tiistai 20. lokakuun 2015

Kuivamuonakaappi kuosiin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MOIKKAMOI!

Tiistaiterkkuja yhdeltä blondilta täältä ruudun takaa 🙂 Happy to be blonde again -postausta tulossa myöhemmin tällä viikolla. Hei, meillä on esikoisen kanssa ollut projektina keittiön kaappien ja laatikoiden siivous. Ei olla ihan vielä valmiita, mutta ajattelin esitellä teille välivaiheen. Josko tästä taas itsekin saisi lisää puhtia siivousprojektin läpiviemiseen. Suurimman osan meidän keittiön laatikoista täyttää kuivamuonat; jauhot, makaronit, ryynit, riisit, linssit, kvinoat sun muut. Koko siivousprojekti lähti oikestaan liikkeelle siitä, kun tapasin riisipussin vierestä kaksi sellaista ”matoa”. Yh, menee vieläkin kylmät väreet. En tiedä olivatko jotain jauhotoukkia vai mitä lie, mutta ihan koko laatikon sisältö avaamattominekin pakkauksineen jouti roskiin. Kunnon pesu tuolle laatikolle ja kauppalistaan uudet tuotteet.

Meillä taisi olla telepaattisia kykyjä Orthexin PR-henkilön kanssa, sillä hän tiesi laittaa minulle kreivin aikaan viestiä, että kiinnostaisiko minua kokeilla Orthexin GastroMax -säilytyspurkkeja ruokien säilytykseen. No että kiinnostiko? Todellakin. Tiesin, että meidän mato-ongelma (kuulostaa kyllä kamalammalta kuin on 😉 ratkeaa tällä. Uskoisin, että jostain ostamastani kuivamuonapussista nuo pikkuruiset nilviäiset ovat livahtaneet laatikon pohjalle. Nyt on suurin osa kuivamuonista ilmatiiviissä purkeissa*, joten ongelma on ratkaistu. Itse tunnistan ainekset, mitä purkeissa on, mutta miestä varten ajattelin dymota sisällöt tuohon kanteen 🙂

Yksi kuivamuonalaatikoista on siis kondiksessa. Vielä olisi yksi tuplasti tuon kokoinen laatikko vailla säilytyspurkkeja. Ajattelinkin odottaa seuraavia asiakasomistajapäiviä ja käydä ostamassa näitä lisää.  Säilytyspurkkeja on neljää eri kokoa; 3,5 L, 2,25 L, 1,6 L ja 0,8 L. Uskoisin, että meillä käytetyin koko tulisi olemaan tuo 1,6 L. Lisäksi nuo pienet, 0,8 L, purkit ovat kätsyjä esimerkiksi erilaisille sokereille, kaakaojauheille ja leivonta-aineksille, mitä kaapista löytyy.

Seuraava siivouskohde on kuitenkin tuo kulmakaappi. Jossa on kaksitasoinen ulostuleva karuselli. Sinne ei säilytyspurkkeja tarvitse, vaan ajattelin laittaa sinne kattilat sun muut. Ne ovat tällä hetkellä tuossa lieden alla olevissa laatikoissa. Niin piukeesti pakattuna, että hyvä että laatikon saa auki. Jos jotain kadun aikoinaan keittiösuunnittelussamme on nuo alatason kulmakaapit. No ehkä tuo karusellillinen vielä menee, mutta toisessa kulmassa on syvä  kaksitasoinen kaappi. Jonka perukoille ei näe kukaan ja itseänikin aina mietityttää, että mitäköhän sinne olen säilönyt 😉

Kuinka usein teillä käydään läpi keittiönkaapit?

TIISTAITERKUIN,

alle

* Sponsored by Orthex


19 Responses to “Kuivamuonakaappi kuosiin”

  1. Sari Riekkola sanoo:

    Ompa käteviä nuo säilytyslaatikot ja hitsit, kun sulla on paljon tuolla kaikenlaista tarpeellista:)
    Mulla on tapana käydä keittiön kaappeja läpi aina silloin tällöin, aika usein kuitenkin, meillä ei olekaan niitä kovin paljoa, onneksi!

