perjantai 20. marraskuu 2015

Fredagsmys!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEISSULIVEI!

Ja hiphei :) Ihan ekaksi; kiitos niin suunnattoman paljon kaikista tsempeistä ja viesteistänne ♥ Niin eiliseen postaukseenkin, kuin fb:iin ja sähköpostiinkin. Tämä blogi on henkireikäni eikä se olisi sitä ilman teitä. Joten kiitos kaunis kuuluu teille. Tänään on kyllä myyssit kohdillaan. Instagramin puolella seuraavat tietävätkin, että haimme iltapäivästä äiskän kotiin sairaalasta. Jihuu! Mitä sitä siellä turhaa makoilemaan, kun saatiin toivottovasti lääkitys kohdilleen. Nyt odotellaan kotihoidossa jatkotoimenpiteitä ja eletään sen mukaan. Päivä kerrallaan, rauhassa ja turhaa stressaamatta.

Mulla oli tälle illalle yksi kiva resepti hautumassa, mutta tänään oli sellainen tunne, että kokeileva kokkaus ei ihan luonnistu, niin tehtiin valmiilla reseptillä. Eiköhän ensi viikolla Marian kokeileva keittiö ole taas vauhdissa ;) Tuossa jokunen päivä sitten törmäsin Soppa 365-sivustolla paistinpannuleipään. Ja voi namskis, tuo leipä kyllä maistui yhtä hyvältä kuin miltä näyttääkin!

PAISTINPANNULEIPÄ

1 annos pizzataikinaa

Pizzataikina
2 dl vettä
1/2 tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2,5 d vehnäjauhoja
3 dl durum-jauhoja
1 rkl öljyä

1. liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa jauhot joukkoon ja vaivaa kunnes irtoaa taikinakulhon reunoilta. Lisää öljy ja jatka vaivaamista viisi minuuttia.
2. anna kohota 30 minuuttia.
3. lämmitä uuni 250 asteeseen ja laita valurautainen paistinpannu lämpiämään.

Valkosipulivoi
50 g huoneenlämpöistä voita
3 valkosipulinkynttä
oreganoa

4. sekoita ainekset keskenään.
5. tee taikinasta kaksi pyöreää palloa ja kaulitse ne paistinpannun kokoiseksi.
6. ota kuuma pannu patakinaan avulla uunista ja laita taikina pannuun.
7. paista leipää uunissa 6-7 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea.
8. sivele valkosipulivoilla.
9. paista toinen leipä samalla tavalla.
10. nauti esimerkiksi keiton tai salaatin seurana.

*************************************

Alunperin reseptissä oli timjamia, mutta korvasin sen oreganolla. En tiedä huomautanko turhasta, mutta eihän sitten laiteta sinne uuniin paistinpannua, jossa on muovinen tai puinen kahva? :) No mutta tästä se viikonloppu lähti nyt mukavasti käyntiin. On ollut kyllä pitkästä aikaa henkisesti raskas viikko. Onneksi se mun oma tautini on tuossa sivussa parantunut kuin vaivihkaa. Vielä pitää kuitenkin malttaa hieman levätä. Viikonlopun ehkä suurin urakka on pyykkisulkeiset, mutta en ajatellut siitäkään ottaa stressiä. Ehkä kaivelen vähän joulujuttuja jo esille. Tänään on muuten tapahtunut monta kivaa asiaa tuon mummun kotiuttamisen lisäksi; täällä on tuprutellut lunta iltapäivästä saakka ja nyt on maa ja puut valkoisina. Virittelimme miehen kanssa ulkovalotkin.

Sitten laittamaan esikoisen sänkyä mummulle valmiiksi. Otetaan mumski meille yökylään ainakin ekaksi yöksi, ettei tarvitse olla yksin kotona. Varmaan pelästyi itsekin sen verran tuota tiistai-iltaista kohtausta. Mutta hei, vaikka nyt vähän tuleekin sairausjuttuja, niin älkää peljästykö; tämä blogi ei ole muuttumassa miksikään sairauskertomukseksi. Huomenna ajattelin katsokaas fiilistellä täälläkin lähestyvää joulua. Nyt kun se joulumieli palasi onneksi taas takaisin!

OIKEIN IHANAA & TUNNELMALLISTA PERJANTAI-ILTAA,
toivottavasti teilläkin on siellä kaikki hyvin 

allePS. vastailen eilisen postauksen kommentteihin tässä viikonloppuna ajan kanssa :)


4 Responses to “Fredagsmys!”

 1. Hennu sanoo:

  Kiva kuulla parempia uutisia <3 Edelleen hirveästi tsemppiä ja voimia!
  Myös ruoat näyttävät ihanalta! Nam!
  Valoisaa viikonloppua sinne <3

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Hennu
   ja kiitos ♥

   Oih, nuo ruoat olivat hyviä – vieläkin tosin maistuu valkosipuli suussa ;)

   Suloista sunnuntaita ♥

 2. Sari sanoo:

  Ihana, että otitte mummun luoksenne yöksi. Kyllä vanhemmistaan kannattaa pitää huolta, kun he ovat hauraimmillaan, niinhän hekin tekivät meille aikanaan. Ihanaa viikonloppua!

Kommentoi