perjantai 30. lokakuun 2015

Perjantaiset

1543-bolig-5-horz1543-bolig-1 (1)-horz 1543-bolig-4-horz 1543-bolig-7-horz

photos via Femina.dk

…nimittäin inspiskuvat!

HEIPPAHEI IHANAISET!

Pakko tuulettaa heti ens alkuun; täällä alkaa elämä voittamaan. Aamulla oli vielä toisin. Te ketkä kärsitte päänsäryistä tiedätte, kuinka tuskallista tuo on. Heräsin aamulla ja heti ylös noustessani se jysähti. Silmissä näkyi salamat ja pää meinasi räjähtää. Siihen päälle vielä ruokamyrkytysolo (ilman sen kummempia detaljeja ;). Viiden vuoden takainen toisti itseään (klik). Saman tien 1000 mg Panadolia kurkusta alas ja sohvalle peiton alle pimeään. Edes valoja ei kärsinyt laittaa päälle ja ilmalämpöpumpun hurinakin oli liikaa. Hetken jo luulin, että päivä kuluu sohvanpohjalla. Kunnes tunnin päästä alkoi helpottaa siinä määrin, että sain lapset ylös ja aamupalat tehtyä. Pääsin töihin asti ja sitten jysähti uudelleen. Ei onneksi niin voimakkaana kuin aamulla. Taas uudelleen lääkettä nassuun, tällä kertaa ibubrofeenia ja hei, puolen päivän maissa alkoi olemaan jo ihan ookoo olo. Helpolla pääsin tällä kertaa. Mutta jälleen päätin, että pitäisi käydä työterveydessä pyytämässä vähän jytkymmät lääkkeet. Vaikkei noita migreenejä niin usein ole, niin on ne vaan inhottavia. Lamaannutta ihan kokonaan ja tämä jälkiolokin on kaikkea muuta kuin normaali.

Sorry sairausvuodatus, ajattelin vaan taas muistuttaa, että kyllä elämä ilman pääkipua ja muita kipuja on ihanaa. Edes tuo lohkeava yskä ei haittaa. Mutta sen verran on vielä hassu olo ja päässä jonkinasteinen jälkituntuma, että ilta tulee kulumaan x-asennossa sohvalla. Silmät kiinni, Vain elämäätä kuunnellen. Fredagsmysruokana toimii ehkä eilisen makkarapadan jämät. Tai sitten noutoruoka. Ei kovin kuvauksellista, joten blogissa saattaa olla iltasella hiljaista. Ensi perjantaina sitten taas herkkuruokia. Mulla onkin pari kivaa reseptiä odottamassa toteutusta 🙂

Pitkästä aikaa inspiraatiokuvia. Näissä kuvissa on paljon ihania yksityiskohtia. Tuo keittiön takkasyvennys on ihan mieletön. Kylpyhuone just kivan hämyinen ja ruokapöytä kutsuu istumaan iltaa. Mulla on vähän aikaa ollut valaisinkuume. Vaikka tykkäänkin siitä meidän TineK:n valaisimesta ruokapöydän päällä, niin olen alkanut haaveilemaan Tom Dixonin valaisimista. Eikös nuo valaisimet ole Tom Dixonin? Niitä kun tarvitsisi tuon kolme rinnakkain, niin ei ihan heti tule toteutumaan tämä haave 😉 Kauniit kuvat ovat Feminan sivuilta lainattu. Jotenkin ehkä hiukkasen Halloween-henkisiä, eikö? Itse en ole mikään hirmuinen Halloween-ihminen eikä lapsetkaan juurikaan ko.juhlasta välitä, joten meiltä kotoa ei koristuksia löydy. Paitsi se kaiverrettu kurpitsa ulkona. Mutta näiden kuvien myötä tajusin, että satsumat ja appelsiinithan sopivat väriensä puolesta tälle viikonlopulle!

Nyt vielä pari tuntia töitä ja sitten viikonlopun viettoon! Ihana viikonloppu onkin tulossa blogijuttujen merkeissä 🙂 Ja hei kuinka hyvä säkä oli, että tuo päänsärkykohtaus oli tänä aamuna eikä huomenna. Taidan kuitenkin lääkitä itseni yötä vasten varmuuden varalta…

OIKEIN IHANAA PERJANTAITA &
ALKAVAA VIIKONLOPPUA ♥

alle

PS. huomenna luvassa koti kuntoon jouluksi -arvontaa!


4 Responses to “Perjantaiset”

  1. Niina sanoo:

    Wau mikä koti! Niin ihania yksityiskohtia..

    Tsemppiä migreenin kanssa! Täällä saattaa pientä päänsärkyä esiintyä sunnuntaina, nimittäin vuoden ensimmäiset pikku-joulut ovat vuorossa lauantaina! Ja kyllä, nyt saa jo sanoa ääneen Joulu! Eikös vaan? 🙂 Sunnuntaina ollaan jo marraskuussa!

    Mukavaa viikonloppua! 🙂

    • Maria sanoo:

      Huomenta Niina,

      todellakin, kyllä tuonne kotiin voisi muuttaa 🙂

      Hei ihanaa, nautihan pikkujouluista. Eikä se seuraavan päivän päänsärkykään haittaa, jos on ollut kiva ilta 😉 Jeee, joulua aletaan ihan pian odottamaan täällä blogissakin!

      Ihanaa viikonloppua ja kannat kattoon <3

  2. Hanna sanoo:

    Voi, migreeni on kyllä ihan kamala! Keväällä sain sellaisen kohtauksen, että olin ihan valmis sairaalan päivystykseen, kun mikään ei pysynyt sisällä eikä lääkkeetkään siten auttaneet. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut lähteä. Kannattaa ehdottomasti käydä hakemassa työterveydestä täsmälääkkeet. Itsekin vuosia kärsin ihan turhaan ennen kuin menin. Nyt ihmettelen miksi en käynyt jo paljon aiemmin. Nuo migreenilääkkeet ovat muuten halvempia kuin tavan särkylääkkeet. Oma lääkärini kirjoitti vielä reseptille 1 g panadolia lisäksi. Toivottavasti särky ei palaa ja teillä on huomenna kiva ilta!

    • Maria sanoo:

      Huomenta Hanna,

      oi ei, sun migreenikohtaus kuulostaa vielä pahemmalta :/

      Heti maanantaina meen työterveyteen, sen verran kammo taas jäi tuosta kohtauksesta!

      Ihanaista lauantaita sinne <3

Kommentoi