lauantai 26. joulukuu 2015

Talviset terkut tunturista!

IMG_5812OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_5814 OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_5817 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMOIKKAMOI IHANAT!

Voi jumpe, lähdimme talven perässä Lappiin ja talven löysimme! Tehtävä suoritettu. Nyt sitä tajuaa, kuinka paljon ihmeitä tuo lumi tekee. Se, että kengän alla narskuu lumi on kyllä infernaalisen ihanaa :) Nyt on happihypelty mäessä ihan koko päivä. Voin muuten sanoa, että otti hieman voimille; kun ei ole koko syksynä ja talvena saanut lupaa sen kummemmin liikkua, niin ihan tuollainen mummuvauhti mäessä saa sykkeen pilviin. Reisilihakset ovat höllönlöllöä ja posket hehkuvat. Tästä se alkaa, kunnon kohotus!

Pidemmän aikaa mukana olleet lukijat ovatkin tietoisia, kuinka tärkeä paikka tämä Pyhän mökki on meille. Se hetki, kun oven avaa ja möksän tuoksu tulvii nenään on joka kerta yhtä voimaannuttava. Täällä sielu lepää ja mieli rauhoittuu. Äiskä ja iskä ostivat aikoinaan mökin 1990-luvun loppupuolella ihan pilkkahintaan. Sijoitus on maksanut itsensä jo monta kertaa takaisin. Sen verran täällä on tullut parannettua yhtä sun toista työstressaantunutta ihmistä ;) Äiti on tehnyt ihmeitä mökin sisustuksen suhteen. Pienesti henkii sellaista Aspen-henkisyyttä. Mökki on yhdelle perheelle (+ yhdelle mummulle) just kompaktinkokoinen. Alakerrassa on keittiön ja ruokatilan lisäksi kotoisa olohuone, pieni makkari, wc ja sauna. Yläkerran parvelle majoittuu neljästä ihmistä. Ei sitä enempää tilaa tarvitsekaan. Monesti olen ajatellut, että kotona sitä perheenjäsenet yleensä hajaantuu milloin minnekin. Täällä ollaan kaikki samassa tilassa. Pelaillaan, lueskellaan ja katsellaan televisiota. Seuraavaksi alammekin hurraamaan nuoret leijonat voittoon!

Huomenna jatketaan taas raitisilmamyrkytyksen metsästämistä. Mäessä on hyvin tilaa eikä hissijonot juuri vaivaa. Lisäksi ajattelin jakaa teille huomenna ihan ältsin hyvän ja helpon kakun ohjeen. Vaikkapa sitten uudenvuodenaaton varalle :) Nyt sitä jääkiekkoa, hyvä Suomi!

ILOISTA TAPANINPÄIVÄN ILTAA,alle


16 Responses to “Talviset terkut tunturista!”

 1. Sally sanoo:

  Ihanan näköistä! Myös ulkona ;DD Nauttikaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitti Sallyseni :)

   Oi, tuo luminen maisema on kyllä parasta terapiaa :D

   Kiitos nautitaan ja nauttikaahan tekin myös <3

 2. Nina sanoo:

  No moikkamoi sinne tunturiin! Kiitos taas postauksesta,tuntui kuin itsekin olisi lennähtänyt sinne pohjoiseen. Me ollaan Rukan kävijöitä oltu jo monta vuotta. Pyhä jäänyt jostain syystä katsahtamatta, mutta tosi hyvältähän sielläkin näyttää! Mun mieheni haikailee omaa mökkiä sieltäpäin, käytiin jo viimekeväänä tsekkaan Rukalla paria mökkiä ja Iso-Syötekin käväisi jo Etuoven hauissa. Mutta saa nyt sitten nähdä, ehkä joskus.

  Oikein ihanaa lomaa teille satumaisen talvisissa maisemissa!

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Nina :)

   Oih, Ruka on niin ihana myös!! Tai siis sen verran kun mitä Rukaa olen kokenut eli autossa istunut, kun ollaan ajettu pari kertaa sen kautta tänne :D

   Sepäs se vähän onkin, että jos ja kun mökki täältä on, niin pitäisi ehtiä käymään. Me käydään keskimäärin pari krt vuodessa + sitten äiskä käy pari kertaa vuodessa sekä veljen perhe silloin tällöin. Toki välillä lainataan mökkiä lähisukulaisillekin!

   Kiitos ja lähettelen täältä sinne oikein paljon talvisia terkkuja <3

 3. Ulla sanoo:

  Oi, ihanan jouluista ja talvista. Nauttikaa. Mieltäni jäi askarruttamaan, onko teillä siellä pohjoisessa joku ”talonmies”, joka huolehtii paikoista, jos käytte siellä vain kerran vuodessa?

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Ulla!

