maanantai 10. elokuun 2015

Age is just numbers…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEISSULIVEI!

Varmaan muistatte, että siitä ei ole montaakaan kuukautta, kun allekirjoittaneelle iski ikäkriisi. Silloin neljänkympin rajapyykki tuntui oikeasti tosi kamalalta. Tiedä häntä miksi. Mutta nyt kun h-hetki on käsillä ja rajapyykin yli varovasti astuttu toisella jalalla, niin täytyy kyllä sanoa, että ei tunnu missään 😀 Itse asiassa, voisin väittää eläväni elämäni parasta aikaa. Avioliitto kukoistaa, lapset on just ihanassa iässä, työntekoon on päästy sisään hoitovapaiden jälkeen ja omaa aikaakin alkaa olemaan. Tähän ikään tultaessa sitä on tajunnut, että elämän rikkaus ei ole siitä kiinni kuinka niska limassa raataa töitä. Elämän rikkaus on kainalossa tuhiseva lapsi tai rakkaan hymy ruoanlaiton yhteydessä. Suuri rikkaus on sekin, että elämä ei ole pilleripurkin varassa…että on terve.

Ei 40-vuotiaan elämä ihan hassumpaa ole, vaikka parikymppisenä sitä ajatteli olevansa tässä iässä ikäloppu. Näin liki päivän kokemuksella on ollut tosi kivaa olla neljäkymmentä. Jollain karseella tavalla tuntuu, että musta on tullut yhtäkkiä aikuinen. Vaikka mieli (ja jutut) on ihan siellä parikymppisen tasolla. Vaikka maan vetovoima vetää poskia ja peppua alaspäin, niin so what? Kyykkyjä kehiin ja poskien lihaksille nauruterapiaa. Yksi merkittävä muutos verrattuna aiempiin täyskymppeihin on se, että tänä päivänä hyväksyy itsensä näine hyvineen. Sitä on oppinut ihan parin viime vuoden aikana välittämään piutpaut ilkeistä ihmisistä ja tajunnut sen, että loppupeleistä vain sillä on väliä, että itsensä lisäksi oma perhe ja omat läheiset ovat onnellisia. Ei tarvitse miellyttää muita tai elää elämäänsä niin kuin se kuuluisi elää. Vaan elää ja toimia joka päivä niin, että voi kantaa vastuun teoistaan, seisoa sanojensa takana ja olla itse ylpeä itsestään.

Joten mansikkakakkua tarjolla synttäreitten kunniaksi, olkaa hyvä 🙂 Näyttää kuivakalta, muttei sitä ole. Ottakaa reilusti. Tämä on muuten sama mansikkakakku, joka on aiemminkin esiintynyt blogissani. Ihan mun lemppari. Ja niin kamalan helppo tehdä. Pohjan teen yleensä edellispäivänä. Joskus täytän sen etukäteen, jotta kerkiää kostua.

MANSIKKAKAKKU
1 dl ruokaöljyä
6 dl isoherkku-kaurahiutaleita
– sekoitetaan keskenään
3 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
– sekoitetaan keskenään
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
– vatkataan keskenään
-yhdistä aineet keskenään ja paista uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa kauniin ruskeaksi.
-vaahdota väliin kermaa ja viipaloi väliin ja päälle reilusti mansikoita (mä laitoin väliin tällä kertaa Flora Vanillaa ja päälle mascarponea)
-kakusta voi tehdä kaksi tai kolmikerroksisen

***********************************************************************************

Sen kummempia juhlia meillä ei kotioloissa järjestetä, sillä mä en halunnut. Voi olla, että järjestetään tänä vuonna taas vähän isommat pikkujoulut, jolla kuitataan sekä mun ja miehen (parin vuoden takaiset) nelikymppiset. Tai sitten juhlitaan suosiolla vasta viiskymppisiä. Muu perhe ehdotti ravintolaan syömään menoa, mutta olenko tylsä, kun haluan olla kotona? Grillailla takapihalla ja nauttia lasin valkkaria. Josko se vieläkään perjantain jälkeen maistuu 😉 Elämä on ihanaa, nautitaan! Tänään ei niinkään herkistytä nämä synttärit, mutta se totta tosiaan saa tipan silmäkulmaan vuosi toisensa perään, kun lapsukaisille katsotaan kouluvaatteet valmiiksi. Sellaista tiedossa tänä iltana. Reput valmiiksi odottamaan oven pieleen ja rutkasti uutta intoa mukaan koulutielle.

