääkin ottaa itseään niskasta kiinni 🙂

Lähtisitkö mukaan haasteeseen? OPn Syke haluaa kutsua kaikki blogini lukijat vakuutuksen pilottivaiheeseen edulliseen 15 euron kuukausihintaan. Pilottivaihe kestää toukokuun 2016 loppuun asti ja vakuutuksen voi irtisanoa pilotin aikana milloin vain.  Ja hei, vakuutusturva kattaa pilotin aikana äkillisesti syntyvien vammojen hoidon Omasairaalassa, Helsingissä. Kuten tuolla aiemmin mainitsin, niin kuukausimaksu 15 euroa ei päätä huimaa. Saatikka se, että tuosta saa alennusta, mikäli kirjaa MealLogger-sovellukseen Syke-tavoitteen mukaiset 5 annosta kasviksia tai hedelmiä vähintään 20 päivänä kuukaudessa. Pilotti toimii hyvänä tsempparina esimerkiksi kuntoprojektissa tai elämänmuutoksessa.

Ja sitten siihen huikeaan kilpailuun. Miltä kuulostaisi hyvinvointiviikonloppu Vierumäellä? Vastaamalla alla olevaan kysymykseen tämän postauksen kommenttiboksissa, sinulla on mahdollisuus voittaa 250,00 euron arvoinen lahjakortti, jolla pääsee viettämään hyvinvointiviikonloppua Vierumäellä. Ihan huikeaa! Kaikkien kampanjaan kuuluvien bloggaajien postauksia kommentoneiden kesken arvotaan yksi lahjakortti, joten pitäkäähän silmät avoinna myös muissa blogeissa olevien arvontojen suhteen 🙂

Minkälaisia ajatuksia sinussa herättää OPn Sykkeen kaltainen pilotti, joka yhdistää vakuutuksen ja hyvinvoinnin?

Osallistumisaika alkaa nyt ja päättyy 5.2.2016. Kilpailun säännöt löydätte täältä.

KESKIVIIKKOTERKKUSIN,

alle


30 Responses to “Hyvinvointihaasteen satoa & huikea lukijakilpailu”

  1. Kati sanoo:

    Vakuutuksethan ja miiden kannattavuus perustuu tarkkaan matematiikkaan, joten tällainen omien valintojen vaikuttavuus saattaa hyvinkin yleistyä. Itse en kuitenkaan jaksaisi raportoida tekemisiäni, arki on liian hektistä.

  2. Laura sanoo:

    Hauskaa olisi kokeilla ja onhan se tärkeää mitä syö ja miten hyvin 🙂 ja monipuolisesti. Olisi kiva testata opettön ohessa, jossa energian kulutus on päivittäin valtaisa.

  3. Kuulostaa mun mielestä mielenkiintoiselta ja innovatiiviselta konseptilta. Eiköhän tuo ole ihan toimiva uusi juttu. Voishan tuota itsekin kokeilla mutten tiedä tulisko niitä kuvia sinne aina lisättyä. 🙂

  4. tytti sanoo:

    Hyvä idea ja varmasti yleistyvä trendi 🙂 tervetullutkin! Onhan se kiva jos omilla terveellisillä valinnoillaan voi tehdä säästöä. Jonkin verran työläältä vain tuntuu ruokien kuvaaminen…olisikohan siihen aikaa?! Ja kuinkakohan usein se kuitenkin unohtuisi?
    Kaikenkaikkiaan kuitenkin kiva idea! 🙂

  5. kk-ananas sanoo:

    Kiinnostava konsepti, jonka toivoisi yleistyvän. Mikäli tosiaan motivoi ihmisiä huolehtimaan itsestään, on pidemmällä tähtäimellä myös kansantaloudellinen etu.

  6. Malla sanoo:

    Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Nykyäänkin räpsin koko ajan kuvia syömisistäni, joten jos sillä saisi alennusta vakuutuksesta, niin aika huippua! Ja olisipa joku perustelu miehelle, joka tuhahtelee minun ruokien kuvaamisille… 😉

  7. Heini sanoo:

    Varmasti motivoisi tarkkailemaan syömisiäni vielä enemmän. Tällä hetkellä ei kyllä kahden pienen lapsen kanssa riitä aikaa kuvaamiseen ja tietojen syöttämiseen.