    Instassa näinkin sinun hiukset ja vautsi, miten upeat niistä tuli!!
    Sen ihmeaineen nimi, joka vaalentaa ja poistaa keltasuutta nimi on Igora expert mousse 9.5-1 ja se on SCHWARZKOPFIN tuote, kampaajani varoitti pitämästä sitä liian kauaa hiuksissa, jos ei halua harmahtavaa/lilaa hiusta, sekin kyllä tietty pesussa lähtee, kantsii kokeilla tuota 🙂

    • Maria sanoo:

      Huomenta Sari,

      hih, ainoa onglema tässä on se, että nyt pitäisi muistaa käyttää noista purnukoista muutakin kuin riisiä ja spagettia 😀 Sitten toinen asia mitä mietin on se, että vähän vähemmän käytettävien tuotteiden kohdalla ei nyt tiedä parasta ennen päivää. Mutta voishan sen vaikka laittaa pikkuisella teipin palalla tuonne rasian pohjaan 🙂

      Hei kiitos, mun täytyy kysyä tuota heti seuraavalla kampaajareissulla. Nyt ovat vielä ihanan kirkkaat (no oletettavaa onkin näin kaksi päivää kampaajan jälkeen :D)!

      Ihanaa keskiviikkoa <3
      PS. Alkaa olemaan näin aamuisin jo tosi pimeää, tuntuu ettei pääse hereille muuta kuin kahvin voimalla 😉

  2. Anu sanoo:

    Näyttääpäs hyviltä nuo purkit, mun tarttis kanssa tehdä tuo sama, ärsyttää nuo kaikki pussit pyörimässä laatikoissa. Mutta, mahtuukos noihin esim. Vehnäjauhopussin sisältö kokonaisuudessaan kerralla? Kun se se vasta ärsyttävää on, että on sekä purkissa että pussissa….

    • Maria sanoo:

      Huomenta Anu,

      nuo purkit on niin ihanat ja nyt tulee pidettyä laatikko siistinä! 🙂

      Juu, tuohon 3,5 L rasiaan meni koko vehnäjauhopussi, mutta itse asiassa mietin tuota samaa, että ei ole kiva jos joutuu sitten pussin jämiä pitämään näkösällä. Tuo 3,5 L astia on sellainen, että sinnehän mahtuu pari kolme pienempää rasiaa esim. tomusokereita yms, mikäli niitä ei halua kaataa pikkuisempiin purkkeihin.

      Ihanaista viikon puoliväliä sinne <3

  3. Jenni sanoo:

    Meillä oli tässä taannoin samankaltainen projekti, kun lapsen synttärikakkua leipoessa löysin jauhopussista elämää… Roskiin siis meni kaikki sekä avatut että avaamattomat paketit kuiva-ainekaapista ja sitten alkoi armoton kaappien ja laatikoiden jynssäys. Siis yök. Vieläkin oon ihan vainoharhainen ja kyttään kaappien perukoita kutsumattomien vieraiden varalta.

    Onneksi on lähellä asuva äiti, jolla oli puhtaat jauhot pussissa, ja lapsi sai synttärikakkunsa 🙂 Mut nykyään meilläkin kaikki jauhot yms. säilytetään ilmatiiviissä purkeissa ja purnukoissa.

    • Maria sanoo:

      Moikka Jenni,

      eikös olekin kamalaa törmätä noihin ”elämisen jälkiin” ruokakaapissa? Iuuuu. Vieläkin puistattaa 😀

      Mulla on vähän sama, että nyt tulee kytättyä koko ajan niihin laatikoihin, joissa on vielä kuivamuonat ilman säilytyspurkkeja.

