keskiviikko 17. kesäkuu 2015

Grilled pineapple & honey roasted cashews

P6160587 P6160590 P6160596P6160591 P6160604HEIPPAHEI!

Aurinko paistaa ja keskikesän juhla on nurkan takana. Ihanaa! Eilen instan puolella seuraavat huomasivatkin meidän iltapuhteet; geokätköily on meidän perheen yhteinen harrastus. Viisi kätköä etsittiin ja pari tuntia kului siis metsässä. Tänä aamuna olen havainnut lihaksia, joista en aiemmin ole ollut tietoinen. Mähän otan tuon harrastuksen ulkoilun ja liikunnan kannalta. Lapsille se on myös sitä, mutta myös ihan mielettömän kiva leikki. Voi mahoton, miten lasten jännitys ja ilo oli taas käsinkosketeltavaa! Ja kuka sanoi, että näin aikuisena ei voisi nauttia aarteenetsinnästä :)

Jokos on juhannuksen jälkkärit mietittynä? Jos ei, niin tässä yksi oiva vinkki. Sen voi tehdä ihan vaikka hiiligrillillä tai sisällä pannulla/uunissa. Grillipelti on tähän oiva väline. Tarpeen mukaan jälkkäri sopii vähän tiukempaakin ruokakuria pitäville. Jättää vain hunajan ja tuon kastikkeen pois. Pähkinät paahtuvat maukkaiksi ilman hunajaakin ja ananaksesta tulee grillissä mukavan makeaa ihan itsessäänkin. Alkuperäinen ohje oli Drömhem & Trädgåd -lehdessä, josta sen sujuvasti muokkasin meille sopivaksi. Lehdessä näiden kera tarjottiin valkosuklaakermavaahtoa, mutta meillä tarjoiltiin ihan valmista vaniljakastiketta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin pähkinäsekoitusta, mutta koska meillä ollaan tietyille pähkinöille allergisia, niin pitäydyttiin tutuissa ja turvallisissa cashewpähkinöissä.

GRILLATUT ANANAKSET
1 kokonainen ananas
– kuori ananas ja lohko se neljään lohkoon
– poista puumainen keskiosa

HUNAJAPAAHDETUT CASHEWPÄHKINÄT
150 g cashewpähkinöitä
2 rkl hunajaa
– sekoita keskenään
– paahda ananasta ja hunajapähkinöitä grillissä (uunissa tai liedellä pannulla), kunnes ovat ottaneet kauniisti väriä

VALKOSUKLAAKERMAVAAHTO
2 dl kuohukermaa
90 g valkosuklaata
– sulata valkosuklaa kuohukermaan kattilassa
– laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi (kerman kuuluu olla jääkylmää)
– vatkaa valkosuklaakerma vaahdoksi

****************************************************

Toki juhannukseen kuuluu mansikkakakkukin kuin nenä päähän. Huomenna sitten pari erilaista ohjetta sen tiimoilta. Muuten juhannuksen ruoat noudattelevat meillä tänäkin vuonna sekalaista osastoa; vieraita tulee ja menee, joten helpoimman kautta mennään. Hankittuna on hamppariaineet, pizzatarvikkeet, pulled pork hodareita varten lihat, entrecoteeta, uusia perunoita ja iso nippu erilaisia yrttejä ja salaattitarvikkeita. Eiköhän niillä pärjää :)

AURINKOISTA KESKIVIIKKOA,

alle

PS. vinkvink: huomasin just, että Prismassa on muuten taas ananas tarjouksessa 0,99 e/kg!

 


2 Responses to “Grilled pineapple & honey roasted cashews”

  1. Ilonin Anna sanoo:

    Oi miten herkun näköistä!! <3

Kommentoi