  8. Hanna sanoo:

    Pidän myös ajatuksesta että omat valinnat näkyvät vakuutuksissa mutta olen myös skeptinen sen suhteen miten itse jaksaisin raportoida kuvin tms elintapojani. Olkoonkin että koen esim ruokavalion osalta niitten olevan ihan kohdallaan. Voi jos voittaisin tällaisessa arvonnassa, Vierumäellä on aina ollut kivaa!

  9. Lumikide sanoo:

    Moikka,

    On hyvä ajatus sinänsä, että yksilön valinnat ja toimintatavat näkyisivät erilaisina vakuutuksina ja niiden hinnoitteluissa.Mutta itse en ole kyllä into piukassa ajatuksesta,että kuvaisin ja naputtelisin syömisenikin johonkin sovelluksen syövereihin.Mulle syöminen on myös elämän nautinto hyvinvointini lisäksi ja tällainen vakuutus aiheuttaisi kyllä mulle ennemminkin ressiä ja otsasuonen pullotusta 😉

  10. Helinä sanoo:

    Kuten jo niin monet muutkin…
    Idea ja ajatus vallan hyvä, toteutuksessa saattaisi itsellänikin olla haastetta muistamisen ja ehtimisen vuoksi. Ja yhtään koneiden kanssa vietettävää passiivista aikaa en tietoisesti haluaisi lisätä.
    Mutta luulen tämän olevan tulevaisuutta – enemmin tai myöhemmin!
    ¤Vierumäestä haaveillen¤

  11. KAura sanoo:

    Terveys, ruokavalio ja syöminen on tärkeää. Onneksi ruokavalio asiaa on nostettu esille, ja sovelluksia yms kehitetään. Monen ihmisen ruokailut on tosi retuperällä. Itse elän melkoisen kasvispainolla, joten en itselleni tuollaisella sovelluksella näe hyötyä. Olen muutenkin terveysintoilija. Mutta yleisesti hyvä kehitys tämä. Tietysti aikaa tämä vähän vaatii, kun kuvailee annoksia ja lataa ne sovellukseen.

  12. miimmu sanoo:

    No ainakin mielenkiintoiselta. Hauskaa, että on taloudellinen motivaattori syödä hyvin. Ja kasviksia voi syödä vaikka olisi esim. Pitkäaikaissairas eikä voisi vaikkapa urheilla. Se olisi jo aika överiä jos pitäisi lähettää jotain liikuntalogeja vakuutusyhtiölle 😉

  13. Karkku sanoo:

    Enpä ole ennen kuullutkaan tällaisesta pankin aluevaltauksesta. Itse en kuitenkaan jaksaisi/ehtisi/viitsisi kirjata kaikkea ylös.

  14. Päivi sanoo:

    Kuulostaa loistavalta idealta. Niin tätä päivää 🙂

  15. r sanoo:

    Kuulostaa ja vaikuttaa nykyaikaiselta, innovatiiviselta ja nuorekkaalta konseptilta, jossa tavoitellaan vuorovaikutuksellisesti molempien (vakuutusyhtiö ja vakuutuksenottaja) etua parempana hyvinvointina ja sitä kautta alhaisempina terveydenhoitokuluina/-korvauksina! Tää taitaa olla nykysuuntaus, et kannustetaan ennaltaehkäisyyn sairaudenhoidon sijaan!

  16. Kip sanoo:

    Olis kiva kokeilla ja opetella syömään terveellisesti

  17. Hanna sanoo:

    OP:n pilotti kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, ja jotenkin uskon että muut vakuutusyhtiöt tulevat kyllä perässä omilla versioillaan. Millaisetkohan mahtavat olla vakuutukset vaikka 10-vuoden kuluttua?
    P.S viikonloppu Vierumäellä kuulostaa myös erittäin mielenkiintoiselle 🙂

  18. Tuija sanoo:

    Onpas jännä konsepti tuo OP Syke 🙂 En ole ennen kuullutkaan. Varmasti monelle hyvinkin motivoiva.

