lauantai 30. toukokuu 2015

Fredagsmys / ruokavinkkiä lauantai-illalle

Fredagsmys01 Fredagsmys02Fredagsmys06 Fredagsmys03
Fredagsmys05 Fredagsmys07 Fredagsmys08Fredagsmys11 Fredagsmys09Fredagsmys04 Fredagsmys10 Fredagsmys12MOIKKAMOI!

Pikaisesti ennen juhlamekkoon sujahtamista tunnelmia eiliseltä. Fredagsmysiä näin lauantaina :) Harvinaista herkkua perjantai-iltaisin olla kotona. Tai herkkua ja herkkua. Kyllä sitä mökille mieli jälleen halusi, mutta lasten koulu tänä aamuna muutti suunnitelmia. Tosin ehtiihän sitä mökille myöhemminkin. Jossain vaiheessa viikolla sain päähäni tehdä perjantai-iltana täytettyjä avokadoja. Ei ollut harmainta hajuakaan, millä ne täyttäisin :) Pohdin pitkään pekoni- ja raputäytteen välillä. Päätyen jälkimmäiseen. Seuraavalla kerralla sitten niitä pekonisia. Tosin eipä näissä rapusissakaan mitään vikaa ollut! Lisäksi sitä same old -meininkiä eli parsakaalisalaattia, leipää ja juustoja. Oletteko muuten koskaan maistaneet viikunalla maustettua vuohenjuustoa? Oli ihan törkysen hyvää. Sitä täytyy kokeilla salaattiinkin joskus!

TÄYTETYT AVOKADOT
(2:lle)

2 avokadoa
170 g ravunpyrstöjä
2 täysjyväpaahtoleipää paahdettuna ja pilkottuna
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl majoneesia
loraus öljyä
suolaa
mustapippuria
– halkaise avokadot ja poista siemen
– koverra avokadot lusikalla (ei ihan reunoja asti) ja pienistele avokadon liha
– sekoita avokadon liha muiden ainesten kanssa
– täytä avokadon tällä massalla
– koristele pilkotulla chilillä

PARSAKAALISALAATTI
2 pientä parsakaalia
1 fetakuutiopurkki (aurinkokuivattutomaatti + öljy)
balsamicoa
cashew-pähkinää
– pienistele parsakaalit
– sekoita muut aineet joukkoon
– anna tekeytyä jääkaapissa tovi

****************************************************

Nyt sitten masu sisään ja sujahdus juhlamekkoon :D Ei vais, onko teillä joitain sellaisia vaatemerkkejä, joiden koot passaavat just eikä melkein? Eli voitte ostaa sovittamatta? Mulla on pääosin Zaran vaatteet tällaisia ja toinen on luottomerkki Esprit. Oli siinä miehellä pokassa pitelemistä, kun hukkasi mut Stockalla tänään ehkä puoleksi minuutiksi (meni jonottamaan kassalle) ja rouva saapui kauniin sinisen juhlamekon kanssa perästä. Sovittamatta ja kassan kautta ulos. Tokihan heti sen sovitin kotiin tullessamme. Istui kuin hansikas. Mulla ei ole paljoa ollut tummansinisiä vaatteita viime aikoina (ellei denimiä lasketa), mutta on se vaan niin, että sinisen kanssa ei voi mennä vikaan. Jalkoihin nudet open toe -korkkarit ja menoksi! Parin tunnin kuluttua sitten mökillä varvastossut jalkaan ja kotihaalari päälle.

Aamulla ei selvitty kuivin silmin todistusten jaossa. Molemmille tuli taas niin hyvät todistukset, että ei voi olla kuin onnellinen. Ja kiitollinen mummullekin, joka tytsyjen läksyt pääosin arkena valvoo. Hienosti olivat hommansa hoitaneet! Onnea vielä valmistuneille ja koulunsa päättäneille! :)

JUHLAHUMUTERKUIN,

alle

PS. käykäähän osallistumassa aamuiseen arvontaan!


6 Responses to “Fredagsmys / ruokavinkkiä lauantai-illalle”

 1. moonangel sanoo:

  Löysin vuodelta 2012 postauksesi pumpkin pie-reseptistä, kiitos siitä! Vei melkein kielen mennessään vaniljajäätelön kanssa! :)

 2. Onnea hienoista todistuksista! Mun pikkuinen sai myös t o s i hyvän torkkarin :) #proudmommy

  Ihanaa lomaa tytöille <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis ihana ja
   sinne myös huisisti onnea ja aurinkoisia lomapäiviä <3

   On nuo pikkuiset vaan niin suloisia :)

 3. Hertta sanoo:

  Heipat, mulla olis yksi kysymys ja yksi ehdotus…

  Kysymys: Salaateissasi tosiaan näkyy usein parsakaalia, jota itsekin rakastan. MUTTA, käytätkö sitä ihan sellaisenaan, ”raakana”? Itse keitän tai höyrytän, en oikein osaa kuvitella ilman. Jotenkin vaikuttaisi siltä, että käytät sellaisenaan ja mietin, että eikö se ole tosi kovaa ja vähän liiankin al dente….? :)

  Ehdotus: En tiedä, mitä asia vaatisi, mutta voisitko ajatella koostavasi pienen kirjan noista fredagsmyysseistäsi? Tai edes sivuiltasi ladattavan pdf:n? :D Ne on kaikki ihan huippuherkullisen oloisia ja olis ihana selailla ideoita, jos olisivat jotenkin helpommin saatavilla, ”samassa paketissa.”

  Ihanaa sunnuntai-iltaa! Toivottavasti tulee vielä joku mökkipostaus viikonlopulta <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa vaan Hertta :)

   Juu, parsakaalia syömme raakana. Namskis! Joskus laitan sitä marinoitumaan jääkaappiin isoon kulhoon, jossa se päivien saatossa vähän pehmenee :)

   Hihii, odotellaan kustantajan yhteydenottoa kirjaa varten ;D Tuota pdf:ää olen miettinyt, mutta aika ei ole vielä antanut periksi. Ehkä jokupäivä!

   Ihanaa alkanutta viikkoa sinne, sais kyllä vähän lämmetä <3

Kommentoi