keskiviikko 05. elokuun 2015

Soul mama’n inspiroima herkullinen lounas

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMOIKKAMOI!

Jihuu, koti alkaa olemaan kuvausvalmis. Ja hei, eipä tarvitse tehdä tänä vuonna joulusiivoja pidemmän kaavan mukaan 😉 Me ollaan kuulkaas ihan kohta lähdössä illaksi mökille saunomaan, mutta sitä ennen ajattelin tulla muistuttamaan teitä eräästä elämän suolasta, joka liian usein jää meiltä huomioimatta. Elämän suola, joka oikeasti antaa niin äärettömän paljon. Jos on avoimin mielin ja antaa tuolle mahdollisuuden. Sekä jakamaan yhden kohtaamisen inspiroiman kesäisen ja kevyen lounaan. Tuo elämän suola – se on uusien ihmisten tapaaminen. Eilen aamulla tasan klo 08.00 meillä soi ovikello. Olin ostanut Grouponin kautta kolme tuntia kotisiivousta ja oltiin sovittu tuo siivous eilen aamuksi. Avasin oven ja ensimmäisenä kiinnitin huomioni oven takana seisovan naisen leveään, valkohampaiseen hymyyn. Hersyvään nauruun. Ja siihen, että käden ojentaessaan hän puhuu englantia. Nice to meet you, darling. Päästin tuon soulmaman, Whoopi Goldbergiä erittäin paljon muistuttavan, siistijänaisen peremmälle. Sorry, our house is a mess right now…you now summer vacation and escape to our summerhouse.  No worries that’s what I’m here for, darling. Leveällä etelävaltioiden englannilla puhuttuna.

Ahhh, miten ihana persoona. Sen enempää emme ehtineet puhua tai minä yritin, mutta toinen näki, että se kolme tuntia riittää nippa nappa muutenkin ja otti pölyhuiskan saman tien esiin 😉 Tajusin olla häiritsemättä ja livahdin vaivihkaa mummulle aamukahville. Oven sulkiessani kuulin vielä God bless you, darling -toivotukset. Tullessani kotiin kolmen tunnin päästä löysin tuon kauniin naisen konttaamasta meidän ruokapöydän alla. Sorry darling, there’s no time for toilets. Toinen huuteli pöydän alta. Ei hätää, siivoan ne itse. Muuten koti kyllä kiilsi ja ihmettelin, miten kolmessa tunnissa tuo ammattilainen oli ehtinyt hinkkaamaan jopa keittiön kaapinovet puhtaiksi. Kehuin tehtyä työtä ja sanoin harkitsevani siistijän palveluksia jatkossakin. Thank you, darling. Vielä viimeisenä ovesta poistuessaan huikkasi God bless you, darling. Darling sitä ja darling tätä.

Sain eilen aamuna siunausta varmastikin enemmän kuin koko elämäni aikana, mutta sen lisäksi sain taas yhden arvokkaan ja paljon antavan kohtaamisen. Erilaisten ihmisten kohtaaminen on kyllä tämän elämän ehdoton rikkaus. Kun pitää silmät auki ja korvat höröllä, niin elämästä saa kyllä paljon irti!

Tuon värikkään naisen inspiroimana valmistui eilisen lounas (ja iltaruoka). Katkarapumangosalsaa ja pehmeitä tacoja. Voi pojat, en halua kuulostaa itseriittoiselta, mutta näistä tuli niiiin hyviä! Ja tarkemmin ajateltuna ihan menisi keventäjienkin ruokavalioon, ainakin ilman tuota tacovenettä. Ruisleivälle täytyy kokeilla näitä ensi kerran.

KATKARAPUMANGOSALSA

180 g pakastekatkarapuja sulatettuna
2 mangoa
2 avocadoa
1 (kevät)sipuli varsineen
tuoretta minttua
1 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
muutama kierros chili explosion mausteseosta

– kuori mango ja avocado, pilko ne
– pilko sipuli ja pienistele minttu
– sekoita kaikki ainekset keskenään
– ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin pari (jos maltat 🙂
******************************

Me syötiin näitä tuollaisten tacoveneiden kanssa. Käytettiin tacoveneet nopsaa mikrossa. Salsa toimii kyllä ihan sellaisenaankin, salaattina. Ja mikä ettei varmasti myös niiden kovien tacokuortenkin kanssa. Mutta, nyt suunta kohti mökkiä ja saunaa. It’s been a while..

AURINKOISIA AJATUKSIA…DARLINGS 

alle


6 Responses to “Soul mama’n inspiroima herkullinen lounas”

  1. Minttu sanoo:

    Ai miten ihana salsa-ohje! Menee heti kirjanmerkkeihin!

    Ja todellakin elämän suola kaikenlaiset yllättävät ja mieleenpainuvat kohtaamiset. (enkä kyllä panisi pahakseni jonkun muun siivoamaa kotiakaan… :D)

    • Maria sanoo:

      Kiitos Minttu
      ja suosittelen tuota – siihen tosin tulee himo, joten kannattaa tehdä tuplasatsi kerralla (ja viis välittää katkarapujen kolestrolia nostattavasta vaikutuksesta :D)!

      Oih, mä haluan meille tuollaisen siivooja asumaan. Lottovoittoa odotellessa 😉

      Aurinkoisia torstaiterkkuja <3

  2. Hei, kiva ohje ja idea! Voisikin kokeilla ihan ruisleivän päällä…:) Makeat astiat myös.<3 Mitä sarjaa ne ovat? Mä olen kyllä sellainen astiaddikti, että jatkuvasti joudun voittamaan itseni, etten ostaisi kaappeja pullolleen ihania astioita.;D

    • Maria sanoo:

      Moikka Taina
      ja kiitti, tuo ruoka jää kyllä meillekin vakkaristi valikoimaan 🙂

      Tuo lautanen on Arabian 140-vuotisjuhlalautanen (tai yksi niistä). Ostin niitä neljä erilaista. Aikas ihania! Sanos muuta, astioita pursuilee kaapit täälläkin 😀

      Aurinkoista loppulomaa sinne ja hei, toivotaan että saatte kesähuoneen lukon auki <3

  3. Niina sanoo:

    Ai ku minuu jännittää sin puolest se kuvaus! 🙂 lehtijuttua odotellessa! 😉 Olikos niin että julkaisu tulee vasta ensi kesänä? Vai sekotinko kesämökki jutun kanssa..?

    • Maria sanoo:

      Ihanaa Niina 🙂

      Nyt se on todellakin ohi, puuh. Oli kivaa!

      Juu, juttu on ensi kesänä näillä näkymin lehdessä…rapujuttu on tämän kuun lehdessä 🙂

      Aurinkoa sinne <3

Kommentoi