AURINKOISTA ALKANUTTA VIIKKOA &
TURVALLISTA KOULUTIETÄ PIKKUISILLE KOULULAISILLE!

alle


46 Responses to “Age is just numbers…”

  1. Tytti sanoo:

    Sydänlämpöiset onnittelut 40 -vuotiaalle! Todellakin – olet oikeassa, joidenkin noiden tulevien vuosien kokemuksella voin vakuuttaa, että 4kymppinen elää parhaita vuosiaan. Niinkuin niitä edeltäviäkin, kun lapset olivat niin pikkuisia tai tulevia kun on yhä enemmän aikaa rakkaalle puolisolle. Onni – jota kovasti sinulle toivon on todellakin nyt ja tässä. Ihanaa juhlapäivää koko perheelle ja kiitos iki-ihanasta blogista!

  2. TInkeri sanoo:

    Kuulostaa niin tutulta! Murehdin aikanani 40 ikävuotta ja laahasin syvissä vesissä koko sen syksyn. Kolmekymppisenä sain esikoiseni ja silloin mietin muuta kuin ikäasioita. Kun synttäripäivä tuli, taisin itsekseni tirauttaa pienet kyyneleet kunnes huomasin ettei elämä loppunutkaan. Päin vastoin, koin juuri niin kuin sinä, että taisi olla parasta aikaa elämässäni. Siitä on nyt muutama vuosi ja mietin tuota seuraavaa vuosikymmentä…. Varmasti ihan turhaan! Aurinkoista onnea!!!

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis <3

      Hei mullakin kävi noin, että kolmekymppiset meni parikuukautisen esikoisen humussa. Nyt ehti stressaamaan etukäteen, mutta h-hetki tuntui vallan ihanalata 🙂

  3. Ansku sanoo:

    Onnea hurjan paljon! Itsellä sama rajapyykki ylitetään syyskuussa. Ja elämä on tämän ikäisenä todellakin parasta!! Kaikkea hyvää ja aurinkoa syntymäpäivääsi!

  4. Jonna sanoo:

    Cin cin!!!
    Tuhannesti onnea – ei tää nelikymppisyys näin vajaan parin vuoden kokemuksella niin pahalta tunnu
    Ja kiitos arkesi jakamisesta. Sun blogista on tullut pikkuhiljaa mun lemppari.
    Kauniita kuvia, kauniita sanoja ja välillä ihanaa hömppääkin.

    Nelikymppisen leidin elämää parhaimmillaan!!!

    Here’s to many more!( nostaa näkymätöntä skumppalasia)

    • Maria sanoo:

      Kiitos Jonna ja cin cin takaisin <3

      Ihanaa, kiva kuulla että viihdyt blogissani - tästä lähtien täällä on ihan kirjaimellisesti nelikymppisen naisen elämää; iloineen ja suruineen 🙂

  5. OnneaOnneaOnnea ihanainen <3

  6. Päivi T sanoo:

    Onnea sylintäydeltä! Samat numerot vaihtavat vuosittain paikkaa, paras ikä on juuri se mitä kulloinkin elät! Onnea ja nauti!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Päivi <3

      Juuri näin, tuolla asenteella kun elää, niin elämästä nauttii ihan erilailla 🙂

  7. Paljon paljon onnea! Juuri oikea asenne elämään. 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Sara <3

      Jep, voishan sitä alkaa murehtimaan ikää ja sen tuomia "haittapuolia", mutta niin kauan kuin löytää positiivisia puolia, niin ajattelin keskittyä niihin 🙂

  8. Maisa sanoo:

    Oikein paljon onnea! 🙂

  9. Mari Salminen sanoo:

    Hurrrjasti onnea! Nythän se oma elämä vasta alkaa.. Itse lähestyn viittäkymppiä..
    Apua miten hurjalta tuo tuntukaan kirjoittaa..!! Mutta mieli vielä kun parikymppisellä.. Vaikka tosiaan maan vetovoima vetää puoleensa vähän joka kohdasta kroppaa!! Mutta ei anneta periksi!:)
    Onnea vielä!

    Mari:)

    • Maria sanoo:

      Kiitos Mari <3

      Hih, ihana kuulla, että sitä tuntee olonsa parikymppiseksi vielä vähän varttuneempanakin 😀 Mieleltään nuori, siinä mottoa meille!

  10. Emma sanoo:

    Paljon onnea Maria ❤️ 40+ -vuodet ovat naisen parasta aikaa, sanon ainakin minä tämän neljän vuoden kokemuksella

    Ihanaa syksyn odotusta!

    t : Emma

    • Maria sanoo:

      Kiitos Emma <3

      Ihan totta, vaikkei tuota 40-vuotiaan elämää ole eletty kuin yksi päivä ja yö, niin voin sanoa, että on ihanaa! Elämä hymyilee 🙂

  11. Sari Riekkola sanoo:

    Lämpöiset synttäri halit Maria <3
    Tuolla asenteella pötkii pitkälle ja nami, mikä kakku siellä taas on!!!!

