tiistai 23. kesäkuu 2015

Sadepäivän ruokaa!

P6200881P6200887P6200873P6200877P6200866P6200862P6200883P6200895 P6200863P6200899 P6200869P6200880 P6200876P6200879P6200902HEISSANSAA IHANAT!

Nyt niitä lupaamiani ruokajuttuja, loppuviikosta seuraa sitten jatko-osaa :) Kenelläkään ei varmasti ole jäänyt epäselväksi se, että ruoka on mulle ja oikeastaan meidän koko perheelle ihan henkireikä. Ruoanlaitto, kattaus, syöminen. Koko paketti. Toki mökillä välillä syödään kerttiksiltä, mutta suurin osa ajasta katetaan kauniisti ja laitetaan ruoka esille niin kivasti kuin voidaan. Mistä tulikin mieleeni, että täytyykin viedä mökille tarjoiluastioita lisää.

Juhannuspäivänä haudutimme uunissa nyhtöpossua. Hitaana hämäläisenä olen nyt vasta lämmennyt tuohon ruokaan. Kerran ostin kaupasta valmisnyhtöpossua, mutta voin sanoa että tälläiselle kruntsulihakammoiselle teki vähän pahaa :/ Joten suunnitellessani juhannuksen menyytä ja tietämättä kokoonpanoa mökillä sain idean nyhtöpossusta. Sitä kun tulee kerralla helposti paljon. Vaikka juhannuspäivä olikin kaunis ja aurinkoinen (siihen asti kunnes istuimme pöytään), niin tuo nyhtöpossu on kyllä oiva ruoka myös niihin sadepäiviin. Samalla tavalla kuin pataruoat talvisaikaan! Tehdessäni kauppalistaa tuonne kauppakassipalveluun päätin kurkata Foodien reseptit. Siellä olikin hyvältä kuulostava nyhtöpossuleipien resepti. Tässä vaiheessa vielä pitää hehkuttaa tuota palvelua; klikkaamalla ”lisää ostoskoriin” nappulaa saat koko reseptin ainekset tuonne tilaukselle. Sieltä sitten vain napsuttelemaan ne tuotteet pois, joita sinulla löytyy jo omasta takaa. Niin helppoa! Eli siis alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta koska nappailin mm. piparjuuritahnan pois ostoslistalta, niin tuli taas tapani mukaan sovellettua reseptin kanssa :D

KARAMELLISOITU PULLED PORK

800g kassleria
Marinadi
1 solo valkosipuli pilkottuna
1 tuore chili pilkottuna
1 tl paprikajauhetta
1 dl + 1 dl bbq-kastiketta (mä käytin Huntsia)
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
– laita liha pakastepussiin ja lisää marinadiaineet pussiin (huom! vain 1 dl bbq-kastiketta)
– anna tekeytyä yön yli jääkaapissa
– ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista
– laita uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa puolisen tuntia (kunnes saanut väriä)
– kiedo liha folioon ja jatka paistamista 125 asteessa 4-5 tuntia
– revi haarukalla säikeitä uunivuokaan ja lisää folion sisältä marinadiainekset + 1 dl bbq-kastiketta
– paista 225 asteessa noin vartti, kunnes liha rapsakoituu

Tästä tuli kertaheitolla meidän perheen suosikkiliha. Ylipäätään kaikki karamellisoidut jutut toimivat tällä hetkellä…#herkkupeppu ;) Lihanhan periaatteessa voi syödä ihan minkä kanssa vain, mutta me söimme sen esipaistetun ciabattan kanssa. Halkaisin ciabattan puoliksi ja mies otti siihen pintaa grillillä. Lisänä salaatin lehtiä, chilikastiketta ja marinoituja punasipuleita. Toimii!

CHILIKASTIKE

2 dl turkkilaista jugurttia
1 punainen chili siemenet poistettuna ja pilkottuna
2 rkl bbq-kastiketta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
– sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa tovin

MARINOIDUT PUNASIPULIT

2 punasipulia ohuina renkaina
0,5 dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
– kiehauta sipuli, etikka, sokeri ja suola kattilassa
– lisää öljy ja anna jäähtyä

*********************************************************

Nyhtöpossu on tullut siis jäädäkseen meidän perheen ruokakuvioihin. Täällä jo suunnittelen, että miten tuosta saisi talvella mausteisen nyhtöpossupadan aikaiseksi. Mut hei, ei nämä nyhtöjutut ihan uusia meillekään ole. Muistuttaisin teitä viimesyksyisestä nyhtöleivästä. Sitä pitääkin muistaa taas tehdä! Btw, jäin tuijottelemaan tuon postauksen kuvia…on viime kesänä sittenkin aurinko paistanut, sillä meikäläisellä on noin ruskettuneet kädet :D Noh, ehkä se siitä vielä tänä kesänäkin. Tänään on saanut kyllä hyvää esimakua siitä, mitä se parhaimmillaan on tämä kesä. Ex tempore kesälomarahavapaapäivä, kesäflunssa, omissa touhuissaan viihtyvät lapset ja kesken jäänyt kirja. Oma takapiha ja aurinko. Kolmen Kaverin Jäätelö ja kuppi kahvia. Aikasta ihanaa :)

Nyt vielä metsästämään muutamat auringonsäteet ennen illaksi luvattuja sateita!