      Hih, meilläkin tien toisella puolella asuva äiti usein pelastaa leivontahetkellä…ihan vain sen takia, että mulla aina puuttuu joku ainesosa 🙂

      Ihanaa keskiviikkoa <3

  4. Hanna sanoo:

    Hienolta näyttää teidän uudet purkit! Itseäni harmittaa aina se vaihe, kun tuote on loppumassa ja täytyy ostaa seuraava pakkaus jemmaan. En halua kipata esim. uusia jauhoja vanhojen jämien päälle. Silloinhan purkin pohjalla saattaisi lopulta olla ties mitä vuosikerta-apetta. Hukkaankaan ei kelpo tavaraa tietenkään tahdo heittää, joten ainakin meillä on käytännön pakosta välillä samaa tuotetta sekä muovipurkissa että uudessa ostopakkauksessa.

    • Maria sanoo:

      Moikka Hanna,

      no tuota asiaa en ajatellutkaan…meillä säilötään ekaa kertaa mitään jauhoja sun muita purkkeihin 😀 Mutta hyvä pointti. Eka pitäisi vissiin kaataa ne vanhat jauhot toiseen purkkiin ja sitten kipata ne uusien päälle.

      Ihanaa torstaita <3

  5. hanna sanoo:

    Hei! Awwww, tuollainen kuiva-ainekaappi on mun unelma, kaikki purkit tasan samaa sarjaa ja sopii näppärästi laatikkoon. Mulla oli toissa kesänä sama paniikin tunne kun muutamastakin paikasta löytyi ällöttävä ”toukka”. Hinkkasin ihan koko keittiön yhden päivän aikana, aloitin tyyliin viideltä aamulla ja mietin kauhuskenaarioita tuholaistentorjunnasta. No, ötökät hävisi ja keittiöstä tuli siisti. Mutta ei mun säilytyspurkit ole ollenkaan käytännöllisiä. Kaikenlisäksi säilytystilaa on aivan liian vähän koska mun keittiön on suunnitellut joku joka ei ole ollut kokkailija ja tähän keittiöön pitäisi vielä mahduttaa toisenkin ihmisen keittiötavarat hiljakkoin. Että tehokasta tilankäyttöä ja järjestystä tarvitaan.

    Toinen asia tuli mieleeni, en muista oletko kirjoittanut teidän jätteiden lajittelusta koskaan tai onko aihe edes sellainen, josta kirjoittaisit mutta olisi mielenkiintoista kuulla/nähdä vinkkejä. Olen sairaalassa töissä ja siellä uusi jätelaki pakottaa miettimään mitä jätettä mihinkin laitetaan. Tätä kun on yhdessä suunniteltu, tulee väkisinkin huono omatunto siitä millä tolalla omat jäteasiat on ja että niille tarttis jottain tehrä.

    • Maria sanoo:

      Moi Hanna,

      se on iso proggis saada koko keittiö hinkattua, mut sen verran ällöjä nuo toukat on, että mielellään sen tekee 🙂

      En ole kirjoittanut, mutta kiitos postaustoiveesta. Meillähän hankaloittaa esim. biojätelajittelua hurjasti se, että taloyhtiöllä ei ole biojäteastiaa. Tässä jätteiden lajittelussa on mulla tsempattavaa, joten ehkä sellainen postaus antaisi alkusysäyksen asian tiimoilta 😉

      Ihanaista torstaita <3

  6. LPP sanoo:

    Kylläpäs tulikin hyvän näköinen lopputulos! Pitäisi itsekin siivota ja päivittää, sillä kaikki on vielä muuton jäljiltä vähän niin ja näin, ja edelliseen kotiin sopivissa ratkaisuissa..