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos Sari ja haleja sinne takaisin <3

      Juu, täytyy pitää tämä asenne...niinäkin päivinä, kun silmien alla on pussit ja posket roikkuu helttoina 😀

  12. Hirmuisesti onnea Maria <3

  13. Paljon Onnea ja tervetuloa aivan mahtavalle vuosikymmenelle 🙂 Yhdyn juurikin noihin kaikkiin hyviin puoliin ja jos aamulla on nilkoissa jäykkyyttä, niin sitten varmaan täytyy ostaa sitä ärsyttävän mainoksen ainetta ja ottaa vieläpä tupla-annos 😀 Elämä on ihanaa just silloin kun siitä osaa nauttia!

    Mukavaa uutta viikkoa <3

  14. Laura sanoo:

    Onnea nelikymppiselle! Kovin samanlaisissa aatoksissa täällä ollaan. Itse ylitin tuon rajapyykin pari viikkoa sitten. Alan uskoa sanontaan, että naiset ovat kuin viini, eli paranevat vanhetessaan. 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Laura ja myöhästyneet onnittelut sinne <3

      Mä olen kuule sun kanssas ihan samaa mieltä, me vaan parannutaan vanhetessamme 🙂

  15. Ansku sanoo:

    Ai nelikymppisenäkö se aikuinen olo sitten tulee..? 😀 Mä täytin juuri kolmekymmentä ja ihan parikymppiseltä tuntuu. No ei ihan, mut melkein 😉

    Lämpöiset onnittelut ihana!

    • Maria sanoo:

      Kiitos ihana Ansku <3

      Juu, vaikka on askeleen lähempänä aikuisuutta, niin henkisesti tuntuu kyllä ikinuorelta...toivottavasti aina 😀

  16. MrsD sanoo:

    Paljon onnea merkkipäivän johdosta!! Age is indeed just a number and like good wine and cheese, we only get better as we get older!

  17. Oikein paljon onnea! Niin se onneksi on, että vaikka iän karttuessa kroppa vähän rupsahtaa, niin pää voi sen sijaan paljon paremmin ja tasapainoisemmin. Joskus taisinkin juuri täällä kommentoida, että jos olisi neli-viiskymppisen mieli kakskymppisen kropassa, niin se ois sellainen yli-ihminen, ettei sitä kestäis kukaan!

    Täällä tulee 47 viikon päästä plakkariin ja elämä sen kun paranee vaikka kroppa leviää ja jäykkenee 😉

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis <3

      No sepäs se, kaikkea ei voi saada 🙂 Muistan muuten tuon sun kommenttisi - se pitää paikkansa!

  18. Niina sanoo:

    Oikein lämpimät syntymäpäiväonnittelut ihanalle Marialle! <3

    Täällä tulee parin viikon kuluttua 27 vuotta täyteen ja täytyy sanoa, että pientä ikäkriisiä on havaittavissa.. Ehkä mitään mullistavaa ei kuitenkaan ole tapahtumassa silloin vuorokauden vaihtuessa, joten eiköhän siitäkin selvitä 🙂

  19. Hurjan paljon onnea ihanainen <3
    Täällä sama rajapyykki lähestyy uhkaavasti 🙂

  20. Sirpa sanoo:

    Aurinkoiset ja lämpöistä onnittelut sinulle! Samoilla linjoilla minäkin muiden kanssa, tämä on oikein hyvä ikä! Nauttikaamme Elämästä ❤

  21. Sally sanoo:

    Onnittelut vielä tätäkin kautta! Ikä on tosiaan vaan numero ja sä oot Maria just sopivan ikäinen! Mihin vaan!! Mä en vaihtaisi tätä elämänkokemustani mihinkään ja iloisuudella + positiivisuudella pyyhkii pois olemuksesta monta vuotta.

    Milloinkas me ehdittäis kaffitteleen?

    • Maria sanoo:

      Kiitos ihanainen <3

      Totta tosiaan, oma asenne vaikuttaa niin paljon siihen, kuinka vanhalta tuntuu 🙂

      No todellakin, elokuun viikonloput ovat buukattu, mutta onhan meillä illat. Pitäisi ottaa kuule nyt kalenterit esiin, vihdosta viimein 🙂

  22. Nippe sanoo:

    Myöhästyneet onnittelut täältä myös <3

  23. Mervi sanoo:

    Moikka,

    Tätä kakkuohjetta aattelin kokeilla.. Monelle kakusta riittää tällaisenaan? Ja paljonko sitä flooraa sinne väliin hujahtaa?

    Kiitos jo etukäteen vastauksesta! 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka Mervi,

      suosittelen, tää on ihanaa vaihtelua perinteiselle mansikkakakulle 🙂

      Mulla oli kaksi 2,5 dl:n Flora Vanillaa ja vaahtoa jäi hieman. Kyllä kakusta ainakin 8-10 riittää!

      Mukavia leivontahetkiä <3

Kommentoi