   Täällä on huoltoyhtiö, joka periaatteessa hoitaa mökkiä. Me käymme täällä ka pari kertaa vuodessa + sitten äiskä ja veljen perhe käy myös. Välillä lainaamme mökkiä lähisukulaisille myös :)

   Ihanaa sunnuntaita <3

 4. Maarit sanoo:

  Kuulostaa ja näyttää ihanalta <3 Ja varmaan tulee tarpeeseenkin, kelleppä ei. Olette kyllä onnekkaita, että mahdollisuus tällaiseen. Mökkeilyyn, matkusteluun, ihana koti <3 jne. Kaikki kun on aika kallista, eikä tänä päivänä mitenkään itsestäälselvyys eikä mahdollista kaikille. Siis taloudellisesti. Sekin iso asia!
  Onhan teitä toki koeteltu..mutta kelleppä elämä olisi yhtä ruusuilla tanssimista.Päinvastoin, vähän liikaakin. Silti nostattaa hymyn huulille tällaiset maisemat, alkaa omat unelmat virrata...Nyt pikkulapsi aikana ei vaan ihan heti mahdollista, eikä ehkä halujakaan ;) Mutta kun vähän kasvavat niin haaveilenkin juuri mahdollisuudesta kunnon talviurheiluun, siihen raitisilmamyrkytykseen lasten kanssa, mökki, takka, sauna, hyvä ruoka, pelit..oma perhe <3 Omasta lapsuudesta muistan nää lumiset maisemat ja kivat laskettelu, hiihto, luistelu ym. ulkoilut. Ne toki haluaisi omillekin suoda. Mutta kaikki aikanaan :)

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Maarit ja kiitos :)

   No juu, kiitollinen saa olla! Tosin onhan mökin sun muiden eteen tehty ja tehdään hirveästi töitä; eka kouluttauduttu ja sitten ”nautittu” yrittäjyydestä eli 24/7 työnteosta :D Ja toki, onhan tuo iskän ja äiskän aikoinaan tekemä työura tuonut tulosta (josta nyt me pääsemme täällä nauttimaan), mutta sitä olen tässä miettinyt, että onko se ollut parin puhjenneen vatsahaavan (iskällä aikoinaan), sydänoireiden yms arvoista… Ei ole!

   Onneksi osaamme nauttia myös niistä elämän pikkuisista jutuistakin. Joihin ei rahaa tarvitse <3

   Kaikki aikanaan, juuri näin :)

   Ihanan suloista sunnuntaita sinne <3

 5. Marja Hyvönen sanoo:

  Hyvältä näyttää! Maanantaina ajellaan myös Pyhälle mökille perherinteen kupeeseen. Nuoriso on jo kovasti odottanut rinteeseen pääsyä. Raila mäykky 6 kk pääsee myös nauttimaan pohjoisen talvesta .Oikein mukavia lomapäiviä !

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Marja

   ja hei tervetuloa Pyhälle :) Mä tuossa juuri eilen ihastelin niitä mökkejä perherinteen kupeessa…täältä meidän möksältä, kun on tuohon Huttu-Uulan alahissille noin 0,5 km (mikä on tuskaa suksien ja lapsien kanssa :D)!

   Pitääkin pitää silmät auki, jos näen pikkuista mäykkyä ulkoilemassa :)

   Suloista sunnuntaita ja turvallista matkaa tänne <3

 6. Ansku sanoo:

  Oijjoi! Taidan olla vähän kade ;) Nauttikaa siis munkin puolesta! Tännekin kyllä satoi tänään ohut kerros, toivottavasti pysyy hetken aikaa :)

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Ansku,

   älähän ole :D

   Me nautitaan ja mä lähettelen täältä sinne kuulaita pakkaspäiviä!

   Suloista sunnuntaita <3

 7. -kata- sanoo:

  Hei!

  Pyhä on ihan paras!

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, miten huolehditte mökin ylläpidosta? Onko se vain perheen käytössä ja esim. kylmillään osan vuotta, vai pidetäänkö lämpö päällä koko talvikauden? Onko joku, joka huolehtii mökistä, jos se on pitkiä pätkiä tyhjillään?

  Kysyn ihan siksi, että meillä oli aiemmin mökki muualla Lapissa, mutta myimme sen vähäisen käytön takia pois. Kyseinen mökki oli kylmillään osan vuotta. Nyt kutkuttaisi kuitenkin hankkia taas mökki, mutta mietityttää käytännön jutut.

  Hyvää skimbalomaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kata,

   Pyhä on pyhin :)

   Meillä pitää olla täällä peruslämpö päällä, ettei putket jäädy. Mökkikylässä on huoltoyhtiö, joka pitää huolen silloin kun ei olla täällä. Ei meilläkään tätä nykyä montaa viikkoa ole vuodesta käytössä. Silloin kun iskä vielä eli, niin kävivät äidin kanssa täällä aika tiuhaan.

   Kiitos ja suloista sunnuntaita sinne <3

 8. Elisa n sanoo:

  Voi ei, pikkusen oon kade tuosta lumesta ja noista maisemista;) Mutta nauttikaa kunnolla<3 Jospa tuota lunta sataisi vielä muuallekin päin suomea lähipäivinä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Elisa,

   nämä maisemat ja tämä lumi tulivat kyllä tarpeeseen :)

   Nautimme, ihan pian taas mäkeen lähdössä. Ihanaa, kun nuo lapsetkin jaksavat jo koko päivän laskea. Oikeastaan eilenkin se taisin olla mä, joka ehdotti mökillelähtöä rinteestä :D

   Lähettelen täältä sinne lunta ja kuulaan aurinkoisia päiviä <3

Kommentoi