AURINKOISIN TIISTAITERKUIN,

alle

PS. mä olen nyt päässäni pyöritellyt sitä toivepostauksen (biologinen kello) tekstirunkoa ja mulla on suoraan sanottuna synnytystuskia sen suhteen. Näin jo untakin viime yönä aiheesta. Liian henkilökohtaisia juttuja kun en halua täällä paljastaa ja toisaalta haluan kirjoittaa arasta aiheesta niin, etten missään nimessä loukkaa ketään. Arka aihe, totta tosiaan. Jos tulee ramppikuume, niin huomenna sitten sen sijaan jotain muuta :)


11 Responses to “Sadepäivän ruokaa!”

 1. paula sanoo:

  Facebookissa pahoittelit, että kun aurinko paistaa täydeltä terältä ja sinä jaat sadepäivien ruokaohjetta. Meillä Savossa on satanut koko päivän kaatamalla, juuri nyt sade hieman taukosi. ;)
  Kylläpä ruuat näyttää kivalle ja mietin taas, antasiko Tampere ja sen seutu millaista tekemistä lomalle…edellinen sen alueen kesäreissu ei oikein onnistunut.. Tosin saattoi johtua ihan siitä, että kun rakastan Helsinkiä ja tuona vuonna ei molemmat mahtuneet lomasuunnitelmiin..
  Paula

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Paula!

   Voi ei, toivotaan että teillä tänään on paistanut aurinko :) Meillä on katsos satanut liki koko päivän!

   Tampere on kiva paikka lomailla; muutamia mainitakseni Särkäniemi, Koiramäki, Tallipiha, Pyynikin Näkötorni, Arboretum. Ja sitten noin puolen tunnin ajomatkan päässä on Kiviniityn kotieläinpuisto :)

   Ihanaa kesää sinne <3

 2. MD sanoo:

  Meilläkin mies teki juhannuksena ensimmäistä kertaa pulled porkia hitaasti grillissä savustaen, ja ai että oli hyvää! Minäkin kammoan ”kruntsulihaa”, mutta tässä muodossa kassler maistui vallan mainiosti. Kaupan valmiita ”nyhtöpossuja” en silti lähtisi kokeilemaan, ihan niin rohkeaksi ei minusta taida olla. ;)

  Mukavia kesäpäiviä! :)

  -M-

  PS. Toivottavasti toivepostaus toteutuu. Itseäni ainakin aihe kiinnostaisi ja etenkin juuri sinun kirjoittamanasi, kun itsellä elämäntilanne on kovin toinen. Nimenomaan erilaista näkökulmaa asiaan olisi mukava saada. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan M, kruntsulihakammokaimani :D

   Kassler lihana sai kylmät väreet aikaan, mutta ei että tuli mureeta hauduttamisen jälkeen. Pitääkin koittaa tuota grillissä savustamista, kiitos vinkistä :)

   Ihania kesäpäiviä sinnekin <3

 3. Lumo sanoo:

  Haudutellut liharuoat ovat kyllä ihan parhaita; helppoja ja herkullisia. Ne kestävät hyvin vielä lämmityksenkin.

  Tänään oli Hesarissa juttua Soylent-ruoankorvikkeesta. Kehitetty niille, joille syöminen on ajanhukkaa! Kamala ajatus, ruokailu kattauksineen, väreineen, tuoksuineen ja tietysti makuineen on yksi päivän kohokotia.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis

   ja totta tosiaan, hauduttamalla saa maukasta ruokaa helposti. Pitää vain malttaa odottaa muutama tunti :)

   Apua, musta ei ikinä olisi ruoankorvikekäyttäjäksi, mutta ymmärrän että tietylle kohderyhmälle tuo toimii.

   Sama täällä, ruokailu kaikkine oheistoimintoineen on kyllä päivän kohokohtia :D

   Kivaa keskiviikkoa <3

 4. Nippe sanoo:

  Mahtavia kuvia ja juttuja kuten aina! <3

  Anna tulla vaan huominen aihe, on kiva lukea ajatuksiasi itsellekin ajankohtaisesta aiheesta.
  Uskon, että sinä jos kuka osaat kirjoittaa ketään loukkaamatta! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitti Nippe :)

   Jepulis, siitä aiheesta tuli kirjoitettu likipitäen romaani…juttua olisi tullut enemmänkin, mutta vähän karsin :D

   Ihanaa keskiviikkoa <3

 5. Lumituuli sanoo:

  Kiitos pulled bread- ohjeesta! Menee testiin loppuviikosta kun istumme iltaa..Sinne olin kehittelemässä ruokia ja aivot löivät tyhjää. Leipä on salaatin kanssa sopivan ruokaisa. Jes!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei olehan hyvä :)

   Se passaa just loistavasti illanistujaisiin kera salaatin!

   Mukavia illanistujaisia <3

 6. Pulled pork sanoo:

  […] nyhtöpossua uusien perunoiden ja ciabattan kanssa. Mukana oli myös marinoituja punasipuleita sekä chilimajoneesia. Ja hei ihan älyttömän hyvää tyttöjen valmistamaa […]

Kommentoi