    Viikonloppu VIerumäellä voisi olla se, mikä antaisi itselleni sen oikean ja ehkä viimeisen potkun takapuoleen tuon liikkumisen lisäämisen (lue: aloittamisen) suhteen 😀

  19. Nelliina sanoo:

    Mielenkiintoista näin äkkiseltään, mutta mietin, miten jaksaisi kirjata kaikkea ylös 🙂 Mukaan arvontaan.
    t. Nelliina

  20. Mari V sanoo:

    Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, voisi tällaista kokeilla. Mukana arvonnassa! 🙂

  21. Jens sanoo:

    Kuulostaa loistavalta! Tähän täytynee lähteä mukaan. 🙂 Tässä olisi potentiaalia laajentaa myös eläinvakuutusten puolelle…

  22. Elina sanoo:

    Hienoa, että omalla tekemisellä eli itsestään huolehtimisella voi vaikuttaa vakuutusmaksuun, kannatan! Tämä konsepti pitäisi yleistyä enemmänkin yhteiskunnassa. Ajatelkaa kuinka paljon verovarojamme kuluu puhtaasti elintavoistamme koituvien sairauksien hoitoon, jotka olisi voitu ennalta ehkäistä terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla!

  23. T sanoo:

    Mielenkiintoinen konsepti. Juuri olen itse kantapään kautta oppinut miten äärettömän tärkeä merkitys oman hyvinvoinnin kannalta on sillä, miten itsestä pitää huolta. Ruoka- ja liikuntaottumuksia laitettu syksyllä ojennukseen ja edelleen mennään hyvällä tiellä, vaikka välissä onkin ollut joulu. :)Eipä siis haittaisi, vaikka myös vakuutusmaksuihin olisi vaikutusta. Mutta missään nimessä raha ei motivoi yhtä paljon kuin HYVÄ OLO. Olen uelmoinut juurikin tuollaiseste hyvinvointilomasta, joten tää palkinto on niin paras! 🙂

  24. SusannaK sanoo:

    Loistava idea. Ihan mahtavaa että terveellisten elämäntapojen merkitys on korostunut lähiaikoina ja että on ymmärretty myös niiden yhteiskunnallinen arvo. Tämmöisiä mahdollisuuksia lisää.

  25. Linda sanoo:

    Mielestäni todella hyvä idea ja varmasti kannustaa ihmisiä terveellisempään elämään. Itse en ehkä kuitenkaan jaksaisi asioita palveluun jatkuvasti kirjailla, mutta se johtuu ehkä siitä, että terveelliset elämäntavat ovat itselleni jo niin arkipäiväisiä 🙂

  26. Ingrid sanoo:

    Moi,
    Innovatiivinen aloitus. Monille tuon tyyppinen kirjaaminen sopii hyvin. Esim itselläni heiaheia on toiminut jo pitkään kannustavasti. Vierumäki viikonloppu olisi ihan ykkösjuttu!

  27. Sanna K. sanoo:

    Kuulostaa erittäin hyvältä ajatukselta!

  28. Katja sanoo:

    Mielestäni hieno idea, ja varsinkin nyt hyvinvointitrendin vallitessa oikein ajankohtainenkin! Toisaalta ehkä arjen hektisyyden kannalta voisi joskus unohtaa raportoida tekemisiään, mutta eiköhän siihenkin oppisi kun sitä hetken aikaa tekisi. Kaikenkaikkiaan kannustava idea!

  29. Riley sanoo:

    Tuore ja terve idea; vaatinee jatkokehitystä seuraavaan vaiheeseen, sillä mitä sitten kun tavoite on saavutettu ? Vaihe kakkosta odotellen..

  30. Hannnna sanoo:

    Kuulostaa kyllä tosi hyvältä idealta! Mielestäni toteutus ei kuitenkaan saa olla liian vaikeaa asiakkaan näkökulmasta.

Kommentoi