lauantai 19. joulukuun 2015

Joulun kukat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
HEISSULIVEI!

Jokos siellä on kirmattu joululomille? Täällä ollaan ihan lomatunnelmissa. Vaikka itsellä on vielä pari päivää töitä ennen pientä lomaa, niin lasten lomatunnelmat ovat käsinkosketeltavat 🙂 Isompi sai hyvän todistuksen ja pienempikin jäi joululomalle hyvillä mielillä. Lyhyen koulupäivän jälkeen käytiin perheen kera Escape Roomissa Finlaysonilla ja ei voi kuin suositella. Silloin blogin luokkaretkellä kävimme Helsingissä vastaavassa, joten tiesi vähän mitä odottaa. Vaikka huone oli toki erilainen. Lapset syttyivät suurella sydämellä tuohon touhuun!

Pian alkaa joulusiivoustohinat, mutta koska ei nyt yhtään jaksaisi sellaisia tohinoita, niin päätin ekaksi tulla kertoilemaan joulukukista. Mä olen hyvä keksimään muuta tekemistä siivoamisen sijaan 😉 Meillä joulukukat, yllätys yllätys, noudattaa joka vuosi sitä samaa värimaailmaa eli valkoista ja vihreää. Takkahuoneesta löytyy yksi aukeava amaryllis, joka on punainen.

Joulukukissa mennään vuosi toisensa jälkeen ihan perinteisillä kukilla. Mun suosikkikukkani taitaa olla valkoinen monilatvainen joulutähti. Näyttävä ja pitkäikäinen. Hyasintteja tulee toki ostettua, lähinnä tuoksun takia. Niistä ja amarylliksestä tein jälleen tuollaisen kukka-asetelman. Hiukkasen nyt taas näyttää siltä, että amaryllis ei jouluksi tuosta aukea. Auttaisikohan jos ottaisi sen lauantaisaunaan mukaan? 😀 Uusi tuttavuus mulle oli leikkotulilatva. Olkkarin pöydällä oleva kimppu. Antoivat kaupassa tuolle kolmen viikon kukintatakuun, joten aika varmalla pohjalla ollaan. Sypressi ei nyt varsinaisesti ole joulukukka, mutta joka joulu meiltä yksi pieni sypressi löytyy. Lukunurkkauksen tason päälle ostin liljakimpun. Niissä taas on se tilanne, että aukesivat turhan varhain. Jos nuo vastaavasti heittäisi takapihalle yöksi?

Meillä muuten tuoksuu joulu; nakkasin tuossa tunti sitten pari lanttulaatikkoa ja yhden perunalaatikon uuniin. Niiden jälkeen uuniin menee vajaa kolmen kilon kinkku. Mäti on laitettu jääkaappiin sulamaan ja rosolli ostettu sujuvasti kaupasta. Illalla herkutellaan. Mutta sitä ennen pitää saada koti tuoksumaan puhdistusaineelle. Sen jälkeen kuusi sisään ja valot tuikkimaan. Ihanaa ja tunnelmallista!

LEPPOISAA LAUANTAITA,
muistakaahan kaiken joulutohinan ohella myös nauttia 

alle


12 Responses to “Joulun kukat”

  1. Sari Riekkola sanoo:

    Kauniita joulukukkia, minun lemppari on valkoinen hyasintti, sen tuoksu tuo joulun tunteen…
    Täälläkin puuhailtu koko päivä jouluisia juttuja ja huomenna taas lisää:)

    Leppoisaa lauantaita!

    • Maria sanoo:

      Moikkelis Sari

      ja kiitos 🙂 Valkoinen hyasintti on kyllä myös yksi oma suokkarini. Se tuoksu <3

      Hei kuule, lähetähän lunta ja pakkasta tänne etelään; mittari näyttää +10 ja vettä vihmoo 😀

      Suloista sunnuntaita <3

  2. LPP sanoo:

    Katsoin, että en kyllä olekaan tulilatvaa ennen leikkona nähnytkään, mutta on vissiin siis uusi juttu.. Ihana <3

    • Maria sanoo:

      Moikka,

      se on kyllä kaunis! En mäkään ennen tuollaista ole nähnyt, mutta ihan Plantagenissa sen bongasin 🙂

      Suloista sunnuntaita <3

  3. Samalla teemalla täällä mennään eli valkoisella ja vihreällä:) hienosti olet kuvannut ja stailannut kukkasi.
    http://goldencupole.blogspot.fi/2015/12/white-and-green-in-dark.html?m=0

  4. Samat on suosikkikukkien värit täälläkin!:) Noi leikkotulilatvat on uusi tuttavuus mullekin, ja näyttääpä hyvälle! Sain kaksi punaista joulutähteä lahjaksi, ja vähän vielä mietin, että mihin ne sijoittaisin.;D

    Ihanaa joulutunnelmaa Maria!<3

    • Maria sanoo:

      Moikka Taina

      hih, meillä taitaa suurimmalla osalla bloggaajista olla sama maku 😀 Nuo leikkotulilatvat on kyllä kerrassaan kauniita, ovat vielä auenneet lisää eilisestä!

      Hih, laita punaiset joulutähdet paraatipaikalle – mä just päätin, että meidän joulu taitaa olla sittenkin punainen 🙂

      Suloista sunnuntaita <3

  5. -kata- sanoo:

    Laita amarylliksen viereen (kukinnon puolelle) kynttilä palamaan, avautuu takuuvarmasti 🙂

    • Maria sanoo:

      Hei kiitos Kata vinkistä,

      nyt on amaryllis ottanut kynttiläkylpyjä 🙂

      Suloista sunnuntaita <3

  6. Tuisa sanoo:

    Katson puhelimella näitä ihanan upeita jouluisia kukkakuviasi, onko kukka-asetelmissa valkoista silkkipaperia, vai kangasta? Ihanaa joulunaikaa Teille <3

    • Maria sanoo:

      Moikka!

      Tuo on ihan leivinpaperia, jota olen käyttänyt kukka-asetelmissa 🙂 Tarpeeksi kun rypistää, niin se taipuu vaikka mihin!

      Kiitos samoin sinne <3

Kommentoi