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis,
      mäkin tykkään! Ja hei, tuo on pysynyt siistinä jo viikon 😀

      Mut pikku hiljaa, eiks niin 🙂

      Iloista torstaita <3

  7. Sari sanoo:

    Hih, samanlaiset syysohjelmat näemmä meillä. Ensin löydettiin ne Adden 80-luvun verkkaripuvut kaapista (mun meni kirppikselle) ja sitten siivottiin keittiön kaapit 🙂
    Meillä siis sama homma, kaapista löytyi (taas) niitä pieniä örkkejä. Yök! Tällä kertaa sain miehen mukaan talkoisiin ja tehtiinkin perusteellinen puhdistus kaapeissa. Kesälomalla tein saman homman, mutta näköjään piti ottaa uudemman kerran. Tällä kertaa mies myrkytti kaapit jollain ötökkämyrkyllä ja heitin kaikki avatut pussit kaapista pois. Nyt ei ole örkkejä näkynyt. JOs siis niitä tulee uudelleen (ovat hyviä piiloutumaan) niin myrkytys ensin ja sitten hyllyjen pyyhintä ennen tavaroiden kaappiin laittoa.
    Tuo laittamasi linkki ei aukea ainakaan mulle. Harmi. Mistä miitä purkkeja saa ostaa?

    • Maria sanoo:

      Hihii,

      syysohjelmasamiksia Addun verkkapuvuissa 😀

      Mä pesin mun puvun ja vitsi, että olen onnellinen tuosta löydöstä 😉

      Yyh, nuo örkkimörkit on niin ällöjä! Kiitos vinkistä, pitää ostaa jotain myrkkyä ens kerran!

      Tiedätkä mitä…mulla eilen se aukes vielä ok, mutta nyt ei enää aukea :/ Purkkeja sai ostaa ihan näistä suuremmista maitokaupoista ja tavarataloista 🙂

      Ihanaa torstaita <3

  8. Sessalia sanoo:

    Nuo purkit on tosi kauniita, mutta miten tuossa voi hanskata järkevästi säilyvyysaikojen seurannan? Lisäksi itse en uskalla laittaa muoviin mitään tuotteita, jotka on alunperin pakattu pahviin, koska tuotteen säilyvyyshän perustuu testeihin ja olotiloihin, jotka on testattu alkuperäispakkauksessa. Olen itse tosi tarkka aineiden tuoreuden kanssa, joten siksi en käytännössä koskaan siirrä mitään pois alkuperäispakkauksesta. Muovihan ei hengitä ollenkaan samalla tavalla kuin pahvi tai paperi eli kemillisia pintareaktiota tapahtuu jo paljon aiemmin. Itsellä rumat pussit keittiössä tämän takia;)

    • Maria sanoo:

      Heipsan,

      no samaa tuonne Sarille (yllä olevissa kommenteissa) vastasin, että täytyypi laittaa pieni teipin pala pohjaan ja siihen parasta ennen päivä 🙂

      Mä en kuitenkaan näkisi ongelmallisena kuivamuonan säilyttämistä muovirasioissa. Enemmän koen ongelmaksi ne inhat toukat, joita vaeltelee, mikäli ruoat ovat alkuperäispaketeissaan 😀

      Ihanaa viikonloppua <3

  9. Ninnu sanoo:

    Mietin sitä teidän syvää kulmakaappia. Onko siellä valot? Meillä mies laittoi samanlaiseen kaappiin Ikean valot niin, että ne syttyy, kun kaapin aukaisee. Enää ei tarvitse arpoa mitä kaapin perälle on työntänyt

    • Maria sanoo:

      Moi Ninnu,

      hei kiitos ihan älyttömän hyvästä vinkistä! Totta tosiaan, tuo on niin pimeä, että taskulampulla joutuu katsomaan mitä siellä on 😀

      Jes, mäkin haluan sinne valot!

      Suloista sunnuntai-iltaa <3

  10. Netta sanoo:

    Vau! Olispa itselläkin tuollainen laatikko mihin saisi purkit järkevästi järjestykseen! 🙂 Maria, onko tuo suolamylly ikean? Se on kivan näköinen mutta olen miettinyt onko suht laadukas ja kestävä? 🙂

Kommentoi